Влез

View Full Version : Въпрос към всички, които ползват къна

BurningDesire
11-11-2008, 19:27
Каква марка къна ползвате? По колко време я държите на косата, преди да я измиете и колко време ви издържа цвета?(интересува ме специално червената къна) На колко време се къносвате? А, и как, по дяволите, успявате да измиете всичката къна от косата, на мен все ми остават разни частички...

SunShinePearl
11-11-2008, 19:30
ми аз само 1 път съм ползвала махагон нз къв беше...ми трудно я измивам 8-) все още ми държи..апък майка ми от мн време се каносва и и издържа някъде 3 мес...Афродита ползваме и двете

NaskoKaulitz
11-11-2008, 19:33
:lol: прабаба ми си боядисва косата с къна и мислех че е някакъв метод отпреди 100 години, ама явно не :lol: :lol:

remember_me
11-11-2008, 19:45
tva si e kanata prosto. vse edno ima6 nqkolko tona kal na glavata i nikoga nqma da se izmie. az sam se praila nqkolko pati. broqt se na prasti.. stava hybava,meka.. da ama mi deistva vlydqva6to kogato ne moga da q izmiq i vseki pat pada kal ot glavata mi.

kat4enceto
11-11-2008, 19:58
Аз обаче се интересувам какъв е цвета на косата ако е черна и я боядисам червена какъв цвят ще се получи?

preichetoy
11-11-2008, 20:03
Аз обаче се интересувам какъв е цвета на косата ако е черна и я боядисам червена какъв цвят ще се получи?

Ще има червени отблясъци. Яко е. :D Моята беше така.

miloto_girl_4e
11-11-2008, 20:11
Аз се къносвам с черна къна, ползнам тази на Арома Стил :!: :)
Много съм доволна, измивам си я що годе лесно, седя по 2 часа с нея и после в банята си я мия 2-3 пъти със шампоан :)
После косата наистина става мека и с блясък
Държи ми 2-3 месеца, изсветлява леко, но всичко е ОК :)
Аз и на 2-3 месеца се къносвам, та всичко си ми е перфектно

Sintya
11-11-2008, 20:22
Къната държи около 2 месеца, отзад на всяко пакетче пише как се прави, там се вари, слагат се някакви съставки и тн...
Принципно понякога косата изсветлява от прекалено често каносване, но зависи и от косата ти, разбира се.
На Арома са хубави до колкото знам.

dqvol_ot_raq
11-11-2008, 20:27
Аз се правя с кана от доста време и съм много доволна.Държи ми към 2-3 месеца(зависи от растежа на косата).Първия път не се отмива много хубаво,но след втория всичко е наред.Използвам на Aroma style и съм много доволна. :)

zloto
11-12-2008, 06:38
Май само на мен ме ми държи къната :/
Така де, след второто измиване се махна хубавото червено и остана едно убито червено... Къносах се преди около 20 дни и в момента си личи съвсем малко :-o
Иначе си я държах на главата около 20 минути, после си мих косата още толкова...

calipso0
11-12-2008, 08:45
аз се каносван с червена индийска къна... няма име.. просто индийска. на кутията е нарисувана една мацка с точка на челото / типична индийка/ и цвета, който използвам е супер наситено червено.... много е хубава... дълготрайна... прави хубав цвят и стоя около час-час и половина с нея :) аз лично се къносвам когато ми падне... през 2 седмици... през месец... както дойде... когато почувствам че имам нужда 8-)

zloto
11-12-2008, 08:51
Едно въпросче към тези, които се къносват сами: с какво нанасяте къната? Защото фризьорката използва една специална четка, която не знам от къде мога да купя...

dqvol_ot_raq
11-12-2008, 09:24
Май само на мен ме ми държи къната :/
Така де, след второто измиване се махна хубавото червено и остана едно убито червено... Къносах се преди около 20 дни и в момента си личи съвсем малко :-o
Иначе си я държах на главата около 20 минути, после си мих косата още толкова...
Хубаво е да стоиш с къна около 2 часа да хване хубаво апък и това е един вид маска....

dqvol_ot_raq
11-12-2008, 09:25
Едно въпросче към тези, които се къносват сами: с какво нанасяте къната? Защото фризьорката използва една специална четка, която не знам от къде мога да купя...
С обикновена четка за боядисване,не е нужно да е специална. :)

BurningDesire
11-12-2008, 09:28
Сериозно ли стоите по 20 минути и хваща хубав цвят??? Аз стоя минимум 5 часа, за да си личи, че съм се къносвала, а за да хване хубав наситен цвят трябва цяла вечер да спя с нея!

dqvol_ot_raq
11-12-2008, 12:33
Сериозно ли стоите по 20 минути и хваща хубав цвят??? Аз стоя минимум 5 часа, за да си личи, че съм се къносвала, а за да хване хубав наситен цвят трябва цяла вечер да спя с нея!
Зависи от къната.Взимаи си на aroma skyle нито трябва да стоиш по 5 часа нито трябва да спиш с нея.Просто ти трябват 2 часа само да стоиш с нея и резултата е много добър... :) :P

