View Full Version : Ескапел по време на цикъл
nastyangel
01-01-2009, 18:46
Здравейте!
Ако някоя тук е пила хапчето по време на цикъл, моля да сподели - две хапчета ли изпи? Ако се е консултирвала с гинекулог какво е казал! Имаше ли ефект? и задължително ли е второто хапче да се изпие до 3 часа след приема на първото?
Моля за бързи отговори, защото първото хапче вече е изпито в 9:00
miloto_girl_4e
01-01-2009, 18:47
Доста ни лъжеш... Ескапеле е едно хапче :!: За какви две хапчета говориш??
Преди Пустинор Дуо беше с две хапчета, но Ескапеле има едно хапче и се пие само едно :!:
Ескапел се пие само веднъж не през няколко часа..!Ако не сикаш да натровиш момичето.. :) А по време на цикъл пък..?! :? Ама щом така сте решили ок
valdesbg
01-01-2009, 18:48
Ъм....що по време на цикъл? А и предполагам упътване си има в кутийката, не ги продават на кило...
Стига с тва ЕскапелE бе!!! Много дразни!
tva da ne ti e analgin i pri nai malkoto glavobolie da go gulta6 :?
kolko temi se ispisaha za eskapel
posledici ala bala
ama nqma koi da pro4ete :?
nastyangel
01-01-2009, 19:02
По-спокойно народе! Темата не се отнася за мен. Аз не водя полов живот и никога не ми се е налагало да пия хапчета за спешна контрацепция. А колкото до двете хапчета, ето какво разбрах,че пише на листовката:"ako ste nerazpolojen sled priemaneto na tabletkata sled 3 4asa priemete o6te edna .nezabavno se ob1rnete k1m va6iq lekar ili farmacevt"
п.с. момиче съм :)
valdesbg
01-01-2009, 19:04
Бе ние сме спокойни, не ни мисли нас..:)
Ама ни е интересно защо при явен признак че момичето не е бременно трябва да пие Ескапел? А и в листовката са го казали - да се обърне към лекар девойката, а да не се трови с химикали излишно.
каде го прочете пък ти тва?!Аз още си паза листовкта на Ескапела и никаде не вуждам такова нещо :(
мм пише да се пие отново ако е повърнало момичето в рамките на 3 часа след като е изпила таблетката но не и ако е в цикъл!ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО
valdesbg
01-01-2009, 19:12
Аз малко встрани от темата - рофл4е теб не те ли познавам отнякъде? :-o
Стига с тва ЕскапелE бе!!! Много дразни!
не искам да го приемаш като заяждане защото се разбрахме с теб нещо ама.. :) на листовкта наистина пише ескапелЕ а не ескапел.. :)
ами ненам.. ;) от каде си ти?
valdesbg
01-01-2009, 19:15
Софийско чедо съм...:) Моткам се по АМОР отвреме на време и района около НДК и Лозенец. Просто си мисля че те познавам отнякъде:)
Кирилица или латиница ?!
кирилица ;)
nastyangel
01-01-2009, 19:16
каде го прочете пък ти тва?!Аз още си паза листовкта на Ескапела и никаде не вуждам такова нещо :(
не съм го прочела аз :(
защо при явен признак че момичето не е бременно трябва да пие Ескапел?
защото и е дошло няколко часа след като е правила секс, а за да забременее е нужно повече време
А и в листовката са го казали - да се обърне към лекар девойката, а да не се трови с химикали излишно.
е тук си много прав, но тя си знае (надявам се все пак да отиде на лекар)
:razz: ахах тва момиче нормално ли е да пие Ескапеле по врее на цикъл няма смисъл просто ... ако са правили секс със приятеля и докато е неразполойена и той е свършил мисля че шанс да забременее е нулев :razz: :razz: :razz:
Софийско чедо съм...:) Моткам се по АМОР отвреме на време и района около НДК и Лозенец. Просто си мисля че те познавам отнякъде:)
ооо и аз съм наполовина софиско чедо но не съм стъпвала в София от години нямам и желанието .. живея на 150 км от София :)
valdesbg
01-01-2009, 19:18
Само да вметна че сперматозоидите имат "срок на годност" до 72 часа в матката и до 4-5 часа извън нея. А за образуването на една зряла яйцеклетка са нужни...мм нека помисля около 14-16 дена. Така че..място за притеснение няма.
не съм го прочела аз :(
защо при явен признак че момичето не е бременно трябва да пие Ескапел?
защото и е дошло няколко часа след като е правила секс, а за да забременее е нужно повече време
А и в листовката са го казали - да се обърне към лекар девойката, а да не се трови с химикали излишно.
