View Full Version : Бяло течение (флуор) - симптоми, причини, лечение
purple_butterfly
07-20-2013, 10:13
А някоя от вас момичета да е имала бяло течение заради продължителна употреба на противозачатъчни ?
Angel49885
08-22-2013, 09:48
ГЛУ-ПО-СТИ!Бялото течение е нещо съвсем нормално!Случва се поради хормонални промени!Чела съм по книги и лекари са ми казвали че това е нещо нормално.Говорила съм с няколко приятелки по темата....и какво като имамеме бяло течение значи че всичките сме болни???Е не съм съгласна..Много момичета се оплакват че имат бяло течение в списание БРАВО на доктор Околийски, а той не спира да повтаря че това е нещо съвсем нормално ОСВЕН АКО ТЕЧЕНИЕТО ИМА КРЪВ, или Е ЖЪЛТО-ЗЕЛЕНО ИЛИ ИМА ОСТЪР АРОМАТ!АКО ТЕЧЕНИЕТО СИ Е БЯЛО И НЯМА АРОМАТ ТО ТОВА СИ Е НОРМАЛНО!НЕ СЛУЧАЙНО СЪЩЕСТВУВАТ ЕЖЕДНЕВНИТЕ ДАМСКИ ПРЕВРЪЗКИ!!!!!!!
Imam ogromen problem s bqloto techenie,neznam veche kakvo da napravq probvah sus smradlika,spazvam otlichna higiena i nosq ejednevni prevruzki no ne spira da teche ima nepriqtna mirizma,a mnogo me e strah da ida na ginekolog.. Molq vi kajete mi boli li da ti vzemat sekret,zashtoto tova trqbva da se napravi za da se razbere ot kakvo tochno e prichineno i suotvetno lechenieto.. Mnogo me e strah tova kak go vzimat sus kakvo az sum devstvena razbirase i mnogo se plasha ot takiva neshta,blagodarq predvaritelno :)...
Здравейте!
Като начало искам да оточня, че откъм интимната си хигиена съм много стриктна и при полов акт съм внимателна.
Още от пубертета се оплаквам от бяло течение и като оставим настрана някои жени които не му обръщат внимание, гинеколозите не са къде, къде по-внимателни откъм тази тема и ви го казвам от личен опит..
Карам направо..
При последният ми гинеколочен преглед се установи, че имам раничка на матката и обилното бяло течение се е дължало на този проблем ..окай, започнах лечение и като заключение всичко беше наред, думи на гинеколога ми .. С течение на времето което ще рече 1, 2 месеца не бях длъжна да нося ежедневна превръзка даже докато в последно време забелязах, че това непоносимо течение се появи отново ..
И си викам на акъла, да не би всичко това да се дължи на стрес, настинка, простудяване, защото за мен ще бъде наистина абсурдно да разбера, че тази раничка не се е излекувала както ми каза гинеколога ми .. И съм любопитна да разбера от вас дали с вагиналните промивки е възможно да предотвратя поне обилността на това течение докато не се върна при гинеколога си за преглед..
it's funny
10-21-2013, 17:38
Да, и аз това забелязах. От всичко, което съм чела, влагалищния секрет е като гел или течност, просто бяло петънце на гащите примерно. Нормален е и чрез него влагалището все едно се "самопочиства". :-D А повод за съмнение, че може да е бяло течение, е ако е на "бучици", а не течно, ако има сърбеж/парене/неприятна миризма.
Да но аз съм на почти 13 ии искам да попитам WaterLilly на мен от 1г. и половина ми се появява това течение...Просто искам да съм информирана за какво става на въпрос...(Още не ми е дошло) Та малко ми е неудобно, но искам да споделя, за да знам какво да правя! Попринцип това течение ми се появява всеки ден, но нямам симптомите(парене; сърбеж или болки) по бельото ми обаче има доста големи петна....просто е доста обилно и бих искала да питам трябва ли да се тревожа?? :(
Това, което описваш е нормално вагинално течение. То ще те съпътства и в периода ти на "превръщане в жена" и след това. Не е болестно състояние, ако няма еди-си-какви симптоми. Може би те притеснява количеството му? Ами променя се в зависимост от хормоналните промени, от метеорологични особености и т.н. Пробвай да носиш ежедневни превръзки (от най-невидимите;) ) и неароматизирани си ги избирай. Няма за какво да се притесняваш.
