Влез

View Full Version : ПРИКАЗКА ЗА ЖИВОТА ДНЕС

VVT
01-23-2009, 11:50
И нека да ви разкажа една приказка:Така...ами решавам аз да отида на дискотекааа..и с една моя приятелка за пръв път искаме да вървим пеша...и така...след малко тя почна да псува един човек...и аз се чудя за кво...а той нашия върви зад нас и "патка" и хич не му пука..!Хванахме си такси...влязохме в дискотеката иии си поръчахме...и какви картинки да видя аз! Малки момиченца на по 12 годинки мятат луди гюбеци на столовете...само и само да спечелят една бутилка водка!После влизам в тоалетната...и гледам подсмърчащи лапета-момичета и момчета...отначало си мислех че плачат...или са болни...ооо НЕ голяма грешка...по едно време едното извади 2-3 хапченца...и аз седя....и гледам...и излязох де! С приятелката решихме да отидем на друга дискотека...и аз си помислих "и без това тази стана доста противна"...жалки пикли и пиклиоФци се друсат, защо?Защото е на мода ли...защото живота им е прекалено труден ли, с разбито сърце ли са...какво по дяволите им се беше случило че да правят това?Напротив..живота им е прекрасен но те са прекалено тъпи тикви и искат да го направят красив с дрога??Ето и едни други индивиди...днес-Мъжете - "дай да си оскубим веждите...да си пуснем дълга косица...дай да махна секи косъм от тялото си, че да заприличам все повече на жена" ми как няма да се отвратя....не съм лесбийка че да искам такъв мъж....но от къде тея комплекси...от къде, на къде ???? Майната им...но ето и друга мазна картинка....малките момиченца...почнаха да разбират поече за някои неща..затова и имат полови контакти на 12..?Да, бе едно кат ми истърси ,че на 13 вече било спало с 10-на...аз напрао гледах кат теле!И си викам "абе путко майчина..ти не знаеш как да си избършеш дупето още...почнала да се чука" Мале ..МАЛЕ!!А и още една група...тази на която живота им е толкова труден...мъчителен..толкова мъка...разбити сърца... Тц ТЦ ...я малко се стегнете ...как така живота ви е гаден..виждам, че имате дрехи на себе си...не сте гладни...не се дрогирате...не водите развратен живот...какво стана!??РАзБИТИ СЪРЦА....плюя ви на слабостта...защото знаете ли че по света..има болни..ама много болни хора...които знят кога ще свърши живота им?Я си представете че знаете кога ще свърши всичко...е това наричам аз нещастни хора...ама в правото си...са...жал ли ви е за тях??Или си казвате на глас "Ужас" а на ум "Добре ,че не съм аз" !!Жалка истина...но е така! Знаете ли...разбити сърца...че вие НЕ сте слепи...глухи...ненормални... знаете ли, че вие сте тук...само с една цел ... да бъдете себе си...защото да бъдеш себе си е достатъчно...Но ..не то вие как да го разбирате...ето оооще една група! ТЕзи нормалните...по насочените...дето оня горе ..така малко им сече...хахах как тези хора да се впишат днес...в тази лайнарщина тука...какви изроди се пръкнаха...какво стана ...с човечните хора...които все още знаят какво е ценност.??Дайте само да се наливаме...да пукаме с шишетата...аа ще кажете "Та нали един живот живеем" "От сън спомен няма" - Правилно...ама мама ти убита...кат изпиеш една бутилка...кво ще запомниш от живота си!Ето това са днес...младите хора...от които бъдещето на БГ зависи!....По пътя се отказахме..да ходим на друга дискотека....нямаше смисъл......Прибрахме се !За нея не знам, но Аз не можах да заспа....

И ето някои неща ,за които се замислих:

Какво е най-важното във вашият живот?Ще кажете семейството, приятелите, любовта и т.н.
Но аз се замислих къде е корена ..??Къде е онова най-важно нещо, което крепи тези връзки!ДА..сетих се! Прошката!Замислете се...без нея не би могло да съществува нищо!? При горещ спор с половинката...ако никой не отстъпи има ли любов?При изневяра ако не простиш, обичаш ли...или даваш път на гордостта си!Да, тя любовта не би съществувала без прошката! Когато излъжеш семейството си..за (най-прост пример) оценките в бележника...за това, че ще ходиш да учиш в някой приятел а вместо това отиваш на дискотека...ако няма прошка би ли съществувало семейството... ако не ти простят и те изгонят за тези дребни неща...това семейство ли е? Ако излъжеш приятел ...дори и благородна лъжа да е...ако я няма прошката би ли имал приятели? Никой от нас не си дава сметка колко много пъти са му проштавали!Сигурно не могат да се проброят! Прошката е най-ценния подарък!

