View Full Version : Наркоман?!
NightFairy
01-10-2009, 20:50
Този път няма да мрънкам, че още обичам бившия...ама...пак за него 8-) Разбрах, че гаджето му е 'наркоманка' (в кавички, защото не знам точно до каква степен може да се нарече така, но!) и той също е тръгнал по кривия път. Виждала съм го да пуши трева, но това е било единичен случай и въобще това не беше нещо, което му е нужно. Явно сега има други възгледи. Не съм говорила с него от доста време, но това, което знам е, че наистина не е тръгнал на добре (няколко човека, които са горе/долу близки с него ми казаха, че доста често е почнал да пуши трева, явно и не само...). Определено ми пука за него...но не знам какво да направя. Не знам дали има смисъл да правя нещо... Ама не мога да седя ей така отстрани и да гледам, че съсипва себе си. Наистина не знам какво точно да направя, да говоря ли с него или да го оставя сам да се осъзнае... Не мисля, че аз съм човека, който трябва да му казва, каквото и да е, ама... Ох, просто ако някой сподели мнението си ще съм много благодарна :)
NightFairy
01-10-2009, 20:55
признака, че...
...героите от Мечо Пух на Дисни употребяват забранени вещества:
1. На магарето Ийори не му пука за нищо, реакциите му са забавени и демонстрира силна липса на мотивация. Марихуана.
2. Прасчо се бои от всеки и страда от мания за преследване. Гъби.
3. Зайо си бута носа навсякъде, от всичко има нужда. Кокаин.
4. Тигърът не може да стои спокоен на едно място, постоянно скача и вика, никога не се уморява. Екстази.
5. Кристофър Робин може да разговаря с животните. Халюциногени.
6. Мечо Пух обича сладкото и има наистина безгранична фантазия. LSD.
7. Бухалът винаги се притича на помощ на всеки, който има проблеми. Дилър.
Дилъра отпада 8-) Но за гъбите, халюциногените и марихуаната (предполагам и екстази, кокаин и LSD) не мога да кажа същото, което наистина ме притеснява
MostHated
01-10-2009, 20:55
остаи ги да си се друскат заедно в такт..бате кво те е**?
точно така, той си има глава на раменете, която явно не работи
SunSmile
01-10-2009, 20:59
Абе.. едва ли ще промениш нещо. щом е решил да живее така, да пуши трева, дори и да употребява други наркотици... си е негов избор. Едва ли ти (бивша) ще промениш нещо... По - добре не се захващай, че според мен няма да доведе до нищо добро. като е тръгнал по тоя път хората, които са му приятели би трябвало да му помогнат, но ако не им пука... ти кво ше се занимаваш :? Безсмислено!
Този път няма да мрънкам, че още обичам бившия...ама...пак за него 8-) Разбрах, че гаджето му е 'наркоманка' (в кавички, защото не знам точно до каква степен може да се нарече така, но!) и той също е тръгнал по кривия път. Виждала съм го да пуши трева, но това е било единичен случай и въобще това не беше нещо, което му е нужно. Явно сега има други възгледи. Не съм говорила с него от доста време, но това, което знам е, че наистина не е тръгнал на добре (няколко човека, които са горе/долу близки с него ми казаха, че доста често е почнал да пуши трева, явно и не само...). Определено ми пука за него...но не знам какво да направя. Не знам дали има смисъл да правя нещо... Ама не мога да седя ей така отстрани и да гледам, че съсипва себе си. Наистина не знам какво точно да направя, да говоря ли с него или да го оставя сам да се осъзнае... Не мисля, че аз съм човека, който трябва да му казва, каквото и да е, ама... Ох, просто ако някой сподели мнението си ще съм много благодарна :)
Аке е само трева не му пречи толкова много и аз съм пушил и то бих казал редовно в продължение на година и спрях.Но има и друго..има хора които вместо да спрат с тревата или да продължават само с нея минават на по горно ниво(по твърди вещества) така че нз според мен си е негова работа какво ще прави с живота си особено след като не сте заедно смятам че няма какво да го мислиш.
По темата - тревата хич не й обръщай внимание.
