PDA

View Full Version : Нагла сестра

TheNewReligion
12-18-2008, 16:23
Здравейте! Пиша тази тема за да споделя яда си. Имам сестра на 16, аз съм на 12 и понякога се караме. Обаче напоследък това момиче ме изкарва извън нерви. Каквото и да и кажа, тя ми крещи и ми казва да се разкарам. Аз обикновенно не и обръщам внимание, но напоследък е станала много нагла и злобна.
Няколко пъти я помирисах и разбрах, че ми ползва един парфюм. Цяло лято съм пестила да си го купя, а тя най-нагло ми го ползва. Обясних и, че съм се лишавала от доста неща за да си го позволя, а тя ми се изсмя и ми каза да млъквам. Това продължава вече три седмици! :x Един път и оставих бележка да не ми го докосва, а тя беше нарисувала среден пръст в/у нея. :x Вчера пак и казах да престане, а тя ми каза да млъквам! :x Ядосах и се развиках. Майка ми се намеси, а аз и казах да не си пъха носа там, където няма работа и да ме остави да си защитавам собствеността. :x Тя ми се изсмя, а аз се разплаках, защото се почувствах много унизена. После си събрах всичката козметика в една дамска чанта и си я скрих в гардероба. 8-)

Сега последва поредния скандал, но не за парфюма, ами за това, че днес съм се обадила на сестра ми по телефона в час. Тя ми вдигна, аз я питах дали днес случайно не е нахранила котката, тъй като аз нямаше да мога да се прибера. Тя ми се развика, че не е длъжна да храни "тая мърша", а аз автоматично затворих.
Това момиче наистина ми лази по нервите! Много е мързелива, все смята, че на нея трябва да и се угажда и е на принципа: "Моето си мое, чуждото е общо." :-x

Купих и книга за 30 лв. за Коледа, но съм решила да не и я подарявам за да се научи да се държи с мен както трябва. :x
Някои неща може да ви сторят много тъпи, но аз се дразня. Моля да ме посъветвате как да действам, защото накрая ще я напсувам (изключително рядко го правя) или ще и зашлевя шамар. Благодаря предварително. :)

st1ka
12-18-2008, 21:04
..

niki7y
12-19-2008, 15:20
p0 dobre ne i udrai 65amar ..z zashtoto ti si na 12 a tq na 16
sled towa i tq she te udari i se stane po zle .. prosto pogowori s naikati za towa i sled towa s1s sestra ti :-o :-o

kukli4kata001
01-10-2009, 15:31
ами то е може би е нормално,защото все пак ти си на 12 а тя на 16 и тогава така се получават нещата,но въпреки това,не й удряй шамар,да не ги удари тя 2 :D

nefchi_bs
01-10-2009, 16:40
Каквото и да направиш,нищо няма да стане...Ще се оправи спокойно 8)

Lysit0
01-10-2009, 17:29
Това е от пубертета.....явно нея доста силно я тресе :D
Кажи на майката ти какво прави,и как говори за котката....предполагам на майката ти,няма да смее такъв тон да и държи :)

LizZz
01-10-2009, 17:38
ами то е може би е нормално,защото все пак ти си на 12 а тя на 16 и тогава така се получават нещата,но въпреки това,не й удряй шамар,да не ги удари тя 2 :D
К'во значи нормално, бе? Нормално ли ти се вижда някой да те тероризира?
Ето от тук се почва пропадането. "Голямата" кака си мисли, че другите са и длъжни, само защото са маалко по-малки от нея. Родителите нищо не смеят да и кажат. Предпочитат спора да се избегне и нещата да вървят от само себе си..
Правете си изводи как да възпитавате децата и да ги предпазвате от моралния упадък, а не го мислете за нормално!!!!!
Трябва с общи усилия на цялото семейство да и се покаже, че не може да се държи така, въпреки, че е леко късно, защото самочувствието и е до небесата...

