View Full Version : Родителски разговор.
Bellatrix
11-14-2008, 15:52
Преди малко проведох 1 разговор с майка ми. Понеже аз ходя насериозно с едно момче и много го обичам и думите ми не са плод на детско увлечение, а на нещо, което не мисля, че мога да опиша. Той е свестен за разлика от повечето момчета, от които често се оплакват в раздела. Обича ме, казва ми го, не ме притиска за нищо, винаги се чуди как да ми помогне с каквото и да е, не иска други момичета... Абе без много обяснения-щастливи сме много. И тази вечер се избазиках с мама, че искам да се омъжа за него. И последва следния разговор: Тя каза, че когато 1 мъж ти е първият и ти на него също, шансът е нулев. Според нея, колкото и да се обичат, в един миг на него му доскучава и даже някоя не особено красива или интелигентна жена му се струва много интересна и изневерява. Според майка ми мъжете просто трябва да се женят с опит от поне 3-4 сериозни връзки иначе не могат да изградят семейство... Вие как мислите, възможно ли е да срещнеш правилният човек още докато си дете и да се ожените и всичко да свърши щастливо? Знам, че звучи като от приказка и е шанс 1 на милион, но все пак... Как мислите?
Възможно е.
Вуйчо ми и вуйна ми са се запознали в училище на 17- годишна възраст.Омъжили са се на 20.
Сега са на 50 и са още заедно :)
ми няма ли да ти е скучно цял живот да си с един и същи??
Bellatrix
11-14-2008, 16:17
Честно казано не и с него. Никога не ми е било скучно с него. Даже и за секунда...
partychild
11-14-2008, 16:27
az sashto se nadqvam na takav krai...no ima strashno mnogo vreme.. sled 2 meseca stavam na 18 malka sam..i ne znaesh kakvo moje da ti podnese jivota :( stiskam palci i za vas []
Естествено, че можеш да срещнеш правилния човек още от дете...Случват се всякакви неща в живота, но тези случаи са рядкост.
Иначе е хубаво, че ви е приятно заедно, обичате се и т.н., но не е хубаво да се говори прибързано, защото нещата все пак се променят.Сега може да не ти е скучно с него, но не е нужно само това.Трябва този човек да те допълва и наистина цял живот да не ти доскучава с него, което е възможно, ако той е човека до теб.
Ама все пак не стряскай майка ти с такива работи. :D
ThePowerOfLove
11-14-2008, 17:08
Рядко се случва, но си е възможно ;) Важното е наистина да си пасвате ;-)
scoobydors
11-14-2008, 17:12
Майка ми и баща ми са били заедно в съседни класове от първи клас. Винаги са били приятели и едва в 7-8 клас са се харесали.... :D
Всичко на всичко брак + ходене вече 21 години и не са си омръзнали. :)
Така, че явно може... въпреки, че аз винаги съм мислила, че ще си омръзна бързо с човека до мен. (липса на опит може би... :-o )
Но се надявам един ден да изградя щастливо семейство и да обичам безрезервно мъжа ми. :)
П.П. А може вече да съм го намерила... :oops:
Не е невъзможно, но не мисля, че бих могла да съм с един човек цял живот.
има много такива случаи, в които първата "ученическа" се оказва единствена и последна.И всичко е успешно.
Няма невъзможни неща!
snejana67
11-14-2008, 17:53
:) така е няма невъзможни неща :-o
Ако обичаш дадения човек едва ли ще ти я скучно
hahavteen
11-14-2008, 18:31
Пастрока ми се е запознал с майка ми когато е бил на 19. Тя му е била пърата в почти всяко едно отношение. Заедно са вече 14 години и страшно се обичат и се държат като влюбени тийнейджъри понякога :-D
Та мисълта ми е че че не е задължително един мъж да е имал определен опит или да е на определена възраст за да може да изгради семейство. :)
ми няма ли да ти е скучно цял живот да си с един и същи?? хм и аз над тва се замислих траа през много хора да минеш за да знаеш че си опитал от всичко :grin:
GregoryHouse
11-14-2008, 18:52
Възможно е.
Вуйчо ми и вуйна ми са се запознали в училище на 17- годишна възраст.Омъжили са се на 20.
Е да ама не знаеш тъмните историйки....те и мойте родители са от 17-18годишни заедно, ама баща ми никога не си е седял на гъза...а някй като ги види ще каже баси примерното семейство...
Една моя леля и свако се познавали от 8ми клас и са тръгнали заедно...и от тогава до сега винаги са се обичали и не са се разделяли.Сега имат две деца,работят заедно и си личи че още се обичат :) евала им правя на такива хора-които са готови на всичко за любимия и нищо не може да ги раздели :)
Извод: човек намира любовта си без значение на колко години е-5,15,25,35...късметлий са тези,намерили любовта си като деца :)
Възможно е.
