View Full Version : Против изгаряне на косата
By_YoUr_SiDe
12-15-2008, 18:39
Здравейте, първо да се извиня, знам, че има много подобни теми сигурно.
Наскоро си купих преса за коса(керамична), много съм доволна, но се очертава да се изправям доста често... та, въпросът ми е дайте някакви идея за шампоани или други неща, с които да не ми изгаря толкова много косата. Слагам само едни течни кристали след като се изкъпя, докато ми е още мокра.
Идеи как да не си оакам толкова косата? :D
Ами според мен освен,че трябва да използваш много подхранващи и предпазващи продукти все пак недей ежедневно да я ползваш пресата.
leidymimi
12-15-2008, 19:26
Не си слаагй кристалите на мокра,а на суха коса.Така малко повече ти се предпазва косата и наистина не си ползвай пресата всеки ден.
Моята коса е много чуплива и не мога да я понасям когато я изкъпя,затова се изправям в понеделник(като ползвам кристалите точно преди да се изправя) и ми държи до към сряда - четвъртък(спрямо това дали ми е била вързана или по няккакъв друг начин).
Аз също търсих как да си я предпаза малко,защото много ми изгаря и постоянно цъфти,но разбрах че просто няма как :smt022 Ползвах какво ли не - шампоани(най-различни), балсами(най-различни - с витамини и т.н.), маски за коса и т.н. и все си е така :smt022 вече почнах да мисля че скалпът ми не може да я изхрани(а не ми е толкова дълга) даже и фризьорката ми каза че е възможно така че май ще се наложи да отнома доста от дължинята :smt022
Всяка коса е различна и може твоята да се подхрани малко,но наистина не я гори всеки ден - така няма шанс да не я исушиш.
bigshityeah
01-01-2009, 01:21
Ами първо да те питам,пресата ти каква е (марка)?
Моята е Braun Satin Hair Color и съм страшно доволна,защото просто не чувствам да изгаря,даже става една мекичка. :P
Ами виж,преди ползвах една супер калпава преса и косата ми се скапа,почна да се къса през средата,беше ужасно,просто се свличаше и аз я отрязах наполовина.И спрях да ползвам преса и косата ми не се свличаше повече.Ще ти препоръчам,за да не вредиш много на косата си след къпане много добре да оформяш косата си със сешоар и четка за да няма нужда да я гориш толкова много с пресата :) .След това.когато отидеш на фризиор,питай го за някакви кристали или балсам,все пак той е професионалиста и знае най-добре.Другото,много важно нещо е,ако си слагаш лак задължително трябва да е след като се изправиж,защото иначе косата изгаря страшно много.Друго има различни маски които сама да си приготвяш,не мога да ти ги кажа точно,разгледай темите свързани с това :) .Надявам се да съм била полезна :oops:
NoCaption
01-01-2009, 07:09
Кристали
И
Маски за коса
:)
Маска или балсам без отмиване ползвай на всяко миене на косата. Кристали преди изправянето. И колкото можеш ограничи употребата на пресата.
Трябва ти термозащитен продукт.А кристалите не са такъв(освен на тези,които пише,че са).Те се слагат накрая,след като косата е изправена,не преди това.Другото,което е,преди да си измиеш косата е добре да я мажеш с бадемово масло(или което друго масло си избереш)-цялата.Купена маска също е добре,след измиване.
ladymimi,защо не почнеш да пиеш хранителни добавки?
varnen4e
01-01-2009, 20:56
Мисля, че кристалии домашни маски е добро начало.
kalpazanka
01-02-2009, 06:20
Фризьорката ми беше споменала за силиконови капки на Seri. Били ефикасни, но не съм си взела преса още и не мога да споделя опит.
myHeartIsOnlyForYou
01-02-2009, 09:01
Фризьорката ми беше споменала за силиконови капки на Seri. Били ефикасни, но не съм си взела преса още и не мога да споделя опит.
е то това са си нещо като кристали :? щото на мойте кристали пише "силиконов преструктуриращ продукт,предпазва от топлата струя на сешоара дрън-дрън"
varnen4e
01-02-2009, 09:37
Да, на същия принцип като кристалите са.
zWezdichkaaa
01-02-2009, 12:14
кристали, маски за коса, балсам ползвай винаги като се къпеш, а и не я използвай всеки ден, ако имаш възможност някой път я изправяй със сешоар, шот не е толкова вредно а и държи по-дълго /в тва гадното време от влагата мн бързо изчезва ефекта че си с изправена коса, като ползваш преса/