Влез

View Full Version : -Тук не се продават цигари и алкохол на лица под 18 (18)-

ToniStoraro
01-09-2009, 17:14
или какво мислите за детските напивания и недобросъвестните търговци?

didivid
01-09-2009, 17:29
Мисля, че не е редно 12-13-14 (че и повече)годишни да се напиват и да пушат. Според мен е само от гъзария и за да се правят нас големи. А като станат студенти на по 20 години какво ще правят?! Аз на тия години си седях в нас.. Не че сега съм много по-голяма. :D Но аз съм почти на 16 години и НИКОГА не съм се напивала. Сигурно някой от тези всекиму известни напиващи се лапета ще кажат, че съм някаквопсихо, щом на тази възраст не съм се напивала.. Съучениците ми са луди на тая тема и ходят на заведение всеки петък, за да пият. Мен са ме канили.. т.е. аз съм си поканена винаги, но не ходя. Според тези мои съученици аз съм "консервативна, тъпа кучка" която знае да се прави на майка и да налива акъл в главите на другите. Аз не се смятам за такава, а за съвестен и зрял човек, докато те са недорасли, лигави пияндета!

А за търговците, които продават алкохол (и цигари) на непълнолетни... тия хора трябва да ги вкрата в пандиза до живот! :-x ... Тъпа държава... :-x

CtrlAltDel
01-09-2009, 17:34
"Не подкрепям"

Има една разлика, която 'лапетата явно не разбират. Едно е да пиеш, съвсем друго - да се омажеш като говедо. Грозно е, тъпо е. Има време за такива изпълнения по-нататък.

Няма как купуването на алкохол от малолетни/непълнолетни да бъде спряно, но ще е добре да се ограничи доколкото е възможно. Все пак, знаем (за разлика от търговците явно) - "Децата нямат спирачки".

FlashMX
01-09-2009, 19:11
ДА! обичам да гледам сеир! :lol:

Carmen_Kass
01-09-2009, 19:14
"Не подкрепям"

Има една разлика, която 'лапетата явно не разбират. Едно е да пиеш, съвсем друго - да се омажеш като говедо. Грозно е, тъпо е. Има време за такива изпълнения по-нататък.

Няма как купуването на алкохол от малолетни/непълнолетни да бъде спряно, но ще е добре да се ограничи доколкото е възможно. Все пак, знаем (за разлика от търговците явно) - "Децата нямат спирачки".

+1

N0_feAR
01-09-2009, 19:39
Категорично "Не!" Нека да си пият Нескуик децата, като станат големи тогава да нападат алкохола и цигарите (въпреки, че пак не е мн на добре)

Madn3s5
01-09-2009, 19:47
Категорично не!.. аз на 14 не знаех кво е алкохол па кво остава да съм препивала .. следващото поколение сигурно с водка ще ги кърмят :?

cherrypezz
01-09-2009, 20:02
Хайде,хайде все едно 9 10 клас не сте искали да "опитате" поне :(

AFT
01-09-2009, 20:05
^ Едно е да опиташ, друго е да се напиеш като дърта свиня, да почнеш да повръщаш по улиците и т.н. Всичко трябва да си има граници, а огромна част от хлапетата не знаят къде са тези граници => не трябва да им се продава алкохол.

cherrypezz
01-09-2009, 20:14
Ох,хора не че нещо,но алкохола и цигарите в днешно време не са ЧАК толкова голям проблем (не че не са).Просто познавам (а ми се иска да не познавам) момиченца,които са 7ми клас и вече са отегчени от "старомодния алкохол" и чертаят заедно с "каките" и "батковците".А да...и наричат това "култура".

Rofl4e
01-09-2009, 20:44
ДА! обичам да гледам сеир!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

slim__shadygirl
01-09-2009, 20:50
"Не подкрепям"

+1 :) :) :) :) :) :)

Biskfitka
01-09-2009, 21:27
Ами няма нищо лошо...от една чашка по празниците 8-) (РД ,НГ и т.н)....за цигарите няма да говоря съм пушила...
Но някви лапета да се напиват по дискотеките и да се правят на интересни :?

swift321
01-09-2009, 22:20
na ivanovden 3 moi sauchenichki bqha v koma zaradi nekachestvena tekila...(na 16 sa)..iii protiv prodavaneto na alkohol na lica pod 18 godini (koito i na 17 moje da sa no nqkoi iamt alkohol kolkoto za 13)shtoto stavat takiva gafove...

xXxScreamxXx
01-10-2009, 07:55
Категорично НЕ!!! :)

Lysit0
01-10-2009, 09:16
Категорично против съм напиванията и напушванията на малките под 18!!!!!!