Здравейте,
Имам силно, гъсто, бяло (или понякога жълто) течение съпроводено с неприятна миризма.Освен това при полов контакт на входа на влагалището ми се получават малки ниприятни ранички. Ходила съм при много различни гинеколози, но след лечението неприятното течение се въэвръща след 3 дни.Имам го от 2 години и половина и съм на 18.Ако някой се е излекувал моля да ме посъветва при кой гинеколог да отида или как да се отърва от този ужасен депресиращ дискомфорт...
Здравейте,
Здравей :)
Наистина трябва да откриеш своя си лекар, което не е много лесно. В тази посока съвет не бих ти дала, защото ходя само частен прием. Стандарт е да ти вземат секрет за микробиология и антибиограма. Отделно, лекарят, ако е от заинтересовните може да те насочи към по-специализирано изследване за по-разпространените паразити и т.н. Всяка една недоизлекувана инфекция се задълбочава и може да хронифицира, както и да доведе до други увреждания на репродуктивните функции. Но при всички случаи не подценявай възможността да се заразяваш от партньора си, ако той не е излекуван или не е почвал никакви изследвания и лечение (реинфекция).
Бързо оздравяване!
squishy19
01-17-2014, 18:00
на 13 съм и от около година вече ми тече това "бяло течение", но нямам менструация. И на мен ми казаха, че след няколко месеца ще ми доиде, но на мен вече година не ми идва а тази гадост продължава! Със сигурност не е заради хигиената. Мия се с интимен гел всеки ден, но нищо....посъветвайте ме нещо :( ;(
Здравейте ,на 17 година съм ,правиха ми директна микроскопия,но не мога да разбера какво означават ,ако някой е имал такива ,ако може да пише: епителни клетки : плоски, Lactobacillus acidophilius -умерено Левкоцити : масово, Bacteria масово (коки и е не мога да го прочета от грозното писане) candida spp - Умерено, T vag- няма ,gardnerella-няма , много се тревожа,че може да бъде опасно , ако някой знае моля да ми помогне!
ако течение то е чисто бяло (без др цвят и мирис) ,не се тревожи,а си пази кръста ,защото от необличане идва всичко! Чай от бял равнец помагало много по една чаша на ден !
Здравейте ,на 17 година съм ,правиха ми директна микроскопия,но не мога да разбера какво означават ,ако някой е имал такива ,ако може да пише: епителни клетки : плоски, Lactobacillus acidophilius -умерено Левкоцити : масово, Bacteria масово (коки и е не мога да го прочета от грозното писане) candida spp - Умерено, T vag- няма ,gardnerella-няма , много се тревожа,че може да бъде опасно , ако някой знае моля да ми помогне!
Левкоцити : масово - е индикация за инфекциозен процес
Bacteria масово (коки и е не мога да го прочета от грозното писане)- та са причинителят. Ще те лекуват за убиването им. Не е притеснително, лечимо е.
Бързо възстановяване!
Yana1997
01-20-2014, 18:10
Преди да ми дойде около 6 месеца имах бяло течение. Нормално ли е след първия ми път отново да имам?
SssUnshineeeee
04-04-2014, 13:54
Здравейте ! :) От 1 година и нещо имам бяло течение .. доста обилно , с неприятна миризма...Преди около 3-4 месеца отидох на гинеколог и ми взеха секрет .. нямаше нищо притеснително. Изписа ми за всеки случай едно специално нещо , с което да се мия 1 месец .. първата седмица течението ми се намали , миризмата изчезна и се зарадвах много , ноо .. след първата седмица течението стана ужасноо .. толкова е силно вече ,че скоро помислих ,че ми е дошло а то било течение .. Ако можете Помагайтее ... моля ви :) Благодаря ви предварително :)
mihaela86
05-02-2014, 06:26
Явно първият гинеколог не ти е помогнал. Върви на нов преглед при друг. Ако не знаеш, къде, мога да те насоча или питай майка си, по-сигурен приятел от нея-нямаш!
Adorable Sunshine
05-28-2014, 10:33
Аз имах някакъв вид бактерия, след като се изчистих от бактерията продължавам да имам бяло течение, въпреки, че се мия сутрин и вечер. Гинеколога ми каза, че при някои жени и момичета по-често просто вагината е по-влажна ала-бала..
Но на мен това ми е супер неприятно, най-вече миризмата.. пък аз съм най-голямата чистница на света сигурно и това ме кара да полудявам. Мисля да започна промивки със смрадлика, как мислите? Има ли ефект, някой пробвал ли е? Също така ежедневните превръзки - препоръчвам ги на хората със същия проблем, миризмата се притъпява и нямате постоянното усещане за нечистоплътност.
