View Full Version : Тема 2в1-Пречките които ме спават,и за държанието ми към няк
dreme_mi_kopelle
12-15-2008, 19:53
Добър вечер,бях обещал на Wrathchild че днес ще пусна тема в отговор на зададения от него въпрос "В Силистра само едно училище ли е, та не се премести?"и какъв е проблема при мен заради който немога да се преместя в друго училище.
При мен проблема е в това че съм болен от епилепсия,всичко друго ми е наред но за жалост болестта ме спъва доста често.И затова за да уча в друго уч.трябва да имам диплома за завършен 8 клас в масово училище,от 1 до 7 клас учих в масово.Но най голямата ми грешка беше че после учих 2 год.в помощно училище,дърпах се не исках да се набутвам в такова училище.Но се поддадох на директорката на помощното уч.която ми повтаряше,цитирам-"Тука е хубаво,после пак ще можеш да учиш в масово уч.не е проблем ела учи при нас"и аз глупака се улових и сега заради това съм един от голямото стадо на лудите,по голямата част от тях са болни деца,но и луди се намират.След помощното уч.исках да уча за готвач в училище в гр.Варна имало някакво масово училище и по други специялности и паралелка за готвачи.Какво ми беше учудването когато ми казаха че не мога да уча в такова уч.защото нямам диплома за завършен 8 клас в масово уч.искаха да ме вкарат там в някакво си друго помощно училище отидохме да го видим даскалото"Ако може да се нарече така",и при готината гледка се отказах набарзо.После пък искам не искам почнах в помощно уч.в гр.Главиница,като индивидуален ученик за специалност готвач ходих само един път там да ме изпитват и при оня обстановка превъртях с една дума хванаха ме там кризите малко буйствах и повече не се мернах тамЗа жалост изгубих една година нахалост и ми мина и мерака изобщо да ставам готвач.Сегаидва ред да споделя за сегашното ми даскало-отидохме с майка в инспектората имало някаква програма паралелка от болни деца да учи в масово училище по специалност шивач,като чух това дърпах се дърпах.В яда си такава псувня казах,е накрая се записах там да уча една съседка баба започна да ме убеждава да уча там,цитирам-"Може да не станеш шивач,но да имах диплома.Без диплома си заникаде",записах се там и директорката започна- ще си в паралелка със деца които са като теб,ще има и ученици които не са болни.А се оказа че тези ученици само с тах съм в междучасията,а в часовете с болни деца.И заради болестта ми и защото съм учил,в помощно училище нямам избор нито мога да се преместя в друго даскало,нито пак да избирам какво да уча това което ми е на сърцето.В държава Абсурдистан за политиците който има няква болест,айде да го мятаме при лудите,ако ще той да може и с трудните предмети да се справя.Това е моето положение,и не е никак розово,доста писах надявам се все някой да ми разбере от писането за какво иде реч.
dreme_mi_kopelle
12-15-2008, 20:28
Сега ще обясня и на xbLaHx какво е провокирало лошото ми държание към една част от учителите,класната,директо ра и заместник директора.Повярвайте ми държанието ми по този начин не го правя заради кефа.Всичко това се получава заради един съученик-който лъже,налитал ми е на бой пред учители.За което искарват мен виновен,имам и пресен случай от днес.
