Влез

View Full Version : Обучение в чужбина

Fiki_
12-15-2008, 18:18
Здравейте,искам да ви помоля всеки който знае нещо за колежите в чужбина и който учи там да ми каже някаква информация(цена,на колко години,колко години се седи и т.н) мерси

scoobydors
12-15-2008, 18:21
Не мисля, че трябва да си задаваш въпроса точно тук.
Порови във сайтове. ;)
Тука повечето са 12-18 и едва ли биха ти дали достатъчно компетентна информация.
Успех. :)

Water_lili
12-16-2008, 14:55
като начало няма да е зле да кажеш кои страни точно те интересуват, защото "чужбина" е доста широко понятие и почти всяка страна ( да не кажа всяко учебно заведение) си има собствени изисквания

MrUndaztood
12-16-2008, 15:30
А каква специалност?Къде?

Аз специално след 2-3 години силно искам да влезна в Бъркли (Ню Йорк,САЩ) - право.В момента,в който влезнеш,до момента,в който излезнеш е ... - 1 милион долара,но пък за това си има и пълни стипендии (за които смятам да се пробвам).

Schneeflocke
12-16-2008, 15:45
Мога да ти дам информация за университетите във Виена. Колежите не са за висше образование, btw.

ПП: Просто исках да се оплача: Днес за пореден път ми зададоха въпроса "това е на арабски, нали?", докато четях на български.... Почвам да уча арабски, за да мога следващия път да им покажа как изглежда този език и да ги питам какво общо има между кирилицата и него....

Fiki_
12-16-2008, 17:55
Еми става и за Виена :) Иначе предпочитанията са ми САЩ,Франция и Гърция,точно за това искам информация за да мога да разгледам и специалностите

Axel_f
12-16-2008, 18:07
ПП: Просто исках да се оплача: Днес за пореден път ми зададоха въпроса "това е на арабски, нали?", докато четях на български.... Почвам да уча арабски, за да мога следващия път да им покажа как изглежда този език и да ги питам какво общо има между кирилицата и него....

Това германци ли са го казали :D

Water_lili
12-16-2008, 18:32
ами щом още не си решила ето ти едно сайтче за Германия : www.daad.de, ако не друго поне ще ти помогне да се ориентираш за колко много неща трябва да мислиш при едно следване в чужбина .. пожелавам ти успех

Fiki_
12-16-2008, 18:39
мерси..А ии ако някой може да ми предложи колеж за обучение на изкуства(танцуване,свирене ,рисуване) и главно от модерен балет,защото вече 2ра година се занимавам и мисля че ще мога да се справя :)

sweetsunshine
12-16-2008, 19:28
За да не пускам нова тема ще попитам в тази.

Значи ако някой знае сайтове или някаква информация за училища в Германия в който срещу определено заплащане ти се осигурява обучение,база в която да нощуваш(такава за всички който учат там)и храна,в кой градове има подобно нещо и каква е цената.Дано сте разбрали за какво говоря :D (и това е нещо като лагер със деца от най-различни държави,които са решили да учат в Германия).И говоря за училище,защото в момента съм 8 клас не говоря за университет :)

Благодаря предварително.

Schneeflocke
12-17-2008, 00:28

Това германци ли са го казали :D

Виена, душа, Виена. Има и немци, но повечето са австрийци. Само една мацка го обърка с руски. Била учила в училище. Като отцепих на руски, си млъкна засрамено... Видя се колко го е учила....