PDA

View Full Version : Любов а след това Приятелство защо не?

beb4yy
11-12-2008, 06:22
Според вас не е ли хубаво след като сте приключили с някой да си останете приятели, a не е ли тъпо :-o Да почнете да се мразите и обиждате както правят повечето момичета а най- вече момчета :? изкажете мнение какво мислите за приятелството след любовта :) П.П: Подло е да мразиш някой който до вчера си обичал :smt007

ShiZo
11-12-2008, 06:43
Според вас не е ли хубаво след като сте приключили с някой да си останете приятели, a не е ли тъпо :-o Да почнете да се мразите и обиждате както правят повечето момичета а най- вече момчета :? изкажете мнение какво мислите за приятелството след любовта :) П.П: Подло е да мразиш някой който до вчера си обичал :smt007

1. Хубаво е да си останете приятели. Но се отдалечете малко в началото. Първите месеци. *ако е било истинско естествено* Ако си намериш приятел, и го обичаш, тогава вече спокойно си излизай с бившия. А ако и той си има нова приятелка, съвсем перфектно. И ще ви е по-хубаво отколкото във миналата връзката.
2. Точно тези повечето момичета и момчета са от тези, които хабер си нямат що е любов. То просто е невъзможно да мразиш някой който си обичал наистина. Пък ако си го намразил, поне ще знаеш че не си го обичал колкото си си мислел.
мхм.
мда.
;-)

Native
11-12-2008, 06:55
С моя приятел се разделихме преди седмица. За тази седмица си писахме 2 пъти...Наистина след края е по-добре да се отдалечите. По принцип, аз съм такава, че с повечето ми бивши поддържам прилични отношения. Според мен е много несериозно, това да си бил с някого известно време, да ви е било хубаво заедно и в един момент да се намразите, защото всичко е приключило.
А и все пак познавам доста хора, които са в прекрасни приятелски отношения с бившите си половинки.

Lysit0
11-12-2008, 07:09
Мисля,че е хубаво да има приятелство сле това,аз имам един бивш,i който сме в приятелски отношетия .....

Victorya
11-12-2008, 07:12
Хубаво е да останете приятели,но това зависи най-вече от начина,по който сте се разделили.

Fortuna
11-12-2008, 07:14
Ami kogato ne si obichala momcheto e lesno da si ostanete prieqteli!S nostoqshtiq mi priqtel se bqhme razdelili za okolo 3 4 meseca ,Prez tova vreme ne se bqhme vijdali , vs misyl bqhme se za si4ali po ulicite i tva e.Edin pyt izleznahme s edni obshti poznati i oshte na syshtiq den pak se sybrahme i sq oshte sme zaedno.Milsylta mi e che istinskata lubov ne moje da zavyrshi s priqtelstvo.A inache s bivshote mi gadjeta sme mnogo dobri priqteli hoim si na kafence i taka :)

Sladur_
11-12-2008, 07:58
много е трудно след една люовна връзка да запазиш приятелството с др. човек защото в един от двамата винаги остават чувства и надежда

Jo_Ni_To
11-12-2008, 08:50
Все пак както казахте"НЕ може да си обичал някого,а след 2-3 месеца да го мразиш" ....Много ясно,че трябва да остане приятелтвото...

soul1199
11-12-2008, 10:53
az sum fr s vs mi biv6i,bez edin :lol:

curka87
11-12-2008, 14:58
много е трудно след една люовна връзка да запазиш приятелството с др. човек защото в един от двамата винаги остават чувства и надежда

Е това вече е нещо много вярно. БРАВО!!!
"Нека си останем приятели" е фраза , която е само клише и никога не се сбъдва.
Рано или късно чувстава в единия или се проявяват пак или нещата се влошават и оставате може би само "добри познати" на "здравей-здрасти" и толкова.

ShiZo
11-12-2008, 15:04

Рано или късно чувстава в единия или се проявяват пак или нещата се влошават и оставате може би само "добри познати" на "здравей-здрасти" и толкова.

Неможеш да го твърдиш за всички.
Аз и не се съмнявам още доста хора , са явни примери, че Добро И Пълноценно Не вятърничаво приятелство между бивши...има.

