View Full Version : Препоръчайте ми хубав...
varnen4e
11-15-2008, 14:14
Препоръчайте ми някой хубав крем за лице за това студено време, защото не искам кожата ми да стане на г*з от студа. Мерси предварително.
:)
Avene hydrance optimal UV SPF 15, около 25 лв.Много лек и нежен, подходящ и за чувствителна кожа.
varnen4e
11-15-2008, 14:17
Къед мога да го намеря? Понеже не го знам.. и колко милилитра е?
40 мл. В по-големите аптеки.Даже за по-добре отиди в някоя такава аптека и поискай мостричка 1-во :) Няма да съжаляваш.
Post Scriptum : Ако не знаеш, за инфо ти казвам, че това е френска козметика, специално разработена за чувствителна и предимно суха кожа :)
http://ecx.images-amazon.com/images/I/21aTsqjTWmL._SL500_AA280_.jpg
Аз ползвам "Крем 21" супер доволна съм от него и нямам проблеми с кожата през студеното време
Ъъъ, тва звучи като неква совалка.
stealthyGirl
11-15-2008, 15:52
Ъъъ, тва звучи като неква совалка.Е, и? К'во не трябва да си купуваме козметика с тъпи имена ли? :? Егати забележката.
П.Т.
*На Ейвън има. Виж брошурата в интернет.
*Също и Нивеа крем (обикновения) става за тази работа.
*На Виши, но не знам точен крем.
BrokenInnocence
11-15-2008, 18:07
Vichy имат мн добри хидратиращи, но пак си зависи от типа кожа, който имаш.
P.S. Определено търси крем със SPF.
на Г*З вика :D :D иначе вземи си на нивеа
varnen4e
11-15-2008, 20:06
40 мл. В по-големите аптеки.Даже за по-добре отиди в някоя такава аптека и поискай мостричка 1-во :) Няма да съжаляваш.
Post Scriptum : Ако не знаеш, за инфо ти казвам, че това е френска козметика, специално разработена за чувствителна и предимно суха кожа :)
http://ecx.images-amazon.com/images/I/21aTsqjTWmL._SL500_AA280_.jpg
Е, не... моята кожа не е суха.. нормална е. Не искам да ми се омазни от този крем.
Ъъъ, тва звучи като неква совалка.'
То може да звучи,но има ефект така че...айде без тъпи забележки,не измисляме ние имената
моя е нивеа бейби-мн съм доволна,прави ми лицето мекичко и ухае на хубаво и е 6 лв
varnen4e
11-16-2008, 06:19
Не съм фенка на Нивеа...
Lumene Extreme Comfort. Ползвах го миналата зима и съм страшно доволна от кремчето.
http://olcombg.com/images/lumene/catalog/skincare/hydra/ExtremeComfort_DayCream_Low.jpg
Кремовете на Грийнланд хидратират без да оманзяват кожата. Ползвах и крема им за ръце и лосиона за тяло и бях адски доволна - особено за студено време са уникални!
varnen4e
11-16-2008, 09:22
А някакъв на Гарниер можете ли да ми препоръчате?
sladurana_be
11-16-2008, 09:56
На Nivea Soft мисля че,така се пишеше и Nivea creme са най-добрите според мен и цената е доста добра.Ако някоъ иска допълнителна информаци да пише на лична. :)
Стига де,Гарниер за мен са боклуци. :( Лумене е 1000 пъти по-добра козметика да не говорим за Авен.Цената ли те притеснява?Аз наистина ти предлагам да си вземеш нещо наситина качествено,особено за зимата.
varnen4e
11-16-2008, 10:21
Стига де,Гарниер за мен са боклуци. :( Лумене е 1000 пъти по-добра козметика да не говорим за Авен.Цената ли те притеснява?Аз наистина ти предлагам да си вземеш нещо наситина качествено,особено за зимата.
Не, за какво да ме притеснява цената? Те колко пък толкова струват?
Просто от гарниер съм останала доволна.
Просто от гарниер съм останала доволна.Просто предположих. :) Все пак за някои хора 25-30лева са си доста за крем.Гарниер мисля,че нямат крем за зимата или как точно да се изразя :D Има един Гарниер тотал фреш за нормална кожа,който аз го имам,но не ми се отрази добре,защото съм с мазна кожа.Ако искаш пробвай,но не е специално за студените месеци.
roksana_1
11-16-2008, 11:57
Lumene Extreme Comfort. Ползвах го миналата зима и съм страшно доволна от кремчето.
http://olcombg.com/images/lumene/catalog/skincare/hydra/ExtremeComfort_DayCream_Low.jpg
a за каква кожа е ии става ли за 15 годи6ни ,за6тото аз мисля от тази година да по4на да използвам също мисля да го видя това на нивеа бейби , защото нали става и за бебета :)
varnen4e
11-16-2008, 12:04
Просто от гарниер съм останала доволна.Просто предположих. :) Все пак за някои хора 25-30лева са си доста за крем.Гарниер мисля,че нямат крем за зимата или как точно да се изразя :D Има един Гарниер тотал фреш за нормална кожа,който аз го имам,но не ми се отрази добре,защото съм с мазна кожа.Ако искаш пробвай,но не е специално за студените месеци.