Kostadin_682
01-23-2009, 12:13
хм.. Братле прочетох темата, и да ти кажа ме накара да се замисля... :(
лошото, е че има доста истини в темата ти :(

VVT
01-23-2009, 12:17
Така е..знам!!!Но трябваше да го напиша!А бтв :Д аз съм гърл :D

Kostadin_682
01-23-2009, 12:23
Така е..знам!!!Но трябваше да го напиша!А бтв :Д аз съм гърл :D
Извинявам се... :(

VVT
01-23-2009, 12:27
Няма нищо.. :razz: :)

yahhooo
01-23-2009, 12:29
Накъде отива светът. Точно това е реалността. Живота е такъв какъвто си го направиш.

malone
01-23-2009, 15:59
Прочетох темата-изляла си си гнева...Света отива към саморазрошение за жалост.Има все още хора,които се водят от някъв прост,но важен морал,но всички те са като птици без криле сред тези,които повърхностните неща са ги превърнали в хора лишени от човечност.Пък и може би най-големия проблем на повечето млади е стереотипното мислене и това че се водят по модата,по едно измисленно и не тяхно мнение.Като цяло темата ми хареса,но мисля също че и мненията и на останалите съфорумци няма да се различават от това на автора,но дано се получи някаква дискусия.

ThePowerOfLove
01-23-2009, 16:20
Жалко, че това е истината :(

suunnseT
01-23-2009, 16:24
мисля ,че да се концентрираш над прошката за сега не е най-важното ...... Аз всяка вечер влизам в скайп и чета сърцераздирателните ... пълни с още детска неграмотност и с глупави безсмислени думи текстове за живота и околните. И си викам : аве келеши къде ми говорите за живота когато не сте видели и капка в тая безна ...? Вярно има хора които се раждат и живеят до старини без съществени проблеми , но има такива които изпитват всички на гърбът си и пак успяват да съчетаят и да открояват стойностното ! И навсякъде където се озърна е така .... деца , деца с късите поли с токовете с тоновете грим и им слушам думите : Аре мааа шматко !" и мога само да им кажа : БЕзнадеждни ! :) и все пак ми е болна тема всичко с тези наркотици .. цигари .. алкохол което виждам ! Не защото аз не съм пушила и пила ,но мисля ,че не им е дошло времето !

eveto_xx
01-23-2009, 16:24
Прави сте, и колкото да съжаляваме, да се ядосваме - няма начин, общестовто е много отпуснато, свободата сме превърнали в свободия ... Навсякъде в България е така, нямаме ценности , не можем да се радваме на живота.Изгубили сме смисъла на всичко, забравили сме как се живее.А всъщност просто съществуваме и действаме първосигнално, правим само това, което ни е по-лесно и ни доставя повече удоволствие, действаме първосигнално, без да се замисляме и си казваме- всички го правят, защо не и аз ... което е най - лошото. Темата обхваща много проблеми, може много да се говори. Но всичко е изчерпано вече, остава ни само да се държим на положение и да се опитваме да помагаме на самозабравилите се.От там нататъка , както се казва, всичко е в Божийте ръце ...

SiNiStEr
01-23-2009, 16:43
Все едно аз съм го писала това,права си за абсолютно всичко,наистина много жалко за пропиляното детство...