NeverBackdown
11-12-2008, 12:50
Ами аз ползвам индийската,за която споменаха по-горе.При нея трябва като се къносаш да изчакаш да изсъхне и тогава да се измиеш.Ако ти трябва да стане наистина бързо може и със сешоар (това не е някакъв експеримент,пише си го и на опаковката) Аз лично съм доволна :)

BurningDesire
11-12-2008, 17:41
Зависи от къната.Взимаи си на aroma skyle нито трябва да стоиш по 5 часа нито трябва да спиш с нея.Просто ти трябват 2 часа само да стоиш с нея и резултата е много добър... :) :P
Мерси мн за съвета, ще пробвам след около 10-ина дена. Чудя се обаче, щом хваща толкова бързо и има наситен цвят, дали не е примесена с боя...
А м/у другото, да ви питам, има ли значение, че по принцип около година си боядисвах косата червена, т.е. под къната е боядисвана? Аз пак си я правя червена, нямам намерение да сменям цвета, но въпроса ми е дали върху боя хваща къната по-трудно? Аз след последното боядисване изчаках около 1 месец и тогава се къносах за пръв път.

6o6kotooo
11-12-2008, 18:02
ами май от Афродита останах най-доволна ...ма непомня дали се казваше така хахха ами значи на мен не ми се налага да се къносвам вече по простата причина че от къната се губи естествения цвят и вече се водя червенокоса :) ами то си пише колко време да стоиш от 1ч -1:30мин до 2ч :)

dqvol_ot_raq
11-12-2008, 18:29
Ами не съм чувала в aroma style да има боя...Това си е чиста индийска къна... :)

zloto
11-12-2008, 20:46
Доколкото знам с индийската къна се стои около 20 минути, а с тази на арома 2-3 часа.
Но ще се пробвам да постоя поне един час, дано да не падне толкова бързо...

masal
11-13-2008, 04:27
Ами не съм чувала в aroma style да има боя...Това си е чиста индийска къна... :) Индийска грънци,чист български боклук си е.

dqvol_ot_raq
11-13-2008, 12:25
Ами не съм чувала в aroma style да има боя...Това си е чиста индийска къна... :) Индийска грънци,чист български боклук си е.
Добре де може да съм сбъркала че е индийска,но е добра поне според мен и приятели....

babylofzz
11-20-2008, 18:55
OxX Ammi az si napravih kosata chersna s kana na Arona i veche sbm cherna ot 1 godina ne se maha KANA beshe ne boq..yjas ama si se haresvam i cherna :D

dqvol_ot_raq
11-21-2008, 04:22
OxX Ammi az si napravih kosata chersna s kana na Arona i veche sbm cherna ot 1 godina ne se maha KANA beshe ne boq..yjas ama si se haresvam i cherna :D
Оле блазе ти.Аз трябва да се къносвам на всеки 2-3 месеца... :x

babylofzz
11-21-2008, 17:59
Оле блазе ти.Аз трябва да се къносвам на всеки 2-3 месеца... :x :-)

love_to_love_u
11-24-2008, 08:01
2 часа чакам аз и става много хубаво черно :)

varnen4e
11-26-2008, 07:05
Изтощава ли се косата от черна къна?

faflqgaby
09-01-2009, 12:53
Хора... аз съм ползвала къната на Афродита и Индийсаката къна ...С Афродита седях 3 часа и пак нищо не стана (косата ми е черна ) след 1 седмица се къносах с Индийската къна... имаше резултат (като за моята черна коса...) Къносах се Юни ... и сега на слънцето има още червено... не като в началото де ... но пак има някакъф цвят :) с Индийската къна стоях само 30 мин. и лесно се изми . Обаче всеки пък като вляза да се изкъпя и от главата ми течеше червена вода... xD и сега пак ще се къносвам и реших да е с къната на Aroma Style :) ще ви пиша какъв е резултата :)

eveto_xx
09-01-2009, 13:25
Ами, слагала съм и на Арома, и някакви малки пакетчета (индийски).Къната при мен не пада. Седя с нея 2 часа, после трудно се измива...преди чат - пат си слагах, сега , добре , че ми израстна... Само се червенеех...

IrRePlAcEaBlE
09-01-2009, 15:34
Не съм ползвала досега къна, но мисля да се къносвам с черна. Сестра ми донесе една индийска и е наистина много добра! Майка ми се къносва с нея и стои около 30 мин. , после ефекта е страхотен! Аз смятам, че няма вреда от черната къна (ако разбира се е истинска)..
А вие каква индийска ползвате?
Ето я тази, за която ви говоря:
http://www.hennasupply.com/products/brown-chestnut-henna.html

elushe.eli
03-21-2013, 16:08
iskam da se kunosvam s 4erven cvqt .. ama edna prqtelka mi kaza 4e se e kunosala v 4erno i ne i i se mahna 4ak sled 1 godinaaa..

sonda
03-21-2013, 21:32
Аз използвам черна къна, някаква индийска е, но в интерес на истината съм доволна... престоявам с нея един час, а частиците падат изцяло още на първото измиване, но това може и да се дължи на факта, че се кисна по половин час :D иначе цвета при мен издържа 2 седмици :)

arsenalllbaby
03-21-2013, 21:39
Тема от преди 5 години..