Пак ще обясня доста подробно,чета теми във форума които имат проблеми със съученици като моя.Не съм единствения.Когато започнах да уча в новото даскало от миналата год.9 клас за шивач беше всичко наред някаде след нова година,започнаха проблемите и то защото заради едно място.Откакто почнах там като ученик,сядах на едно място а не се разхождах като цветарка от чин на чин и от стол на стола,та въпросният съученик сядаше до мен.После друг почна да сяда на неговото място и една хубава зимна сутрин гледам проблемния съученик ми е седнал а мястото.Казах му като човек"Ставай,това е моето място",и той отиде да вика директорката че съм му седнал на мястото.Аз не се махнах от мястото си,след което този който не знам какво му преча толкова ме удари с чантата си от даснята страна на врата ми.При положение че ние нямаме учебници а само пишем и от там си учин.Какво е носил в тая чанта не знам но доста тежеше,за малко да му метна един хубав бой но се стърпях,а онзи почна да ме бласка да ме рита.При което само го отблъсквах с раце за да се предпазвам,после видях директорката усведомих я какво е направил онзи и на класната казах.Директорката ни викна и двамата и му каза да ми се извини.Не му приех извинениет нито пък да му стискам ръката,и после аз излязох виновен и ресурсната беше там когато онзи блъскаше чинове,столове и ми посягаше и тя после на майка ми вика той сина ти се бие.Тоест аз като се предпазвах го имат за бой.И класната ни знае че ме удрял и наскоро пак стана въпрос щото оня си измислял че съм му говорил,и учителите се обърнаха срещу мен,цитирам-"Няма се занимаваш с него,нито ще му говориш все едно не съществува",и през ум не ми е минавало да се занимавам с него той и още няколко от групичката му 3 от нашия клас дето са си лика прилика правили подписка и щели да я пращат на еди кой си министър за да ме изключат.А на единия съм му давал цигари ММ100 а като дойде време да ги връща чакал съм и 1 месец да ги върне и при това враща къси.Писали те в подписката каквото им е измислило болните им мозаци,а на този дето съм му давал цигари писал-че съм му искал цигари и прочие.И от днес пресния случай,този който ме удряше и бласкаше баща му ме е чакал в училище да си поговори с мен,да не се занимавам със сина му и изкарали медицинско че съм го ударил в крака.И като отидохме при директорката поисках да ми даде подписката на онези 3-ма глупаци а тя вече били отминали работи,и не го даде,и пак ме карат да обещавам да не се занимавам с въпросния изрод.И Днес на класната викам и ако трябва и телевизия ще викна,и тя на мен или на теб ще повярват колко статии има за мен.
П.П.Това е което исках да споделя,кажете ми сега вие как бихте се държали ако бяхте на мое място,щяхте ли да имате рекспект към тези учители,бихте ли се даржали като възпитан човек ако ви обвиняват за нещо които не сте сторили.Както казах на никой няма да лижа задника.
MonstaBlokaz.
sweetsunshine
12-15-2008, 21:43
Сега ще обясня и на xbLaHx какво е провокирало лошото ми държание към една част от учителите,класната,директо ра и заместник директора.Повярвайте ми държанието ми по този начин не го правя заради кефа.Всичко това се получава заради един съученик-който лъже,налитал ми е на бой пред учители.За което искарват мен виновен,имам и пресен случай от днес.
Пак ще обясня доста подробно,чета теми във форума които имат проблеми със съученици като моя.Не съм единствения.Когато започнах да уча в новото даскало от миналата год.9 клас за шивач беше всичко наред някаде след нова година,започнаха проблемите и то защото заради едно място.Откакто почнах там като ученик,сядах на едно място а не се разхождах като цветарка от чин на чин и от стол на стола,та въпросният съученик сядаше до мен.После друг почна да сяда на неговото място и една хубава зимна сутрин гледам проблемния съученик ми е седнал а мястото.Казах му като човек"Ставай,това е моето място",и той отиде да вика директорката че съм му седнал на мястото.Аз не се махнах от мястото си,след което този който не знам какво му преча толкова ме удари с чантата си от даснята страна на врата ми.При положение че ние нямаме учебници а само пишем и от там си учин.Какво е носил в тая чанта не знам но доста тежеше,за малко да му метна един хубав бой но се стърпях,а онзи почна да ме бласка да ме рита.