PDA

View Full Version : Как да бъда, и изглеждам?

mm...
12-13-2008, 15:29
Както всяко момиче на моята възраст, започвам да обръщам внимание на вида ми, не съм от тези къде се обличат с лъскави дрешки, по последна мода, но държа ДА БЪДА И ДА ИЗГЛЕЖДАМ НА ДОБРЕ ПОДДЪРЖАНО МОМИЧЕ, и тъй като не съм обедена дали всичко което върша е достатъчно и се забелязва... Желая да чуя вашите съвети и опит по темата.. Вие чрез какви начини го постигате?
Благодаря ви предварително!

Jaffs
12-13-2008, 16:19
Всяка една от нас си има своите тайни, с които се поддържа добре изглеждаща. Нещата са доста, но ще изброя някои от тях.

:arrow: Задължително винаги съм с чиста коса, дрехи и лъснати обувки.
:arrow: Не нося едни и същи дрехи през седмицата.
:arrow: Гримирам се малко, но достатъчно. Не е нужно да прекаляваме, а само да подчертаваме.
:arrow: Всеки месец ходя на козметик, ако остане време и масаж (това не го смятам много, защото е част от хигиената просто)
:arrow: Винаги си слагам парфюм, не много натрапчиво, но достатъчно, че да се усети.
:arrow: Хубаво е да има акцент във видът ти. Примерно някое по-интересно бижу, чанта, обувки или каквото душа иска. С акцентите, като с грима, не бива да се прекалява, че границата е тънка и става кичозно.
:arrow: Избирам дрехите си според мястото където отивам. Не винаги го спазвам и повечето блузки са ми малко по-разгърдени (не прекалено). :oops:
:arrow: Старая се да поддържам форма, но си признавам и че съм лакома. Трудно качвам, но кача ли веднага се започва акция :D

Има още сигурно стотици неща, които правя, но не се сещам. На кратко според мен, за да изглеждаш добре е нужно просто да поддържаш добра хигиена, да изглеждаш винаги чист и спретнат (като баба ми звуча, но е така) и да знаеш малко от малко как да съчетаеш дрехите, с които разполагаш, за да изглеждаш максимално добре

zaiobaio
12-13-2008, 21:02
ако остане време и масаж (това не го смятам много, защото е част от хигиената просто)

:lol: :razz: :razz: :razz: :lol: :razz: егати хигиената..

Jaffs
12-14-2008, 10:47
ако остане време и масаж (това не го смятам много, защото е част от хигиената просто)

:lol: :razz: :razz: :razz: :lol: :razz: егати хигиената..

Не става дума за масажа, а за козметика. Като цитираш поне цитирай цялото изречение, а не само тази част, която ти е удобна. ;)

Boot
12-14-2008, 11:27
Гледай прическата и ноктите ти да са на 6.
Това не означава всеки ден на фризьор и козметик, но дори да си просто с пусната коса - чиста, сресана, без нацъфтели краища и т.н. Ноктите да са чисти, с подходящ лак (ако позлваш ) и хубава форма.

И не обличай безлични дрехи. Има много красиви момичета, които обаче не се забелязват защото носят дрехи, в които няма нищо интересно. Но както каза Джафс - не прекалявай с акцентите.

varnen4e
12-14-2008, 11:31
Секс и ябълки.

MadeOfWater
12-14-2008, 11:46
Лично аз обръщам повече внимание на фигурата,косата и ноктите ми.За дрехите не се притеснявам! :? Имам 2 чифта дънки и около 5-6 блузки дето много ме радват! 8)

akinom
12-14-2008, 14:19
Ти ако си добре поддържано момиче ще изглеждаш и като такова. :-o
Аз най- много се дразня от хора, които СМЪРДЯЯЯТ,ама в буквален смисъл дори и лека неприятна миризма се усеща :? .
Така че най- важното е да си поддържаш хигиената, на 2-ро място е начина по който изглеждаш ( аз мн. държа на вида си и спортувам всеки ден -2 ч.).
От там нататък всичко си пише по списанията а и от стари знания черпиш информация и т.н :)
аа и.. имай си отличителен белез: хубавия маниер ;)

Giva
12-14-2008, 14:49
Най-важното както казаха по-горе е да имаш добра хигиена.Случвало се е в автобуса някои хубави момичета да миришат на пот примерно или пък да имат отвратителен дъх все едно не са си мили зъбите 2 месеца :? Прическата може да не е кой знае какво,но все пак косата трябва да е чиста и сресана,а не като гнездо...Ако нямаш време да се занимаваш много с ноктите си ги изрежи или си ги остави с малка дължина и им сложи безцветен лак примерно.За дрехите и бижутата всеки сам избира според това с което разполага.