Jumbie483
01-23-2009, 16:59
Напълно права си
Наскоро попаднах на една снимка в сайта album.bg на която беше момиче на 13 години. По лицето си имаше толкова грим, че приличаше...да не казвам. Беше с изключително прилепнала бяла рокля и някакви сандалки. Беше ужасна гледка. На всичкото от горе под снимката пишеше: ''koito nosi bqlo, mnogo mu se doebalo" - дааа, това пише под снимка на 13 годишно момиче..
без коментар просто

а най-отвратена съм от момиченцата, които пишат по скайп, че без еди кой си ще умрат, че нямат повод да живеят и т.н....а когато ги попиташ на колко години си, най-честия отговор е:
- на 12
- на 13
- на 14
не дай си Боже - на 11

Axe_vs_Sword
01-23-2009, 17:23
Браво за темата и от мен, авторке! Такива като теб ми вдъхват надежда :)

VVT
01-23-2009, 17:42
Благодаря ви много!Наистина се радвам, че има хора които разбират това дето съм написала!

sisityy
01-23-2009, 17:44
Bravo za temata ... Makar da e taka ni6to ne mojem da promenim ...

zaraaa
01-23-2009, 17:47
Браво за темата и от мен, авторке! Такива като теб ми вдъхват надежда :)

Съгласна съм! Аз ще разкажа за един случай наскоро - стоят си две приятелки на спирката и си седнали на пейката, бях до тях..... голяма грешка...... бяха около 15 годишни! Започнаха да си говорят на висок тон, без дори да се съобразят, че аз съм там и им слушам глупостите, а за тях геройствата им....едната беше така да се каже по-отворена и започва да разказва на другата как била на един купон и как пиела водка в чаша за безалкохолно на екс....толкова се напила, че не знаела какво прави и казала на едно момче:" Айде бе, ела да ме Е..ш" , а след това как я държали, защото щяла да припадне от алкохола в кръвта и, разказа породи смях у двете! Другото нещо, което ми направи адски грозно впечатление - двете похапват вафли и мляскат ужасно грозно, а след това хвърлиха опаковката под пейката на спирката ( кошчето беше на 3 крачки от тях), но те НЕ, нали трябва да са ИНТЕРЕСНИ! Отидоха зад спирката пушиха и се разделиха с целувки и прегръдки ( помислих си поне може би са Истински приятелки, но едва ли) И за друго се замислих - Това ли е бъдещето на България, ако отговорът е ДА - Жалко, просто Трагично!!! :( :( :(

VVT
01-23-2009, 17:55
Ако не можеше да се направи нищо ...нямаше да го напиша!!!Винаги може да се направи нещо...макар че и аз на моменти съм се отчайвала и съм си казвала "забрави...безнадежден случай" но не е така... винаги трябва да има втори шанс...та дори ако се налага трети....надявам се като станат по-големи тези деца да разберат глупостите които са правили! :?

BaiToq
01-23-2009, 18:23
Интересно...има верни неща,казани
точно,има и други,казани под властта
на емоциите,но най-хубавото е,
че има мисъл,поздрави за автора.
Аз знам къде се корени днешната
действителност.
В бившата тоталитарна власт и
в "прехода",оказал се поредния хитър замисъл
на червените чичковци.
Не ми се говори на тази тема.
За себе си съм убеден в това,
имам и доказателства,не смятам за пиша повече.

А за финала на темата-да,прошката е
нещо велико,но е по-добре да
си спестяваме подобни банални изказвания.
Клиширани се.
"Да грешиш е човешко,да прощаваш-божествено!"
Това всеки го знае.
Но опитва ли се да го прави???