Ако говорим за амфетамин ( защото обикновено това следва ) - еми кофти...много кофти най - гадния наркотик. Особено гадно действа на слабохарактерни или хора с неясно настояще, в някаква криза. И мен така едно момиче почти ме унищожи, но както и да е. От личен опит - няма какво да се мъчиш да говориш - най - много да те намрази. Никакви разумни доводи в момента нямат значение. Трябва човек в такъв момент сам да се осъзнае , кои са важните неща и да погледне в перспектива.
NightFairy
01-10-2009, 21:20
Не е само трева, аз за това го мисля. Знам, че няма какво да направя и сама казах, че не съм аз човека, който трябва да му казва, каквото и да е. Но просто истинските хора около него ги няма вече. Излиза се с такива, които гледат как да се напият, дрогират и да спят с някоя, а той определено не е такъв.
Еми ако не е такъв в един момент ще се осъзнае.
Другия вариант е някой в компанията да го хванат с грамаж или десетина бомбона и това да го стресне, само дано не е той де. А това винаги се случва. Така или иначе както казах не се мешай. Не че не си ти човека, просто в момента няма да послуша никой и само ще те намрази.
sexa_na_kompleksa
01-11-2009, 10:35
По-добре не го мисли. Изглеждаш свестно момиче, не мога да разбера защо те интересува един наркоман... Може да имаш чувства, но покрай него най-много да си навлечеш неприятности...
ShaLqLqLqXa
01-11-2009, 10:57
Нищо не можеш да направиш. Ако той си е решил да си проваля живота, нищо и никой не може да го спре! ;)
Seducti0n
01-11-2009, 11:17
:) Щом е толкова важен за теб нищо не ти пречи да проведете един разговор, ама цивилизован не да му натякваш разни работи или да четеш морал...
Ако не те послуша, значи това е неговия път, докато не намери друг, по-добър. :wink:
FiRe_LaDy
01-11-2009, 12:45
И аз съм била в същата ситуация преди 2 години .... и аз мислех да говоря с него,с майка му и с кого ли не.Безсмислено беше всичкото!Говорих само с него - ефекта беше нулев!Нито ме послуша,нито му пукаше,че съм загрижена за него.Живота си беше негов и той сам си го проваляше.Както в слуая е и с твоя човек.Не му се меси изобщо!Нищо няма да постигнеш.Най-много да се скарате.ОСтавиго да си чупи главата сам.Стой далеко от него!Не те опзнавам,но щом се притесняваш,че постъпва така,явно си свястно момиче и такъв като него не ти трябва изобщо!
NightFairy
01-11-2009, 19:41
Гадно ми е да седя и да гледам как си проваля живота. Осъзнавам, че нищо не мога да направя, ама се притеснявам за него. Няма хора около него, които биха му казали, че греши, че не тръгва на добре. Може би в един или друг момент би се заслушал в някой и за това не искам да го оставя така. Колкото и да знам, че живота си е негов, че има глва на раменете си, че сам си решава какво да прави, че може да ми се разсърди ако кажа нещо...не искам да седя безучастно и все пак както казахте май това ще е най-добрия вариант.
Остави го човека... сам да се осъзнае... гледай си живота... :)
alwaysnforever
01-11-2009, 21:52
:) Щом е толкова важен за теб нищо не ти пречи да проведете един разговор, ама цивилизован не да му натякваш разни работи или да четеш морал...
Ако не те послуша, значи това е неговия път, докато не намери друг, по-добър. :wink:
Напълно вярно.. ;-) ;-)
1nnocenT
01-11-2009, 21:57
хаха Тревата, амфетите , екстазита и кока - тфа са леки наркотици...то тогаа всеки 3-ти в БГ е наркоман :D :D :D сека седмица пуша коз и кво наркоман ли съм :D :D
ninjadorf
01-12-2009, 08:50
незнам ква е вашата историйка ноо щом държиш толкова на него.. не пречи да се опиташ да се сприятелиш с него.. да излезете като приятели.. и да засегнеш тази тема.. и ти си знаеш натам.. айде успех ;>
По принцип някои хора си имат причина да пушат трева. Често е заради бифши... Това е първото на ума ми, което се сетих. ^^
хаха Тревата, амфетите , екстазита и кока - тфа са леки наркотици...то тогаа всеки 3-ти в БГ е наркоман :D :D :D сека седмица пуша коз и кво наркоман ли съм :D :D
Така те възприемат... Иначе спомни си как си гледал тези, които пушат трева преди ти да почнеш... Аз го осъзнах това нещо и нищо не мога да направя по въпроса.
mickelangelo
01-12-2009, 09:15
Минал съм по този път. .. по д0бре не се занимавай ... знам че е трудно ... но колкото по рано разбереш толкова по бързо ... ще ти мине ... няма смисъл ..
