Влез

View Full Version : Парите не са всичко ли?!

petet
12-09-2008, 15:04
Прочетох онази глупава тема "Колко сте богати".Не искам да натрапвам мнението си или друго,просто го изразявам.
Глупаво е да притендираш с парите си или състоянието си,защото както знаем картите винаги могат да се обърнат на обратно!А на повечето "богашчета" парите са всичко,което имат,а не се замислят,че ако недай си боже стане нещо с тях,какво ще имат?Приятели?Семейство?Сн бизъм!
Дори задниците не могат да си обършат сами,да не говорим,че някои дори не знаят какво е работа!
Тук искам да подчертая,че НЕ слагам никой под общ знаменател,тези към които е написано това горното,ще се намерят и обидят сами там!

Глупаво е и да казваш,че парите не са всичко.Нека тези,които го казват да се замислят,щом не са всичко и едва ли не,можете да живеете без пари,тогава как ще се изхранвате,как ще изпълните мечтите си,как ще живеете,как ще се обличате,къпите,излизате,з бавления,работите и прочие?!Парите са в основата на абослютно всичко,времената са такива,няма начин!

Просто всяко нещо трябва да има покритие!
Нищо в този свят не е сигурно!

psychopath
12-09-2008, 22:01
за първото съм сългасен, но за второто не

парите не са всичко защото има неща, които не можеш да си купиш (колкото и клиширано да звучи е вярно)

petet
12-10-2008, 07:31
Не съм съгласен.Единственото,коео т не може да се купи с пари е клишето - приятели и семейство.А ето въможно най-простите примери за примерите "кое може да се купи с пари" в предният ми пост:
-Храна-купува се с пари
-Парите помагат да изпълнеш някоя своя мечта/и (със средства)
-Дрехите се купуват с пари
-Живота не може без пари
-Водата,с която се къпем се плаща с пари
-Излизането с кола,градски транспорт и т.н също се плаща
-Забавленият също (ски,море,панаири и разни такива)
-За да отидеш на работа също трябва да си платиш (градски транспорт или горивото си например)
и т.н и т.н
Всички сме материалисти (но при някои е по-изразено) и колкот и да отричаме,че парите не са важни,не е така.

Както казах,това си е мое лично мнение/наблюдение и не искам да го втълпявам на никого.

Jumbie483
12-10-2008, 08:38
Никой не е казал, че парите не са зачитани и можем без тях.
Според мен ти (автора на темата) виждаш този израз " Парите не са всичко " точно по този начин. Парита наистина не са всичко, макар и до голяма степен да се нуждаем от тях. Естествено е, че колко повече пари имаш, толкова по-добре ще се чувстваш. Ще можеш да си купиш каквито дрехи поискаш без да гледаш цената, ще можеш да излезеш от магазина за хранителни стоки с торби пълни със сладки неща и няма да ти пука колко пари си дал.
Ти спомена нещо и за мечтите. Някой хора мечтаят за семейство, приятели, които да ги обичат и прочие. Разбира се и за това трябват пари..Все пак едно семейство харчи доста..а ако има и трети/четвърти член..още толкова.
Спомена и че парите са основата на всичко. Само, че това "всичко" ако го нямаше, нямаше да ни трябват и парите. Прав си, днес такива са времената, без пари не може и то защото ние сме си направили така. Преди години заплатите са били 100лв, една книга е била стотинки.. В нас има стари книги за по 0,28ст.. Тогава с тези 100 лева си могъл да живееш цял месец. Сега няма да издържиш и една седмица. За да оцелеем ни трябват пари..може би и само за това... Парите са ни нужни за да сме здрави (например болен си и трябва да дадеш пари за лекарства), да имаме покрив над главата, вода с която да се изкъпем, ядене и топли дрехи за зимата. Но парите не могат да се сравняват по никакъв начин с приятелството, обичта на семейството, личната свобода и куп други неща. По този път на логика, аз стига до извода, че парите не са всичко.