shemetkaa
01-23-2009, 18:31
И нека да ви разкажа една приказка:Така...ами решавам аз да отида на дискотекааа..и с една моя приятелка за пръв път искаме да вървим пеша...и така...след малко тя почна да псува един човек...и аз се чудя за кво...а той нашия върви зад нас и "патка" и хич не му пука..!Хванахме си такси...влязохме в дискотеката иии си поръчахме...и какви картинки да видя аз! Малки момиченца на по 12 годинки мятат луди гюбеци на столовете...само и само да спечелят една бутилка водка!После влизам в тоалетната...и гледам подсмърчащи лапета-момичета и момчета...отначало си мислех че плачат...или са болни...ооо НЕ голяма грешка...по едно време едното извади 2-3 хапченца...и аз седя....и гледам...и излязох де! С приятелката решихме да отидем на друга дискотека...и аз си помислих "и без това тази стана доста противна"...жалки пикли и пиклиоФци се друсат, защо?Защото е на мода ли...защото живота им е прекалено труден ли, с разбито сърце ли са...какво по дяволите им се беше случило че да правят това?Напротив..живота им е прекрасен но те са прекалено тъпи тикви и искат да го направят красив с дрога??Ето и едни други индивиди...днес-Мъжете - "дай да си оскубим веждите...да си пуснем дълга косица...дай да махна секи косъм от тялото си, че да заприличам все повече на жена" ми как няма да се отвратя....не съм лесбийка че да искам такъв мъж....но от къде тея комплекси...от къде, на къде ???? Майната им...но ето и друга мазна картинка....малките момиченца...почнаха да разбират поече за някои неща..затова и имат полови контакти на 12..?Да, бе едно кат ми истърси ,че на 13 вече било спало с 10-на...аз напрао гледах кат теле!И си викам "абе путко майчина..ти не знаеш как да си избършеш дупето още...почнала да се чука" Мале ..МАЛЕ!!А и още една група...тази на която живота им е толкова труден...мъчителен..толкова мъка...разбити сърца... Тц ТЦ ...я малко се стегнете ...как така живота ви е гаден..виждам, че имате дрехи на себе си...не сте гладни...не се дрогирате...не водите развратен живот...какво стана!??РАзБИТИ СЪРЦА....плюя ви на слабостта...защото знаете ли че по света..има болни..ама много болни хора...които знят кога ще свърши живота им?Я си представете че знаете кога ще свърши всичко...е това наричам аз нещастни хора...ама в правото си...са...жал ли ви е за тях??Или си казвате на глас "Ужас" а на ум "Добре ,че не съм аз" !!Жалка истина...но е така! Знаете ли...разбити сърца...че вие НЕ сте слепи...глухи...ненормални... знаете ли, че вие сте тук...само с една цел ... да бъдете себе си...защото да бъдеш себе си е достатъчно...Но ..не то вие как да го разбирате...ето оооще една група! ТЕзи нормалните...по насочените...дето оня горе ..така малко им сече...хахах как тези хора да се впишат днес...в тази лайнарщина тука...какви изроди се пръкнаха...какво стана ...с човечните хора...които все още знаят какво е ценност.??Дайте само да се наливаме...да пукаме с шишетата...аа ще кажете "Та нали един живот живеем" "От сън спомен няма" - Правилно...ама мама ти убита...кат изпиеш една бутилка...кво ще запомниш от живота си!Ето това са днес...младите хора...от които бъдещето на БГ зависи!....По пътя се отказахме..да ходим на друга дискотека....нямаше смисъл......Прибрахме се !За нея не знам, но Аз не можах да заспа....

Какво е най-важното във вашият живот?Ще кажете семейството, приятелите, любовта и т.н.
Но аз се замислих къде е корена ..??Къде е онова най-важно нещо, което крепи тези връзки!ДА..сетих се! Прошката!Замислете се...без нея не би могло да съществува нищо!? При горещ спор с половинката...ако никой не отстъпи има ли любов?При изневяра ако не простиш, обичаш ли...или даваш път на гордостта си!Да, тя любовта не би съществувала без прошката! Когато излъжеш семейството си..за (най-прост пример) оценките в бележника...за това, че ще ходиш да учиш в някой приятел а вместо това отиваш на дискотека...ако няма прошка би ли съществувало семейството... ако не ти простят и те изгонят за тези дребни неща...това семейство ли е? Ако излъжеш приятел ...дори и благородна лъжа да е...ако я няма прошката би ли имал приятели? Никой от нас не си дава сметка колко много пъти са му проштавали!Сигурно не могат да се проброят! Прошката е най-ценния подарък!

macka i az ne sum lezbiika ama po4vam da go obmislqm det se vika to4no zarado tazi "prikazka"....mn dobra tema :-)

AnIcHkAtA
01-23-2009, 18:46
Съгласна съм с темата, но и съм убедена, че поне половината от хората писали в нея са правили, правят и ще продължават да правят същите неща описани в първия пост.Всички знаем проблемите и обвиняваме другите за тях, а всъщност не се заглеждаме в себе си.И мисля, че ключа за един по-добър свят не е само в прошката, ами и в това да си заинтересуван за околните.Ако тези, които си видяла в дискотеката се замислят как ще се чувстват родителите им ако ги видят, дори да нямат грам мозък в главите си, поне половината не биха го правили.Тук идва и прошката за останалите-всеки има луди години и всеки заслужава да му бъдат простени грешките, стига да ги осъзнае и поправи.

