View Full Version : Предпочитания?
sweety_blondy
01-17-2009, 17:54
Здравейте :)
Решила съм да си купя куче - порода чао-чао .
Някой от вас да има куче от тази порода ?
До сега не съм гледала куче и тепърва ще научавам всичко за отглеждането му.Но се колебая мъжко или женско да си взема? Вие какво бихте предпочели ? :-D Какви са недостатъците и положителните неща на двата пола?
Благодаря за отговорите :)
jambo_bs
01-17-2009, 18:17
Ами чао чао са големи лица 8-) .Не съм имал такова но един приятел имаше и като цяло е по - добре да си вземеш мъжко защото женските са по - раздразнителни 8) .Мога само да ти кажа че наистина ще ти е доста трудно първоначално 1 2 месеца .. може и повече .Дано да се оправиш но отсега ти казвам че ще имаш безсънни нощи ако си в апнартамент :D
sweety_blondy
01-17-2009, 18:27
хаха да .. предолагам,че ще има такива нощи,но въпреки всичко имам голямо желание да си взема :)
jambo_bs
01-17-2009, 18:30
хаха ... няма лошо http://pupforum.com/pics_/459_10082004085018.jpg :) като един киндер сюрприс са 8-)
sweety_blondy
01-17-2009, 18:43
това кафявото .. много е сладко :) знаеш ли къде продават в Бургас ??
jambo_bs
01-17-2009, 19:05
За съжалание не. :? Виж някой обяви #-o
sweety_blondy
01-17-2009, 19:21
ок , мерси все пак ;)
Знаеш ли лятото с таз козина като почне да се скубе какво става... :D
Козината му пада почти през цялата година,всеки ден без изключения трябва да го извеждаш по няколко пъти (зависи как го свикнеш но минимум 2).Ти си прецени мъжко или женско.Недостатъците на мъжкото са,че като се разгони и става олеле работата,а пък на женското току-виж ти го заплодят без да искаш кученца.Ако си го вземеш бебенце поне месец,че ако не и повече няма да спиш.Моето като беше малко се събуждаше през 40 мин като по часовник и трябваше да го гали някой докато не заспи пак.И сигурно ще се наложи на теб или майка ти да перете килими,защото не се научава бързо и пишка навсякъде.Но си има и предимства-пази те и всеки път като се върнеш ти се радва и е толкооова хубаво :) някаква радост внася кучето сякаш..
Козината му пада почти през цялата година,всеки ден без изключения трябва да го извеждаш по няколко пъти (зависи как го свикнеш но минимум 2).Ти си прецени мъжко или женско.Недостатъците на мъжкото са,че като се разгони и става олеле работата,а пък на женското току-виж ти го заплодят без да искаш кученца.Ако си го вземеш бебенце поне месец,че ако не и повече няма да спиш.Моето като беше малко се събуждаше през 40 мин като по часовник и трябваше да го гали някой докато не заспи пак.И сигурно ще се наложи на теб или майка ти да перете килими,защото не се научава бързо и пишка навсякъде.Но си има и предимства-пази те и всеки път като се върнеш ти се радва и е толкооова хубаво :) някаква радост внася кучето сякаш..
Взе ми думите от устата 8-) :lol:
mysterious93
01-18-2009, 11:27
malee mnogo sa sladki :grin: vinagi sum iskala takova..oba4e e doma6no ku4e,a na6te ne iskat da e v ku6ti 6toto mn 6tqlo da pi6ka nasam natam..kakto kazaxa po gore ako e mujko kat se razgoni e stra6no,puk kato e jenska moje da ti q zaplodqt :D abe kvoto i da si zeme6 6te e qko :-)
Вземи си мъжко куче,защото женските кучета (както и момичетата) имат месечен цикъл (но при тях май беше няколко пъти в годината,а не всеки месец) и адски много цапат :? А предполагам няма да ти се дават пари за "гащички" и превръзки,а и няма да ти се чисти кръв :? Освен това,когато се разгонят женските са лееееко агресивни :?
Освен това се замисли дали ще имаш нерви да го разхождаш по няколко пъти на ден,да му решеш цялата козина по 2 пъти на ден,да ходиш постоянно с прахосмукачката и да обираш падналите косми,да го къпеш всеки ден през зимата и т.н.
SlAdKa_ShMaTkA_69
01-18-2009, 13:56
значи аз имам чао-чао . моео е мъжко и не съм имала проблеми с цикъл и такива неща , но мъжките като са разгонени е нещо страшно .. :D скачат на всичко женско .. :-D иначе в началото можеш да имаш малко проблемче докъто го научиш да не пикае навсякъде в къщата .. :) а относно болести и такива работи - през лятото трябва много да го пазиш защото много ги ловят егземите и не е много приятно .. :) иначе са готинки и не правят много бели .. :-)
sweety_blondy
01-18-2009, 14:05
мерси за съветите :) повече си мисля за мъжко :) ама жалко , че в Бургас няма развъдник, пък и не познавам хора с такива кучета. Освен зоо-магазин макар че им нямам много вяра :)