Лятото проблемът се задълбочава още повече. Лекарката ми препоръча повече вода и ми каза, че най-вероятно това е хроничен цистит. Най-много пречи на сексуалния ми живот и ме смущава..
Така че.. ако имате препоръки за лечение с алтернативна медицина давайте. :)
JustGirlNothingSpecial
06-01-2014, 10:51
Имам спешен въпрос към някоя от вас, която разбира повече :///
JustGirlNothingSpecial
06-01-2014, 10:55
Имам бяло течение повече от 1 година ... Има мирис, който не е особено приятен .. Мия се редовно, но никакъв ефект :( Течението си е бяло, понякога и прозрачно .. Напоследък се появява доста често.. Притеснявам се, слагам дамски превръзки (малките), нямам цикъл .. МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ ! :((((
zzzsmile
06-02-2014, 19:09
Здравейте.
На 16 г. съм, от доста време имам бяло течение, но от 3,4 дни започна да ме сърби и боли в областта на влагалището и течението стана гъсто с кисела миризма, която не е много силна.Прочетох доста информация и може би са гъбички, но не знам какво да правя. Със сигурност ще трябва да посетя гинеколог обаче много се притеснявам, защото досега не съм ходила.
Моля ви за съвет :)
Няма за какво да се притесняваш, това им е работата, не боли-споко, но отиди, защото може да е от гъбички или нещо такова и да получиш усложнения .
zzzsmile
06-02-2014, 19:22
Няма за какво да се притесняваш, това им е работата, не боли-споко, но отиди, защото може да е от гъбички или нещо такова и да получиш усложнения .
Не знам как ще събера смелост да кажа на майка ми .. :/ Супер притеснено ми е ....Знам че трябва да го направя, защото болката е изключително неприятна, простоо :(
Чак пък смелост..
казваш и, че имаш течение и те боли-жена е, няма нищо странно или лошо
а и това ти е ''най-милото'' хахаххаа
грижи се за нея :)
Аз имам всеки ден , те си текът някакви процеси в организма.Аз не го чакам да спре, защото то не спира просто и не винаги значи проблем
Здравейте.
На 16 г. съм, от доста време имам бяло течение, но от 3,4 дни започна да ме сърби и боли в областта на влагалището и течението стана гъсто с кисела миризма, която не е много силна.Прочетох доста информация и може би са гъбички, но не знам какво да правя. Със сигурност ще трябва да посетя гинеколог обаче много се притеснявам, защото досега не съм ходила.
Моля ви за съвет :)
Здравей, аз лично направих така: супер много протеснения , оказаха се гъбички , защото правехме без презерватив, което е глупаво , защото и аз бях на твоята възраст. Не можех да кажа на майка ми , затова се обадих в линика Торакс, която е частна записах си час, много са добри там , струваше ми 60 лв , лекарствата 30 ... Абе общо взето по-добре отиди при личната си и искай направление за гинеколог и кажи , че мислиш, че имаш цистит или че си решила да се прегледаш и няча нужда майка ти да Знае , съветвам те така тъй като ако са гъбички да знаееш, че на всеки се случва да не казвам , че повечето се самолекуват тъй като има известни лекарства за тях.
zzzsmile
06-05-2014, 19:29
Аз вече и казах, работата е там, че аз все още съм девствена и няма как от това да се появят .. всичко е възможно причината за появата им не е само една .. утре ще ходя за направление при личната иии да видим какво ще стане .. сега се опитвам да свикна с мисълта, че трябва да се съблека и да легна на онова магаре или както му беше името и някакъв непознат да ме преглежда :D :D супер странно ми е :D
JustGirlNothingSpecial
06-12-2014, 20:33
Имам бяло течение повече от 1 година ... Има мирис, който не е особено приятен .. Мия се редовно, но никакъв ефект Течението си е бяло, понякога и прозрачно .. Напоследък се появява доста често.. Притеснявам се, слагам дамски превръзки (малките), нямам цикъл .. МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ
BlackEyedPeas
06-13-2014, 08:44
Ходих на гинеколог по друга причина, но попитах и за течението. Гинеколожката каза, че е напълно нормално всяка жена да имала и няма от какво да сме се притеснявали, даже и зелено да е било. Естествено ако някой го дразни да отиде да попита, може да е признак на киста, но в противен случай течението винаги си го има докато не родиш мисля. При всяка жена е така.
