View Full Version : Мнението ви за новият закон за вечерния час
jambo_bs
01-05-2009, 10:12
Току - що видях тема за това (благодаря на Luscious_Heart че ме подсети) и се зачудих дали изобщо някой смята това за нормално.Аз съм на 15 почти 16 и не обичам за ходя по кафета и т.н обаче на седмица по 2 3 пъти ходим с няколко приятели на дискотека(падаме си малко по нощния живот).Познаваме собствениците и персонала на почти всички дискотеки и никой нищо не ни казва.До тук добре дори и полицайте като ни видят тъй като познаваме и доста от тях :D (егати късмета) също не ни прибират,а просто ни препоръчват да се прибираме.Вие спазвате ли този закон.Според мен това е пълна глупост.Нито се напиваме,нито ходим да грабим или нещо такова. 8) Какъв е този закон под 14 години да се прибирали в 20:00 :razz: ,а ние в 22:00.Някой да са го прибирали полицай ?
DieselBlood
01-05-2009, 12:11
ще пребират пишки в гъза ченгетата.1000 години им рано за да ме хванат по дискотеки.Въпреки че аз не ходя не по кафета,ни по дискотеки.но от една страна е добре що мразя да гледам как 12 годишни пикльовци ми са разкарват до 2:00 :-x :-x :-x
Biskfitka
01-05-2009, 12:12
АБе то хубаво вечерен час,но малко хора го спазват....аз рядко излизам,но като изляза се прибирам около 11 ии нещо... 8-) А докато съм навън виждам 5-6 клас по центъра или в клубовете....сигурно има места където се спазват,но в моя град не се спазва :-D
Мен не са ме прибирали полицай!Пък и не мисля ,че ще имам проблем с това защото трябва да има някои пълнолетен който да носи отговорност за теб.. приятеля ми е на 20 иии да ме хванат не могат да ми направят нищо така,че относно този закон нямам проблем.. :)
П.С. Не го спазвам!
dimitar_ak
01-05-2009, 12:40
Този закон го гласуваха защото много тийнейджъри доказа с действията си, че на тези години си голям само на думи. Реално не могат сами да поемат отговорност за действията и постъпките си. За закона съм
predi gledah na vuprosa po sledniq na4in:i zlizah s priqteli na diskoteka i izob6to ne mi puka6e ot tozi zakon,ne sa ni pravili problemi nito policai,nito gardove...no nqmam spomen da sum se napivala bezpametno v diskoteka i da sme suzdavali problemi.
sega gledam na vuprosa po sledniq na4in: ne sum osobeno golqma,na 19 sum,no mi e izklu4itelno grozno i gnusno dori kato otida v nqkoq diskoteka da vijdam kak 13-15-16 momi4eta i mom4eta se NALIVAT s alkohol,momi4etata se obli4at kato golemi kaki4ki s dekolteta i cepki,grimove,koito ne otivat na 15 godi6no momi4e!
Sensuality
01-05-2009, 12:54
АБе то хубаво вечерен час,но малко хора го спазват....аз рядко излизам,но като изляза се прибирам около 11 ии нещо... 8-) А докато съм навън виждам 5-6 клас по центъра или в клубовете....сигурно има места където се спазват,но в моя град не се спазва :-D
Хаха ,всъщност права си,но вече и тук в Петрич започна да се спазва,особено по кафетата в 10 часа минават на проверка,братовчедка ми на рождения си ден беше седяла до 10 и ги бяха изгонили от релакс :D Та после отишли на пица,но там не им направили проблем :)
jambo_bs
01-05-2009, 13:06
predi gledah na vuprosa po sledniq na4in:i zlizah s priqteli na diskoteka i izob6to ne mi puka6e ot tozi zakon,ne sa ni pravili problemi nito policai,nito gardove...no nqmam spomen da sum se napivala bezpametno v diskoteka i da sme suzdavali problemi.
sega gledam na vuprosa po sledniq na4in: ne sum osobeno golqma,na 19 sum,no mi e izklu4itelno grozno i gnusno dori kato otida v nqkoq diskoteka da vijdam kak 13-15-16 momi4eta i mom4eta se NALIVAT s alkohol,momi4etata se obli4at kato golemi kaki4ki s dekolteta i cepki,grimove,koito ne otivat na 15 godi6no momi4e!