PeopleAlwaysLeave
11-12-2008, 15:07
Когато не е имало силни чувства в нито един от двамата е лесно, но кагото дори само в единия има нещо по-силно...ситуацията става трудничка. Хубаво е да сте си приятели след това, но не винаги се получава. Едната причина вече я казах, а другата е може би начинът по който сте се разделили и самата причина за раздялата.. А колкото до омразата - аз не вярвам да има човек, който е обичал и след това да мрази... Според мен в повечето случаи се казва "Мразя те!", за да се нарани по някакъв начин човекът отсреща или просто, за да не покаже слабост наранения...

sh3_1s_7h3_0n3
11-12-2008, 15:11
Зависи какво разбираш под 'приятелство'. Разбира се, че е тъпо да се мразите след като сте се разделили, освен ако причината за раздялата не е някаква по-особена, след което да е нормално да не искате да се поглеждате, но не мисля, че бихте могли да бъдете 'приятели' - всичко да си споделяте.
Особено пък ако и още изпитваш чувства към Него, а той да започне да ти обяснява как едва ли не не му липсваш, продължава живота си перфектно без теб, та даже и има ново момиче, което му е завъртяло главата... Приятелство на такова ниво - не.
Но да се поздравявате, да сте в добри отношения просто, и ако един ден имаш нужда от услуга или нещо такова, защо не наистина?

snejana67
11-12-2008, 15:14
:-) хубаво е накрая да остане едно хубаво приятелство :-)

Vesk0u
11-12-2008, 15:20
Може да остане приятелство, но няма да е добро...

GabisiTa
11-12-2008, 15:23
Поне при мен, нормално приятелство не остана с никой от бившите ми, освен може би с един, с който още преди да тръгнем бяхме добри приятели, после се появиха уж чувства, но връзката ни си беше по-скоро приятелска, въпреки че и с него много отдавна не сме се чували, може би година и половина - две.. :-o
Иначе е тъпо да се намразвате след раздялата.. :? Е, понякога се получава и така по стечение на обстоятелствата, но е хубаво да се поддържат някакви отношения, все пак този човек малко или много е бил част от живота ти в определен момент.. :)

ImmortalForever
11-12-2008, 15:38
Добри познати..-Да... Приятели-За нищо на света!

Leksi23
11-12-2008, 16:38
По принцип не подържам отношения с бивши, със сегашният приятел ми се бяхме разделили наскоро и още при първото "проятелско" излизане ръцете му почнаха да шават, не се противях де :lol: . Та мисълта ми е, че за да има приятелство не трябва да има влюбени, обич може би. Не може да отхвърлиш човек който си обичал и който ти е помагал, подкрепял те е. Всичко е индивидуално, зависи как ги усещаш нещата :) .

scyLLa
11-12-2008, 16:53
Не,според мен е изключително тъпо да си остана приятел с бившата ми тя там ми е разбивала сърцето постоянно че ше си оставам фр да си е*бе майката ще я мразя до живот !!! :-x

NaNa_SladuRana
11-12-2008, 16:57
това,за което говориш не е любов,защото ако наистина обичаш някого няма да го оставиш да си тръгне,но ако това се случи няма да се примириш да ти е просто приятел,зощото тръпката все още я има :oops:

curka87
11-12-2008, 20:33

Неможеш да го твърдиш за всички.
Аз и не се съмнявам още доста хора , са явни примери, че Добро И Пълноценно Не вятърничаво приятелство между бивши...има.

Е хубаво...дано аз да греша.Не знам на колко години си, но моят опит (21год.) сочи, че такова животно не съществува.

beb4yy
11-12-2008, 21:00
Незнам питам за вашето мнение просто защото до сега аз бивш за приятел съм нямала е така по простата причина че се опитвам да постигна нещо и нищо не става всички ме мразят след тва :-o :lol: а аз просто на повечето им казвам сори нещата не се получават което си е така

curka87
11-13-2008, 07:23
Незнам питам за вашето мнение просто защото до сега аз бивш за приятел съм нямала е така по простата причина че се опитвам да постигна нещо и нищо не става всички ме мразят след тва :-o :lol: а аз просто на повечето им казвам сори нещата не се получават което си е така

е ти кво искаш-да скъсате и на другия ден да те зашпрегръщат все едно нищо не е станало. :razz: :razz: :razz: :razz: това няма как да стане.
Ако въобще може да се роди някакво приятелство ( в което аз твърдо не вярвам) , то това изисква повече време.

jghgh
11-13-2008, 07:35
Все пак както казахте"НЕ може да си обичал някого,а след 2-3 месеца да го мразиш"
Ахххх... що пък да не може?
Тука всички сте силни характери, смели сърца, изпълени с чест и достойнство... всичко е приказка. о.0