И двата най-смислени цитата, от които мисля, че всеки може да извади поука за себе си:
"Преди да мърмориш за снега на покрива на съседа си, почисти този пред прага си."
"Нека не ги съдим, защото те постъпват така, както бихме постъпили ние при подобни обстоятелства."

VVT
01-23-2009, 19:07
Не казвам че съм безгрешна!Но казвам че все още ми сече пипито!И никога не съм вземала хапове...винаги съм се старала да бъда по-човечна дори и след границата на възможностите ми!Но че съм бясна и ги обвинявам-ДА ТАКА Е!Защо ли?Примерно защото имам братовчедка, която ще е на 12 годинки..и нейните приятелки са точно този тип...макар че все оше тя си е на земята!Защото да вземаш дрога...да не мислиш за образованието си....за мен не е правилно!Не си мислете че съм безгрешна...и аз излизам да се забавлявам...слушам само хаос-Но не се дрогирам...даже след малко ще излизам понеже стояь 2 седмици вкъщи за да си взема изпита!Не казвам че трябва да сме Ангели(това никога няма стане) просто да се замислим над тези неща...че имаме доста повече способности...и умения....вместо да си пропиляваме живота като днешното поколение!

AnIcHkAtA
01-23-2009, 19:57
Не, аз не исках да кажа това, ако така е прозвучало.Прекалено малка съм, за да казвам кой е безгрешен и кой-не.Съгласна съм с всяка една дума, която си написала, но не и с това, че ги обвиняваш.Била съм като тях.Да, ходила съм по дискотеки и съм "мятала луди гюбеци по столовете", не съм вземала нито алкохол, нито наркотици, но съм се държала адски неприлично за годините си, дори и за годините на които съм сега, защото съм на някакви нищожни 14 годинки и знам колко съм малка.Просто майка ми успя да ме вкара в правия път и сега осъзнавам грешките си, старая се да не ги повтарям, и успявам, късам се от учене, за да мога да изкарам приличен бал и да вляза в хубаво училище, защото мисля, че средата е най-важна.С две думи промених се, дори скъсах с доста от приятелите си, защото виждах накъде отиват.Щом аз успях да се откъсна, значи всеки може да го направи и по-добре да се опитваме да наливаме акъл, вместо да ги съдим.Мое мнение.

CryForMe
01-23-2009, 20:22
еми...да...така е.
нооо аз не мисля, че има надежда... прекалено са много тези, които от 11-годишни вече са ясни, че не стават за нищо...
затва и целта, по която усилено работя е "учи, учи, учи, при първа възможност - бягай" ... щото в българия нормален живот не може и няма да може да се води.

sladur4etyYy
01-23-2009, 20:30
еми...да...така е.
нооо аз не мисля, че има надежда... прекалено са много тези, които от 11-годишни вече са ясни, че не стават за нищо...
затва и целта, по която усилено работя е "учи, учи, учи, при първа възможност - бягай" ... щото в българия нормален живот не може и няма да може да се води.

престанете с тва ''ми да, то в българия е така, ми да, тя българия еди кво си''. не ви е българия виновна, ако един човек си е болкук, ще си остане боклук, ако ще и на тимбукту да се изсели!
иначе съм съгласна с темата, само искам да вметна, че това, например, да ''мяташ гюбеци'' си е някакъв вид забавление, дори и аз го правя :D (казвам го само, защото ми се стори, че това се смята за нещо лошо, а за мен не е така). но има разлика м/у забавлението и вече изброените други неща в темата- наркотици, алкохол, цигари, ако щете и разврат.

tedi_96
01-23-2009, 21:46

аз съм на 12 правя 13 следващия месец ,ако ти кажа че със моите приятелки които излизаме някои от тях пушат и пият и това се превраща във ежедневие за нас хич не се базикам даже най примерните които не сам подозирала просто нямам думи искам да кажа също че и аз съм такова келеме , като изляза със приятели и щото сме по морето като утидем на плажа и си купуваме една голяма биричка и си пийваме мн хубаво ,но според мен тея водки цигари секс това вече е лиготия нали така всичко е Fun!във рамките на нормата. и просто знам че ви очеявам така но какво да се прави и аз им казвам и им се карам но какво да направя освен да отказвам .
искам само да кажа да овторката точно така какво толкова и ем лошо във живота !! а а а да си мислят и тва сичко идва от тея емота модата ''живота ми е гаден''исками се да им ударя един шамар или наистина да осъзнаят какво е живота да ти е гаден !