Точно това казвам и аз.Нито се напиваме нито се бием или такива работи.Дори бих казъл че през деня почти не излизам а от 8/9 часа нататък.А също така забелязах и такива 13-15 че ги няма по дискотеките вече.(освен нас).Тук там се срещат някой,по улиците ама то и възрастни почти няма по това време.С тези проверки от полицията явно доста са изгорели.А мен един ден беше към 4 сутринта (събота) и пристигат едни полицай,но не ги познавах и аз седях и си говорех с охраната и единия ми вика "Ей момче ти на колко си години?" и аз викам ми на 15 и той "Ми кво правиш тогава тука?" и от охраната им викат той е с нас и те а хубо и заминаха.Без да ми кажат нищо.Ако не бяха им казали сигурно щяха да ма приберат,но има и друго.Един път едни свестни полицай които не познавах (след няколко дена се запознахме по друг повод :) ) и на спират за проверка към 12.И викат ся момчета няма за какво да ва прибираме.Освен че и ние ще трябва да седим до 10 сутринта да пишем обяснения и вашите ще викат и може да ви глобят и тя ще стане еднаа.За това айде пребирайте се.Много разбрани момчета и ний е без това си се прибирахме и това беше.
Biskfitka
01-05-2009, 13:11
Хаха ,всъщност права си,но вече и тук в Петрич започна да се спазва,особено по кафетата в 10 часа минават на проверка,братовчедка ми на рождения си ден беше седяла до 10 и ги бяха изгонили от релакс :D Та после отишли на пица,но там не им направили проблем :)Ами аз декември бях в Релакс.....в 11 часа децата всички бяха там с резервирани маси....и се "напушваха" с цигари... Дано оттогава има някаква промяна..защото като ги видях тия деца.... :? :?
jambo_bs
01-05-2009, 13:13
Хаха ,всъщност права си,но вече и тук в Петрич започна да се спазва,особено по кафетата в 10 часа минават на проверка,братовчедка ми на рождения си ден беше седяла до 10 и ги бяха изгонили от релакс :D Та после отишли на пица,но там не им направили проблем :)Ами аз декември бях в Релакс.....в 11 часа децата всички бяха там с резервирани маси....и се "напушваха" с цигари... Дано оттогава има някаква промяна..защото като ги видях тия деца.... :? :?
Ти на колко си? :)
Biskfitka
01-05-2009, 13:16
Ти на колко си? :)Ъ ами на 14 8-) :oops: Знам,че и аз съм дете... 8-) ама поне не съм 5-6 клас като тия за които писах :shock:
jambo_bs
01-05-2009, 13:18
Ем пак е добре.Сега му е времето за такива работи.То така е и по интересно като има закон.Иначе ако мога да си се разхождам до когато си искаме тъпо. :D Май почти никой не го спазва този закон! А и не трябва.50 човека измислили че 1 милион хора немогат да излизат.И че що ..... :x
BeholdTheKing
01-05-2009, 14:10
Този закон е само пясък в очите след трагедии като тази в "Индиго". Едва ли мнозинството полицаи ще тръгнат да си създават главоболия да прибират малки деца от дискотеки. Те да не са бавачки?! :? Да му мислят родителите дето са ги пуснали.
Мен не ми пречат 13-14 годишните в дискотеките, щом от сега си слагат тонове грим и се напиват, значи са готови да заприличат на подметки след 5-6 години - техен избор!
Sensuality
01-05-2009, 14:29
Ти на колко си? :)Ъ ами на 14 8-) :oops: Знам,че и аз съм дете... 8-) ама поне не съм 5-6 клас като тия за които писах :shock:
Оф да,ужасна гледка са,тея 12,13 годишни пикли дет са с цигара в устата :? От горе на т'ва и пият :lol: ,иначе мисля,че вече ще започнат и тук да спазват законите
:-D
Бях се изказала по въпроса в другата тема. Мнението ми не се е и няма да се промени:
Като ви одрусат с по една хубава глоба ще се научите да се прибирате на време. Според мен не е голяма гордост 13-14 годишни деца да скитат по улиците по малките часове на нощта. Да не говорим колко е смешно като видиш някоя накипрена госпожичка в дискотеката, която цяла седмица е спестявала пари, за да си плати входа.
Хора, всичко с времето си!!! След някоя друга година ще си излизате спокойно, ще ходите по дискотеки и заведения! Изживейте си детството сега, защото после ще съжалявате.
amerikanec
01-05-2009, 16:17
Ако става въпрос за 13,14,15 годишните съм За този закон. Но малко по-големите който все още не са пълнолетни,бих казал че няма лошо да има КОМПРОМИСИ дори за дискотеките! От няколко дни вече съм пълнолетен,но така както през миналата и по-миналата винаги съм имал късмета да ме пускат в дискотеките така както в центъра така и тези по-свободните на морето,но има и такива който нямат външен вид за пример като моя,няма лошо да ги пускат да се изживеят желанието.Компромис,и ако имаш късмета.
DieselBlood
01-05-2009, 17:17
Аз съм на 15 и кво?Куките ше ма хванат?
то добре.. само че тези заради ,които е създаден тоя така наречен закон,ще продължат да си правят каквото си искат само че не в 00.00ч а в 20.00 или през деня.... :? все пак имам някаква надеждица че няма да е така.. ноо..Искам да кажа че тея "каките" и "батковците" ,които нямат акъл в главата каквото и да направиш пак ще се напиват и надрусват....Всичко си е до възпитание и самоконтрол,но повечето тийнове нямат капка отговорност в съзнанието си и затова сме на това дереже.....
п.с. : И аз съм тийнейджър,и аз обичам да се забавлявам и да ходя по дискотеки,кръчми,барчета и т.н.,но всичко си има граници.Ако ще от едното самоуважение се държа както подобава.Всичко е хубаво когато е с мярка и отговорност! :-)
Нямам тоз проблем тъй като съм над 18 8-)
Иначе за мен (малолетни,непълнолетни) са си все едно и също значение...и щом законът определя,че тези под 18 би трябвало да са си в къщи в 22:00h,то би трябвало и тези до 14 да са си в къщи до 10...а не толко тъпо разделено.....нооо ,мойто мнение е глас в пустиня :lol: 8-) ...НЕ мисля ,че е нормално 8-)
dimitar_ak
01-06-2009, 11:02
Погледнете и от добрата страна. В САЩ ограниченията са по-големи. Вярно на 16 може да яхнеш кола, но до 21 не може да вкусиш дори бира.
SunShinePearl
01-06-2009, 12:22
ами може да се каже че ги спазвам..но когато съм у някой фр определено се прибирам след вечерният час :-D обаче и аз мисля че тва разделение е мн тъпо!а в нашия град почти никой не cпазва вечерните часове
moon_flower
01-06-2009, 13:43
Аз пък съм за...самата аз не ходя по дискотеки,камо ли по кафета(там умирам от тъпотия),а и вечер не обичам да излизам особено много.И в крайна сметка е много правилно,че наложиха такава наредба,защото не може всеки тийн да си скитосва нагоре надолу.Сега сто процента някой ще ме напсува или нещо такова,но и в самата държава,в която живеем се предполага,че е добре да се прибираш по-рано.А и мисля,че е напълно достатъчно за тази възраст да седиш до десет навън.Когато станеш на 18 вече можеш да си поемеш живота в свои ръце.
ThePowerOfLove
01-06-2009, 16:42
Не мисля, че ще се постигне кой знае какъв ефект :? Пък дори да почнат да го спазват, както някой каза - те и през деня могат да си праят кефа...
Nitroglycerin
01-06-2009, 16:49
Ами за и против.За съм защото някакви 12-годишни пикли да ми се натискат в дискотеките за мен не е нормално.И с един приятел сме правили тест в тоалетните с хероинови кърпички (откриват хероин ако го има) и кърпичките соответно откриха въпросния хероин който всъщност търсихме като преди нас учевидно две от тези пикли се пяха надрусали като прасета.Против съм защото съм под 18 и няма смисъл да ме накарат през лятото да се пребера у нас след като не правя проблеми по улиците,но това никой не го интересува.
jambo_bs
01-08-2009, 11:12
Нямам тоз проблем тъй като съм над 18 8-)
Иначе за мен (малолетни,непълнолетни) са си все едно и също значение...и щом законът определя,че тези под 18 би трябвало да са си в къщи в 22:00h,то би трябвало и тези до 14 да са си в къщи до 10...а не толко тъпо разделено.....нооо ,мойто мнение е глас в пустиня :lol: 8-) ...НЕ мисля ,че е нормално 8-)
Даа ..... прав си.Генерал Бандитов като че ли е спазвал всички закони.Той дори сега не го прави камоли преди :D
Mbp3eJlaH
01-08-2009, 11:21
Аз съм на 15 и кво?Куките ше ма хванат?
mn si oboroten za tiq 15 godinki
nema da ti cepat basma q...
Wrathchild
01-08-2009, 11:35
Аз съм на 15 и кво?Куките ше ма хванат?Ти да видиш ако наистина те хванат. Такава глоба ще одрусат на вашите, че няма да те пуснат да си покажеш носа след 6 вечерта. Ама и да не стане, когато някой батко на 20 години ти бие 2 шамара и ти обере 50те стотинки по джобовете в 3 през нощта, да видим така ли ще мислиш.
Il_cavaliere_del_male
01-08-2009, 12:52
Точно това казвам и аз.Нито се напиваме нито се бием или такива работи.Дори бих казъл че през деня почти не излизам а от 8/9 часа нататък.А също така забелязах и такива 13-15 че ги няма по дискотеките вече.(освен нас).Тук там се срещат някой,по улиците ама то и възрастни почти няма по това време.С тези проверки от полицията явно доста са изгорели.А мен един ден беше към 4 сутринта (събота) и пристигат едни полицай,но не ги познавах и аз седях и си говорех с охраната и единия ми вика "Ей момче ти на колко си години?" и аз викам ми на 15 и той "Ми кво правиш тогава тука?" и от охраната им викат той е с нас и те а хубо и заминаха.Без да ми кажат нищо.Ако не бяха им казали сигурно щяха да ма приберат,но има и друго.Един път едни свестни полицай които не познавах (след няколко дена се запознахме по друг повод :) ) и на спират за проверка към 12.И викат ся момчета няма за какво да ва прибираме.Освен че и ние ще трябва да седим до 10 сутринта да пишем обяснения и вашите ще викат и може да ви глобят и тя ще стане еднаа.За това айде пребирайте се.Много разбрани момчета и ний е без това си се прибирахме и това беше.
Ма въпросът не е всеки полицай да пита "ти би ли се напил, ако нямаше вечерен час" или нещо друго. Аз съм за вечерния час, дори за тва децата да се прибират до 8 часа. Се пак полицаите ходят по дискотеки, не пред блоковете на хората. На мен ми беше много смешно и направо презрително гледах на нещата от тоя сорт допреди 2 години, когато лятото на селото ми, забравено от бога, че и от дявола място, където бяхме седнали пред училището, което не е в центъра на селото, и дойде полицай и ни искаше лични карти. ВСички го познавахме, но не е там въпросът. Той ни каза да се прибираме, защото така е трябвало. Аз го направих не защото няква кука ми го е казала, а защото ми се спеше. На следващия ден се издирваше някъв ненормалник, който пребил 3-ма от приятелите, които бяхме там. Те бяха в близкия град в болницата с счупени от няква тръпа крак и ръка, единия беше и с кръвоизлив в главата. В днешно време се продават навсяъкде и на всеки огнесрелни оръжия. А ако този клиничния случай имаше такова? Тогава какво? Моите приятели нямаше да са вече живи ли? Пък плюс това зимата поне 2 часа преди 20.00 е вече достатъчно тъмно...
P.s. Не искам да се заяждам, обаче вместо авторът на темата да беше висял до нам си колко часа в дистотека, чийто собственици познавал, и го проверявали куки, които пак така познавал, можеше дза понаучи кога се слага кратък и кога пълен член....
Ами мен вечерният час не ме грее защото съм над 18, обаче и на по-малко като бях, бях за него. Мои познати които тогава буквално не се прибираха сега като имат всички свободи живота им се струва ужасно тъп. Ужасно грозно е като изляза и гледам 15-16 годишни момиченца пияни по дискотеките- едвам се крепят на краката си. На тия години акъла на човек си е детски...колкото и да се е нагласил и намазал и напил...
Il_cavaliere_del_male
01-08-2009, 13:22
Е не може да не те грее, защото след време и ти ще имаш деца, а сега сигурно имаш познати и роднини, които не са на 18...
Е това време няма да е скоро обаче си мисля, че от гледна точка на децата ще бъда лош родител - не мисля, че бих ги оставила да се шляят нощем. За мен ограниченията съм си ги поставяла винаги самата аз, защото от 14 годишна живея сама в друг град и нашите не са ми казвали какво да правя.Няма да казвам какво доверие ми се е имало винаги. Обаче по клубовете нощем тръгнах на 18. Не мисля, че нещо съм изпуснала.
Il_cavaliere_del_male
01-08-2009, 14:08
Защото не си.. пълно е с разни пишлемета, дето като на 13 са се разбързали да порасват. Един път едни в една градинка, дечурлига групичка се подиграваха на едно друго момче, което беше забило поглед в земята, а те само го ебаваха. Заслушах се, шот по принцип имам навик и да си вра носа насякъде, и се оказа, че те го ебават затова, че той бил, видите ли още девствен. :shock: И не се стърпях, отидох и ги питах на колко са години, един вика 12, другите по 13-14. Исках да се изсмея, ма така се шокирах, че не успях. Викам им "и по колко мацки сте оправяли сега?" и един вика "ми то моето не беше точно... ми такова, то тя само ме бараше.." един друг вика "ми аз не съм" и е такива някви отговори, че накрая се оказа, че никой не е правил секс, а на оня пич му светна личицето и си тръгна най-демонстративно, когато видя една своя приятелка, която му се метна на врата, за да му каже здрасти. Мно се изкефих на ония, дето изглеждаха като яли конски фъшкии :grin: :grin:
Ами да-така е :) Аз пък на 15 поради липса на компютър вечер ходех на зала. Там работеха мои приятели на по 19-20, но какво от това. Знам, че са били истински приятели защото като станеше 9- 9:30 ми спираха pc-то и си ме изпращаха в нас.
според мен тоя закон го направиха, защото когато сме на улицата (непълнолетните) никой не носи отговорност за нас и ако не дай си боже стане нещо виновни ще сме ние, че не спазваме закона и родителите ни, че са ни пуснали. и така държавата остава невинна. А аз съм за вечерния час, защото е смешно някакви си пикльовци на 14-15 години да се шляят из улиците и дискотеките до сутринта. Като бях по-малка не мислех така, ама сега като се сетя осъзнавам колко смешно е било да се правя на голяма :?
CtrlAltDel
01-08-2009, 19:59
Аз съм "за", защото съм с ужасни впечатления за по-малките и всеки опит да бъдат ограничени е добър според мен.
+ Да ви е гадноооо 8-) !
jambo_bs
01-09-2009, 11:45
Аз също съм против такива 12 13 годишни пияни "не много умни майки на малки ярета" - ОВЦИ които се пукат от купон в заведенията след като след 2 часа спорове с охраната са ги пуснали. :? Но мисля че законът трябва да важи за тези които са под 14 и 15 някъде с изключения да се правят.Но от 16 нагоре не виждам защо.Аз също като бях по малък 6 клас тогава съм ходил по дискотеки (тогава ходих само на една) но бях с приятели които ме пазеха а и не съм се напивал,а и след време вече познавах целия персонал на дискотеката.
Il_cavaliere_del_male
01-09-2009, 11:51
Например защото (отговор на "след 16 не виждам защо") точно в нашата държава възрастта не е особено определяща за умствения ти капацитет, който пък от своя страна е определящ за това как ще се държиш и кво щи е поведението. Сиреч, няма значение на 16 или на 26 си, като си дебил, ще си се държиш дебилски. И квото и да кажете законът си е факти е един от малкото смислени напоследък приемани закони, пък по един друг по-важен закон си пълнолетен на 18. Това поне няма да се промени... или поне не скоро. Примирете се.
jambo_bs
01-09-2009, 15:24
Например защото (отговор на "след 16 не виждам защо") точно в нашата държава възрастта не е особено определяща за умствения ти капацитет, който пък от своя страна е определящ за това как ще се държиш и кво щи е поведението. Сиреч, няма значение на 16 или на 26 си, като си дебил, ще си се държиш дебилски. И квото и да кажете законът си е факти е един от малкото смислени напоследък приемани закони, пък по един друг по-важен закон си пълнолетен на 18. Това поне няма да се промени... или поне не скоро. Примирете се.
Много смислено е измислен.Едните в 20:00 другите в 22:00. :razz: Бахти управляващите имаме :D
ToniStoraro
01-09-2009, 15:46
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=222065
чудесно си е- детиняците вкъщи след 22. Ама родителите дето си мислят, че като дадат пари и са си изпълнили всички задължения са виновни за този ситуация. Нито управляващите, нито полицията могат да ходят по домовете да възпитават децата.
Euphoriant
01-11-2009, 12:23
адски глупаво е :-x ... даже и акт отнесох една вечер :smt076 на 17 да не мога да отида на дискотека ... нямам думи...
Burzumul
01-11-2009, 16:05
^В Син Сити ше си намериш някой богат чичко - земи го за придружител.
jambo_bs
01-13-2009, 09:15
адски глупаво е :-x ... даже и акт отнесох една вечер :smt076 на 17 да не мога да отида на дискотека ... нямам думи...
Голяма глупост нали :D
Il_cavaliere_del_male
01-13-2009, 12:39
Ест, че можеш да отидеш на дискотека, аз си ходя редовно, просто има си начини да се заобикалят какви ли не забрани... но това, че се нарушават, не значи че не са правилни.
Euphoriant
01-13-2009, 13:00
да и аз си ходя. .. но се пак е кофти с тия проверки и тн.
Аз съм на мнение че този закон е нереален. В един голям град децата сеършват училище към 18:00/19:00 чеса, е айде сега ми кажете как едно дете което не живее плизо до училището си ще се прибере за по малко от час?! Какво да не то да е виновно че е на вън след 20:00 чеса?!
Или друг пример през лятото се стъмва по-късно сега честно ли е според вас едно дете на прага на 14 когато е началото на така наречените "бурни гдини" да се прибира в 20:00 чеса като дечицата на 10/11 ?!
Towaa e PULNA tupotiq.. Kak moje do 17 godini da ti se razreshawa da sedish nauwnka samo do 10 wecherta.. ! A puk deca na 13 godini nawunka do 8:00 ..pulna oligofreniq :D :D :D Nqma smisal.. Chudqt se i te weche kwo da izmislqt ..
Kostadin_682
01-13-2009, 19:23
С риск някой от малолетните във форума да ме напсуват ще кажа, че е добре да има вечерен час, защото като знам 14-15 годишни как се напиват и ходят с разни идиоти... и в буквалния смисъл ги изкарват все едно са животни... а бе грозна гледка, какво да ви кажа...
Abe roditelite qvno sa stanali dosta liberalni 6tom puskat decata sami po diskotekite :? Vsi4ki se mislqt super porasnali ama to vedn1j stava belqta ...Az s1m za ve4erniq 4as - na 16 s1m
ДА !!! Съгласна съм и за с всички ръце,крака и т.н.
Омръзна ми да отида на парти и да видя ДЕЦА на 13,14,15,16,17 години,които вми се наливат с алкохол,друсат се и т.н.
Големи били !! Като станат на 18 да си правят каквото искат, дотогава са под контрола на родителите си !!! Прекалено много за разпуснати и разлигавени. Имат нужда от малко контрол !!!
Съжалявам ако някой съм обидила,но ако сега не им се изградат навици и не им се покаже кое е правилно и кое е грешно, кога !? Като станат на 40 ли !?
Омръзна ми да отида на парти и да видя ДЕЦА на 13,14,15,16,17 години,които вми се наливат с алкохол,друсат се и т.н.