VilleBaby
12-14-2008, 15:07
Някои неща са си просто задължителни...
-Винаги бъди с чиста коса! Забелязва се , а и ще ти е адски некомфортно ако се е омазнила , има пърхут или тн...не допускай това да става.
-Дори да не си правиш някаква супер яка прическа , старай се да я привеждаш в приличен вид...използвай продукти (гледай да са качествени ) , които са подходящи за твоя тип коса! И също така е добре да имаш под ръка пяна,лак или гел за да оформиш нещо.
-Почиствай лицето си ежедневно! Препоръчвам ти Garnier pure 3 in 1...но аз в момента съм с 1 почистващ гел на Clean and Clear и съм доста доволна.Също така трябва да имаш и тоалетно мляко за почистване на грим.След почистване на лицето е желателно да го намажеш с подхранващ крем за лице подходящ за ТВОЯТ ТИП кожа.
-Поддържай се във форма.Спортувай,избягвай вредните храни като чипсове,газирани напитки и тн.Ако имаш възможност ходи няколко дни в седмицата на фитнес.
-Задължително се обезкосмявай! Адски ми е неприятна гледката на момиче с обрасли вежди , дори мустаци :? , крака , ръце , подмишници...не забравяй и интимните части! За по - добра хигиена и комфорт!
-Поддържай ноктите си чисти! Ако имаш възможност ходи на маникюрист , ако не - оформай ги , дори да не са дълги нека са хубави! Използвай заздравител и се лакирай подходящо!
-Козметиката ти задължително трябва да включва и продукти против изпотяване ( предлагам ти rexona стикчетата) , както и дезедорант или парфюм за ежедневна употреба!
-Грижи се за кожата на тялото ти! Използвай подхранващи кремчета за тяло след къпане.
-Гримирай се, ако искаш естествено , но внимавай! Подчертай красивите ти черти! За да не е натрапчиво и за да го използваш всекидневно подчертавай очите си с черен молив и по желание спирала.Ако имаш петна по лицето си , белези , неравен тен или някакви несъвършенства използвай качествени пудра или фон дю тен. Ще дадеш 10-15 лева отгоре най-много , но няма да съсипеш лицето си! За устните особено в студеното време използвай балсами за устни , предлагам nivea. По желание червило или гланц, какъвто отива на кожата и косата ти.
-Обличай се стилно. Както ти харесва , разбира се , но бъди със собствен стил , отличавай се от другите и подбирай сладки дрешки , аксесоари и бижута , които ти подхождат , както и според случая.

Това е общо взето , ако се сетя нещо ще допълвам. :) :-)

petinkataaa
04-10-2009, 10:53
:)

clever
04-10-2009, 11:22
мИ ДА :) Общо взето това са най-важните неща
8) да пазиш лична хигиена
8) да си миеш зъбите редовно 8-) за да нямаш дъх на някоя храна..
8) да си почистваш лицето
8) да си с чисти и готини дрешки
8) винаги дезодорант или парфюмче
8) бижута.. но не много ... за да не стане накичено-може няколко гривнички и кулиенце :D лятото станаха на мода гривничките на крака-можеш да си сложиш 1 за по-интересно
8) поддържай кожата си чиста :)
Аз попринцип не се гримирам;обличам се спорнто...Попринцип имам добре изразени мигли и не се нуждая от спирала 8-)
е... това е от мен :P
Успех!

Neftochimic
04-10-2009, 11:48
не се правете!
всички ходите като клошари! :x
:lol:

toy
04-10-2009, 11:58
бъди себе си, носи каквото ти се носи, прави си косата както ти харесва, просто всичко да си е по твой вкус и като се погледнеш да си кажеш: "супер!"
не се прави на някаква, каквато не си само и само да се харесаш на някой, защото колкото и да се мъчиш, ако това не си ти и твоя стил... файда..

praskovka91
04-10-2009, 13:02
еми..аз редовно..примерно събота или неделя...си правя един спа ден..за повдигане на самочувствието..ставам..пия чаи..след това звимам си вана..правя си маски..епилирам се..и освен това..по аналитична химия..защото даскалката ни е мн пекана..ни научи да си правим в лабораториите един душ гел с натурално кисело мляко..и разни есенции..и като се направя с него..и ми е супер яко..и така само си повдигам самочувствието..отделно важно е:
---винаги да си в прилежен вид...
---и наи-важното поне за мен..да не прекаляваш с мазилата за лице..мн ми е гнусно..
---и да се държиш на място...да не викаш като селянка по улицата..виждала съм много красиви и подържани момичета..които се държат като простачки..и убиват всичко останало:)
---и да носиш малки ежедневни превръски..мн е хугенично и удобно:)