Аз пък мисля че неслучайно м/у любовта и омразата границата е тънка, хората са си го казали. Аз пък все повече не мога да постъпвам геройски. Е, няма как да не ме е яд. Няма как да не искам да забухам нещо. Да, НЕ МРАЗЯ (твърде силна дума и твърде грозно чувство!), но ме е яд на него, на предателството, на това което е ставало преди... на това което няма да стане. Неслучайно се казва "Мразя те, защото те обичам". Е как да го гледам като приятел? Мда, правилно е, но е непосилно. Трудно е. Та ти си го обичал тоя човек... бил е в прегръдките ти... и сега да се правиш на приятелка за да държиш положение.. Мразя жалките хора, и по принцип е жалко да не сте такива, каквито се описвате в мненията. Доблестно е дори. Но за мен е лицемерно, поне от моя гледна точка. Приятелка ще му бъда на бившия... айде друг път... само се самоизмъчвам така, а сърцето крещи друго.. по-добре да постъпя в моя полза, да се отдръпна и никога повече да не се върна назад (или в маааалко по-добрия случай - след време да се опитам да се държа с него все едно нищо не е нямало м/у нас, да сме си приятели и т.н.)

Приятелство след връзка - не, или поне да не е скоро.
Поне да мине време (докато го преодолея)
Тогава вече може и пак да си се виждаме, да си общуваме и т.н.

Максимум отдалечение, после каквото покажат заровете...
Доста често след връзка НЯМА приятелство. Аз съм приятелка само с единия ми бивш от общо трима. Единия вече не го обичам, но си помня раните. Не мога да гледам на него като нищо повече освен едно минало, с което вече нямам нищо общо и от което ме боля извънредно много. И как да го приемам като приятел? Дори и да иска, не смятам да го допускам.. (а той дали иска е др. въпрос :lol:)
А за другия бивш - съмнявам се някога да станем поне приятели, защото нас ни дели и разстояние... абе... такива ми ти работи. Сложно нещо е любовта.

olii
11-13-2008, 08:21
Да, според мен може да остане едно добро приятелство, но трябва първо да мине време, докато преодолеят раздялата и двамата.
Истината е, че аз с повечето ми бивши съм в добри отношения, но не сме приятели.

Abbie_Broken
11-13-2008, 08:26
Да, може да има приятелство, но рядко се случва да е истинско. В повечето случаи или си скарват жеското момичето и момчето, или остават в добри отношения, но не си говорят ососбено. Всичко зависи от това какво изпитват те един към друг. Ако едния все още има чувства към другия след като скъсат, няма голям шанс за добро приятелство.
А това да се мразят няма да го коментирам, защото е нистина тъпо да мразиш човек, с който си преживял толкова много неща, обичал си го и някога е бил всичко за теб. Макар и да си наранен не трябва да го мразиш.

dimitar_ak
11-13-2008, 08:27

Приятелство след раздяла е мисията невъзможна.

MoHuTo
11-13-2008, 09:41

Напълно съм съгласна

beb4yy
11-13-2008, 11:23
НЯМА МОЖЕ НЯМА НЕМОЖЕ СЕКИ С МНЕНИЕТО СИ И СЕКИ СЪДИ ПО СВОЯ ОПИТ АЗ СЪМ НА МНЕНИЕТО ЧЕ Е ТЪПО ДА СЕ ПСУВАТЕ А И ИМА В ТАКИВА СЛУЧАЙ ДЕТО МОМЧЕТО КАЗВА ЕЕЕ ТАЯ КВА КУРВА БЕШЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВА ДЕТСКА ИСТОРИЯ НАПЪЛНО ЗА МЕНЕ НО ПОНЕ ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ МОЖЕ ДА ОСТАНЕТЕ :?

beb4yy
11-13-2008, 11:30

е ти кво искаш-да скъсате и на другия ден да те зашпрегръщат все едно нищо не е станало. :razz: :razz: :razz: :razz: това няма как да стане.
Ако въобще може да се роди някакво приятелство ( в което аз твърдо не вярвам) , то това изисква повече време. КОЙ ГОВОРИ ЗА прегръдки и целувки бе мойто момиче :? имам в предвид да не се държи тъпо а най малкото човешки :)

