PDA

View Full Version : help

mani4enceto
01-15-2009, 09:58
ei pomo6t v ponedelnik imam klasno po literatura a nemoga da izmisla ni6to pls nqkoi da mi pomogne :lol: :lol: taka eseto mi e na proizvedeniqta ,,skrit vopli'' i ,,pomni6 li pomni6 li'' temite sa mi nqkoilko na koqto mejete na taq pi6ete pls
1.kakvo za men e ,,prostan i zaslona?''
2.obrazite na ,,tihiq dvor s belocvetnite vi6ni'' i na ,,mra4niq zatvor'' kato dvete krainosti v 4ove6kiq jivot

iPurple
01-15-2009, 10:33
gre6en razdel

mani4enceto
01-16-2009, 09:07
ami v koi razdel trqbva da ide

it_ends_tonight_
01-16-2009, 11:02
Сигурна ли си, че трябва да есе? Щото има разлика между интерпретативно съченение и есе...

girl_in_black
01-16-2009, 11:16
Ако става въпрос за есе е лесно-за крайностите в човешкия живот пишеш как вората често залитат в двете крайности-или безметежна радост или безкрайна тъга, че света често се разглежда или като мрачно и неуютно място за съществуване или като приказен свят, но всъщност това как възприемаме живота не зависи от съдбата ни, от случките, които преживяваме, а от нашата нагласа-ние определяме какво да мислим, как да се чувстваме, можем да бъдем оптимисти или песимисти...нещо в тая насока можеш да напишеш.
Другата ти тема не можах да я разчета честно казано.
Ако става въпрос за интерпретативно съчинение обаче, нещата стоят по различен начин-трябва да си намериш анализи на произведенията и да учиш от тях.

linkity
01-16-2009, 11:28
myschoolbel.info <-- Ima vsi4ki temi ;)

mani4enceto
01-16-2009, 12:17
mi da za ese stava na vapros :) mS mn ano ne me skasat 6totooooo....l nablijava sroka :lol: :lol: :lol: :lol:

GbSy
01-16-2009, 14:55
Като се има предвид, че пишеш "за какво става на въпрос"... не знам как ще се справиш.
Вземи си седни тия два дни и научи.
А не да чакаш наготово.

FlashMX
01-16-2009, 17:05
Оффф писна ми с тея маймуници.... Поне заглавието напиши на РОДЕН ЕЗИК.... И да не можеш да измислиш едно ЕСЕ ... трябва наистина да си малумен. Все пак есето е вид критическа статия . По просто казано Изразяване на СВОЯ мисъл върху даден " ВЪПРОС/Проблем" в кратък литературен (ПИСМЕН) вид. Не пишеш роман за да трябва да направиш 400 страници. Общо взето бих казал че ти трябва само обща култура и КОНКРЕТНИ знания върху нещото което пишеш. Мога да ти напиша 200 страници върху твойто есе.... Разбирам да е някое Литературно интерпратативно съчинение кадето свободното слово е по-подтиснато и трябва да го направиш чрез свой начин на тълкуване..... Просто нямам думи... И едно просто ЕСЕ не можете да направи Това поколение .... ... Не стига че деня ми беше пълен с простаци и неграмотни..... сега и това... Аз ако ти бях учител по български и бях видял тая тема щях да те скъсам....

girl_in_black
01-16-2009, 17:11
Оффф писна ми с тея маймуници.... Поне заглавието напиши на РОДЕН ЕЗИК.... И да не можеш да измислиш едно ЕСЕ ... трябва наистина да си малумен. Все пак есето е вид критическа статия . По просто казано Изразяване на СВОЯ мисъл върху даден " ВЪПРОС/Проблем" в кратък литературен (ПИСМЕН) вид. Не пишеш роман за да трябва да направиш 400 страници. Общо взето бих казал че ти трябва само обща култура и КОНКРЕТНИ знания върху нещото което пишеш. Мога да ти напиша 200 страници върху твойто есе.... Разбирам да е някое Литературно интерпратативно съчинение кадето свободното слово е по-подтиснато и трябва да го направиш чрез свой начин на тълкуване..... Просто нямам думи... И едно просто ЕСЕ не можете да направи Това поколение .... ... Не стига че деня ми беше пълен с простаци и неграмотни..... сега и това... Аз ако ти бях учител по български и бях видял тая тема щях да те скъсам....

То да е само тя...

FlashMX
01-16-2009, 17:14

То да е само тя...

Ако беше само ТЯ, България и въобще целия свят щеше да е едно много по добро място... Но все пак имаме нужда от чистачи,ватмани и трактористи нали? :D

lulu_13
01-16-2009, 18:34
И аз имах да пиша по тези теми и взех материа ли от този сайт, жалко че не ми се падна тва произведение