Bursted
12-10-2008, 09:03
Ако не си здрав, за да можеш да изкарваш ( или крадеш :o ) пари, къде отиваш ?

p0ps
12-10-2008, 09:21

да, но ако имаш пари ще можеш да се излекуваш..

По темата: напълно съм съгласна с мненията на авторката :)

Jumbie483
12-10-2008, 09:24

ако не си здрав и няма от къде да ги изкараш тези пари, няма да можеш и да се излекуваш..но не мисля, че е коректно да сравняваме здравето и парите... :?

p0ps
12-10-2008, 09:31

ако не си здрав и няма от къде да ги изкараш тези пари, няма да можеш и да се излекуваш..но не мисля, че е коректно да сравняваме здравето и парите... :?

много зависи от ситуацията и от какво си болен
иначе наистина няма място са сръвнение м/у тези две неща

petet
12-10-2008, 13:08
Мъжко съм ;)

Да,прав си,но пък аз изключих самият казус "родители" и "приятели" и се опрях върху изказванията,че "парите не са важни","парите не са всичко" и т.н
А и егоизма на хората става по-голям и по-голям с всеки изминал ден и за да оцелееш пак ти трябват пари.На първо място са близките хора и плътно зад тях са парите.Може би 2-те константи за нормален и спокоен живот.

Като взема да пиша такааааа :lol:

ValzZi
12-10-2008, 13:43
Това,че не са всичко,значи че можем да живеем и с по-малко но все пак!! Не виждаш разликата,явно,между това да са всичко и т.е. да имаш само тях и да не са всичко т.е. да имаш и любов,семейство,приятели..Н икой не може без пари,така е,но за тези което са така наречените богаташчета,парите са всичко! ,,..Не е хубаво да не правиш разлика..

mickelangelo
12-10-2008, 15:51
Веднъж ми зададоха въпрос .. ако загубя всичко ( материално ) ще имам ли още приятели .. и като се замислих .. стигнах до извода че и приятелите ще си заминат ...

просто .. когато стане нещо за да изгубиш всичко пропадаш .. и приятелите започват да гледат с теб на друго око ...

Според мен важен е баланса .. !

Jumbie483
12-10-2008, 17:48
^извинявай ама какъв ще е тоя приятел, който гледа от материалната ти страна ?!
някъде бях чела: "Приятел е този, който вижда всичко в теб и въпреки това харесва гледката" - което ме подсеща, че ако ми я приятел няма да го интересува какво имам и какво не :?

xpreciousx
12-10-2008, 18:29
Прочетох онази глупава тема "Колко сте богати".Не искам да натрапвам мнението си или друго,просто го изразявам.
Глупаво е да притендираш с парите си или състоянието си,защото както знаем картите винаги могат да се обърнат на обратно!А на повечето "богашчета" парите са всичко,което имат,а не се замислят,че ако недай си боже стане нещо с тях,какво ще имат?Приятели?Семейство?Сн бизъм!
Дори задниците не могат да си обършат сами,да не говорим,че някои дори не знаят какво е работа!
Тук искам да подчертая,че НЕ слагам никой под общ знаменател,тези към които е написано това горното,ще се намерят и обидят сами там!

Глупаво е и да казваш,че парите не са всичко.Нека тези,които го казват да се замислят,щом не са всичко и едва ли не,можете да живеете без пари,тогава как ще се изхранвате,как ще изпълните мечтите си,как ще живеете,как ще се обличате,къпите,излизате,з бавления,работите и прочие?!Парите са в основата на абослютно всичко,времената са такива,няма начин!

Просто всяко нещо трябва да има покритие!
Нищо в този свят не е сигурно!

Съгласна съм ...в днешно време може да си купиш ВСИЧКО с пари....дори и приятели и семейство с малката разлика,че те няма да са истински...

