View Full Version : "Една българка"-Иван Вазов
fenkatakrisi952
11-19-2008, 05:51
здравейте! :D
за домашно по литература имам да отговоря на следния въпрос: "Коя епоха,кой исторически моментса пресъздадени в разказа?Кой е основният конфликт на изобразеното време?" :shock:
Понеже не съм много наясно реших да ви помоля за помощ :oops:
отговорът ми трябва за 20.11.08 (четвъртък)
Мерси мн :-)
Аз имам една добра идея - напъни си мозъка и го напиши сама. (:
Пък ако толкова не можеш да напишеш нищо, помоли майка си, примерно, да ти помогне и това е. Съчиненията наготово са ужасно глупаво нещо. Научете се да мислите, пх. :/
joanajivkovapenkova
11-19-2008, 14:12
"Коя епоха,кой исторически моментса пресъздадени в разказа?Кой е основният конфликт на изобразеното време?" -Епохата е когата българия е под турско робство.Историческическит моменти е първо българия под турско робство,животът на баба илийца която действително е съществула,падането на ботевата чета. Конфликтът е че българия е под турко робство,загубата на ботевата чета,баба Илийца която помага на бунтовника и своя внук
Коя епоха,кой исторически моментса пресъздадени в разказа?Кой е основният конфликт на изобразеното време?"
Вазовият разказ "Една Българка" смислово е обвързан с паметен за българската история момент - разгрома на Ботевата чета.В трагично време на изпитания , на робско примирение и страх се откроява образът на главната героиня- Баба Илийца.
друг вариант: Разказът "Една българка" на Иван Вазов и историческото време-пресъздава трагичното за българския народ време на : -самовертвеност
-робски страх и позор
-стремеж да се стори добро като противовес
на насилието.
Творбата утвърждава високото,човеколюбивото,же ртвоготовното в живота на българина.П.П. Дано да ти свърши работа! :) :)
fenkatakrisi952
11-19-2008, 18:21
е направо супер :grin:
Мерси много :-)
LoveAnimalForever
11-24-2011, 06:21
Аз имам една добра идея - напъни си мозъка и го напиши сама. (:
Пък ако толкова не можеш да напишеш нищо, помоли майка си, примерно, да ти помогне и това е. Съчиненията наготово са ужасно глупаво нещо. Научете се да мислите, пх. :/
-----------------------------------------------------------------------------------------
някои не могат а ти защо пишеш само така :shock: ... може майка й да работи и да няма време и това не е съчинение а упражнение от уч на 7 клас :razz: 8) 8-)