Nitroglycerin
01-10-2009, 10:24
Лятото се забавлявахме като отидем към 9-10 вечерта пред "амор" и соответно пяните говеда почнат да излизат обърсват едно хубаво подлеза естествено пред погледа на полицай,но и аз да бях на мястото на полицая щях да седя и да гледам или да счупя главите на гадните чалгари.После след около час катерене по сълбите следва едно групово повръщане в реката естествено ако долу в подлеза не е станал варгала то горе точно по средата на кръстовището ще се пречукат и след всичко това аиде вкъщи,а който остане някой добър човек решава или да го нарита или да звънне в пирогов да го закарат в изтрезвителя.

Чудя се какви са тези родители,но щом ги радва децата им да са идиоти лошо няма някой добър човек някой ден ще реши да сложи бомба в "амор" и всичко ще се свърши поне за малко.

ANTIHUMAN
01-10-2009, 11:05
Категорично не!.. аз на 14 не знаех кво е алкохол па кво остава да съм препивала .. следващото поколение сигурно с водка ще ги кърмят :?

Няма да е водка, старомодно е вече! :? 8)

Сега сериозно: Отговора ми беше: ,,Категорично НЕ!'' Държавата ни е такава, а според мен е виновно обществото за всичко! Но дали държавата ни ще се оправи зависи само от нас 86-87-89-90-91 хора родени в тези години! Повечето от 91 нагоре, казвам повечето са пропаднали още от сега! Дано да се оправим! :)

girl_in_black
01-10-2009, 12:00
На първо място са виновни родителите, на второ-обществото.Ако родителите са си свършили качествено работата на възпитатели, едно 13 годишно дете няма да отиде да си купи алкохол, дори и да му продадат. Опитвала съм по малко алкохол от малка и не ми е интересно, не съм се напивала никога, не мисля, че това да се напиеш е геройство.Просто ценностната ми система е друга. А и да, наистина законът за забрана на алкохол трябва да се спазва, но нали знаете, начин винаги се намира.
ПП Едно нещо ми е много интересно-защо има кафенета, в които ПРЕЗ ДЕНЯ не пускат лица под 18, като изобщо не става въпрос за поръчване на алкохол, докато другаде съвсем спокойно можеш да си купиш алкохол и цигари.

TwoSmokingBarrels
08-30-2009, 23:21
Категорично НЕ!!! Абе то още с жълтото около остата ама лапнало цигара и надига бутилката .... :x

Ax3
08-31-2009, 04:59
или какво мислите за детските напивания и недобросъвестните търговци?

Ако можех да ги спра... то бива да си пиинеш ама да се натаралянкаш и на такава възраст... тяхна си работа... никой не може да ги спре да купуват... използват по-големите, които им услужват разбира се и ето - готово... цигари алкохол - ще си прекарат "страхотно"!

Jumbie483
08-31-2009, 05:14
Аз съм ЗА, да пийнат по чашка на РД, НГ, Коледа и т.н.
Но съм твърдо ПРОТИВ да се напиват като свине и на другия ден да се гордеят, че нищо не помнят и са изпили еди-колко-си алкохол.
За цигарите съм твърдо против. Независимо кога, къде, на колко, с кой.. ПРОТИВ !!!

mrtn
08-31-2009, 06:09
Категорично Не! Грозно и смешно е.. :)

PurpleSand
08-31-2009, 06:55
Категорично НЕ!