suunnseT
01-23-2009, 22:07

аз съм на 12 правя 13 следващия месец ,ако ти кажа че със моите приятелки които излизаме някои от тях пушат и пият и това се превраща във ежедневие за нас хич не се базикам даже най примерните които не сам подозирала просто нямам думи искам да кажа също че и аз съм такова келеме , като изляза със приятели и щото сме по морето като утидем на плажа и си купуваме една голяма биричка и си пийваме мн хубаво ,но според мен тея водки цигари секс това вече е лиготия нали така всичко е Fun!във рамките на нормата. и просто знам че ви очеявам така но какво да се прави и аз им казвам и им се карам но какво да направя освен да отказвам .
искам само да кажа да овторката точно така какво толкова и ем лошо във живота !! а а а да си мислят и тва сичко идва от тея емота модата ''живота ми е гаден''исками се да им ударя един шамар или наистина да осъзнаят какво е живота да ти е гаден !

хахахахах и какъв шамар бе нали и ти си пийваш на морцето .... МОМИЧЕ ТА ТИ СИ НА 12 !!! Ако ми кажеш ,че да пиеш БИРИЧКА е нормалнои за теб и твоят подрастващ организъм се хвърлям от автобус и след тва ше подскачам на един крак !

Axe_vs_Sword
01-23-2009, 22:21

хахахахах и какъв шамар бе нали и ти си пийваш на морцето .... МОМИЧЕ ТА ТИ СИ НА 12 !!! Ако ми кажеш ,че да пиеш БИРИЧКА е нормалнои за теб и твоят подрастващ организъм се хвърлям от автобус и след тва ше подскачам на един крак !

Да не говорим, че съм момче и на 12 още си прекарвах детството.

Seducti0n
01-23-2009, 22:41
:) До хубави изводи са стигнали.
Но повечето от вас просто разказват някакви случки и се възмущават от това, което виждат, без да се замислят какво довежда до деградацията на младото поколение.
И не, аз не съм моралистката, която отрича на 100 процента, употребата на алкохол, цигари и наркотици.Аз съм момичето, седящо твърдо зад тезата, 4е всичко трябва да се прави с мярка и разум.
Това е реалността, независимо дали ви харесва.Да, грозно е, неприятно е, но е факт.Всичко идва от семейството, от обстановката в която едно дете израства, от приятелската среда /която сам избира/ и от училищната /която обстоятелствата му налагат/.
През тийн годините искаме да опитаме и да изживеем всичко, но понякога именно това желание ни коства много.
Да, разбираемо е, не опреквам никого, просто ми се иска по-често да се използва сивото вещество, а не да се ръководим от стадния принцип.Сега ни е времето да се изградим като личности, индивидуалности, а не да подръжаваме на някого, без да сме наясно защо го правиме.
Иначе, всички искаме да сме готини, просто всеки има различни представи и методи за да го постигне.Тъжно е, когато млади момичета избират пътя на пианството и курвенските изпълнения, но в край на сметка това е тяхно право...

Axe_vs_Sword
01-23-2009, 23:05
:) До хубави изводи са стигнали.
Но повечето от вас просто разказват някакви случки и се възмущават от това, което виждат, без да се замислят какво довежда до деградацията на младото поколение.
И не, аз не съм моралистката, която отрича на 100 процента, употребата на алкохол, цигари и наркотици.Аз съм момичето, седящо твърдо зад тезата, 4е всичко трябва да се прави с мярка и разум.
Това е реалността, независимо дали ви харесва.Да, грозно е, неприятно е, но е факт.Всичко идва от семейството, от обстановката в която едно дете израства, от приятелската среда /която сам избира/ и от училищната /която обстоятелствата му налагат/.
През тийн годините искаме да опитаме и да изживеем всичко, но понякога именно това желание ни коства много.
Да, разбираемо е, не опреквам никого, просто ми се иска по-често да се използва сивото вещество, а не да се ръководим от стадния принцип.Сега ни е времето да се изградим като личности, индивидуалности, а не да подръжаваме на някого, без да сме наясно защо го правиме.
Иначе, всички искаме да сме готини, просто всеки има различни представи и методи за да го постигне.Тъжно е, когато млади момичета избират пътя на пианството и курвенските изпълнения, но в край на сметка това е тяхно право...
Еми, замислял съм се. И според мен поне някои от причините са:
-милото държание на учителите (шапка свалям на грубите (с граници), които още ги има)
-родителите, които са богати и им дават свобода, естествено...
-порното, което не знам от къде са проявили интерес към него и от там вече курвенските истории и мисълта за секс, която обвзема голяма част от мозъка на повечето момчета
-съвременните джаджи. Защо ли? Пример - чрез тях си качват (да не изпадам в подробности какви) снимки в сайтове за запознанства.
-алкохола, цигарите, че и наркотиците, както казахте. Не знам за какво ги приемат, сигурно за да "пораснат бързо".

