Влез

View Full Version : Доста тъпо положение

Infinity
11-21-2008, 17:57
Здравейте!Значи искам да споделя тъпата ситуация,в която съм попаднала.Аз съм от гр.Брезник сега съм 7-ми клас и ми предстои кандидатстване.Е да ама в Брезник има две училища моето и едно друго абе с извинение ама е доста тъпичко.Най-близкия град до Брезник е Перник (puke) отврат град направо.Просто мн ми е гадно нямам къде да излизам по цял ден си вися вкъщти ужасно ми е :( Дори когато имам време и възможност да се позабавлявам аз просто нямам къде.Ужас.В Перник също няма добри училище не казвам че няма ама не е това,което искам.Другият почти невъзможен вариант е София,но за да уча там просто ще трябва да направя безброй много жертви,а и не само аз,но и почти цялото ми семейство.Та искам да попитам софиянците във форума тези жертви заслужават ли си.Какво да правя?
Помогнете! :-o

TheNewReligion
11-21-2008, 18:18
За да учиш в София трябва със семейството ти да се преместите тук. Ако, родителите ти имат финансовата възможност да ти осигурят добро образувание и дом в големия град- супер, но късно сте се сетили.

gorska
11-21-2008, 18:53
Две мои съученички не са от София, но живеят тук на квартира. Едната си дели наема с оше 2 момичета май, така че й излизаше към 180 лв. месечно.. приблизително. А другата живее при хазяйка. Общо взето, където и да си, ядеш, имаш разходи за учебници, дрехи, въпроса е само дали семейството ти може да си позволи да ти плаща наема.
Моето мнение е, че си струва да се преместиш само, ако те приемат в много хубаво училище.

Stefchyy
11-21-2008, 18:57
Доста ебана ситуация .. :(

gorska
11-21-2008, 19:03
Да, от една страна е кофти, но от друга си е супер яко. Нямаш такъв контрол, илизаш си, прибираш се, когато искаш, каниш гости, когато искаш; но най-важното е, че наистина подготвя за истинския живот.. примерно готвиш си, переш си, чистиш си, пазаруваш си, квот си направиш - всичко сам. Всичко опира до теб и в този смисъл наистина може да се каже, че си самостоятелен.

Infinity
11-22-2008, 09:29
Ами значи то има няколко варианта.Първият е да се преместим да живеем в София,което е малко трудно.Вторият е да се преместя аз във София ама все пак съм на 13,тогава ще съм на 14.Може би съм прекалено малка,а и пък като познавам майка си тя не би се навила да ме пусне дори и във името на образованието.Другият възможен вариант е да пътувам всеки ден т.е. някой да ме кара това също си е голям разход и пък и е доста трудно.Та питах се дали си заслужава да направя драстична промяна,за да уча в София.Заслужава ли си? и ако да бихте ли ме ориентирали кои са добрите училища и т.н.,защото аз наистина не знам :oops:

pezataa
11-22-2008, 10:46
Според мен не ти трябва стой си там в твойто село :-D сериозно според мен няма смисъл тука да учиш, едно и също е само дето там ще ти е по лесно ;) (http://prize.bg/pezata)

Infinity
11-22-2008, 11:43
:evil: ей не ми наранявайте града шегувам се разбира се няма порбелм сама да подчертая че е град.намира се на около 40км. от софия и 20 от перник.и да кажа че в никакъв случай няма да остана тук все пак до перник мие супер лесно да си пътувам както правят мн мои познати все пък във перник има повече училища :)

Lysit0
11-22-2008, 12:09
Не си ни пoяснила точно какво искаш да учиш, за да си направиме изводинте и да те ориентираме :)
Но мисля,че за добро оброзование си засужава,защото после ще имаш добре заплатена pабота :) Ако не искаш да си след няколко години п родавачка в кварталната бакалия си заслужава :)

chocoleptic
11-22-2008, 12:09
Най-добрият вариант е София.
До колко е възможно е друг въпрос.

Infinity
11-22-2008, 12:18
искам да уча във езикова.всъщност ако нищо не стане със софия аз ще уча във перник във езиковата.но все пак ще съм ви благодарна ако ме ориентирате :)

LittlePrincess
11-22-2008, 12:44
Според мен си струва..все пак в София има много добри училища,но всичко е много голям разход и много добре трябва да го обмислите с родителите ти.И все пак не си толкова далече от София..40км не са много : ))

Rozofky
11-22-2008, 14:01
Според мен най-добрия вариант е София поне ако искаш да имаш добро бъдеще,не че и в другите градове неможеш да имаш но според мен най-сигурно е в София :)

krisence
11-22-2008, 14:14
Според мен най-добре е тук в София. Аз уча В Националната Природо-математическа, което училище си има и общежития. Дори един съученик е там. Но за съжаление нямам информация кои училища имат такива екстри и кои не! За езкиовите можеч да потърсиш из сайтовете! Все ще пише нещо. :)