Е да ама не знаеш тъмните историйки....те и мойте родители са от 17-18годишни заедно, ама баща ми никога не си е седял на гъза...а някй като ги види ще каже баси примерното семейство...
Ами вуйна ми е достатъчно умна и оправна, П.п. (не го казвам ,защото ми е близка) ...,за да се махне ако той и изневерява или вижда ,че между тях не върви.Познавам я много добре =-)
Wrathchild
11-14-2008, 19:21
Мисля, че майка ти няма начин да познава всички мъже и жени, както и всички, които са двойки, че да си прави изводи дали шансът е или не е нулев.
krem4et0
11-14-2008, 19:21
Аз и моята половинка сме си първи. Във всяко отношение без целувките. Всичко за любовта и връзката научихме един от друг. заедно сме 4 години и сме на по 23. И да, искам да се омъжа за него. Вярвам, че ако това не стане, то причината не е защото ще се чуди с други какво е. Той просто не е от този тип мъже като цяло. И не казвам, че е различен защото е моят приятел, а защото няма нищо общо със стандартната представа за момче на 23. с него сме си говорили много пъти какво ще е ако в крайна сметка се оженим и сме си първи и може би и единствени сексуални партньори. Поне за сега не ни е страх и смело говоря от името и на двамата. Да, минус е липсата на опит в много отношения. Но пък е прекрасно да се учите заедно и лека-полека да откривате сладостта на любовта. Защото първият ми интимен жест е с него, първият ми път е с него, за първи път с него се почувствах щастлива, желана и обичана......а и той също с мен. Откривайки този свят ръка за ръка заедно е нещо прекрасно.
Бтв майка ми и баща ми са от 11-ти клас заедно и са семейство вече 32-3 години!
nicolepcd
11-14-2008, 19:24
Всичко е възможно :)
Wrathchild
11-14-2008, 19:25
Кремче, опит се добива, това прекрасно го знаеш. А пък и ти самата можеш да потвърдиш, че опитът не е в множеството партньори, то може да бъде и придобит чрез експериментиране с един единствен. Имам чувството, че в тоя форум само аз и ти сме на 100% моногамни, готови да се омъжат за първия си и за 13 годишните сме като паднали от Марс :razz:
mimsssssss
11-14-2008, 19:27
учителката ми по биология ми е разказвала за нейната история как на 17 се е запознала с мъжа си и малко след това са се оженили.сега е на 50 с две деца и щастлив продължителен брак.имам още най много 2-3 такива семейства който да са си първи останали в любовта и т.н. и да са още заедно.рядко се случва,но не е казано че никога не става.
krem4et0
11-14-2008, 19:29
По-скоро имах предвид опит във връзка, а не сексуален. Защото да си обвързан с някой е сложно нещо и се налагат доста промени в самия теб. Именно това ми е било най-трудно през всичките тези години. Да се научим(най-вече той), че няма вече аз и ти, а има ние и не трябва да мислим за себе си във връзката, а за добруването(ама, че архаична дума) и на двамата.
Днес по някакъв повод с учениците ми (10 клас) се заговорихме за секса и аз без да искам изтърсих пред тях този факт.........няма да ти описвам какви физиономии имаше по 16 годишните им лица. Все едно съм извънземна :D
Wrathchild
11-14-2008, 19:36
Ама нали ти казах, че с теб сме паднали от Марс, предвид ставащото с днешната младеж (чувствам се като пенсионерка като го казвам), не би трябвало да те учудва.
Иначе не бях разбрала. Но и за връзките е същото - за 4 години с 1 връзка имаш даже повече опит от някой с 4 връзки за по година.
Иначе всеки мисли поне мъничко за себе си. Ако той с нещо ме прави нещастна, то това прави нещастна мен, а не нас. Защото се случва дори да не го осъзнава. Но пък когато прави мен нещастна, то на НАС ни куцат отношенията. Така че в крайна сметка имаш право.
krem4et0
11-14-2008, 19:46
Имах предвид по-прозаични неща. Дори разписанието ти за деня не трябва да е съобразено с теб, а с нашето разписание........И да, дълбоко в себе си сме егоисти, но връзката трябва да е абсолютно неегоистична. Защото там сте двама, защото си в своеобразен съюз с някой, който обичаш и следователно е важно за теб той да е добре.
Wrathchild
11-14-2008, 20:01
Е да де, именно това имах предвид.
cherinka
11-14-2008, 20:26
Всичко е в главата....