е тук си много прав, но тя си знае (надявам се все пак да отиде на лекар)
не се трови с химикали .. това са хормони .. :) , а и мисля че не имало нужда ад го пие щом и е дошло .. ноо тя си знае най добре както сам/а каза!А към лекартрябва да се обърне задалжително след няколко седмици! :)
valdesbg
01-01-2009, 19:21
не се трови с химикали .. това са хормони .. :)
Знам.
Факт е че имат един куп странични ефекти тия хапчета, точно по тая причина. Така че...:)
:razz: ахах тва момиче нормално ли е да пие Ескапеле по врее на цикъл няма смисъл просто ... ако са правили секс със приятеля и докато е неразполойена и той е свършил мисля че шанс да забременее е нулев :razz: :razz: :razz:
щеме извиняваш , обаче жикъла може да се съвпадне с овулацията на единия яйчник ако не е добре регулиран!А когато е в овулация тогава риска е най голям така че девоиката си е съвсем норомална!
не се трови с химикали .. това са хормони .. :)
Знам.
Факт е че имат един куп странични ефекти тия хапчета, точно по тая причина. Така че...:)
за моя радост ги нямаше.. :) нито закъснение нито гадене нито промяна на цвета на цикъла.. :) или пък както казват някои пили го и пак бременни .. ужас! Но при всеки е индивидуално :)
Кирилица или латиница ?!
кирилица ;)
Ок.
п.п. Тва не значи нищо.
Кирилица или латиница ?!
кирилица ;)
Ок.
п.п. Тва не значи нищо.
ок
http://www.framar.bg/product/20070815110135rem.jpg
HaPySHeH
01-01-2009, 19:27
Аз ..днес купих.. и е едно хапче бе!!! пф.. 31,10 стотинки струваше... :o
Хуу де вярвам ти.
За друго става въпрос, както и да е. Стига спам. (в тая тема)
Аз ..днес купих.. и е едно хапче бе!!! пф.. 31,10 стотинки струваше... :o
разбира се че е едно.. :) аз пък си го взех 27лв.. :-P
nastyangel
01-01-2009, 19:34
Благодаря за коментарите по темата :) току що ми каза, че е изпила второ хапче :( не знам до колко е правилно, но се надявам всичко да мине с възможно най-малко лоши последствия...
Благодаря за коментарите по темата :) току що ми каза, че е изпила второ хапче :( не знам до колко е правилно, но се надявам всичко да мине с възможно най-малко лоши последствия...
това момиче лудо ли е?!2 хапчета..!уау!На листовката пише ,че е вредно да се 2 пият хапчета между 2 менструаци тва момиче изпило 2 за един ден..!Незнам просто няма какво да коментирам!Не даи си боже да и стане нещо!
xaxaxa milichka ti nedei mi obqsnqva na mene za ovulaciqta mnogo sum naqsno ... i vse pak priqtelq mi e svurshval dostatuchno puti v mene ne samo kato sum nerazpolojena a i nerazpolojena i da se zabremenee izobshto ne e tolkova lesno dori po vreme na ovulaciq taka che molq vi sprete s tiq hapcheta eskapel samo si vredite
nastyangel
01-02-2009, 15:19
xaxaxa milichka ti nedei mi obqsnqva na mene za ovulaciqta mnogo sum naqsno ... i vse pak priqtelq mi e svurshval dostatuchno puti v mene ne samo kato sum nerazpolojena a i nerazpolojena i da se zabremenee izobshto ne e tolkova lesno dori po vreme na ovulaciq taka che molq vi sprete s tiq hapcheta eskapel samo si vredite
ако е свършвал dostatuchno puti в теб и дори когато си била в овулация, не мислиш ли че е възможно да имате проблеми със зачеването
п.с. не се заяждам, просто се интересувам :)
valdesbg
01-02-2009, 15:21
Принципно не е лесно, наистина, но защо да го предизвикваш?
А и ако е вярно това, което казваш имате проблем с твоя човек.
:shock: :shock: :shock: Щом е в цикъл, няма как да забременее! Лелеееееееее :shock: :shock:
xax i kakuv problem mojem da imame ....samo da vi uvedomq che edna moq priqtelka i priqtel qi pravehe dete cqla godina i chak sled godina tq zbremenq prosto vi kazvam che ne e tolkova lesno da se zabremenee
P.s NE SUM KAZALA CHE E SVURSHVAL V MEN KOGATO SUM BILA V OVULACIQ
:) NO pri moqta priqtelka tova e stavalo i kakto spomenah gore tq zabeenq chak sled godina :)