someonerandom
08-31-2009, 07:57
защо задължително свързвате употребата на алохол съсм напиване като свиня?Аз съм на 15,от време на време с прятелни пийвиме по няколко бири,ама да се напиваме и дума да не става.А цигара не съм пипал перз живота си (освен да я подам на б майка ми или баща ми :) )

m1nich3t0
08-31-2009, 12:14
Мое мнение е,че няма нищо лошо да употребяват алкохол в разумни граници(на Нова година и т.н.),защото не са дорасли за алкохол,организма им не е развит достатъчно,няма смисъл да се съсипват . :? Грозно е някакви лапета да се напиват на свине и да мислят,че могат да изпият цялото пиене на света ... За всичко си има време :)

anity92
08-31-2009, 14:02
аз съм за КАТЕГОРИЧНО НЕ !!!!!! но гъзарията почивен ден няма.. малките пишлемета се напиват само заради тфа .. щото си мислят че като се напият и стават много велики .. аз нямам нищо против всеки да пие ама с мярка .. а те наще се наливат като свине и с цигарата в устата вижте ме кой/коя съм аз ;xx .. много пропаднала държава станахме :? децата се пропиха на по 12-13 годишна възраст.. ама те не са виновни .. виновни са родителите .. защото едно дете ако има елементарно възпитание няма да ходи да се налива по дискотеките и кафетата като невидяло а ще си седи на гъза ..

SummerRain
08-31-2009, 18:33
Против съм употребата на цигари и алкохол не само за лица под 14, но и за такива под 18. (Аз съм против употребата им във всяка възраст, но да не бъдем крайни).

Moonchild
08-31-2009, 19:20
НЕЕЕЕЕЕ,но да не забравяме живеем в ЪПСУРДИСТАН

xcomplicatedx
08-31-2009, 19:48
.........

SkiCatA
08-31-2009, 19:56
категори4но против :-x :-x :-x

differentbynature
09-01-2009, 09:28
Против съм употребата на цигари и алкохол не само за лица под 14, но и за такива под 18. (Аз съм против употребата им във всяка възраст, но да не бъдем крайни).

cookie_master
09-01-2009, 10:34
на 14 съм и съм категорично ПРОТИВ :?

lipstik
09-01-2009, 10:52
Пхаха на мен са ми жалки такива злетаци.Даже съм против пиенето изобщо на каквато и да е възраст.

lubomirky
09-01-2009, 10:55
"Alcohol is for people who can afford to lose a few brain cells."
Charlie Sheen

thelideto
09-15-2009, 08:53
Категорично НЕ!!! :)

smiLexaga1n
09-15-2009, 09:02
на 14 съм и съм категорично ПРОТИВ :?

И аз също съм на 14 (след 13 дни пълни ;d), и също съм абсолютно против пиенето и пушенето въобще де, но това е друг въпрос.

kuklichka_bg
09-15-2009, 13:45
Всеки сам да си решава. :)

Sisito941
09-15-2009, 13:58
Мисля, че не е редно 12-13-14 (че и повече)годишни да се напиват и да пушат. Според мен е само от гъзария и за да се правят нас големи. А като станат студенти на по 20 години какво ще правят?! Аз на тия години си седях в нас.. Не че сега съм много по-голяма. :D Но аз съм почти на 16 години и НИКОГА не съм се напивала. Сигурно някой от тези всекиму известни напиващи се лапета ще кажат, че съм някаквопсихо, щом на тази възраст не съм се напивала.. Съучениците ми са луди на тая тема и ходят на заведение всеки петък, за да пият. Мен са ме канили.. т.е. аз съм си поканена винаги, но не ходя. Според тези мои съученици аз съм "консервативна, тъпа кучка" която знае да се прави на майка и да налива акъл в главите на другите. Аз не се смятам за такава, а за съвестен и зрял човек, докато те са недорасли, лигави пияндета!

А за търговците, които продават алкохол (и цигари) на непълнолетни... тия хора трябва да ги вкрата в пандиза до живот! :-x ... Тъпа държава... :-x

;-)

Swe3ty5
09-15-2009, 16:17
не подкрепям !!

kozzz
09-15-2009, 17:49
ми секи си избира дали да се напива да пуши или не
тва мен не ме ебе
пия напивала съм се ама не съм няква пропаднала
за тея които продават
праят го да изкарват пари
ако не бяхме ние магазините щяха да са фалирали

vikatavili12
09-15-2009, 17:54
НЕЕЕЕЕЕ,но да не забравяме живеем в ЪПСУРДИСТАН и аз така мисля

ThePowerOfLove
09-15-2009, 18:38
Категорично НЕ! Дори не само 13-14 годишните, ами и 15-16-17г.. Грозно е да гледаш как млади хора се съсипват. Аз съм на 16г и само по празници си позволявам такива волности и то родителите ми знаят. През другото време най-много 1-2 бири на месец, което нищо не е. Но такива ежедневни напивания - това е отвратително :x
За цигарите и аз съм пушила, и сега пуша понякога, ама и то не е полезно :?
А за търговците - много малко хора не продават на 14-15-16 годишни. И те искат някви пари да изкарат, не че ги оправдавам, но всеки отива доброволно в магазина. Според мен повече вина имат родителите, които позволяват това да се случва.

babylove
09-16-2009, 16:43
Под 14- не... Над 14-може.

teenems
09-16-2009, 18:05
Определено не.
струва ми се даже противно :?

nefchi_bs
09-16-2009, 20:11
Против съм,но и аз пия алкохол и пуша..