При което само го отблъсквах с раце за да се предпазвам,после видях директорката усведомих я какво е направил онзи и на класната казах.Директорката ни викна и двамата и му каза да ми се извини.Не му приех извинениет нито пък да му стискам ръката,и после аз излязох виновен и ресурсната беше там когато онзи блъскаше чинове,столове и ми посягаше и тя после на майка ми вика той сина ти се бие.Тоест аз като се предпазвах го имат за бой.И класната ни знае че ме удрял и наскоро пак стана въпрос щото оня си измислял че съм му говорил,и учителите се обърнаха срещу мен,цитирам-"Няма се занимаваш с него,нито ще му говориш все едно не съществува",и през ум не ми е минавало да се занимавам с него той и още няколко от групичката му 3 от нашия клас дето са си лика прилика правили подписка и щели да я пращат на еди кой си министър за да ме изключат.А на единия съм му давал цигари ММ100 а като дойде време да ги връща чакал съм и 1 месец да ги върне и при това враща къси.Писали те в подписката каквото им е измислило болните им мозаци,а на този дето съм му давал цигари писал-че съм му искал цигари и прочие.И от днес пресния случай,този който ме удряше и бласкаше баща му ме е чакал в училище да си поговори с мен,да не се занимавам със сина му и изкарали медицинско че съм го ударил в крака.И като отидохме при директорката поисках да ми даде подписката на онези 3-ма глупаци а тя вече били отминали работи,и не го даде,и пак ме карат да обещавам да не се занимавам с въпросния изрод.И Днес на класната викам и ако трябва и телевизия ще викна,и тя на мен или на теб ще повярват колко статии има за мен.
П.П.Това е което исках да споделя,кажете ми сега вие как бихте се държали ако бяхте на мое място,щяхте ли да имате рекспект към тези учители,бихте ли се даржали като възпитан човек ако ви обвиняват за нещо които не сте сторили.Както казах на никой няма да лижа задника.
MonstaBlokaz.Въпросната ми учителка по английски език се държи с мен по този пренебрежителен начин и все аз съм и виновна.
Имаме едно момиче от класа което очевидно е със особен тип нервна сиситема и е някаква флегматична,но въпреки всичко си мисли,че е най-яката(ако може така да се изразя).Значи със нея историй много.В началото много и се връзвах и от тогава тази по английски изтърси,че заради мен и ученика които сяда до мен тази въпросна флегматична ученичка си е понижила успеха със 1 единица.Аз най-спокойно и обясних,че не може един човек да е виновен за оценките на друг,и че за това,че изобщо в тях не си мръдва пръста да научи нещо не сме ние виновни.Учителката я изпита и тя незнаеше нито едно от глаголните времена в английски при което аз пак казах и ето госпожо да видите,че ние сме виновни,че тя не си е научила времената.Госпожата все да се заяжда с мен както винаги.
Аз се ебавах с тази ученичка,защото сяда зад мен и не спира постоянно да ме дразни.Почва ама С.(така ще наричам момчето което сяда донея) каза,че си нам си каква,ама чу ли го той каза че се гримирВА, и някви подобни,при което аз се научих да се правя,че не я чувам а тя най-нахални почва да ме ръчка с химикала и т.н(хем да не сме говорили с нея и да я игнорираме и не и обръщаме внимание(както казва тази по АЕ) ама тя може да ме ръчка и т.н. )при което няма как да не се обърна и да и кажа ако не се спреш щи избия зъбите или знаиш ли къв шамар щи забърша,защото малоумното момиче не разбира като му кажес спокойно писна ми да ми говориш за тва кво е казал С.,като 1-вата клюкарка.Та винаги обвиняват С.,че той говори с флегматичната ученичка,при положение,че тя не спира да му говори,но госпожата очевидно слуша и вижда избирателно,а и заради това,че П.(флегматичната ученичка) е пренебрегвана от всички(с малки изключения) и заради това,че никои не я понася,но неможе един учител да има различно поведение към даден ученик.Та днес даскалката ни изръси,че ако С. не спре да и говори(при положение,че тя не спира да му говори,а горкия човек направо умира от тъпите и въпроси)П. накрая щяла да си понижи успеха до 2-ка.При което аз се обадих и казах,че неможе ние да сме виновни за уценките на даден ученик(то по тази логика и аз мога да обвиня всеки,че е отговорен за мойте по-слаби оценки).
