View Full Version : Лещи (:
linkin1park
01-04-2009, 14:27
Ami stradam ot astigmatizum.I edin den otivame pri o4niq lekar i toi kazva 4e imam izmeneniq v dioptera.Otivame da mi smenqt dioptera ama re6avame da smenim i ramkite , ta se precakah i se suglasih da nosq krugli ramki.Na grugiq den po4naha da mi vikat Harry Potter v u4ili6te i taka e i do dnes.Mn e gadno.Iskam da mi kupqt prozra4ni le6ti s diopter ama maika mi ne 6te , iskam da q razubedq da mi kupi.Ne znaete kak mi deistva na psihikata , v sedmicata 5dni.Ujasno e , kak da q ubedq ???
Moderated by miloto
т.1 от Правилника :!:
Това, което го пишеш тук и го кажи и на нея. КАжи че ти е писнало да ти се подигават и да те подценяват заради очилата.Опитай се да я убедиш. Тя сигурно си мисли че лещите са вредни или нещо подобно, знам защото и майка ми така си мислеше :D Обесни и че няма да ослепееш от лещите...
linkin1park
01-04-2009, 14:43
trudni4ko e tova , kazval sum i i tq.................
В смисъл, тя какво??! Трябва да ти казва някаква причина, заради която ти отказва...
linkin1park
01-04-2009, 15:18
emi da kazva 4e ne e polezno 4e taka moga da namalq 6ansovete za mahane na o4ilata i t.n minaloto lqto dr kaza 4e imam maluk 6ans da mahna o4ilata do 2-3g
Майкати е права че можеш да намалиш шансовете за махането на очилата!По добре си потраи още 2-3г. с очила и тогава мисли.. за лещи
П.С. На колко си?
linkin1park
01-04-2009, 19:02
to doktora prosta kaza 4e eventualno ako produljavam taka 6te gi mahna a to az seka ka4vam dioptri na 12g sum
Е след като лекаря ти е казал че има шанс да свалиш очилата за винаги, тогава по- добре си ги носи. В крайна сметка какво ти пука, че някакви тъпаци те наричат Хари Потър или каквото и да е било там. Това само показва колко са ограничени те и не мисля че такива хора заслужават приятелството ти. Но ако толкова си държиш на лещите, накарай майка ти да поговорите пак с лекаря, или ти си го попитай дали все пак може да се носят лещи в твоя случай... Айде успех! И да не ти пука какво говорят другите! :-P
вметни на майка си, че има лещи които се наричат терапевтични лещи и са именно за това да спрят разтежа на диоптера ти ....... + това лещите съвсем не са безобидни,тъй като нося отдавна а и съм чела .... при носенето им се получава синдрома на сухото око, те изсушават очите, до такава степен , че може и мн лошо да стане ....... твърдите лещи не прилепят така плътно до кото както меките, за това са мн по-добри и този синдром се появява по-бавно ...... а терапевтичните са доста твърди ..... малко дълго се получи кажи на майка си , че искаш терапевтични лещи и точка .....
CherryKisS
01-08-2009, 12:04
Аз пък съм чувала, че ако носиш очила може да ти се увеличи още повече диоптера. :shock: (не знам дали е вярно).
Аз пък съм чувала, че ако носиш очила може да ти се увеличи още повече диоптера. :shock: (не знам дали е вярно).
Това са глупости.
Тука не става въпрос за това че с годините примерно диоптера на някой хора се качва и т.н.,но ако си носиш редовно очилата шанса да ти се увеличи просто така диоптера е минимален.
Ако не си носиш очилата е възможно диотера да ти се вдига с времето много и много бързо.
Това са глупости.
Тука не става въпрос за това че с годините примерно диоптера на някой хора се качва и т.н.,но ако си носиш редовно очилата шанса да ти се увеличи просто така диоптера е минимален.
Ако не си носиш очилата е възможно диотера да ти се вдига с времето много и много бързо.
глупости... носенето на очила не ти намаля шансовете... всъщност ти отслабва очите... тъй като кара окото да привиква към това да не се напряга да вижда по-добре => не се подобрява... както каза CherryKiss... може да ти увеличи диоптера...
дали ще ти се оправят очите или не... не зависи до такава степен от очилата/лещите...
към автора... на 12 години си прекалено малка да слагаш лещи... чак като станеш на 18 и прецениш, че ще ти са по-удобни...
а тез, които те наричат хари потър... ми... всъщност нищо не можеш да направиш... решили са да ти се подиграват... дори и да махнеш очилата ще намерят нещо друго...
влияе ти на психиката защото ти им позволяваш... сложила си очилата не защото ти си избрала, а защото ти се налага... другото няма значение...
ПС: от лещите можеш да си докараш такива проблеми на очите... дори не искаш да знаеш...
linkin1park
01-10-2009, 07:31
ehoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooo :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x az sum mom4e we :-x :-x :-x
NoOneElse
01-16-2009, 18:39
Няма по-добро от лещите...много удобни, даже по-безопасни от очилата. Но с този астигметизъм не знам дали ще можеш да носиш лещи.
@EDIT: Опа сори... :) има астигметични лещи, но са малко по-скъпички...
kalpazanka
01-17-2009, 10:40
Кое имаш за по-безопасно?! Възможността да си докараш Haemophilus influenzaе?