Seducti0n
09-16-2009, 21:22
Всеки сам определя по какъв начин да живее.
Какво да прави и съответно какво да не прави.
Аз не съм никоя, че да налагам някакви модели на подражание.
Родителите са тези, които трябва да се интересуват от децата си и да налагат контрол по някакъв начин.

Относно пиянствата-кофти гледка, особено за момиче, но и такива неща се случват, въпроса е да не е системно, защото пиянството понякога поставя в ужасно кофти и неловки ситуации... :?

leko_otkachena
09-16-2009, 21:49
^ Едно е да опиташ, друго е да се напиеш като дърта свиня, да почнеш да повръщаш по улиците и т.н. Всичко трябва да си има граници, а огромна част от хлапетата не знаят къде са тези граници => не трябва да им се продава алкохол. +

CaSsIe
09-18-2009, 14:59
Аз съм против. Като ги гледам 12-13 годишните в моя квартал как се размазват с алкохол и ми става лошо просто. Аз на тия години не съм си и помисляла да се напивам, а за тях сега това е нещо нормално, че даже има и някои които са на по твърди вещества. Всеки път като видя някое пияно дете и си помислям "това ли е бъдещето на България?" тия деца ли ще трябва да докажат, че Бъгария е велика страна - е със сигурност няма да е по тоя начин.

iashxui
09-18-2009, 22:13
емии да пият колкото да им се повдигне настроението ако са някаде да .. но да се правят на мармалад и да не знаят къде са - съм против : )
някак си по приятно е да видиш две момичета с коктелчета или някъв лек алкохол от колкото повръщаша свиня ;d (pukeee)
за цигарите мие се тая ама трая махнат тоя зaкон ли е кво за лица под 18 да не се продавaт цигари .. ако не сме ние ше фалират бутките и др магазини

:-x

lolichkazdro4oholichka
09-22-2009, 07:56
не..не и не... нее трябва да се пие когато си на 12, 13, 14 ...вече на 15, 16 ..друго е :-D :)

Dimana99
09-22-2009, 08:01
Не е редно ама какво може да се направи по въпроса

clever
09-22-2009, 09:49
Категорично НЕ!!!

ужасяващ ми се вижда фактът че сега 12-13 хлапета влизат в Пирогов с алкохолно натряване ...

martinelka_kuklata
09-22-2009, 13:36
Аз съм на 13 и мисля, че е ужасно това което вършат нощем по дискотеките непълнолетни, че даже и малолетни, но мисля, че не е лошо ако на някой празник вкъщи си пийваме по 1 чашка бира или вино или ако излезем с родители (ест. с тяхно разрешение) Но не виждам по-готин ли ставаш като се напиеш и напушиш като свиня.. :shock: А за магазините мисля, че не трябва да се продава, но нашите ако ме пратят за бира на мен ми дават..

sladkish_14
09-22-2009, 14:46
Не в търговците е вината за това , че някой се е напил.
Всъщност всички имат вина и родителите , и децата , и хората който им продават - наркотици , алкохол , цигари ..
Но това няма да се оправи скоро, не е сеир да гледаш 14 годишна пикла пияна до козирката , обаче не ми пречат.Да се орезилват още от малки поне като минат 1 - 2 години после ще ги е срам от себе си и няма да излизат и да прават такива простотии ;)

FuCkInBuBbLeGuM
09-22-2009, 16:11
Еми против тия търговци съм, но който и да е решил да се напива ще намери начин да си купи алкохол. Много тъпо ми става когато по новините съобщават, че еди-кой-си на 12/13/14 години се е напил в еди-коя-си градинка с някви приятели.

petinkataaa
09-22-2009, 20:43
не,ама кой ни пита ..