Seducti0n
01-23-2009, 23:14
Axe_vs_Sword,
не е виновно само порното.
Секса е навсякъде.Вече няма еротика, от всякъде лъха на евтин секс, на продажност, гадно е...
Колкото до учителите-Днес те нямат стимул да възпитават, все пак не им се плаща за това.Много малко са тези, които ще имат желанието, търпението и силите, не просто да си изпеят урока, да напишат отсъствията и да изпитат, а да направят така, че учениците да ги уважават и да имат отношение към предмета.

tedi_96
01-23-2009, 23:51

Да не говорим, че съм момче и на 12 още си прекарвах детството.

Ne ne kazvam che e normalno no az da ne bi da sam nqkakva alkoholichka sas taq bira che neshto da mi povredi razvitieto gluposti edna kutiika za nastroenie ne e koi znae kakvo pak i na 12 da piq bira o molq vi az sam nai golemiq prestapnik.
vajnoto e nqkoi hora da ne preskachat tazi granica kato povecheto mi vrasnichki ! no kakvo da se pravi :(

VVT
01-24-2009, 08:44
Хора не говорим ...кой колко пие...пуши и дали е нормално за младите!Говорим за това, че никой няма воля...да погледне живота и да открие че може да се забавлява...без да се дрогира...без да се изчука с целия свят...без да се налива за да покаже че може! :o А и никой не каза нищо за "мъжете" днес...което е жалко...

Seducti0n
01-24-2009, 09:37
Хора не говорим ...кой колко пие...пуши и дали е нормално за младите!Говорим за това, че никой няма воля...да погледне живота и да открие че може да се забавлява...без да се дрогира...без да се изчука с целия свят...без да се налива за да покаже че може! :o А и никой не каза нищо за "мъжете" днес...което е жалко...

:) Мъжете се възползват от това, което жените предлат /било то в трезво или пиано състояние/.

serafin
01-24-2009, 09:53
Браво една смислена тема супер на авторката да продължава все така.

П.С. Хъм 11-12 годишни шмъркат мм даа ,но не са ли виновни в някаква степен ордители ,че ги пускат толкова малки по дискотеки примерно,но и модата както и това де се изфукаш пред "приятели" ги кара да правят така според мен.

Slawi92
01-24-2009, 10:19
i mene towa mnogo me nakara da se zamislq i e jalko az minalat sedmica otidoh s fr v taka narechenata discoteka Amor :X towa e dupka a ne disco polowinata sa na po 12-14 godini nekwi maloletni kurvi vurtat kiuchecci pinali po malko i se nadrusali i glei kwo prawat ili nekwi momcheta na po 13-14 godini i poznaat nekoi batko i se prawat na koi sum az dosta e jalko0 :( :( :( :(

malkotoo
01-24-2009, 14:08
Не, аз не исках да кажа това, ако така е прозвучало.Прекалено малка съм, за да казвам кой е безгрешен и кой-не.Съгласна съм с всяка една дума, която си написала, но не и с това, че ги обвиняваш.Била съм като тях.Да, ходила съм по дискотеки и съм "мятала луди гюбеци по столовете", не съм вземала нито алкохол, нито наркотици, но съм се държала адски неприлично за годините си, дори и за годините на които съм сега, защото съм на някакви нищожни 14 годинки и знам колко съм малка.Просто майка ми успя да ме вкара в правия път и сега осъзнавам грешките си, старая се да не ги повтарям, и успявам, късам се от учене, за да мога да изкарам приличен бал и да вляза в хубаво училище, защото мисля, че средата е най-важна.С две думи промених се, дори скъсах с доста от приятелите си, защото виждах накъде отиват.Щом аз успях да се откъсна, значи всеки може да го направи и по-добре да се опитваме да наливаме акъл, вместо да ги съдим.Мое мнение.