TheNewReligion
01-10-2009, 18:35
Проведох един доооста сериозен разговор с нея. Макар да беше съпроводен от хрърляне на нечупливи предмети и повлия. :) Вече не се държи лошо. Явно това поведение е на периоди. Ще се запася с разни безопасни предмети и ще чакам. 8-) Благодаря много на всички за отговорите. Макар да пиша толкова късно, ги бях прочела навреме и доста ме окуражиха. Благодаря още веднъж. :)

Carlos
01-10-2009, 21:52
Нахвърляй кабърчета под чаршафа й ;)

Seducti0n
01-10-2009, 22:42
На доста ниско битово ниво са ви конфликтите, но какво да се прави...
Най.-тъпото е това, че сте сестри и, че трябва да се подкрепяте, а вие правите точно обратното.
Не те упреквам теб за това нещо, просто го отбелязвам като факт, и то никак маловажен...
Сестра ти не постъпва коректно, но явно и от дума не разбира.
Моя съвет е да си оставиш някой път парфюм или пък нещо друго на видно място и да запомниш как точно си го поставила.Демек да я провокираш да го използва, когато ти не си в стаята, например.
След това ти използвай нещо нейно, ама без да ровиш във вещите и .
Тъпо е като идея, но може да помогне.Защото хората разбират какво е чувството от дадено нещо, едва след като го изпитат върху собствения си гръб.

Айде успехи и по-малко нерви. :wink:

MrSex
01-11-2009, 17:11
Вкарай и два шамара и покажи и с кого си има работа и да се ограничава с някои неща наборче :)

ToniStoraro
01-11-2009, 19:48
Понякога казвам - убий тъпака с мълчание. Не искам да обидя сестра ти, не го приемай така. Имам предвид, че тя прави така, защото й обръщаш внимание на глупостите. Аз съм също на 16, а сестра ми на 12. Просто не й обръщай внимание, прибери си някъде ценните неща и я остави. Като почне да ти вика и да те гони, просто й се усмихни така, че да разбере, че не те интересува. Така малко по малко ще си оправите отношенията. Просто тя е по- малка, сега влиза в пубертета. Остави я, ще й мине. С бой нищо няма да направиш, а колкото повече се карата, толкова повече ще си намира причини да те тормози. Very Happy ЕСТЕСТВЕНО няма да я оставяш да ти се качва на главата!

hgfh
01-12-2009, 10:38
В същото положение .. с малка разлика ,че аз съм на 14 ,а тя е на 18.
А какво да те посъветвам ?Нито боя нито караниците ще помогнат за това си поговорете .. ;]]

EvaTores
01-12-2009, 18:36
Хм....Понякога става така и с мен с брат ми. Той е с пет години по-малък от мен.Според мен , щом твоята сестра се държи така с теб , дръж се с нея по същия начин, за да разбере колко е обидно и неприятно. :booooomb:

ToniStoraro
01-12-2009, 18:40
Хм....Понякога става така и с мен с брат ми. Той е с пет години по-малък от мен.Според мен , щом твоята сестра се държи така с теб , дръж се с нея по същия начин, за да разбере колко е обидно и неприятно. :booooomb: НЕЕЕ!!! Това би било пълна глупост! Недей!Ако почнеш да й отговаряш със същото само ще се скарате повече и вече ще ти прави такива работи непрекъснато само за идеята да те тормози!!! Просто направи, каквото ти казах! Не й отговаряй по същия начин!

TheNewReligion
01-14-2009, 15:10
Ъм, благодаря за отговорите, но вече си разреших проблема. :)

melinor
01-15-2009, 19:10
На доста ниско битово ниво са ви конфликтите, но какво да се прави...
Най.-тъпото е това, че сте сестри и, че трябва да се подкрепяте, а вие правите точно обратното.

Ммм май ти нямаш сестра :D
Понякога направо е АААААААААААААААА :booooomb: !!!
Сега вече тия моменти минаха, надявам се да няма повече... При нас разликата е 1 година. Сега г/д се разбираме, ама.... :-D

Seducti0n
01-15-2009, 23:53
:) Нямам сестра, но за сметка на това имам брат.
Аз съм почти на 17, той преди няма и месец направи 10, така че много добре знам за какво става въпрос.Супер дребнаво дете е, голямо егоист4е, на моменти изнервя с чувството си за собственичество.