Bubbly
12-10-2008, 19:43
Сам го казваш парите са в основата, обаче основата не е всичко.
Може да си купиш лекарства, хляб, депутатско място, кола, слава, фенове, , "приятели", но не можеш да си купиш нито спокойствие, нито вътрешно удовлетворение, нито интерес към живота, нито опит, нито способност да мислиш, нито щастие, нито дори хубав секс и разбира се възможно най-голямото клише- любов. Банално до болка, но факт.

petet
12-10-2008, 20:20
Сам го казваш парите са в основата, обаче основата не е всичко.
Може да си купиш лекарства, хляб, депутатско място, кола, слава, фенове, , "приятели", но не можеш да си купиш нито спокойствие, нито вътрешно удовлетворение, нито интерес към живота, нито опит, нито способност да мислиш, нито щастие, нито дори хубав секс и разбира се възможно най-голямото клише- любов. Банално до болка, но факт.

Не съм съгласен напълно!
Щастие може да си купиш.Примерно купуваш си нова дреха,айдееее дрехата на мечтите,еми щастлив си.Просто е вторичен фактор.Удовлетворението също можеш да си го купиш също като вторичен фактор.

Да,но вие пак го обърнахте от емоционалната страна.За трети път казвам-не съм включил семейство,приятели и т.н ... все едно не съществуват!

miloto_girl_4e
12-10-2008, 20:56
Парите НЕ са всичко, разбира се :!: Може да играят важна роля в живота на всеки, но не основната роля :!:
Да, без пари не можеш да си подсигуриш образование, да си имаш дом, да имаш стабилно семейство - да, така е, но без здраве, можеш ли да имаш тези неща? Без любов можеш ли да създадеш семейство !?
Парите са ни нужни, да, играят важна роля в живота ни, но без другите неща - като любов, приятелство, семейство - те се обезценяват :!:

Seducti0n
12-10-2008, 21:52
Пари=власт

Seducti0n
12-10-2008, 22:03
Парите НЕ са всичко, разбира се :!: Може да играят важна роля в живота на всеки, но не основната роля :!:
Да, без пари не можеш да си подсигуриш образование, да си имаш дом, да имаш стабилно семейство - да, така е, но без здраве, можеш ли да имаш тези неща? Без любов можеш ли да създадеш семейство !?
Парите са ни нужни, да, играят важна роля в живота ни, но без другите неща - като любов, приятелство, семейство - те се обезценяват :!:

Не е точно така, можеш да си купиш здравето, колкого и странно да звучи, но под различна форма.Да речем, че се нуждаеш от трансплатация на даден орган или от друг вид операция изискваща огромни средства.В такава ситуация кой ще е в по-изгодна позиция-този, който едва свързва двата края или човека със солидна банкова сметка...помисли :wink:

Другото, което е има много гладуващи хора.Според теб по собствено желание ли го правят или са принудени, второто, а причината е липсата на средтва.
За образованието също са необходими пари.Разбира се не винаги са гаранция за качественото такова, но играят важна роля.
Трето соцалния живот на човека-Не може да се развива без финанси, нямам предвид само парите, коите се харчат по заведения, но и тези за облекло например.Не може да си поканен на някаква гала вечеря и да отидеш по кецове и дънки, нали така, но да приемем, че не можеш да си позволиш официална рокля и обувки и какво правим, стоим си вкъщи...
Мога да давам безброй много примери.
Напълно подкрепям мнението на автора, реалистично и добре казано.

Колкото до любовта и приятелите-преходни си.Всичко си опира до самия човек и това, доколко способен е да различи истински ценните хора от използвачите. :wink:

teenems
12-11-2008, 12:46
глупостииииииииииииииииии :-x

ThePowerOfLove
12-11-2008, 12:55
Парите не са всичко :? Дори си мисля, че колкото си по-богат..толкова си по-нещастен,защото мислиш само как да удвоиш имането си :? И малките удоволствия от ежедневието вече не ти правят впечатление...Като цяло за мен не е толкова хубаво да си богат :?
+ Това ако си неизлечимо болен както ще ти пука колко пари имаш?
Не отричам,че ни трябват пари,за да живеем...но парите не са всичко :) Трябва просто да са достатъчно,за да си спокоен