SaLzI4Ka
11-13-2008, 11:36
Винаги ще е по-добре да имаш един приятел повече и един враг по- малко ! :)

dimitar_ak
11-13-2008, 11:43
Старите хора казват "Боже пази ме от приятели, враговете си ги знам за да се пазя сам от тях".

curka87
11-13-2008, 11:47

Ако въобще може да се роди някакво приятелство ( в което аз твърдо не вярвам) , то това изисква повече време. КОЙ ГОВОРИ ЗА прегръдки и целувки бе мойто момиче :? имам в предвид да не се държи тъпо а най малкото човешки :)

И това за теб е " приятелство" ?? ООО Боже!
Ти изобщо имаш ли си понятие от значението на думата "приятелство" ???

drugar_komunist
11-13-2008, 12:04
NE, PROSTO OSTAVAT NQKVI 4UVSTVA, IZGLEJDA6TI VUN6NO NEUTRALNI

hahavteen
11-13-2008, 12:47
Както казаха зависи защо и как сте се разделили. Да не пропускаме момента че хората се променят. Ако той последните месеци от връзата ми се държи зле с мене и се промени коренно тогава как и защо да бъда приятелка с него? Той вече не е човека който съм обичала и уважавала.
Ако отношенията ни обаче са били ок преди да се разделим и е било по взаимно съгласие тогава не бих имала против да поддържаме контакт.
Един бивш имам и откакто се разделихме преди 7 месеца нито съм го чувала нито съм го виждала и ми е по-добре.

nIkEnCeTy_bE
11-13-2008, 12:54
i nie s biwshiq skysahme mnogo otdavna..ii..sega sme si mnogo dobri awerCheta..sp0deLq mi za gadjeta..tfa 0n0wa..draznim se,..zakaChame si..prosto naistina e p0dl0 da mraziSh nqk0i na k0g0 do wChera si kazwaL 0bicham te..!! :?

Jumbie483
11-13-2008, 13:19
Хубаво е да има приятелство. Но зависи и какво ви е накарало да се разделите. Ако той/тя или ти си изневерил/а, то тогава приятелството е невъжможно. Но ако сте усетили, че нещата между вас няма да се получат или пък чувствата са истинали и от двете, страни..то тогава защо да не останете добри приятели ?
Например аз и бившия ми, сме много добри приятели. Чувствата ни истинаха още на третия месец от връзката и се разбрахме да останем приятели. Все пак и двамата бяхме верни, привличахме се, бяхме щастливи да сме заедно..но всичко приключи и никой няма вина. Щеше да е безсмислено да си обърнем гръб и дори едно ''здравей-здрасти'' да не си кажем, ако се засечем някъде ... :?

sexa_na_kompleksa
11-13-2008, 14:06
Според мен е много рядко срещано явление след една връзка да остане приятелството... Но съм против това да започнеш да обиждаш половинката си само, защото той/тя вече не изпитва нищо към теб...
А фразата "Искаш ли да си останеме приятели" е много изтъркана и глупава. Вчера приятеля ми се опита да ми пробута нещо от този род и веднага му заявих, че това няма да стане.
За да има приятелство след една връзка трябва да мине време, за да може и двамата вече бивши партньори да са забравили един за друг.

beb4yy
11-13-2008, 20:55

И това за теб е " приятелство" ?? ООО Боже!
Ти изобщо имаш ли си понятие от значението на думата "приятелство" ??? о боже точно аз нз кво значи приятелство просто така го написах проста работа no comment :) трай си по тихо :lol:

Drebs
11-14-2008, 05:34
Изключено.

crs
11-14-2008, 05:41

Ами аз имам точно такъв случай.Значи бях 1 година и 2 месеца с приятелката ми.Скъсах я поради много много причини и така.Тя много искаше да се върна при нея и много други неща.Започвах да се дразня и да е храня с много глупости.Постоянно искаше шанс и т.н.Няма да и дам шанс и нищо такова.Защото вече не чувствам нищо към нея и си имам приятелка,която много ценя.В момента отношенията са ни само по скайп,но иначе нямам нищо против нея,приятели не бих казал,че сме просто познати.Тя иска да се върне при мен,аз не искам.При всяко наше виждане уж като приятели.Тя ми се нахвърля,но аз не я искам и вече,просто не се виждам с нея.