Bianca
04-10-2009, 13:10
Аз съъм мързелив човек и не правя нищо особено. (Личи си.) Но е супер-дупер важно за мен да съм чиста и с чисти дрехи. Гримове, прически, маникюри, педикюри – майната им. На диетите също. Тъпча като за последно.
Просто чистотата е най-важното нещо за мен.
П. П. Знам, че не ти помогнах много, ама еба ли го.. 8-)

Pedigree
04-10-2009, 13:43
Тя темата е май малко старичка.
Иначе винаги гледам косата ми да е добре - чиста, сресана. Дрехите не ги мисля толкова, гледам да ми е удобно, не се ограничавам особено, но гледам да е нещо по-изчистено, мм, важното е да ми харесва. За грима - гледам да подчертая очите. Ноктите винаги са ми чисти, добре оформени и лакирани(или в черно, или червено... рядко в други цветове).
Спортувам. Тренирам баскет. Движа се много. Не си почивам особено много, не спя достатъчно, но ако имам възможност, наваксвам - дълъг сън, киснене във ваната.
С храната изобщо не се ограничавам. Колкото и каквото ми се яде, ям го.

Mihailova
04-10-2009, 13:58
1) Хигиената е задължителна. Трябва да си имаш специален шампоан , маска , балсам за коса , отделно ексфолиант и маски за лице ; Хигиената на зъбите също е едно от най-важните неща. Редовно мии зъбите си / 3 пъти дневно за 3 минути/ с кръгови движения на четката.
2) Използвай правилен крем за лицето си и го нанасяй винаги преди да си сложиш фон дю тен.
3) Кремовете за ръце са задължително не само през зимният период. Кожата на ръцете ни е нежна и лесно се изсушава дори от водата.
4) Лосионите за тяло / задължително малко по-мазнички , за да поддържат еластичността на кожата и да предотвратят евентуалното появяване на стрии.
5) Здравословното хранене , не случайно хората са казали здраво тяло - здрав дух.
6) Използвай само маркова козметика , независимо дали става въпрос за фон дю тен , руж , пудра , спирала , молив , ексфолиан или маски.
7) Задължително спортувай , а ако не можеш , върви повече. Фигурата на една жена е изключително важна.
8) Винаги си купувай маркови парфюми от известни магазини , те гарантират качество , произход , както и 100% ухание през целият ден. Кожата ти няма да се алергизира и ще се чувстваш добре.
9) Изполазвай течни кристали за коса.
10) Докато се къпеш сменяй водата от топло до студено и така няколко пъти , по този начин се подобрява кръвообръщението и също се подобрява еластичността на кожата.
11) Когато нанасяш крем за тяло , никога не забравяй и гърдите си. Те са важна част от нашето тяло и изискват специално внимание. Масажирай ги и носи сутиен. По този начин те ще останат по-дълго стегнати.
12) Грижи се за ноктите си , както на ръцете , така и на краката.
13) Краката също изискват големи грижи , особено стъпалата ни. Мий ги със специален ексфолиант и ги мажи с крем за мекота.
14) Грижи се за миглите си , като ги амжеш веднъж седмично с бадемовото масло на икаров - стават по-бляскави , сгъстяват се.
15) Избирай естествени материи за дрехи , изкуствените могат да раздразнят кожата ти.
16) Ходи изправена , това допринася за самочувствието ти.
17) Избирай си дрехи според фигурата си , подчертай добрите си страни и скрий недостатъците.
18) Винаги си носи мокри кърпичка в чантата и никога не си позволявай да бъдеш с мръсни ръце - това води до много заболявания , както и проблеми.
19) Грижи се за косата си , дори да не изпозлваш преса или маша , винаги бъде сресана и с приличен вид.

smiLe49
04-10-2009, 18:53
Ей защо никой не спомена нещо за веждите :? Яко оформени и хубаво почистени...ммм суперрр :D Особено ако лицето е открито е още по-добре.Иначе да всичко споменато преди мен е така.Хубава коса,добре поддържано лице,тяло,нокти,хубави дрехи.Чистоплътност!!!Дори и с по-небрежен стил да си тия най-общите неща ги прави и пак ще изглеждаш добре. :)

SiSsKkAa
04-10-2009, 19:16
не се правете!
всички ходите като клошари! :x
:lol:

