Влез

View Full Version : Проблем с баща ми :@

niki7y
12-15-2008, 14:42
здравеите..искам да ви питам за съвет
от доста време насам вече с баща ми мн почнахме да се караме..той все ми се отваря и се заяжда.. случвало се е и да ме обижда понякога.. плс кажете вие какво бихте направили.. :cry: :cry: :cry:

nymphadora
12-15-2008, 16:27
еми бих поговорила с баща ми :D

Kicata
12-15-2008, 17:33
Поговорете, и изкарай доводите си..
Може просто да е в такъв момент.. нещо с работата, приятели, колеги да го дразнят и да си го изкарва на теб..

Тропни му с крак да види, че и ти можеш така !

Sladyranka14
12-15-2008, 17:42
Дано си оправите отношенията. :-)

jghgh
12-15-2008, 17:44
Моя ме е кършил, ти за някви обиди.
Следващия път като почне да те дразни, обижда, наранява му кажи че се чувстваш много зле от поведението му и би искала да си оправите някак отношенията.
Тва ще го кажеш с "Аз-послание" естествено, учи се по психология 9ти клас.
Недей да "атакуваш" с "ТИ се държиш така, ТИ еди-кво-си", защото автоматично баща ти ще заеме "отбранителна позиция" и няма да си разрешите конфликта. Само с "Аз' + чувствата + причините, породили чувствата + предложение за решение на проблема. И само така давай, дори да не захапе от първия път. \:D/

пример: "(Аз) Чувствам се зле, когато ме обиждаш и се държиш зле (причини), и бих искала да оправИМ (задължително НИЕ) проблема"

*Какво се вживях с тая психология, ех. : )

niki7y
12-15-2008, 18:05
:D :D :D sp0oko i mene me e "k1r6il" :shock:

Sharkey
12-15-2008, 18:57
пробвай да му изслушаш всичките простотии и обиди които ти крещи без да го прекъсваш и накрая му кажи със спокоен глас " много съм разочарована от теб " и си влез в стаята без да му казваш друго :-D тва мноо сдухва - наще като сгафя нещо така ми казват и напрао откачам - супер ефектно е, пробвай нищо не губиш :wink: :D

Glorious
12-15-2008, 22:11
Незнаеш какво е да имаш баща военен... Непрекъснато е нервен и за най-малкото нещо започва да крещи, даже да нямам вина пак аз съм виновен. До сега винаги съм си мълчал но вече съм пълнолетен и не ме е страх а и не съм му по силите. Не че някога ме е биел здраво но съм си отнасял по някой ритник или нещо такова но все пак мисля, че все пак съм станал човек тъйче не му се сърдя.

Madn3s5
12-15-2008, 22:37
пробвай да му изслушаш всичките простотии и обиди които ти крещи без да го прекъсваш и накрая му кажи със спокоен глас " много съм разочарована от теб " и си влез в стаята без да му казваш друго :-D тва мноо сдухва - наще като сгафя нещо така ми казват и напрао откачам - супер ефектно е, пробвай нищо не губиш :wink: :D

и мен ме реже така майка :lol: аз крещя викам, половин час храня и като ми го изтърси тва се чуствам като идиотка :lol:

hild
12-16-2008, 12:38
като те обижда не му обръщай внимание, просто се прави, че го слушаш
така хем вълка сит, хем агнето цяло 8-)

nik4ooo
12-16-2008, 13:46
Ако ти се заяжда за всяко нещо не му обръщай внимание, а когато той те пита нещо му отговори по същия начин по който той ти е отговорил.Така ще се почувства виновен :grin: