View Full Version : Ученици= Пингвини?!?!
Abigoria
01-07-2009, 12:29
Невероятната наглост от страна на директорката на нашето училище! 10 градуса целзий в шибаните стаи, всички с якета, шалове, шапки, пишем с ръкавици, топлим се взаимно, като в краварник- колкото по- близо, толкова по- топло... В учителската стая си имат климатик и печки на ток, на тях им е топло, ние умираме... А по принцип, ако температурата в стаите е под 16( или 18, не съм сигурна) градуса, се обявява ваканция!
Именно поради тая причина се вдигнахме на ученическа стачка. Идеята на самата стачка беше, или да ни пуснат парното, или да ни обявят ваканция поне докато не се снабди резервната "горелка", както каза директорката, с гориво. Явно някой си е помислил, че го правим само да не учим, затова ни намалиха последните 3 часа с по 10 минути, а междучасията- с 5. Съобщихме в РИОКОЗ за условията, при които се провеждат занятията, врътнахме и един телефон на местната телевизия... Сега сме в дървена ваканция, защото явно са ни притиснали директорката (поне аз така си мисля)... Ама се налагаше, просто навън беше по- топло отколкото вътре, което не е особено приятно...
Исках просто да изразя възмущението и несъгласието си, а заглавието ми звучи добре, все пак на пингвините не им трябва парно...
TheBestFriends
01-07-2009, 12:35
Браво на вас, а заглавието ти наистина е много...точно казано.
Браво. :) Искам и аз така в моето училище...
co0L_gIrL
01-07-2009, 15:36
Аз съм от Разград. Дори по новините казаха че положението при нас е най- лошо. В понеделник в училище беше адски студ, ако не се лъжа температурата беше близко до нулата. Вчера също беше ужасен студ и дори намалиха часовете на 15 минути. Ако вие претендирате за ваканция за нас какво остава?
alwaysnforever
01-07-2009, 15:48
Браво на вас! Така се прави.. :)
Wrathchild
01-07-2009, 15:49
Евала, че сте го направили. Но това е било единствения изход. Не разбрахте ли, че няма да ви пуснат парното? В момента цялата Източна Европа и част от Западна е в криза заради газта. И по домовете ви няма газ, така че на парно не се надявайте.
в сливен нашия тец е на въглища, защото собсвеника му е тоя Христо Ковачки който има и някви руди за въглища.. и просто няма как да спре :) И за това нямаме ваканция... апък и тая дървена ваканция щ ви се върне тъпкано.... през съботите и неделите и даже през пролетната ваканция :shock:
Wrathchild
01-07-2009, 16:05
По-големите ученици, каквито са повечето, влизащи тук не ги боли. С кран да ги вдигаш, няма да отидат в неделя.
Вашият ТЕЦ добре. Само дето повечето ТЕЦ-ове са на газ. Сега щяли мазут към София да пренасят. Обаче до 2 седмици не се ли пусне газта от Украйна, лошо ни се пише. Проблема с газта е много по-голям, от една класна стая. 1во, че запасите в Чирен за кратко ще се изчерпат. След това минават на мазут, само дето докато минат, това ще отнеме 24 часа. След това няма да закъснеят глобите за замърсяване на околната среда, което прави мазута. Повечето предприятия работят на газ. И вие да видите как може да се окаже, че 1 хляб няма да може да се купи. А и режим на тока ако въведат - това вече ще е 'невероятно'.
co0L_gIrL
01-07-2009, 16:06
в сливен нашия тец е на въглища, защото собсвеника му е тоя Христо Ковачки който има и някви руди за въглища.. и просто няма как да спре :) И за това нямаме ваканция... апък и тая дървена ваканция щ ви се върне тъпкано.... през съботите и неделите и даже през пролетната ваканция :shock:
така си мислиш ;)
ооо и ние сме във ваканция чертвъртък и петък :grin: при нас е 15,16гр. ама директора ни е мнооо добричък, иначе от понеделник ни бяха намалени часовете :grin: ааа, иначе аз съм от София - 33 ЕГ
П.П. изобщо няма да оттучваме :grin: , понеже ваканцията е само 2 дни
ооо и ние сме във ваканция чертвъртък и петък :grin: при нас е 15,16гр. ама директора ни е мнооо добричък, иначе от понеделник ни бяха намалени часовете :grin: ааа, иначе аз съм от София - 33 ЕГ
П.П. изобщо няма да оттучваме :grin: , понеже ваканцията е само 2 дни
Burzumul
01-07-2009, 16:20
и 1 месец да има ваканции никой няма да отучва, така че преебаните сте си преебани :P
По-големите ученици, каквито са повечето, влизащи тук не ги боли. С кран да ги вдигаш, няма да отидат в неделя.
Вашият ТЕЦ добре. Само дето повечето ТЕЦ-ове са на газ. Сега щяли мазут към София да пренасят. Обаче до 2 седмици не се ли пусне газта от Украйна, лошо ни се пише. Проблема с газта е много по-голям, от една класна стая. 1во, че запасите в Чирен за кратко ще се изчерпат. След това минават на мазут, само дето докато минат, това ще отнеме 24 часа. След това няма да закъснеят глобите за замърсяване на околната среда, което прави мазута. Повечето предприятия работят на газ. И вие да видите как може да се окаже, че 1 хляб няма да може да се купи. А и режим на тока ако въведат - това вече ще е 'невероятно'.
чесно да ти кажа... Вий софиянци се спасявайте :) в провинцията може да сме по бедни да не сме надути... ама няма да останем гладни... само това мога да ти кажа :)
Wrathchild
01-07-2009, 16:55
чесно да ти кажа... Вий софиянци се спасявайте :) в провинцията може да сме по бедни да не сме надути... ама няма да останем гладни... само това мога да ти кажа :)Хайде само да не отваряме темата кой е надут и кой не. Защото надутите 'софиянци' са точно съгражданите на провинциалистите, които реват какви надувки сме. Които идват тук и ЖИВЕЯТ тук и си говорят на диалект, за да се знае, че не са от боклуците софиянци. Така че честно да ти кажа, май не си запозната много много. Пък и това, че вие от Сливен няма да останете гладни, то не значи, че другите провинции няма да останат. Даже мога да ти кажа, че собственика на вашия ТЕЦ може да има въглищни находища, а тези, от които ви доставят хляб, тези, които ви доставят колбасите? Те имат ли въглища?
Браво на вас...при нас такава организация - никога ! :(
sladka__droga
01-07-2009, 17:29
Евала : )) ... btw:и ние сме ваканция до понеделник :grin: !!
colymoly
01-08-2009, 15:02
А така и при нас е така ама скоро и ние ще сме във ваканция то като някви ескимоси сме там в тоя студ =D>
vampirekiss
01-09-2009, 19:03
БРАВО!!
cookie_power
01-09-2009, 19:07
само да отбележа:
1. ако температурите в стаите са 14-16 градуса са длъжни да намалят часовете
2. <14- без училище
cveteto64
01-09-2009, 19:37
Аз съм от Бургас вчера нз колко градуса беше в даскало ама наистина си беше студено.Сега сме с часове от по 30 минути и междучасия от по 5.
Браво на вас...при нас такава организация - никога !
Понеделник-12 градуса,всички с шапки и якета
Вторник-13 градуса (някакво подобрение),отново всички са с шапки
Сряда-15 градуса(Най-сетне),все пак продължаваме да сме с шапки
Четвъртък-15 градуса
Петък се сетиха да ни пуснат във ваканция :x