View Full Version : Разделно хранене
KiSs_mY_LiPs
11-27-2008, 13:14
Някой от вас спазвал ли е разделното хранене ? Доволен ли е , слабее ли се.. и изобщо как се чувства от този тип диета ( то не е точно диета , но все пак знам че се сваля ) Бях говорила с една моя приятелка и ми сподели че майка и свалила 20 кг за един месец.. :-o не ми се струва много реално но все пак :D Ии аз от два дни ( днеска втори ден съм на разделно ии дано има някакъв ефект ) .
Някой от вас спазвал ли е разделното хранене ? Доволен ли е , слабее ли се.. и изобщо как се чувства от този тип диета ( то не е точно диета , но все пак знам че се сваля ) Бях говорила с една моя приятелка и ми сподели че майка и свалила 20 кг за един месец.. :-o не ми се струва много реално но все пак :D Ии аз от два дни ( днеска втори ден съм на разделно ии дано има някакъв ефект ) .
Аз спазвам от няколко години. За мен не е диета - а начин на хранене, т.е. нормалното ми хранене. Помага ми за здравето, спортната форма и като цяло как се чувствам (свеж и пълен с енергия).
Принципно е възможно да се слабее. Самото разделно хранене се основава на забранени и разрешени храни, тяхното комбиниране и правила на хранене. Под забранени се имат в предвид, че от тях полза за тялото или няма, или е минимална, за сметка на вредите, които нанася. Комбинирането на храните е сложнично отначало. Неправилното комбиниране води до проблеми със стомаха, обработката на храната, загниване и т.н. - това се получава заради различната киселонност на стомашния сок, необходим за обработката на различните храните. Правилата на хранене също са ключов елемент.
Ако искаш да отслабваш трябва да се съобразяваш доста с тези неща и разбира се активно движение. Ако го правиш всичкото това само заради килограмите и после пак си ядеш калпави храни и боклуци, нищо чудно да качиш пак при безразборно хранене.
KiSs_mY_LiPs
11-27-2008, 13:44
Аз спазвам от няколко години. За мен не е диета - а начин на хранене, т.е. нормалното ми хранене. Помага ми за здравето, спортната форма и като цяло как се чувствам (свеж и пълен с енергия).
Принципно е възможно да се слабее. Самото разделно хранене се основава на забранени и разрешени храни, тяхното комбиниране и правила на хранене. Под забранени се имат в предвид, че от тях полза за тялото или няма, или е минимална, за сметка на вредите, които нанася. Комбинирането на храните е сложнично отначало. Неправилното комбиниране води до проблеми със стомаха, обработката на храната, загниване и т.н. - това се получава заради различната киселонност на стомашния сок, необходим за обработката на различните храните. Правилата на хранене също са ключов елемент.
Ако искаш да отслабваш трябва да се съобразяваш доста с тези неща и разбира се активно движение. Ако го правиш всичкото това само заради килограмите и после пак си ядеш калпави храни и боклуци, нищо чудно да качиш пак при безразборно хранене. Да заради килограмите е .. лятото бях добре но сега за няколко месеца пак напълнях ! Чувала съм , че има много добър ефект слабее се много .. Също тъка че се спира да се слабее когато самия организъм няма нужда, а ако си прекалено слаб достигаш нужните си килограми ;) Незнам колко е верно.. чувала съм и то не от мои приятели ами , че те са чулик от някой близък и т.н. Продто исках да се уверя дали някой от форума които е имал проблеми с теглото се е справил благодарение на разделното ..
Аз с килограмите не съм имал проблеми.
Мои приятелки са сваляли доста така, но и спортуват 3-4 пъти седмично. Дори и сега продължават, въпреки че са си окей. При тях обаче не беше идеята само да свалят килограми, а и здравето да си подобрят.
Ако ти е само теглото проблема, лесно ще се справиш според мен. :)
Ти откъде черпиш информация за разделното хранене? Имам в предвид за 3-те неща, за който писах в предния пост.
KiSs_mY_LiPs
11-27-2008, 14:13
Аз с килограмите не съм имал проблеми.
Мои приятелки са сваляли доста така, но и спортуват 3-4 пъти седмично. Дори и сега продължават, въпреки че са си окей. При тях обаче не беше идеята само да свалят килограми, а и здравето да си подобрят.