NoOneElse
01-17-2009, 11:43
Офф...сега пък и тез...е тогава не прави секс, за да не хванеш СПИН. Няма да бъркаш в кофата и после да си слагаш лещите. Ти някога носила ли си лещи или очила, че си толкова компетентна. Хигиенните изисквания са много прости. Защо бъркате слагането на лещи, със строенето на космически кораб...?! А и очилата имат много неудобства. Например през лятото неможеш да носиш слънчеви очила, или да играеш баскетбол и да виждаш коша (както трябва), или пък през зимата няма да ти се запотяват лещите на очилата.Неотдавна, на братовчед ми му счупиха очилата, и едно парченце му беше влезнало в окото... е няма да то казвам какви главоболия бяха, ходене по доктори, клиники, операции, нерви, пари и т.н. .А и той е студент, не е 5 годишно дете, да кажем от невнимание. И това не е единствен случай който знам .Досега всеки който е носил лещи и очила, и съм го питал какво предпочита, ми е отговарял еднозначно, че с лещи много по-удобно. Е сега... всеки си решава... ходете си както искате... все пак има хора на които много им отива да носят очила...
Seducti0n
01-17-2009, 15:08
Кажи и, че няма да ходиш на училище, ако не ти влезе в положението.
Друг вариант е да си събираш пари иии накрая да си вземеш едни хубави лещи, каквито са ти необходими и да заебеш очилата.
Наистина са голяма бреме.Има хора на които им отиват, но мен не ме кефят, предпочитам лещи, поради ред причини.
Иначе трябва да си имаш и очила за пред пи-си, със специално стъкло и така.
kalpazanka
01-17-2009, 16:19
NoOneElse, с очила съм за близо и за далеч. И точно затова смятам лещите за неудобни, защото май няма вариант да си направиш комбинирани за четене и за гледане надалеч, а това определено създава проблем, особено ако за далеч си с -, а за близо с +/или обратното/. Или за далеч едното око няма диоптър, а за близо има.
NoOneElse
01-17-2009, 16:57
Еми ти си единственият (млад) човек, за който съм чувал, че има далекогледство и късогледство. Тогава при теб наистина варианта с очилата ще е по-лесен и за предпочитане. Макар, че ако бях на твоето място, пак щях да си взема лещи ,и да ги нося, само когато съм на вън с приятели. За късогледство се носи +, а за далекогледство -... после не знам какво имаш в предвид... Това са фрапиращи случаи...човека питаше за лещи с астигматизъм...
@EDIT: П.П. ...Офф linkin1park...дай телефеона на майка си да я разобедя :D
kalpazanka
01-17-2009, 18:57
Имам предвид, че за далеч на лявото око съм със стъкло plan, т. е. без диоптър. А и хиляди пъти предпочитам очилата- по-евтина е поддръжката, окото не става мързеливо, защото вие, привържениците на лещи, ги носите от сутрин като излезете, докато се приберете до вечерта.
NoOneElse
01-17-2009, 19:23
Тогава си вземи само една леща- за едното око. От три години и нещо нося лещи постоянно, но сега ми прави впечатление,че без лещи се взирам даже по-малко от преди това.Но при някои хора окото наистина става мързеливо, затова веднъж в седмицата не е препоръчително да ги носят. За поддръжка... незнам... лещите и разтвора не са чак толкова скъпи-15 лева две лещи и 15 лева разтвор...достатъчно за 4 месеца. Даже когато ми е кеф си сменям и цвета на очите.
pepitaaa
01-17-2009, 21:53
15 лева лещи и 15 лева разтвор ли :shock: моите лещи са 25 или 30 лева не помня и разтвора е 30 лева.
Някои беше написал, че трябвало да изчака да стане на 18, че да слага лещи. Какво общо имат годините с лещите :-o
Аз имам един въпрос. През зимата да ви се замъгляват лещите от студа или и аз незнам нещо такова? :-o
Аааа и се опитай да убедиш майка ти за лещите. Едва ли би ти било приятно още 2-3 години да ти се подиграват.
Аааа и последно не искам да те плаша ама при мен например докато не спра да раста няма да ми спре и диоптъра. Вече малко по-бавно ми се качва ама все пак се качва.
NoOneElse
01-18-2009, 09:18
Ем...pepitaaa...разтвор на OptiFree струва 15 лева, най-скъп съм го виждал за 17 (330 ml). Лещите - зависи, дали са за 1 година, дали за 3 месеца и на коя фирма. Аз ползвам от меките ,някфи германски, за 3 месеца (но се носят и по 4-5 месеца без проблем, все пак тук присъства и рекламата, носи по-малко, купувай по-често).По-добри соред мен са тези тримесечните, аз така си проверявам и диоптера по-често. А през зимата няма начин да ти се напотят контакните лещи. Единственото неудобство е, че не можеш да плуваш с тях, без плувни очила. А това за възрастта незнам какво да ти кажа, аз нося лещи от 14 годишен.
krem4et0
01-18-2009, 11:59
Имам предвид, че за далеч на лявото око съм със стъкло plan, т. е. без диоптър. А и хиляди пъти предпочитам очилата- по-евтина е поддръжката, окото не става мързеливо, защото вие, привържениците на лещи, ги носите от сутрин като излезете, докато се приберете до вечерта.
Е, аз си го нося само навън. У дома лещи-Не. Пред компютър и телевизор избягвам много, за четене е ужас. Но да съм на работа или да джиткам по улиците.......бива.
Не мога да правя секс с очила, а без тях нещо не виждам много партньора и карам на усет :D
pepitaaa, лещите ми се тримесечни 55%-тни и струват по 11 лв. Разтворът ми е за 17 и ми стига за половин година(сменям го всеки ден). да, по-скъпо е с лещи, и си имат недостатъци(бодеж в очите при напрягане). Аз си комбинирам-на вън или на работа с лещи. У дома-с очила.
SoFarSoG00d
01-20-2009, 17:21
Ами просто кажи,че искащ лещи и това е.Кажи и,че не искаш да носиш очила.,понеже идеята не ти допада.