Znam kak se 4ustva6 az popadnah v s16tata situaciq predi vreme i nai dobre go ostavi sam da se os1znae.Naistina kakto kazaha moje i zaradi teb da e po4nal za da te zabravi ili nz no sled vreme sam 6te razbere ili 6te stane poredniq bokluk ostavi go..
NightFairy
01-12-2009, 18:49
^^ Едва ли е заради мен ;)
Значи, колкото и да ми е трудно ще седя и няма да правя нищо...
NightFairy
01-12-2009, 18:54
Така те възприемат... Иначе спомни си как си гледал тези, които пушат трева преди ти да почнеш... Аз го осъзнах това нещо и нищо не мога да направя по въпроса.
Тука не говоря за пушене на трева веднъж в седмицата или някви такива единични случаи. Не говоря и за гъби, екстази, халюциногени. Aма ти как ги каза всичките все едно са шоколадови бонбони...Леки леки, ама от там се почва...
evelinka1122
01-12-2009, 18:56
вкарай го в правия път!
aka6a_vamp
01-12-2009, 19:02
вкарай го в правия път!
защо?!Тя не му е никва
myNameIsImmortal
01-12-2009, 19:09
вкарай го в правия път!
тя ще го вкара в правия път, той ще и го вкара и ще и изправи дванедесетопръсника 8-) всички ще заживеят хем щастливо, хем дрогирани..
Ся малко по-сериозно:
Как ще го вкара в правия път, ако вече се дрогира с по-силна дрога ?! За този вид отказване трябва лечение в специално предназначено за това място учреждение...
А и това отказване за тях е равно на отказването от секса..
Дали е много лесно ?!
NightFairy
01-12-2009, 19:25
Ся малко по-сериозно:
Как ще го вкара в правия път, ако вече се дрогира с по-силна дрога ?! За този вид отказване трябва лечение в специално предназначено за това място учреждение...
Дали е много лесно ?! [/b]
Аз, че не разбирам от наркотици, не разбирам...силни леки...не знам. Ама трева, амфети, гъби, халюциногени (за тези със сигурност знам)...не ми се виждат толкова леки (казах, че не разбирам де). Ам иначе за специално лечение...мисля, че няма смисъл...не е чааааааааак толкова зле. За това попитах дали има смисъл да се опитам да говоря с него или да не правя нищо...
myNameIsImmortal
01-12-2009, 19:33
Ся малко по-сериозно:
Дали е много лесно ?!
Аз, че не разбирам от наркотици, не разбирам...силни леки...не знам. Ама трева, амфети, гъби, халюциногени (за тези със сигурност знам)...не ми се виждат толкова леки (казах, че не разбирам де). Ам иначе за специално лечение...мисля, че няма смисъл...не е чааааааааак толкова зле. За това попитах дали има смисъл да се опитам да говоря с него или да не правя нищо...
Да ти кажа - не съм се занимавам с наркотици и не искам и да се заниамвам.. Значи да тези са значително по-леки халюциногени, но за да ги спре трябва да се направят 10000000000 неща.. Освен да го обеди, че това не е правилно, че не трябва да се пристрастява, трябва да го отдели и от компанията му, защото съм 100% че ходи с такива които също като него се напушват и т.н. .. а не например да са 5-6 човека компания и само той да се дрогира и да каже: "а бе изчакайте ме, ей ся ида" и да иде да се напуши набързо и да се върне при тях.. затова ако реши да предприеме тази стъпка трябва да се направят страшно много неща и жертви..
Видовете наркотици могат да се разделят много условно на тежки и леки. Факта, че различните наркотици причиняват вреди, не ги прави повече или по-малко опасни.
Тежки:
Опиати-морфин, хероин, кодеин, метадон
Алкохол- Всички видове спиртни напитки
Амфетамини- амфетамин,метаамфетамин, екстази
Халюциногенни- ЛСД, паркизан, гъби
Инхаланти- ацетон, бензол, хлороформ
Барбитули- барбитал, диазепам, фенобарбитал
Кокаин- листа от кока, паста от кока, кокаин, крек
Леки:
Производни на канабиса- марихуана, хашиш, хашишово масло
Никотин-цигари и тютюн
Кофеин- чай, кафе, какао, кола
Но това си е негова работа, има си роднини и приятели, които трябва да му помогнат, но не и ти.