Големи били !! Като станат на 18 да си правят каквото искат, дотогава са под контрола на родителите си !!! Прекалено много за разпуснати и разлигавени. Имат нужда от малко контрол !!!
Съжалявам ако някой съм обидила,но ако сега не им се изградат навици и не им се покаже кое е правилно и кое е грешно, кога !? Като станат на 40 ли !?
Хмм..какви навици може да се изграждат на дете на 16-17 години дето до вчера е ходило по дискотеките ??!
Абе те ако искат и до 5 следобед да го напрравят тоя вечерен час, едно дете няма ли акъл в главата, нищо не може да му помогне. За тва късно възпитание съм против, за мене е изгубена кауза
TeCHo0o0
01-15-2009, 14:02
ако не го бяха казали по новините и навсякъде не се беше разчуло хич нямаше да усетя че има вечерен час :-D
Seducti0n
01-15-2009, 18:32
"Над 18 съм и не ми пука за вечерния ВИ час..."
Като не ви пука, защо аджеба пишете?! :x
И не ви ли омръзна да използвате едни и същи изрази от типа на "малолетни курвички".Не искате да ги виждате по нощните заведения, а като излезнете по сред бял ден на улицата да не би да виждате нещо по-различно?Чалга каналите пример за морал ли са или именно обратното? :-o
Оценявайте плюсовете на това, че сте пораснали и стига с това пренебрежение.Хора на по 19-20 години говорят така все едно са на по 30-40, а даже и по-възрастни.Какво, като сте били непълнолетни не ви ли се е искало да ходите по дискотеки и да се забавлявате с приятели??
"Над 18 съм и не ми пука за вечерния ВИ час..."
Като не ви пука, защо аджеба пишете?! :x
И не ви ли омръзна да използвате едни и същи изрази от типа на "малолетни курвички".Не искате да ги виждате по нощните заведения, а като излезнете по сред бял ден на улицата да не би да виждате нещо по-различно?Чалга каналите пример за морал ли са или именно обратното? :-o
Оценявайте плюсовете на това, че сте пораснали и стига с това пренебрежение.Хора на по 19-20 години говорят така все едно са на по 30-40, а даже и по-възрастни.Какво, като сте били непълнолетни не ви ли се е искало да ходите по дискотеки и да се забавлявате с приятели??
na vseki mu se iska da se zabavlqva no az ne moga da razbera kak roditelite go dopuskat nz sig za6toto na6ite sa mn strogi s men
Abe roditelite qvno sa stanali dosta liberalni 6tom puskat decata sami po diskotekite :? Vsi4ki se mislqt super porasnali ama to vedn1j stava belqta ...Az s1m za ve4erniq 4as - na 16 s1m
+1 ...Подкрепям те!! ....Тва ако беше закон в някоя друга държава, въобще няма да те пита харесва ли ти или не! ..Все пак нали затова са законите, да се спазват... Хората искат да ни предпазят, виждате колко проблеми има в България, нормално е да наложат някакъв вечерен час......
btw: Лично мнение ;) ..
BoCupycake
01-16-2009, 10:03
Според мен,ако говорим за големите градове не е зле да има вечерен час.Сякви ги има по улиците.Аз живея в малък град,всички се познваме и е тъпо да има вечерен час,при положение,че няма как да ти се случи нещо...
Отделен въпрос са напиванията и надрусванията с които днешната младеж сама си вреди и са неизбежни независимо село ли е град ли е...ама т'ва и с вечерен час не може да се спре. :booooomb: 8-)
Il_cavaliere_del_male
01-16-2009, 10:06
Хмм..какви навици може да се изграждат на дете на 16-17 години дето до вчера е ходило по дискотеките ??!
Абе те ако искат и до 5 следобед да го напрравят тоя вечерен час, едно дете няма ли акъл в главата, нищо не може да му помогне. За тва късно възпитание съм против, за мене е изгубена кауза
Само дето като нечие дете се напие и го блъсне кола и го осакати или по-лошо, ако се напие и се сбие, прибие или по-лошо, родителите ще обвинят държавата. Така тя си е свършила работата. Така както казах и по-рано - никой няма да ходи пред блоковете, за да ви търси или да ви проверява. А в дискотеки да ми се шляят 14-15 годишни е направо противно.
