View Full Version : Самостоятелна форма на обучение?
Muse_of_Madness
01-21-2009, 17:18
Интересувам се да мина на такава догодина...
Въпросите ми са относно изпитите- заплащат ли се и колко? Допуснат ли си до национални олимпиади като ЗМС и ЕМТ? Още ли имаш безплатен достъп до училищната библиотека?
И въобще, какво мислите по въпроса?
psihqsala
01-21-2009, 17:21
Мисля,че е доста отговорна постъпка,защото изпитите са сложни, учиш в общи линии целия учебник и се явяваш на изпити, мисля,че могат яко да те ощетяват така,докато като си в училище все можеш да намериш начин да избуташ за повече. Освен това, за да прибегнеш към такъв вариант трябва да имаш наистина основателна причина. Не ми харесва идеята като цяло,смятам,че е по-сложно и че няма особен смисъл. В краен случай можеш да преминеш на самостоятелна форма. Защо ти хрумват подобни идеи?
Muse_of_Madness
01-21-2009, 17:32
Щото не искам интереса, развитието и любовта ми към дадена наука (и прако свързаното с това свободно време) да зависят от когото и да било освен мен. Била съм при гении и при пълни некадърници за преподаватели и знам каква болка е от приятно високото ниво на един учител да попаднеш на отвратителното на друг. Убива всякаква надежда в човечеството.
Не съм от тези, които просто биха искали животец. Живея за науката и естетиката, живея чрез науката и естетиката. И ми е крайно неприятно чистите ми обич и копнеж по нещо да бъдат изстисквани от живота и любовта, която храня по тях, за да се превърнат в хладно задължение и ненужен стрес.
psihqsala
01-21-2009, 17:38
Оф,разбирам ти начина на мислене,но за съжаление са измислили училището и то е някаква фаза,през която всеки минава. И аз разсъждавам като теб,но вече съм 12 клас и много-много не ми пука...За съжаление констатирам,че образованието ни е ПЪЛНА СКРЪБ и предизвиква само отказващи се от него хора, отказващи се понякога и от бъдещето си хора,заради едни некадърни учители,на които доста често мястото им не е зад катедрата. Заради глупаво устроената 'образователна система'(т.е. системата на г-н ви Вълчев) и простотията,която се носи из училищата. С две думи-пълен боклук. Да,факт е,но въпреки това не мисля,че самостоятелната форма ще те удовлетвори. Все пак ти си решаваш.
Muse_of_Madness
01-21-2009, 17:43
Разбирам, но още друго си е всяка сутрин вместо към училище да поемаш към градската библиотека... и то с мерак и енергия, не изцеден и отчаян.
Другото е въпросите ми по-горе, също така- навършвам 16 на 19ти, ще е възможно ли допускане или само ако направя 15 неизвинени след навършването и след уречения за молбите 5ти?
Това се гласува по учителските съвети и ако нямаш основателна причина няма въобще да ти разрешат такова нещо! По принцип до колкото знам спортисти, които ходят по състезания и т.н. ги пускат или хора с проблеми със здравето.
Darkkiss
01-21-2009, 20:44
Въпросите ми са относно изпитите- заплащат ли се и колко? Допуснат ли си до национални олимпиади като ЗМС и ЕМТ? Още ли имаш безплатен достъп до училищната библиотека?
ЗА ДА МИНЕШ НА ТАКАВА ПРОГРАМА ТРЯБВА ДА СИ С 6.00 КОЙТО НЯМА ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА ДА НЕ МОЖЕ ДА ОДИ НА ДАСКАЛО
МОЯТА ПРИЧИНА БЕШЕ ЧЕ БЯХ ПРОФЕСИОНАЛ СНОЛБОРДИСТ И НЕ МОЖЕХ ДА ПОСЕЩАВАМ ЧАСОВЕТЕ ПО ЗИМНИТЕ МЕСЕЦИ
НИЩО НЕ ПЛАЩАШ ЗА ИСПИТ И ТН... ТРЯБВА ДА СЕ ВИЖДАШ С УЧИТЕЛИТЕ ТИ ПОНЕ 1 ПЪТ НА СЕДМИЦА
ПС: ЗА ДА МИНЕШ НА ТАКАВА ПРОГРАМА ТИ ТРЯБВАТ СЕРИОЗНИ ВРЪЗКИ ...
Fantomche
01-21-2009, 22:58
ЗА ДА МИНЕШ НА ТАКАВА ПРОГРАМА ТРЯБВА ДА СИ С 6.00 КОЙТО НЯМА ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА ДА НЕ МОЖЕ ДА ОДИ НА ДАСКАЛО
МОЯТА ПРИЧИНА БЕШЕ ЧЕ БЯХ ПРОФЕСИОНАЛ СНОЛБОРДИСТ И НЕ МОЖЕХ ДА ПОСЕЩАВАМ ЧАСОВЕТЕ ПО ЗИМНИТЕ МЕСЕЦИ
НИЩО НЕ ПЛАЩАШ ЗА ИСПИТ И ТН... ТРЯБВА ДА СЕ ВИЖДАШ С УЧИТЕЛИТЕ ТИ ПОНЕ 1 ПЪТ НА СЕДМИЦА
ПС: ЗА ДА МИНЕШ НА ТАКАВА ПРОГРАМА ТИ ТРЯБВАТ СЕРИОЗНИ ВРЪЗКИ ...
na samostoqtelna forma na obu4enie se minava i ako te izklu4at i v gradu ti nqma drugo u4ili6te koeto da otgovarq na programata na tvoeto...sled 16 godini ima6 pravo da spre6 da hodi6 na u4ili6te