уф...искам да отслабна по някъв начин..хем нищо не ям ,хем не отслабвам..ходя сигурно по 5-6 км на ден и нищо.. :( :( :( :cry:
п.п.момиче на 14 съм,57 кг 1.67 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
sweetsunshine
12-17-2008, 00:22
Това да стоиш и да не я деш не е правилно!
Организма ти се нуждае от витамини и не бива да се лишава от нищо!
Аз ти препоръчвам да разедлиш храната си на малки порций,но да ядеш по 5-6 пъти на ден.Сутрин закусваи рано(7-8 часа ако си 2 смяна),отивай да бягаш или прави упражнения във вас.Между закуската и обяда хапни нещо сладко като натурален шоколад например ,може да горчи малко,но е полезен.След това обядвай към 12:30-13:00 часа може и по-рано мойе и по късно,но гледай да ядеш повече зеленчуци,и не яж само сухоежбини.Ориз или нещо подобно със зеленчуци мисля,че е добър обяд.След това към 16 часа хапвай по някои плод и към 19 часа най-късно седни да вечеряш.Може да е да кажем бяло пилешко месо със зеленчуци.Карай така известно време испоред мен това е едно здравословно хранене за момиче на твоята възраст и хем няма да се лишаваш от витамините който са ти нужни.Яж малки порцийки,но така по-начесто :)
Спортувай активно.Може да се запишеш на плуване(или да ходиш да плуваш просто за удоволствие),бягай,прави упражнения...
И е доста важно по-късно от 20 часа да не ядеш и не стой много до късно 11 12 часа си лягай!
Не съм пробвала диети и така нататък защото винаги съм била слаба,но мисля,че този начин би ти помогнал,защото хем ядеш здравословна храна,хем си набавяш всичко необходимо за организма.
А и пий повече вода.1-во защото при рязко сваляне и покачване на теглото или при прекаленото опъване на кожата при активно спортуване се образуват стрий.Като се къпеш минавай тялото си със груба ръкавица/гъба за тяло,за да премахнеш мъртвата кожа.Ако забелязваш,че почват да ти се образуват стрий си купи масло от шеа което е богато на витамините А и Е,но ако ядеш доста зеленчуци мисля,че няма да страдаш от недостиг на тези витамини.
И не забравяй,че гладуването не е решение на проблема! :)
GaBiIi__
12-17-2008, 03:33
glduvaneto ne e na4ina !!!
С глад няма да отсланеш-поне не толкова колкото ти искаш!В началото когато не ядеш ще отлабнеш,но в един момент организма ти задейства един предпазен механизом-спира да отслабва,за да има запаси,за да оцелее!
Така че започни да се храниш редовно-не по малко от 3 пъти на ден и не повече от 4-5.Хапвай по-малко и начесто.Започни да спортуваш нещо и това много ще ти помогне :)