SoFarSoG00d
01-12-2009, 20:09
Щом ти е бившо гадже,не се занимавай,той сам си е избрал настоящата приятелка,така че ти нищо не може да промениш.не се ангажирай и недей да се тормозиш,животът продължава!
Не ти говоря за трева и бонбони. Но амфетите са възможно най - съсипващия наркотик. Преди няколко години с определена компания започнах. Спрях навреме. Сега от тази компания един е под земята, останалите почти нямат зъби, костите за нищо не стават, момчетата не могат да го вдигат, а момичетата по - добре да не раждат. Да продължавам ли ?
NightFairy
01-12-2009, 20:25
Окей, добре, приемам, че за всичко сте прави и не трябва да се занимавам. Обаче не разбирам само едно...защо всички наблягате на това, че ми е бивш? Не сме в лоши отношения (не сме и близки де), помагал ми е винаги като го помоля, давал ми е съвети...значи ли, че ако аз имам нужда той трябва да си каже "тая ми е бивша к'во да се занимавам"?
myNameIsImmortal
01-12-2009, 20:34
Окей, добре, приемам, че за всичко сте прави и не трябва да се занимавам. Обаче не разбирам само едно...защо всички наблягате на това, че ми е бивш? Не сме в лоши отношения (не сме и близки де), помагал ми е винаги като го помоля, давал ми е съвети...значи ли, че ако аз имам нужда той трябва да си каже "тая ми е бивша к'во да се занимавам"?
Аз не съм казал да не му помогнеш - просто казах, че ще е много, ама много трудно и ако тръгнеш да му помагаш трябва да влезеш в калта с 2та крака..
NightFairy
01-13-2009, 07:53
Аз не съм казал да не му помогнеш - просто казах, че ще е много, ама много трудно и ако тръгнеш да му помагаш трябва да влезеш в калта с 2та крака..
За него бих направила всичко ;) Но предполагам повече, които казахте да го оставя да се осъзнае сам - сте прави...
.. Na!st!na ostaw! go... da s! se osuznae sam..ako mu hareswa neka da si propada s onaq.. No kakto !skash... reshen!eto s! e twoe .. :) :) :) :) :) :)
Нищо не можеш да направиш. Ако той си е решил да си проваля живота, нищо и никой не може да го спре! ;)
+1 ще добавя само - Това което можеш да си направш Сам и Господ не може да ти го направи!
hooliganka89
01-13-2009, 08:53
Според мен не е твоя работа да му се месиш.Вярвам,че не е малък сам да си прецени какво да взима,с кой да го взима и т.н.
Seducti0n
01-13-2009, 09:20
вкарай го в правия път!
тя ще го вкара в правия път, той ще и го вкара и ще и изправи дванедесетопръсника 8-) всички ще заживеят хем щастливо, хем дрогирани..
Ся малко по-сериозно:
Дали е много лесно ?!
Ехе, край, прати го човека директно в комуната, щото пуши често трева и евентуално взима амфети....
Това, че използва тея неща не го прави наркоман.
Наркоманията се изразява в зависимост към нещо, а не в употребата му. :wink:
Към авторката-Няма значение дали ти е бивш или не.Въпроса е, че сте били заедно и си личи, че още ти пука за това момче.В такъв случай, както казах и преди няколко дни-говори с него.
HipHopBlond
01-13-2009, 09:27
Тука всички с малки изключения грешат ама страшно много :( Виж са тревата е лек наркотик, няма от кво да се притесняваш споко ;) Аз пуша всеки месец поне по 6 пъти... Не съм пристрастен просто се освобождавам от проблемите за определслно време, става ми по-отпуснато и се наслаждавам на момента с приятели наргиленце и бичичка :) Няма от какво да се притесняваш освен ако не го видиш с хероин или LSD или нещо по-тежко... Вярно, че всичко се почва с тревата, но ако имаш глава на раменете можеш да контролираш положението, а предлпоагам той е от този тип хора :) Не му се пречкай само го наблюдавай! Успех