Ако ти е само теглото проблема, лесно ще се справиш според мен. :)
Ти откъде черпиш информация за разделното хранене? Имам в предвид за 3-те неща, за който писах в предния пост. Имам книга която прочетох за два дни.. преди да почна съм чела доста в нета , и което ме интерисува е ДАЛИ НАИСТИНА СЕ СВАЛЯ.. ! Била съм и на пиер дюкан три месеца.. верно сваля се но до едно време.. + тва и проблемите които ми създаде.. бяха много! От тогава майка ми забрани сякакъв вид диети да спазвам .. и аз реших че няма да я бъде и реших ръзделно.. та относно волята мисля че ще издържа,защото тук са позволени почти всички неща само че трябва да си ги комбинирваш по определен начин . И на разделно съм от няколко дни (днес е втори и затова.. задавам толкова много въпроси :oops: Пък и е яко да се храниш здравословно и да сваляш
Имам книга която прочетох за два дни.. преди да почна съм чела доста в нета , и което ме интерисува е ДАЛИ НАИСТИНА СЕ СВАЛЯ.. ! Била съм и на пиер дюкан три месеца.. верно сваля се но до едно време.. + тва и проблемите които ми създаде.. бяха много! От тогава майка ми забрани сякакъв вид диети да спазвам .. и аз реших че няма да я бъде и реших ръзделно.. та относно волята мисля че ще издържа,защото тук са позволени почти всички неща само че трябва да си ги комбинирваш по определен начин . И на разделно съм от няколко дни (днес е втори и затова.. задавам толкова много въпроси :oops: Пък и е яко да се храниш здравословно и да сваляш
А книгата се казва, и е на автор? Ми тя тази диета на ПД е пълна тъпотия. Не 1 път съм казал, че не ми харесва.
Значи в книгите за разделно хранене пише, кои са отровите за тялото. Съветват да се минимализира консумацията им и даже да се спрат. Не забравяй че има и правила на хранене :)
KiSs_mY_LiPs
11-27-2008, 14:37
Имам книга която прочетох за два дни.. преди да почна съм чела доста в нета , и което ме интерисува е ДАЛИ НАИСТИНА СЕ СВАЛЯ.. ! Била съм и на пиер дюкан три месеца.. верно сваля се но до едно време.. + тва и проблемите които ми създаде.. бяха много! От тогава майка ми забрани сякакъв вид диети да спазвам .. и аз реших че няма да я бъде и реших ръзделно.. та относно волята мисля че ще издържа,защото тук са позволени почти всички неща само че трябва да си ги комбинирваш по определен начин . И на разделно съм от няколко дни (днес е втори и затова.. задавам толкова много въпроси :oops: Пък и е яко да се храниш здравословно и да сваляш
А книгата се казва, и е на автор? Ми тя тази диета на ПД е пълна тъпотия. Не 1 път съм казал, че не ми харесва.
Значи в книгите за разделно хранене пише, кои са отровите за тялото. Съветват да се минимализира консумацията им и даже да се спрат. Не забравяй че има и правила на хранене :) Всмисъл.. да ям бавно.. да не пия вода докато ям.. Тези ли .. А книгата е Разделно хранене съобразено с българския начин на хранене А авторите са : Владимир Леви и Лиляна Куманова ии кво мислиш за книгата добра ли е
KiSs_mY_LiPs
11-27-2008, 16:39
ии още един въпрос.. тези които са в една група може ли да се сместват.. примерно яйца и сирене :?
ии още един въпрос.. тези които са в една група може ли да се сместват.. примерно яйца и сирене :?
Чел съм я - става...
Белтъчините не се смесват :)
My6mYLka
11-27-2008, 21:15
Чел съм я - става...
не е хубаво да се смесват според мен този вид хранене е основно за спорта и добрата грижа за тялото ако ме разбирате :)
Чел съм я - става...
не е хубаво да се смесват според мен този вид хранене е основно за спорта и добрата грижа за тялото ако ме разбирате :)
Вообще не е хубаво да се смесват - независимо дали спорт или не.
hardball
11-27-2008, 22:13
Разделното хранене работи на принципа: разделяш масата от стола. :Р
KiSs_mY_LiPs
11-28-2008, 15:25
Чел съм я - става...
Вообще не е хубаво да се смесват - независимо дали спорт или не. също тъка и като си правя салата с сирене не трябва да се увкосява :-o
С какво да се овкусява? Зависи какво слагаш :)
KiSs_mY_LiPs
11-28-2008, 20:00
С какво да се овкусява? Зависи какво слагаш :) олио, оцет и сол.. ( не е олио , ами зехтин )
С какво да се овкусява? Зависи какво слагаш :) олио, оцет и сол.. ( не е олио , ами зехтин )Само зехтин и по малко.... Другите са излишни :)