TheNewReligion
01-16-2009, 10:51
Здравейте отново! Предизвиках съдбата като казах, че проблема за момента го няма. Пак се появи. :x
Купи си парфюм, ама нали трябва да ме дразни- ползва моя! :-x Като се замисля това е абсолютна глупост, но имам чувството, че с всичко е така. Голяма патка е станала.
Вчера най-кротко си ядях мусака и ти седеше до мен. Ядеше си от нейната чиния, но си взе от моята. :-x Разкрещях и се и хвърлих салфетника по нея. Тя се разсмя и каза, че съм била зле. :-x Както и да е. Реших да не се поддавам на провокациите и. В същата вечер взех нейния парфюм да се пръсна за да сме квит, а тя като се спусна да ме бие, защото съм и ползвала парфюма! :shock: След това си го взе и си го сложи до възглавницата! :shock: Вчера си купих нов пуловер, а тя ми каза, че бил селски. Но днес естествено ми се похвали, че го е пробвала. Казах и, че се държи като 5-годишна, но ме замери с четката за коса. :?
Много, много, много, много, много ме дразни! :-x Като и казах каква е станала ми посегна! Майка ми също и направи доста сериозна забележка заради егоизма и, но тя се разсърди и се направи на жертва! Не мога да разбера какво и става!
И пояснявам: аз съм на 12, а тя на 16, тъй като видях, че някои са разбрали друго.
Какво да правя? :(

AFT
01-16-2009, 21:26
Извинявай, ама сестра ти е няк'ва неестествено тъпа дори за възрастта си. И моята прави такива номера - аз си купя нещо и тя го ползва още преди аз да съм го ползвала за първи път. о_O Ама колкото и да е зле, веднъж на 5 пъти разбира за к'во говоря и се усеща. При твоята само якият бой май ще помогне, но не мисля, че имаш големи шансове. Тогава започни и ти като нея. Тя се е направила пред майка ви на жертва? Направи се и ти. Родителите винаги вярват повече на по-малките, затова всеки ден се треси пред вашите колко е гадна тя и т.н., накрая ще им писне от теб и ще я наредят. Когато тя ползва нещо твое, се прави, че не забелязваш. Не реагирай по никакъв начин на нейните провокации - тя само това чака. Затваряй си очите и зъбите известно време и ще видиш как ще спре. Ама през тва време не я провокирай и ти. Сякаш я няма.

ToniStoraro
01-16-2009, 21:54
Е в такъв случай чак научи откъде минава вечер и я причакай зад някой ъгъл с бокс да речем и я вкарай в пирогов за 1 седмица и после и кажи Голяма си патка! Ама аз ти скъпих главата :D
Сериозно, казах ти - убий тъпака с мълчание :D

sweety_blondy
01-18-2009, 13:29
аз нямам подобен проблем със сестра ми ,защото съм на 16,а тя на 23 и живее в Франция :) но тя често изпада в дипресии и се чуствам гузно като немога да и помогна

jambo_bs
01-18-2009, 14:36
И аз съм имал доста караници със сестрата,обаче не за парфюми (момче съм 8-) ) но за доста работи.И на мен ми се е случвало някой път за всичко да се заяжда без причина незнам какво и е ставало.Сега като сме разделени (тя учи в София) и двамата разбрахме какво е уважение към другия и аз много си я обичам :grin:

mon4eto
01-18-2009, 15:46
Prosto e v takava faza i ni6to ne moje6 da napravi6 se pak tq e po golqma i iska da komandva nqkoi i est tova si ti ... taka 4e se primiri 6te i mine o6te godinka dve max i nqma da re nervi tolkova :)

AvRiLFaN95
01-18-2009, 18:25
eto za tova ne iskam nito brat,nito sestra.vse pak si miseh,che po golqm brat ili sestra ot teb e dobre.no qvno i tova ne e za predpochitane.za smetka na tova imam bratovchedka na 9,koqto super mnogo me drazni i znae da lujeqna vsichkoto otgore. :o