Само дето като нечие дете се напие и го блъсне кола и го осакати или по-лошо, ако се напие и се сбие, прибие или по-лошо, родителите ще обвинят държавата. Така тя си е свършила работата. Така както казах и по-рано - никой няма да ходи пред блоковете, за да ви търси или да ви проверява. А в дискотеки да ми се шляят 14-15 годишни е направо противно.
И аз всяка седмица ставам свидетел на 14-15 годишни напушени и сякви. Според теб тия глупости едно дете като си ги науми значение ли ще има часа? Естествено, че не. Според мен родителите са едни от главните виновници, не да винят държавата.
FiRe_LaDy
01-16-2009, 12:30
Тъпо!Тъпо и пак тъпо!Има смисъл от закона,но .... за тея които родителите им не ги контролират и не се интерисуват от тях!Мен ме пускат до по-късно от 10ч. и не спазвам закона,но не мога да разбера защо след каот имам родители,които ме познават добре и могат сами да си преценят до колко да ме пуснат тея тъпанари решиха,че трябва да сме до 10ч. само?
Ми и аз мисля че е тъпо... :? ама ко да се праи.Пък до колкото разбрах нали можело и с придружител над 18 .Приятеля ми няма 18 но пък има двама от наща компания които имат навършени 18.Даже единия ми е съсед 8-) и по принцип се пребираме с него .Пък и аз не искам да правя кой знае кво.. да се напивам напушвам и тъй.... А и родителите ми ме ограничават до 12 а ся с тея глоби .....неска вече може и да е станало 10 :shock:
TwoSmokingBarrels
08-30-2009, 18:19
Този закон го гласуваха защото много тийнейджъри доказа с действията си, че на тези години си голям само на думи. Реално не могат сами да поемат отговорност за действията и постъпките си. За закона съм
+1
iiordanova
08-30-2009, 19:52
ЗА закона съм.
В тази държава трябва да има правила и закони.
Хубаво е , че вече започват да се развиват.
Защо му е на едно подрастващо ( 11 - 12 г. ) дете да е на улицата късно ?!
Ако има да каже нещо на приятелите си , може да го направи и по Skype ,
телефона или e-mail.
Но по-вечето 11 - 12 годишни стоят на вън , за да се правят на "големи".
Полицията вече обикаля вечер. Макар , че по-вечето не се стряскат. :x
Има такива педофили , луди и наркомани , че не знаеш от кой ъгъл те дебнат. :neutral:
Така , че по-добре да си спазваме закона малко или много , защото после някои ще пускат теми : " ПОМОЩ бременна съм " , " ПОМОЩ вчера вечерта един ... " и т.н. :!:
babyt0o12
08-30-2009, 20:12
ее начиии 200 пъти прочетох.. "писна ни от малолетни курвички на по 15" а през деня ги гледате като .. незнам като кво като сложат 10 метровите токовве и двата тона фон дю ден....в нашия град не се спазва много ммного на 14 съм ии си стоя до 11 е все пак не е много ноо...а закона е хипер тъп кво след 1 месец ставаш на 14 и трябва да се прибираш в 8.. пък и тук полицайте не проверяват смисъл ние висиме на едни пейкии полицай никога не са минавали.. :D ..наистина има хора които са на по 15 и се наливат с алкохол като разпрании..но за тва са виновни сервитиорите кат го видиш че нали е "пикла" що му даваш бее..?? :D ..хаха пък пълнолетнитее..сигорна съм че и вие като сте били на 15 сте искали това.. а сега какво всички са много принципни..моля ти се .. не на мене тия.. :-x
lenito_sf
08-30-2009, 22:25
Бе я " f*ck em " Ще си хода къде си искам .. до сега не си вършиха работата полицаите,сега ще я вършат ..
Давам пример: Група цигани пребили няколко приятелки по незнайно каква причина,момичетата отишли в районното и казали на полицаите.. а те отговорили "Ние нищо не можем да направиме" .Като не са направили нищо що сега да прават нещо :-o