Влез

View Full Version : има ли?

mimsssssss
11-09-2008, 19:10
има ли според вас точно думата независимост в чистия си смисъл?не сме ли зависими дори малко от каквото и да било?какво разбирате вие под думата независимост?мислите ли че бихте били независими някога и как се постига това?малко тема за размисъл...вие сте

Bubbly
11-09-2008, 19:19
Не съм никоя, за да мога да твърдя със сигурност, но според мен всеки е зависим от нещо поне малко. Само че лошото е, че докато външните ограничения идват и си отиват, вътрешните остават. Следователно истински независимият човек е човек, притежаващ вътрешна свобода.

miloto_girl_4e
11-09-2008, 19:31
Няма напълно независими хора според мен ..
Всеки си има някакви пороци, всеки е зависим от нещо или някого ..
Било то от алкохола, от цигарите, от сладките неща, от някакво хоби, спорт, от родителите си или от любимия човек ..
Просто са така устроени нещата ...

Lysit0
11-09-2008, 19:49
milotoGIRL4e
Каза го много точно :!:

Naman07
11-09-2008, 19:50
Няма независимост в чистия смисъл на думата,или поне такъв ,какъвто ни се иска да бъде.Винаги сме били и ще бъдем зависими от законите,от парите,от мнението на другите(понеже мнозинството,дори и в повечето случаи- глупаво,си е мнозинство),зависими сме дори и от хлебаря...ако трябва да се задългочаваме.Не казвам,че не съществува изобщо,просто ако някой я въведе в живота си ,ще да е на висока цена 8-) .....а и представете си свят ,в който всички са независими 1ни от други ...какъв хаос ще настане ?!...

Seducti0n
11-09-2008, 21:03
Щом чуем думата "зависимост" винаги я натоварваме с отрицателен заряд, защото ни е страх от нея и от това, което носи със себе си.

Но има е елемента на сладката зависиост, онази която изпитваш, когато любимия човек е далеч от теб. :)