Да ти кажа чесно и аз мисля,че половината,които са написали десетки съвети,изобщо не спазват тея правила.Лесно е да се дават съвети,но е още по-хубаво и да се спазват.Мисля,че сте съгласни с това

summergir1
04-10-2009, 19:20
важното е да се обяснява като на бавноразвиващ се :D

guinessgirl
04-10-2009, 19:24
що за тъп въпрос?
изглеждай така,както се чувстваш

adizitk1
04-10-2009, 19:41
Най-важнто е винаги да се чувстваш чиста,което разбира се се постига с:
*всяка вечер взимане на душ
*всяка сутрин ползване на дезодорант
*всеки ден сменяне на бельото
*всеки ден или през ден сменяне на дрехите
*винаги избиране на дрехи,които са ти удобни,а не които сега са на мода
*обезкосмяването на подмишниците и краката.
Освен това за типично женската хигиена ти препоръчвам интимния гел на Ейвън...Спортът също е много важен-избери си какъвто и да е,дори и да не трябва да сваляш килограми,просто ей така за тонус!
Ако се чувстваш добре в кожата си винаги ще изглеждаш добре! :)

tItEufFf
04-10-2009, 20:10
Ами...то сигурно всичко ще повторя, но .. Според мен няма начин да полагаш грижи за външния си вид и това да не се забележи.
Аз..винаги изкъпана, с чиста коса, чисти нокти, ухаеща на парфюм. Ефектни дрешки, малко грим (спирала, фондютен, балсам за устни). И съм винаги усмихната. Е, не докато си вървя по улицата да съм ухилена като някоя луда. Но просто се старая винаги да изглеждам свежа.

.. DeViL mAy CrY ..
04-10-2009, 20:21
Нещата,който са изброени по горе аз лично не мога да си отделям по незнам колко часа да си мажа миглите с нещо си там и какво ли не.Добре че са ми дълги :D.При мен е чистички дрехи добре да мириша ноктите и косата ми да са в добро състояние да поддържам добра хигиена.Това за мен са най-важните може и да съм изпуснала нещо,но има още доста за който се сещам от дъжд на вятър

suunnseT
04-10-2009, 20:32
Имма ли смисъл всеки да повтаря едно и също? :smt017
:arrow: Хигиена ! (от глава до пети) - има ли смисъл от обяснение => продукти според човвека
:arrow: Фитнес ! (или спорт) => по-добро потдържане на фигура няма.
:arrow: Стил ! - според вкусът и среда в ежедневието.

BigFakeSmile
04-11-2009, 08:56
''---и да се държиш на място...да не викаш като селянка по улицата..виждала съм много красиви и подържани момичета..които се държат като простачки..и убиват всичко останало:)''

^^1. ама Боже.... :lol: разбира се, да бъдеш добро спретнато и възпитано момиченце :) :razz:
не дай си Боже да се отпуснеш и да се забавляваш като за последно..о не..какво ще си кажат хората??
ми начи аз съм баси простачката по твойто мнение... :razz:

ии...нз..аз мн мн се грижа за външния си вид...изправям се всеки ден (защото така косата ми става идеална..права и има блясъък). Лек грим...дрехите по принцип са по-спортни....ии те така...важното е да имаш свой стил :)

galu6a
04-11-2009, 08:56
Секс и ябълки.

най-вече секс :) :-D

Mihailova
04-11-2009, 08:58
BigFakeSmile Ами да викаш по улиците , да се смееш на висок глас , да плюеш по улиците , да висиш по вратовете на хората си е невъзпитано.

BigFakeSmile
04-11-2009, 09:20
ми има различни хора..някой твъъърде много се притесняват какво ще кажат хората за тях
а някой (като мен) просто не им пука..прай си кефа..забавлявай се..викай смей се...емоции бе хора :grin:
да..тук става дума обаче за коренно различни хора..
ии спирам, че мн оспамих..съжаляавам (исках да си кажа мнението)

Boot
04-11-2009, 16:56
10) Докато се къпеш сменяй водата от топло до студено и така няколко пъти , по този начин се подобрява кръвообръщението и също се подобрява еластичността на кожата.

и си докарай ебати простудата, проблеми с бъбреците и яйчниците и т.н.
Това нещо едно момиче може да си го позволи само през лятото и пак не със студена вода, а просто хладка. Иначе сума ти други глупости ще си навлече ;)

Предполагам ти сама го знаеш това, но е хубаво да се доуточни, като се има предвид, че тук четат момичета, които не по всички теми са много наясно :)

Mihailova
04-11-2009, 16:58
Boot Естествено , че нямах предвид да се залее с парещо гореща , а после с ледено студена - не желая да хване пневмония. А иначе аз си го рпавя целогодишно ту с леко хладка, ту с топла и ми се отразява много добре.