View Full Version : Make-up Addict
MoMoXiXi
11-16-2008, 11:19
Здравейте всички :-)
http://www.bghot.net/images/img_222.jpg
Идеята за тази тема беше породена от подобна тема в друг форум, но за коса... а това, което на мен ми е интересно, а предполагам и на много други момичета в този форум, е грима. Идеята ми е в тази тема да си обсъждаме начини на гримиране, ако имаме някакъв кожен проблем като пъпки да речем, да потърсим съвет или мнение, техники на гримиране, какво да използваме при гримирането, дори и някакви статии в интернет, предавания по ТВ, клипчета или бабини рецепти... общо взето всичко свързано с ГРИМА. Надявам се да сте активни и да си направим една хубава темичка. Също така ако желаете можете да слагате и снимки на грима ви (знам, че има други теми за това, но говоря за тази тема) и ако сте съгласни да ги сложа в галерия - пишете. Ето и регистрацията в албум.бг http://www.album.bg/makeup_addict/ Все още няма снимки, защото регнах акаунта преди минути. Ако темата се развие, ще едитна това първо мнение като сложа най-важните линкове най-отгоре и списък с козметичните продукти, от които сме най-доволни! :-)
Е, записвайте се и да започваме! :)
MoMoXiXi
11-16-2008, 11:34
Kато за начало мога да предложа профилите на 2 момичета от youtube.com, от които можете да почерпите идеи как да се гримирате, но не забравяйте да го правите само за по-специални случай, защото са по-тежки, непредлазначени за ежедневието:
http://www.youtube.com/user/panacea81 --- Разбира си момичето!
http://www.youtube.com/user/MakeupGeekTV
bettersweet
11-16-2008, 12:05
Хубава тема надявам се да се развие и да бъде добър източник на идеи и съвети! :)
Ето и два съвета от мен-преди нанасянето на спирала е хубаво миглите да се напудрят съвсем леко с пудра,така няма да се спластят.Аз лично го правя и наистина има ефект.Друго което спазвам е преди нанасяне на какъвто и да е грим около очите се мажа с тоник за лице(в момента ползвам на Sisley Paris- Floral Toning Lotion малко е скъпичак но си заслужава)така грима не се разтича.Е това е за сега :-D
ami az ne znam mn trikove pri grimiraneto,no znam edin koito na 100% vur6i rabota.predi da se sloji spirala se slaga malko pudra na miglite (ot tazi koqto se polzva za liceto) ,no o4ite e po-dobre da sa zatvoreni za da ne vleze ot pudrata v tqh.i ve4e sled pudrata se slaga spiralata.efekta e mn po obemni migli. :)
moite pozdravleniq kum avtorkata za hubavata tema.6te q sledq s interes. :-)
Това за пудрата ще го пробвам,мерси :)
Ето аз как си слагам спирала:
Първо слагам по обичайния начин,след това със "зиг-заг" движения(така четох че е добре),наблягам и на връхчетата.Като изсъхне спиралата-повтарям,но с малко количество от нея,за да не се наслоява.Ефектът е страшен,а използвам синята спирала на Мейбълин.Скоро и извивачка мисля да си взема.
az izpolzvam izviva4kata za migli,no ne e hubavo da se prekalqva s neq za da ne se na4upqt miglite vuv vremeto.tq se izpolzva glavno za vruh4etata.ina4e az si slagam malko pudra i sled tova slagam i spirala.zadurjam 4etkata za 1-2 secundi vuv osnovata na miglite i sus vurtene na 4et4icata izdurpvam nagore(tova ne pozvolqva da se splastqt).sled tova sus mn malko koli4estvo ot spiralata leki4ko dokosvam samo vruh4etata na miglite za pove4e duljina.tova e.a zabravih... predi da sloja pudra i spirala vzimam 4eren moliv,no ot po tvrurdite (da ne kaja nai-tvurdite) i minavam po liniqta na miglite na dolniq klepa4.no ne natiskam,tui kato ne iskam da se vijda 4e ima moliv.taka izglejdat po-gusti i se pod4ertava okoto. :)
bettersweet
11-16-2008, 15:02
Да и аз прилагам това с молива създава се наистина оптична илюзия за по гъсти мигли!А за нанасянето на спирала 1-во слагам един слой изчаквам да поизсъхне после още един слой и накрая използвам четката на една стара спирала за да ги ''разреша''!Друга техника която знам е за оформянето на веждите.Не ползвам молив защото ми седи някак изкуствено,а с една дунапренена четчица която съм изрязала така че да е подкосена на една страна нанасям от един руж с цвета на косата ми.Досто по естествено седи от колкото с молив.
MoMoXiXi
11-16-2008, 15:13
Хм, това със пудрата не го бях чувала, но ще пробвам!
А на мен миглите ми винаги се слепват , и понякога ако нямам време да ги оправям, стоят все едно имам 4-5 косъма :(
Иначе аз си нанасям спиралата така: първо си сресвам миглите със някаква стара четка от спирала, после нанасям един хубав дебел слой спирала, извивам, изчаквам да изсъхне и обирам с някаква клечка и разделям, ако има наслоено, после слагам малко спирала и пак минавам и готово. :)
Може ли да помоля за съвет някакъв :-o Значи тъй като не мога да нанасям черен молив на горния клепач, постоянно ми трепери ръката или стават криви линии (пък и се размазва) искам да попитам с какво мога да слагам една тъъънка, тънкка линийка, все едно няма молив, просто контура на миглите да стане по-тъмен. Пробвах с очна линия, но кожата ми е много светла, по-точно бледа и стои много неестествено. :(
CherryKisS
11-16-2008, 15:18
Страхотна темичка.
Ами чувала съм, че след като сложиш червило трябва леко на попиеш със салфетка ненужното количество и след това може да сложиш малко пудра.
bettersweet
11-16-2008, 15:26
А на мен миглите ми винаги се слепват , и понякога ако нямам време да ги оправям, стоят все едно имам 4-5 косъма :(
Иначе аз си нанасям спиралата така: първо си сресвам миглите със някаква стара четка от спирала, после нанасям един хубав дебел слой спирала, извивам, изчаквам да изсъхне и обирам с някаква клечка и разделям, ако има наслоено, после слагам малко спирала и пак минавам и готово. :)
Може ли да помоля за съвет някакъв :-o Значи тъй като не мога да нанасям черен молив на горния клепач, постоянно ми трепери ръката или стават криви линии (пък и се размазва) искам да попитам с какво мога да слагам една тъъънка, тънкка линийка, все едно няма молив, просто контура на миглите да стане по-тъмен. Пробвах с очна линия, но кожата ми е много светла, по-точно бледа и стои много неестествено. :(
Защо не опиташ с някоя тънка четчица за сенки да нанесеш тънка линия с тъмни сенки
NeverTheSame
11-16-2008, 15:29
мда,това за сенките е добра идея.гледай да го нанасяш по в основата на миглите...седи по-добре :P
иначе аз проблеми със спиралата нямам.не ползвам спирала,само когато случая е важе.миглите ми са гъсти,дълги и изключително дълги.често ме питат гримирана ли си при положение,че нямам абсолютно нищо на очите.
Защо не опиташ с някоя тънка четчица за сенки да нанесеш тънка линия с тъмни сенки
или пък вместо вурху горния клепач си сложи молив от вътрешната му страна.не знам дали ме разбра...иначе този метод също съсдава илюзия за много гъсти мигли и подчертава самото око...