Влез

View Full Version : Майка ми убива мечтата за която се боря

TheBestFriends
01-22-2009, 19:19
Здравейте, хора..
Стигам до тук, че да искам вашата помощ. Гледам доста от вас имат проблеми с родителите и гледам, че хубави отговори им се дават.
Та сега по същество..
От няколко години живея в чужбина. Преди седмица обаче получих предложение (няма да казвам точно какво), което приех, но трябваше да се върна в България за година, ако не и повече. Само, че милата ми майка не е съгласна с това. Защото аз в БГ освен в нас, няма къде другаде да живея. Та майка твърди, че първо трябва да завърша колежа тук и след това да се върна. Днес се карахме поне 3 часа по телефона. И това не е първия път.. За една седмица сме се карали поне 20 пъти. И винаги аз затварям слушалката и разплакана се тръшвам на леглото :? Омръзна ми майка ми да убива всяка една моя мечта.
Преди години исках да замина да уча в София, но майка ми не ми даваше да отида. Винаги се карахме и аз накрая винаги се затварях разплакана в банята. Няма ми доверие от както се помня.
А сега отново се сблъсквам с този проблем. Тя толкова ли не може да разбере, че това е важно за мен ? :-#

Въпреки, че вече не съм тийнейджър искам да ви попитам: Как да докажа на майка ми, че може да ми има доверие и как да я спра да убива всяка една моя мечта. Наистина ми омръзна. Само за миг си представете майките ви да съботират вашите искания и желания..които толкова искате да постигнете и сте готови на всичко, но майка ви казва: НЕ, не може..забрави за това
Именно това едно изречение ме е разплаквало от малка..и все още не мога да се справя с него.

DieselBlood
01-22-2009, 19:24
на колко си?ако си над 18 бали мааму идваш тука зимаш една квартира,бачкаш и си уредена

TheBestFriends
01-22-2009, 19:28
над 18 съм, но не това е въпроса
като съвсем малка майка ми, ми беше упора във всичко, винаги търсех в нея подкрепа и разбирателство..
сега ми е супер кофти, че съботира всичко, което правя и ми няма доверие..
разбираш ли, тя за мен е на първо място в тоя живот и ми е супер тежко да не ми вярва и да ме разплаква всеки път когато говорим за мечтите ми

Jumbie483
01-22-2009, 20:28
Хора давайте мнения. Аз имам АБСОЛЮТНО същия проблем :-k

LeVsKaRcHeTo89
01-22-2009, 21:19
над 18 съм, но не това е въпроса
като съвсем малка майка ми, ми беше упора във всичко, винаги търсех в нея подкрепа и разбирателство..
сега ми е супер кофти, че съботира всичко, което правя и ми няма доверие..
разбираш ли, тя за мен е на първо място в тоя живот и ми е супер тежко да не ми вярва и да ме разплаква всеки път когато говорим за мечтите ми
А от какво мислиш че е продиктувано нейното недоверие към тебе?Да не си сгафила нещо сериозно.....? :( Или тя още.....си мисли че си малкото момиче....което ще слушка мама...Според мен трябва по някакъв начин да и кажеш вече да не ти се бърка в работите.....защотото ти си вече на 18 и можеш да преценяваш нещата трезво.....и да взимаш правилните решения за себе си които те биха накарали да се чустваш щастлива и удовлетворена.... :)

taNcheto93
01-23-2009, 10:12
Не я питай дали може, просто и заяви, че искаш да го направиш. Обясни и че това е много важно за теб. Ако когато ти откаже нещо и ти започваш да плачеш и се отказваш, вместо да се стараеш да получиш това което искаш няма да постигнеш нещо. Не се отказвай от мечтите си. И аз от както се помня винаги съм се съгласявала с наще и винаги съм плакала вместо да се опитвам да получа това което искам. Ти все пак си пълнолетна и сама решаваш какво да правиш с живота си, стига да не зависиш от майка си.

Firstwave
01-23-2009, 10:24
Ставаш независима и правиш каквото си искаш. Когато имаш независимост ще видиш ,че отношението към теб ще се промени.