imaginaryyy
11-14-2008, 08:18
Ами запознхаме се на 15ти септември, ходихме три седмици,скъсахме преди около две, сега той ходи с една моя мн добра приятелка от класа, и много я харесва, аз се "зарибявам" с неговия БФФ :D А аз и той сме супер добри приятели и си споделяме много неща :grin: Няма нищо по-хубаво от това :-D

slun4ice_90
11-14-2008, 09:38
На думи,-Да,Но на дела-НЕ!Защото в 98% от случайте след раздяла някой от двамата остава наранен и не иска никакви отношения с другия.....След една раздяла с едно момче,той ме попита :"Искаш ли да си останем приятели"?,аз казах:НЕ! 8) Това е банална грешка според мен...и не си струва...Защо,след като сте се разделили по някакви причини ще искаш пак да комуникираш с този човек,е според мен в този случай някой все още има чувства към другия....Както прави брат ми...Уж е приятел с бившата си,а се среща с нея и се целуват и кой знае какви неща още... 8-) Пък и,когато момче,което си обичала ти го каже,значи си правете изводите....Той знае,че момичето изпитва още нещо към него и не иска да я "резне" направо....Това за мен си е едно извращение спрямо чувствата на другия.... :-P

miminkaa
11-19-2008, 11:06
Глупаво е да мразиш човека,които си обичал .. ! С които си споделял всичко...! Разбира се че след раздяла трябва да си останат приятели... :) :-) :-)

snowgirl
11-19-2008, 11:52
Еми да, хубаво е.. ако не приятели, поне познати... Смешно е и е тъпо, когато след края на една връзка някой от двамата започне да се прави на интересен.

LaUrA66
11-19-2008, 11:54
Когато не е имало силни чувства в нито един от двамата е лесно, но кагото дори само в единия има нещо по-силно...ситуацията става трудничка. Хубаво е да сте си приятели след това, но не винаги се получава. Едната причина вече я казах, а другата е може би начинът по който сте се разделили и самата причина за раздялата.. А колкото до омразата - аз не вярвам да има човек, който е обичал и след това да мрази... Според мен в повечето случаи се казва "Мразя те!", за да се нарани по някакъв начин човекът отсреща или просто, за да не покаже слабост наранения...

mickelangelo
11-19-2008, 13:32
С всички бивши гаджета съм много д0бър приятел :) и често се виждам с тях !

sladka__droga
11-19-2008, 19:03
"Подло е да мразиш някой който до вчера си обичал."

Съгласна съм ... и не само ,, че е подло ,, но и е страшно тъпо.Това доказва или ,, че никога не си обичал човека до себе си .. или че още го обичаш ,, но не искаш да го показваш.

Leopardess
11-19-2008, 20:48
Ами ... има два случая
1.Имало е любов
2.Нямало е любов
При първия случай, е почти невъзможно да си останете приятели.
Може да има уважение, но не и приятелство.
При втория случай, може и да просъществува приятелство, ама пак в много редки случаи. :)

varnen4e
11-20-2008, 05:28

1. Хубаво е да си останете приятели. Но се отдалечете малко в началото. Първите месеци. *ако е било истинско естествено* Ако си намериш приятел, и го обичаш, тогава вече спокойно си излизай с бившия. А ако и той си има нова приятелка, съвсем перфектно. И ще ви е по-хубаво отколкото във миналата връзката.
2. Точно тези повечето момичета и момчета са от тези, които хабер си нямат що е любов. То просто е невъзможно да мразиш някой който си обичал наистина. Пък ако си го намразил, поне ще знаеш че не си го обичал колкото си си мислел.
мхм.
мда.
;-)

Аз не ги одобрявам тези неща. Старото си е старо. Моят приятел е в много добри отношения с бишата си и е много дразнещо.

Alabala16
11-20-2008, 17:01
omg.. ti v red li si?
qvno ,neshto ne se obichate-6tom mojete da budete priqteli.
zashtoto ako se obi4ahte,to shtqhte da stradate
..............pone az -nemoga da si predstavq da sam samo priqtelka na priqtelq si......
tova shte e na gadnoto i boleznenoto predlojenie v moq jivot.

love_enrique
11-20-2008, 19:14
Защото НЕ и точка :?

lonely_girl92
11-20-2008, 19:48
Според мен може да остане само уважение(зависи обаче и как сте се разделили...) И както са казали и други, ако наистина адски много си обичал даден човек ще бъде много болезнено да му бъдеш само приятелка и нищо друго...( всеки път като го видиш да желаеш да го прегърнеш,просто да е отново както преди) трудно е и много боли . Иначе няма лошо да сте добри познати се пак като се засечете на улицата поне да си кажете "Здравей" ...