Ясно.. е май няма да е на Гарниер... :) След като нямат.. Не знам... ще реша.. за сега от изброените съм се спряла на Авен..
Ясно.. е май няма да е на Гарниер... :) След като нямат.. Не знам... ще реша.. за сега от изброените съм се спряла на Авен.. =D> Много добре браво.Гарниер имат един предпазващ нутришанист май се казва,уж ставало и за зимата,но все ми се върти из главата,че този крем не беше за млада кожа.
varnen4e
11-16-2008, 12:26
Ахам.. не знам.. ще видим. А тези на Авен навсякъде ли ги има?
Ахам.. не знам.. ще видим. А тези на Авен навсякъде ли ги има? В по-големите аптеки където предлагат мед.козметика няма как да няма.Ако си от София-ремедиум,в аптеки оптима също провери(ако има такива в София)
a за каква кожа е ии става ли за 15 годи6ни ,за6тото аз мисля от тази година да по4на да използвам също мисля да го видя това на нивеа бейби , защото нали става и за бебета :)
Мисля, че няма да има проблем. Сестра ми го ползва също и нищо не й е станало. Ползвала съм доста кремове за студено време и от този останах най-доволна.
masal, и аз си помислих същото за Garnier Nutritionist, че не беше за млада кожа. Първо за него се сетих като попитаха за Гарниер. Лично на мен кремовете им са ми мазни. По принцип не ползвам много от продуктите им. :)
Лично на мен кремовете им са ми мазни. :wink: А от кремовете има за мазна кожа ми се появиха подкожни пъпки и се получаваше така наречения,кир ефект.
А на мен можете ли да ми препърочате крем,който хидратира,но не омазнява кожата?И без това в Т зоната ми е мазна и се притеснявам да не ми излезнат пъпки от някой крем.
А на мен можете ли да ми препърочате крем,който хидратира,но не омазнява кожата?И без това в Т зоната ми е мазна и се притеснявам да не ми излезнат пъпки от някой крем.
Сестра ми има същият проблем. Сега ползва хидратиращият от серията L'oreal Pure Zone и е доволна. :)
Доволна беше и от на Eucerin хидратиращия с матиращ ефект и от Vichy - Normaderm. :)
Мога да ти дам един съвет. През зимата не трябва да се използват хидратиращи кремове. Те овляжняват кожата и имат голямо съдържание на вода. Това съдържание на вода като попадне в порите ти и като излезеш навън се охлажда много рязко и е много вредно за кожата.
Използвай подхранващ крем и то поне половин час преди излизане.
Хидратиращите кремове са за лятото :)
Ъъъ, тва звучи като неква совалка.'
То може да звучи,но има ефект така че...айде без тъпи забележки,не измисляме ние имената
Ъ, май сте с доста гадно чувство за нехумор. :razz:
LuCiFersAngeL
11-16-2008, 19:32
За зимата съм много доволна от това кремче на Рефан:
http://www.refan.com/images/6300.jpg
Подходящо е за хормална кожа, хидратира без да оставя мазен филм върху кожата (както например е с класичекия крем на Хивеа в синята кутия) и мирише много приятно.
varnen4e
11-16-2008, 19:32
Мога да ти дам един съвет. През зимата не трябва да се използват хидратиращи кремове. Те овляжняват кожата и имат голямо съдържание на вода. Това съдържание на вода като попадне в порите ти и като излезеш навън се охлажда много рязко и е много вредно за кожата.
Използвай подхранващ крем и то поне половин час преди излизане.
Хидратиращите кремове са за лятото :)
Има логика.
Основна съставка на хидратиращите кремове е глицерин. Голяма част от човешкото тяло е вода и не знам да сме се кристализирали. Четох нещо в един форум дето влизам и се замислих -
хидратиращият крем не оставя вода по кожата. По-тази логика, ако имаме нужда от хидратация, да си измием лицето с вода и то ще е хидратирано ли?
Питала съм козметичката ми за това понеже четох различни неща за кремовете през зимата и тя ми каза да използвам хидратиращият вечер, защото кожата така или иначе се нуждае от хидратация. За през деня ми каза да ползвам крем предназначен за студено време.
И друга питах, ама тя друго ми каза. Общо взето информацията за това е доста объркана. Аз си ползвам на Lumene кремчето и съм си перфе. :)
varnen4e
11-18-2008, 07:05
Значи да не е хидратиращ.. така ли?