Към П. винаги има по-специално отношение заради това,че тя самата се държи малоумно(задава тъпи въпроси и като я погледнеш не и кажеш нищо ти казва "каквооо" със ужасно смешен глас..).П. се държи като второкласник,а даже и второкласниците смея да твърдя,че не се държат толкова молоумно,а на външен вид прилича на 3 клас детенце.
Тя дразни всички,но след това предимно аз съм виновна,защото предимно аз се заяждах с нея.В последно време С. постоянно взема да ме успокоява и да ми вика да спра да се драча със нея ама то ти да му казваш с добро а то да ти тц-ка насреща и да те гледа малоумно и така все едно ти си малоумния,а не тя,то просто неможе...
Та общо взето тази учителка по АЕ ме дразни с неиното избирателно поведение,и затова,че постоянно се драчи с мен и чува и вижда избирателно.Според мен такъв учител трябва да си стой в тях.
И днес какво направи..Значи С. си се люлее на стола и стола става на двата задни крака и по време на час ние правим някое упражнение и тя обикаля и му дърпа стола назад и понеже той е на последната маса падна назад а тя се хилеше като първата идиотка...И даже едно извинявай не каза..същото беше и с нокътя ми,като днес реши да се бъзика и да ме пита как ти е нокътя при което казах,кво сега ще ме ебавате ли и тя млъкна...
А относно П. един път бяхне до стадиона във Велико Търново и неиния блок е на 500 метра някъде.Тя е живяла в Златарица и живее във Търново от 4 месеца.Ходила е и друг път до стадиона и т.н.И иска да си ходи,а ние искахме да стоим още(бях с още едно момиче) при което моля ви се елате аз незнам пътя,като преди това заяви,че знае пътя и,че може сама да се прибере.и ние и казваме нали каза,че знаеш пътя и тя вика "не,ама да ама ме е страх немога да се прибера сама"(и това е момиче на 14 години,по-голяма е и от мен).При което ако другото момиче не беше решило да се прибира аз нямаше да вървя с П. ,та тръгнахме и аз и се бях ядосала адски много,защото на всичко отгоре и угаждат(тя затова е толкова разглезена и малоумна)и аз по пътя и казах ,че ако в един град в който се е родила и живее и се говори родния и език неможе да се оправи,аз просто не я виждам извън България.При което и заявих ,че съм била в Германия и съм се губила в един град,но имах карта и просто знаех до коя улица трябва да стигна и попитах един немец как да стигна до дадената улица.Ако се бях намирала много далеч от тази улица даже щях да си хвана такви(бях на езиков курс и бяхме цял лагер от 70 човека и просто трябваше да стигна ),та и казах ти каква си,че неможеш да попиташ един човек на улицата за пътя при положение,че предварително сме ти казали накъде да тръгнеш и,че си на 500 м от дома си.Тя сега противоречеше на първоначалните си думи и каза аз мога да стигна и без вас и аз и казах,че щом може какво се лигави,и тя вика аз мога да се оправя и аз и казах да го покаже с действия и тя каза ами аз на думи мога...Та за мен това не е момиче на 14 години за мен това е една разглезена малоумна пикла(може и аз да рева за един нокът но поне не се държа като второкласничка и мога да се прибера сама :lol: )
Та това момиче вече като му викна един път и взема да се пази(особено след историята с нокътя :D )
Другото кеото е повечето учители се държат с привилегий към нея защото родителите и са аразведени.Но това за мен хич не е оправдание,защото и мойте са разведени,а има и 2 момичета от класа на които бащите им са умрели,та по тази логика към тази част от класа трябва всичко да е с привилегий...Майката на това момиче очевидно адски много я глези,но то се и забелязва угажда и за всичко и тн,и аз мога да кажа,че нищо не ми липсва,но поне съм се научила да се оправям сама.!.