преди време (преди да си загубя девствеността) ходих на гинеколог относно бялото течение, взеха ми проба ала-бала, гледаха ме и на ехограф и се оказа, че всичко ми е наред. Дори ми казаха, че това е нормално при пубертета и ми предписаха някакъв интимен гел, с който да се мия всяка вечер, но и той не помогна. Забелязах, че след като си изгубих девствеността ту се усилва, ту намалява, а майка ми ми е казвала че и сега чат-пат преди да й дойде цикъла и се получава бяло течение......
вече почвам да мисля, че не може да се излекува :(
И аз имам много често и ме побърка вече.Макмирор мисля,че бях взимала,гиналгин,но пак нищо.Изключително дразнещо е това бяло течение.На гинеколог бях ходила...тая жена направо ме изнасили....и имам страх вече от гинеколози.
NomNomNom
01-18-2015, 08:40
И аз имам много често и ме побърка вече.Макмирор мисля,че бях взимала,гиналгин,но пак нищо.Изключително дразнещо е това бяло течение.На гинеколог бях ходила...тая жена направо ме изнасили....и имам страх вече от гинеколози.
Да не си била на онзи ехограф, на който му слагат кондом :lol:
^Господи,да....
...но тя като цяло беше много груба.
После ме боля всичко до другия ден,направо се чувствах наистина ужасно...
Vodnokonche
01-19-2015, 14:26
Явно не е била достатъчно внимателна, иначе не би трябвало да има проблем. Винаги има усещане съвсем леко, че нещо се случва :D но чак болки никога не съм имала
TheDeath
01-21-2015, 07:34
Ако няма бактериална инфекция (бактериален вагинит) мисля се казваше или някакво друго заболяване знам, че течението се регулира със смрадлика, вари се и се ползва за измиване. Помага, поне на мен ми помогна, варя си смрадликата, прецеждам и се мия с водата всяка сутрин, вечер си ползвам интимния гел. Това в случай, че гинеколг не е установил някакви възпаления, заболявания или нещо подобно, което да изисква лечение
Дам, дам смрадликата наистина помага или содата за хляб. А относно болките при гинеколога - аз също имах такива, имах чувството че ме осакати, но пък за сметка на това излезе, че имам възпаление (заради него имах и болките докато ме преглеждаха).
kotetooo267
07-28-2015, 13:05
Аз съм на 12. Имам бяло течение ,което понякога е бяло, а понякога съвсем леко жълтеникаво, не ме сърби, нито ми пари. Само че понякога има лек мирис. Това нормално ли е?
kotetooo267
07-28-2015, 13:09
Съжалявам ,че пускам втори коментар ,но забравих да кажа, че имам отлична лична хигиена. Всяка вечер преди лягане задължително си мия тялото.
Nevena_sharenata
01-16-2016, 09:13
Аз знам, че е нормално да имаш бяло течение, ако не нямаш цикъл. Това означава, че до 1-2 години ще ти дойде.
dwanewane
07-13-2016, 14:09
Perfect !!
Stavrimir_00
09-25-2016, 16:02
пробвайте с чесън, помага
Vodnokonche
11-02-2016, 08:02
Какъв чесън, не си играйте с бабини деветини. Човек лесно може да си докара бели и да си развали естествената микрофлора с разни домашни самолечения, без да знае дали изобщо е нужно.
Ето една много хубава статия http://www.drkaliasheva.com/services/vlagalishtno-techenie с ясни обяснения кога е нормално и кога е притеснително и задължително има нужда от консултация с доктор, за да назначи лечение.
4ing4ong
04-11-2017, 17:52
Благодаря за темата! Доцега не се бях замисляла, че това е нещо опасно. Знаех само, че имаш бяло течение година преди да ти дойде цикъла. :smt073
sainivedant41
12-30-2020, 11:07
I guess it is this white current and my friends tell me that it is a sign that my cycle will come but in a few months..is it true ??
Аз ползвам едни билкови превръзки и спежиален измивен гел с тибетски билки. С тях си реших проблема
https://mytiande.bg/shop/zdrave/zhensko-zdrave/damski-prevrazki-za-kritichni-dni-ener/?ref=23633
BriardHonorega
11-07-2021, 05:57
Явно не е била достатъчно внимателна, иначе не би трябвало да има проблем. Винаги има усещане съвсем леко, че нещо се случва но чак болки никога не съм имала