View Full Version : Въпрос за овулацията
shokoto91
01-07-2009, 22:38
Понякога с приятеля ми правим секс без презерватив (той е на 19, аз на 18; няма опасност от болести, защото сме се изследвали :) )
Имам въпрос за овулацията... Доста съм чела, но така и не мога да намеря точен отговор как се смята и колко дълго продължава... Навсякъде е написана по доста странен начин, който не мога да схвана и затова искам обяснение от момиче, което има опит и знае как стават нещата...
П.П. Знам, че темата ще се нафлуди от дебили и ако може някоя сериозна с опит както казах да ми прави съобщение на лично :)
A_Loving_Girl
01-07-2009, 23:08
До колкото знам,че тези изчисления не са много точни за овулацията...знам,че има специални тестове за овулацията..
A_Loving_Girl
01-07-2009, 23:14
Не знам дали те ти помогне тази информация :arrow: http://www.biberonbg.com/info/plan_za_zabremeniavane.htm
A_Loving_Girl
01-07-2009, 23:28
аз до колкото знам е ~14-16 дена преди края на цикъла
Да,но това може и да не е така....самата овулация може да се измести....
A_Loving_Girl
01-07-2009, 23:32
да, наистина различна е, не знам защо обаче някои казват че овулацията е силно хаотична, може един месец да я няма друг - да я има. изчел съм сумати четива за овулацията и никъде не е приблизително кога е.
За това нека тези които не ползват предпазни средства да не разчитат на броенето на дни ...и да си мислят,че знаят кога настъпва овулацията
ViolentSaint
01-08-2009, 00:04
доколкото аз знам като момче овулацията може да ббъде преди и след периода на цикъл в продълженеие на седмица. Всяка женка е индивидуална затова теяя се изследва с специални тестове за овулация и да се провери. Но съветвам дрори в период на неовулация да се ползват кондоми щото спемратозоидиите живвеят до няколко дни а яйцеклетката само 24 часа... ненмоа да опрая правописаххахха
kalpazanka
01-08-2009, 05:04
Овулацията е 14-16 дни преди менструацията /освен ако няма нарушения в лутеалната фаза/. Авторке, напиши колко ти е продължителността на месечния цикъл, за да го сметна.
shokoto91
01-08-2009, 08:04
28 дни е... Случва се да подранио с 1-2 дни най-много. Как се казват тези тестове за овулация? :) Последния път ми идва на 24 декември :)
kalpazanka
01-08-2009, 08:08
Значи овулацията ти се пада 13-14 ден, от 11 ден нататък трябва да си доста внимателна и да се пазиш.
П. С. В период на овулация си- по мои сметки днес ти е 15ти ден. Бъди внимателна в рисковите дни/2-3 дни преди и 2-3 дни след овулацията/.
Овулацията по книга е 24 часа, но се смята, че яйцеклетката може да бъде оплодена първите 12 часа, след като фоликулът се е спукал.
Сперматозоидите живеят до 5 дни, но оплодителната им способност е до 48мия час /някъде пише и 72, но ми се струва множко/.
shokoto91
01-08-2009, 08:10
Мерси много :) И някой , ако се сеща как се казват тия тестове също да пише ")
kalpazanka
01-08-2009, 08:11
Виж в бг мамма- clear ovu мисля, че бяха.
Прието е, че овулация настъпва около 14 ден след първия ден на менструацията +/- 2,3 дена.
НО това не е задължително. Има момиче, които имат овулация и непосредствено след менструациятя или преди нея. Т.е. може да се падне по кое ли не време. Така, че много внимавайте. Колко много жени са забременяли чрез този метод не е истина!
kalpazanka
01-08-2009, 08:13
Ако овулацията е преди менструация, представям си каква хормонална каша е в организма на тези жени.
При мен беше така. Имах си проблеми с някои хормони. Сега вече съм добре, де. Но човек никога не знае докато не отиде на гинеколог и не си направи изследвания.
Ами то за това стават издънките, защото всичко е много относително при всяка жена.
Ако ти идва на 28 дни (за пореден път го пиша тва) сваляш 14 дни от предполагаемото идване на следващата менстуация и в този момент си в овулация.... Повечето жени могат да усетят този ден, защото с него настъпва и ПМС-а. Първото което може да ти сигнализира овулация е болки и тежест в областта на яйчниците(не е дълготрайна, нито силна, но се усеща), другото за което можеш да се усетиш е, набъбването на гърдите, след този ден общо взето почва ПМС-а.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_frontpage&Itemid=31
В този сайт можеш да намериш доста неща за овулацията има и овулационен календар.
SoFarSoG00d
01-08-2009, 09:30
http://club.biberonbg.com/read.php?11,165755
http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=1886
Смятам,че тук всичко е подробно обяснено,макар,че никога не може да бъдеш абсолютно сигурна.
Знам че и на двамата ви е хубаво да правите такъв секс обаче когато и да свурши в тебе може да е опасно ,защото овулацията се променя има редки случаи когато е точно след цикъла или преди него ... пазете се малко повече едвали искаш да забременееш на 18 :) а и още нещо в повечето случаи при момичетата се усеща кога е овулацията ...има по засилено бяло течение :)
kalpazanka
01-08-2009, 10:27
^ Наясно ли си с понятията цикъл и менструация?!
kalpazanka
01-08-2009, 12:00
^Да, точно ти.
shokoto91
01-08-2009, 16:39
Той не свършва в мен.. правиме го докато усети, че е близо и след това довършва с ръка :) Но все пак с тая предеакулационна течност трябват повече мерки :)
Paradise_Lost
01-08-2009, 18:53
^ Наясно ли си с понятията цикъл и менструация?! не разбрах защо да не е наясно ??
Еми и аз си мисле че съм наясно ама някои госпожици тук си мислят че наят всичко и искат да се докажат ама миличка не се превъзбуждай моля ти се
До колкото знам,че тези изчисления не са много точни за оволацията...знам,че има специални тестове за оволацията..
_________________ само една забележка ''оволация'' се пише с ''у''-''овулация''! и сега по същество...всъщност при всяка една жена овулацията настъпва по различно време и дори да си в такъв период,има то4но определени дни от нея,даже часове,в които може да се забременее на 100 %.въпреки това предпазните средства и във вашия случаи доверието трябва да е налице 100 на 100.имай впредвид,че всеки организъм е строго индивидуален,затова и аз ти препоръчвам тестовете за овулация и най-вече отговорност и внимание докато го правите. :)
Schneeflocke
01-10-2009, 09:33
На 18 вече трябва да имаш гинеколог. Иди при него/нея и той/тя ще те изследва, защото има жени, които непрекъснато са в овулация. Освен това можеш да помислиш и за хапчета. Като цяло - посъветвай се с лекар за това, защото гафовете стават, когато си мислиш, че знаеш какво правиш.
kalpazanka
01-11-2009, 19:05
^ Наясно ли си с понятията цикъл и менструация?! не разбрах защо да не е наясно ??
Заради това
овулацията се променя има редки случаи когато е точно след цикъла или преди него ...
EM da be leidi ima mn redki sluchai kogato ne e e kogao trqbva v smisul pda se sle ciakula abeee ala sum mu i maikata vece oficialno sum bez gadje ne mi dreme az kazvam kvoto sm chela i kvoto sa mi kaazaliiiiiiiiii
okayyyyyyyyyyyy!>>>>>>>>ebah mama mu
Тя почти никога не е редовна и често се изменя...Сперматозоидите също..живеят в теб до 5 дни...и може да попаднат в този диапазон.
Въобще нямай вяра на тези методи... :?