Ако искате може да изкажете мнение за случая ми и как изобщо да се държа с това момиче.
И БЛАГОДАРЯ,ЧЕ ПРОЧЕТОХТЕ ДЪЛГИЯ МИ ПОСТ! :)
dreme_mi_kopelle
12-15-2008, 21:58
Мила то в българия свестните учители са малцинство.А другите продажници кихни им пари и ще си сменят много бързо държанието.Оплакваха се заплатите им били ниски,на свестните учители които не делят учениците по симпатии.На тях трябва да им се плаща повече,в моето даскало ако бяха всички свестни всеки месец бих им давал по 100 лв заради това че са свестни,е ако имах финансови възможности.И днес всъщност вчера вече нали е вторник,директорката ми вика не може да се отпишеш току така от тук.И ако го направя досега дето съм вземал стипендия трябвало да ги върна всичките.Ако беше някой друг нямаше да го каже.За къв дявол сме се набутали в тъз държава не знам де да бях се родил другаде.
П.П.Но не им идва наум че със всичките си нападки ме правят по силен.И още повече ме карат да се боря и да продалжавам напред.
MonstaBlokaz.
sweetsunshine
12-15-2008, 22:49
Мила то в българия свестните учители са малцинство.А другите продажници кихни им пари и ще си сменят много бързо държанието.Оплакваха се заплатите им били ниски,на свестните учители които не делят учениците по симпатии.На тях трябва да им се плаща повече,в моето даскало ако бяха всички свестни всеки месец бих им давал по 100 лв заради това че са свестни,е ако имах финансови възможности.И днес всъщност вчера вече нали е вторник,директорката ми вика не може да се отпишеш току така от тук.И ако го направя досега дето съм вземал стипендия трябвало да ги върна всичките.Ако беше някой друг нямаше да го каже.За къв дявол сме се набутали в тъз държава не знам де да бях се родил другаде.
П.П.Но не им идва наум че със всичките си нападки ме правят по силен.И още повече ме карат да се боря и да продалжавам напред.
MonstaBlokaz.Тук си напълно прав.В старото ми училище има учителка която си позволи да ударя шамари на учениците :shock: ,но подадоха жалба до МОН и я наказаха с предупреждение за уволнение...Изобщо вся1какви ги има в днешно време и много взеха да си позволяват.
А за директорката ти нямам думи,как може подобно държание..+ това ти тази стипендия я изкарваш със добри оценки или по финансови затруднения.Така че как така ще иска да я връщаш. :shock: Подай жалба,оплачи се,то точно заради това,че всички си позволяват някакви неразрешение неща се мислят за голямата работа и правят какво ли не...
Иначе ако тази моя госпожа по английски беше съборила мен от стола щях да подам жалба и да и съсипя и репутация и всичко(които се съмнявам и да има с това лудо държание)...
Иначе аз лично обмислям възможноста да отида да уча извън България,може би в Германия,но мисля,че ще ми е много трудно,а и незнам роднините които биха ме спонсорирали до каква степен ще могат,и затова нямам големи надежди...но просто мисля,че един учител не може чак пък толкова да си позволява... :o
dreme_mi_kopelle
12-16-2008, 12:27
Вече мисля каквото и да ми казват,каквато и изданка да правят и с квото искат да ме провокират.Да започна да снимам всичко с телефона си и после да качват бисерите им в интернет,това че класната се хвалеше на нея или на мен ще повярват след като за нея колко статии са писали щеше да добре ако го имах на видео.За жалост не го заснех,щеше да излезе добро видео.А колкото до стипендията получавам я с ТЕЛК,такова чудо и да ми бяха разказали нямаше да повярвам да искам да се отпиша и единствения начин да стане това е да върна всички стипендии. :shock: :shock: :shock: