Влез

View Full Version : Професия?

angelcheeee_93
01-04-2009, 20:26
Днес се чудех с какво да следвам.
Основни предмети:
Математиката ми върви на половина-само алгебрата.
Информатика-върви
История-не я знам
Английски=мноого върви
български и лит.-мн върви
биология-мн ми върви
химия-само дето не знам да изравнявам,може дас е каже че върви.
каква професия мога да имам ?
все още съм 9 клас,но съм загрижена за бъдещето си.

Valhala
01-04-2009, 20:37
Така като гледам,може да се ориентираш към нещо с компютри,след като си добре по информатика,алгебра и английски...Възможностите са много... :)

angelcheeee_93
01-04-2009, 21:19
ако кандидатствам само с биология какво мога да стана?
а само с български?

Valhala
01-04-2009, 21:31
Не можеш да кандидастваш никъде само с 1 предмет,поне 2 са навсякъде...За биологията не мога да ти кажа,но по бг + история примерно,можеш да влезеш за адвокат,журналист...Абе учи си за това,което те влече...

angelcheeee_93
01-04-2009, 22:29
а с туризъм...с какво се кандидатства?

Blab
01-04-2009, 22:35
туризъм кандидатстват с география(или нещо друго) май

с биология можеш да си кандидатстваш, само с нея също.
Примерно - зъботехник се учи 3 години, изкарват се добри пари. Всичко точно.

lmao
01-05-2009, 09:00
биологията върви с химията и ще учиш за доктор, за какво друго можеш да учиш...
межу другото това че в 9ти клас ти върви нещо, нищо не означава :(

_summer_girl_
01-05-2009, 16:44
междуроден туризъм - с география и английски, бих желала и втора специалност - морска биология

angelcheeee_93
01-05-2009, 18:01
Днес ми казаха,4е мога да кандидатствам и само с български език в университет в София и мога да стана журналистка.Наистина ли?
И каква точно е работата на журналистите?
Ако е да пишат по дадени теми...аз това го обoжавам..имам мн тетрадки ,в които сама съм си измисляла съчинения и разкази.Това ме влече..та дайте повече инфо по въпросите ми,ако може :)

SIC
01-05-2009, 18:15
iz4akai o6te edna godina,za6toto v 10 klas osobeno ne6tata sa suvsem razli4ni i dosta po trudni.6tom re6i6 kakvo 6te kandidatstva6 po4ni da se gotvi6 po usileno ot 11 klas natatuk

Blab
01-05-2009, 18:38
Днес ми казаха,4е мога да кандидатствам и само с български език в университет в София и мога да стана журналистка.Наистина ли?
Ако е да пишат по дадени теми...аз това го обoжавам..имам мн тетрадки ,в които сама съм си измисляла съчинения и разкази.Това ме влече..та дайте повече инфо по въпросите ми,ако може :)
не е истина:Д
Разлика м/у български език и литература правиш ли? Още повече, че журналистика се кандидатства с журналистическо есе.
Много ми е странно така. Няма ли нещо, с което винаги си искала да се занимаваш, нещо, което те кара да се усмихваш и те прави истински щастлива и задоволена?

angelcheeee_93
01-05-2009, 18:55
не е истина:Д
Разлика м/у български език и литература правиш ли? Още повече, че журналистика се кандидатства с журналистическо есе.
Много ми е странно така. Няма ли нещо, с което винаги си искала да се занимаваш, нещо, което те кара да се усмихваш и те прави истински щастлива и задоволена?

Ами на мен днес учителката по български и литература ми каза,че мога да кандидатствам и само с български език.Една приятелка ,която тази година ще завършва 12 клас също ми го каза...

Valhala
01-05-2009, 21:49
Журналистика се влиза с изпит по БЕЛ + устен изпит по Журналистика...Никъде не се влиза с 1 предмет...

Blab
01-05-2009, 23:30
Журналистика се влиза с изпит по БЕЛ + устен изпит по Журналистика...Никъде не се влиза с 1 предмет...
'айде не ме дразни.
Аман от компетентни отговори.
Можеш да кандидатстваш само с математика, само с география, само с биология, само с химия, само с физика, само с... МОЖЕШ да кандидатстваш с ЕДИН предмет!!!
А ИЗПИТ ПО БЕЛ за Журналистиката НЯМА!!!) Моля, позволи ми да зная, това кандидатствах наскоро.)

До Авторката - разлика м/у Български език(като предмет) и Литература трябва да направиш.;)

angelcheeee_93
01-06-2009, 03:22
да но ми казаха,4е може и само с български да имам професия.

lLady_MooN_RaiN
01-06-2009, 04:26
Само с български...освен учителка не се сещам за друга професия. Освен това като си в 9 клас още е рано да казваш какво ти върви и какво не. До 12 клас ще си се влюбила и ще си разлюбила сигурно всичките предмети. А и е глупаво да си избираш професия според това какво ти върви. Помисли си кое те привлича, каква искаш да станеш. И като решиш ще се подготвяш и изпитите ще ги вземеш, няма страшно.

iv4oiv
01-06-2009, 07:41
В днешно време всички ги влече да пият, пушат, да се дрогират, да не излизат от дискотеките.. .. Кой се интересува от работа бе. Я не се излагайте. Най много да имат влечение към професията "модел" и професията "чалга певица" ;)

Il_cavaliere_del_male
01-06-2009, 15:56

Естестевено че има толкова много специланости, които пиемат с 1 единствен изпит, кво се изказвате неподотвени?! Нима за някаква филология искат повече от 1 изпит?!

Valhala
01-06-2009, 19:58
'айде не ме дразни.
Аман от компетентни отговори.
Можеш да кандидатстваш само с математика, само с география, само с биология, само с химия, само с физика, само с... МОЖЕШ да кандидатстваш с ЕДИН предмет!!!
А ИЗПИТ ПО БЕЛ за Журналистиката НЯМА!!!) Моля, позволи ми да зная, това кандидатствах наскоро.)

До Авторката - разлика м/у Български език(като предмет) и Литература трябва да направиш.;)

Dam :lol: А аз как па си подадох документите за изпита по БЕЛ... :lol: Иначе,щом казваш,такова нещо няма... :lol: Хубаво,за това с 1 предмет може и да греша,но за изпита за журналистика съм напълно сигурен... :?

Blab
01-06-2009, 20:26
Изпит по БЕЛ за ФЖМК от 2008-а няма;)

Valhala
01-06-2009, 20:38
^^ omg Тя/Той продължава :lol: Бах ината :lol:

Blab
01-06-2009, 20:38
Естествено, като си сигурен в това, което казваш!

Valhala
01-06-2009, 20:43
Ох..Абе имам чувството,че няма да се разбереме с тебе :lol: Абсолютно убеден съм,че има :lol:

Anf3tamin4o
01-06-2009, 21:01
Прочетете темата и ще видите кой е правия и кой е кривия
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=29&t=2012&sid=d1cddc61a4ac643a806fdb2d2618e5a0

Blab
01-06-2009, 21:21
^Темата е от 2006-а! :)
Спирам дотук, с дървени философи никой не може да проведе нормален разговор.

Valhala
01-06-2009, 21:44
:lol: Нямам какво да кажа повече,освен да се извиня за off topic-a :lol:

vesito13
01-07-2009, 08:34
Още ти е прекалено рано да мислиш за професия , след три години всичко може да е различно . Освен това колко си подготвена е друг въпрос и аз до преди година бях само с 6-ци , докато тази нещата се обарнаха надолу с главата . Почти съм сигурна особено за математиката , че половината от задачите ми няма да можеш да ги решиш , въпреки че съм 8 клас . Когато човек няма конкуренция и с по-малко знания изглежда , че е много добре . А ти се изкара по всичко добре , което аз не мога да си обясня . Освен това трябва да има един предмет , който те влече повече от другите , помисли за професия , която се върти около него . Чак на изпитите ще можеш да видиш колко добре си подготвена .

cherrypezz
01-07-2009, 09:00
О Боже ](*,)
Като си в 9ти клас не си ли в някаква ГИМНАЗИЯ.И в тази гимназия нямаш ли по-засилено изучаване на НЕЩО СИ ?

LiRRRa
01-07-2009, 09:31
Какво лошо има момичето да се интересува за бъдещето си ?? И на мен ми казваха "нещата ще се променят до седми клас, ще си подготвена вече и ще знаеш точно къде искаш да кандидатстваш..." Е да, ама НЕ! Още не знам къде да кандидаствам и не знам дали скоро ще си изясня.... Така че, колкото по-рано, толкова по-добре!

П.П. Нищо, че не знам къде искам да кандидаствам, знам каква искам да стана от ....както се помня.

angelcheeee_93
01-07-2009, 19:26
основните предмети ,които изучавам са
математика,информатика,био логия и английски език

биология и английски да,но не бих кандидатствала с математика и Информатика

colymoly
01-08-2009, 14:59
някаква икономика или информатика не знам изборът е твой аз ще уча или туризъм или право но май ще е право но пък на тебе като не ти върви историята :(