View Full Version : История
Infinity
12-17-2008, 13:38
Има едно домошно трябва да напиша какво е отношението ми към бг историята като цяло...искам да напиша че в историята ни и ам и събития които не са за гордост,но и че има такива с които трябва да бъдем горди...та ще ми кажете ли едно такова събитие с което можем ние да бъде горди :)
Защо просто не го напишеш сама :shock: ??!
Infinity
12-17-2008, 13:44
ми да аз това правя в момента но просто не ми идва нещо на ум което да е в историята и ние да сме горди с него...някакво събитие в което българите да сме победили..само това искам :-o
Infinity
12-17-2008, 13:54
8-[
Златния век...
Възраждането...
Влизането в Европейския съюз...чак да не се сещаш... :?
Infinity
12-17-2008, 14:04
Златния век...
Възраждането...
Влизането в Европейския съюз...чак да не се сещаш... :?
говорим за битки,войни...влизането ни в ес не бих казала че е от историята на българия :-o
Дори да незнаеш много пак можеш да пишеш цяла нощ...незнам за какво ти е помощ...
Infinity
12-17-2008, 14:39
Дори да незнаеш много пак можеш да пишеш цяла нощ...незнам за какво ти е помощ...
еми не знам какво мага толкова да пиша :D ама написах само една страничка...абе мисля че е добре темата може да бъде заключена :)
Обърни внимание на Аспарух, Тервел ,Омортаг ,Симеон и Крум. След което на възраждането :) Ако се поразровиш малко ще откриеш мн информация. Сега не ми се пише за всеки по отделно :)
Loshotia
12-21-2008, 17:24
еми не знам какво мага толкова да пиша :D ама написах само една страничка...абе мисля че е добре темата може да бъде заключена :)
Пиши за битката при Върбишкия проход, преди това за отблъскването на арабите от Балканите от страна на Тевел, за Симеоновите войни и за ролята на старобългарската култура за славянския свят, за Възраждането и идеологиите. По- скоро по едно събитие през трите епохи като за следосвожденската можеш да напишеш или Съединението или за сръбско- българската война....Срамът според мен идва след Втората световна и най- вече със забравата и унищожаването на всичко(независимо дали е добро или лошо) след смяната на режими, с политическите престъпления...