PDA

View Full Version : За 18то-софия

melinor
12-25-2008, 13:29
Ами искам да питам за 18то. Какъв бал се иска за японската паралелка? Нещо по-специфично, което трябва да се знае да се влезеш там? 8-)
Става въпрос за кандидатстване след 7ми клас.

therichbitch
12-25-2008, 14:05
ami ne, edna fr vleze tam s 2x4,5 v 7 klas ama tva be6e predi nqkolko godini, sega moge balut da e o6te po-nisuk

gabi_94
12-25-2008, 16:02
съветвам те да не влизаш там, една френдка влезе и съжалява, щото е пропаднало даскалото и учениците не влизат в часовете, а като си помисля че и аз исках там :(

Izzy_
12-25-2008, 16:13
съветвам те да не влизаш там, една френдка влезе и съжалява, щото е пропаднало даскалото и учениците не влизат в часовете, а като си помисля че и аз исках там :(
Абсолютни глупости. :) melinor,съветвам те да не вярваш на слухове,щото накрая ще се прецакаш заради чуждото мнение. ;)
Иначе бала за японската :
Момичета:
1 класиране:28,858
2 класиране:28,162
3 класиране:27,677
Момчета-същия бал.
Извадила съм баловете от справочника за миналата година.
И нищо по-специфично не трябва да знаеш. ;)
Успех на изпитите и да влезеш където искаш. :)

marilyn
12-25-2008, 18:16
Влезе там една позната. Казва, че й харесва, ама да ти кажа тя това много си го искаше и нз как се справя, има хубави оценки и е доста щастлива там. Но най-важното е да го искаш. А бала наистина не е висок, до колкото знам за 18то най- висок е балът за английската паралелка. Айде успех. :)

pandelka
12-25-2008, 19:05
Ми .. не ти трябва висок бал..да кажем от изпита 4 и нещо и 5 или6 в даскало и си вътре..даже по-малко. :)

SuNsEt
12-26-2008, 10:56
съветвам те да не влизаш там, една френдка влезе и съжалява, щото е пропаднало даскалото и учениците не влизат в часовете, а като си помисля че и аз исках там :( Абе айде глупости! Аз уча там! :-x Даскалото си е много елитно.Особено за японските паралелки,защото тях ги спонсорират от японското посолство в България.Всички,които изучават японски учат в отделна сграда,а не в самото даскало.Но тази сграда е много яка!Правена е миналата година(ако не се лъжа).Ако се запишеш в 18 СОУ няма да съжаляваш.Всички ученици там(или поне 80% от тях) са много готини хора.Учителите също са добре квалифицирани.
Аз съм от немската паралелка.Балът горе-долу за нея беше 28-30...Но за японската мисля,че са малко по-височки.Няма страшно.
И не слушай,когато някой ти каже,че 18СОУ не е хубаво даскало,напротив.Страхотно е,а часовете минават много бързо. :) Пък и за зайците е много яко първата година.Никой няма да те тероризира,споко. :-D Освен това,около даскалото е пълно с магазинчета за храна,Мак Доналдс и т.н.
Не съжалявам,че влязох там.Пиши го,няма да сгрешиш!Обучението е на ниво,освен това се правят много екскурзии както в България,така и в чужбина.Има размяна на ученици от други страни.В началото на годината имаше от Япония,но не знам кой клас бяха.Първата година трябва да се наблегне на ученето,особено на японския(ако искаш това да учиш),защото този език се учи само в 18 СОУ и в един техникум(ако не се лъжа май техникум беше,но не от добрите...хаха).Какво друго да ти кажа?Ако имаш някакво питане-пиши ми на ЛС,всичко ще ти обясня,до колкото мога... :)