мисля че всеки има нужда да опита от тези неща, но е друго да ти стане начин на живот.
Аз също съм на 14 и съм ходила на дискотеки.. по купончета с фр, но не пия, не пуша , не се дрогирам, защото не е това начина да се забавляваш !Някои правят тези неща, за да се докажат, за да не бъдат по-назад от приятелите си, които не се замислят защо го правят и определено не са тръгнали в правата посока.
Има начин да им се налее акъл в главата, но не сме ние тези които ще го направят, а родителите им.. хората които би трябвало да говорят с децата си за тези неща.. или не им се занимава или просто не знаят какво правят техните уж милички и добрички съкровища! :wink:

bonbon4enceto11
01-24-2009, 14:28
Само мога да кажа.. БРАВО НА АВТОРКАТА :)

VVT
01-24-2009, 14:33
Благодаря много! :)

Megsimeg
01-24-2009, 15:31
Много хубава тема,наистина трябва да се замислим за това.За съжаление всичко си е самата реалност,много жалка картинка!
Днешното поколение просто си пропилява живота.Смешно и жалко е как малки деца се псуват и говорят за секс като за ежедневно занимание.Жалко как заради модата днешно време за да бъдеш готин трябва да се наливаш всяка вечер да се друсаш да се обличаш като кувра,да си се ебал още на 11-12,пълна трагедея.Навсякъде е все една и съща гледака-малки деца,се мисят за много порастнали,сякаш много знаят за живота.И още на по 12 с куп развалени"врзъки" зад гърба си,разни емота дето си режат вените като голямата гъзария.Обличат се като пълни идиоти и модата е на-важното нещо.Най-жалкото за мен е че нямат грам мозък в главите си!Все повече стана модерно да си пълен идиот,сякаш да се учи е нечовешко!?Питаш едно 14 годишно и не може да ти каже кога е създадена българия.Такива примери кокото искаш.Още по голяма трагедеия с годините все повече затъпяват,имам съученици на 18 години(момичета и момчета) страшно запознати със механизмите на секса,изпитва го по билогия и и не знае половите си органи??!!Пълно
безхаберие острана и на родителите,именно те трябва да възпитават децата да им покажат кое добро и кое не ,а не да пускаш 13 годиншната си дъщеря да скита до полунщ по дискотеките с шише водка в ръка и да се прави на вижте кой съм аз.
Такова поколение няма бъдеще! Не мога да си обясня защо така си провалят живота.Кога алкохола и цигарите и всичко друго стана по важно от здравето и бъдещето .Не искаш да учиш,какво ще стане от теб?Цял живот сервитьорка ли ще стоиш?- жалко е!!!
това е само малка част от всичко което ни заобикаля,да не говороим че държавата ни е толкова зле че бих посъветвала всеки млад човек да изгради бъдещето си далеч от тук!
И едни съвет към малките които ще прочетат това- не бързайте да порастнете,има време за всичко!
Можеш да си готин забавен и умен без всички тези неща,аз лично успявам да намеря време за всичко и да уча и да се забавлявам по правилиния начин-живота е прекрасен и не трябва да го пропиляваме,а да намерим начина по който да го изживеем пълноценно!!!

TooLittelTooLate
01-24-2009, 17:22
Страшно вярна тема. Наистина е жалко, че всяко следващо поколение става все по-зле и по-зле. Има страшно много примери от ежедневието. Вчера примерно си се разхождам с една приятелка и две момчета (надали имаха повече от 11 год.) си говорят "Леле как се напих снощи" :shock: и после тръгнаха да ни подсвиркват :shock: и какво ще излезе от тях като пораснат?! И най-лошото е, че вече и едно дете на 5год. може да те напсува... кой ги възпитава тея деца?! Не знам, но все почесто ми се случва да видя някой побеснял родител да се кара на (3-6 год.) детето си и наскора чух реплика от сорта "виждаш ли го тоя юмрук, след малко ще го видиш по отблизо" :shock: и после защо децата се бият?! А това, че всички драматизират ужасно много си е вярно. Ходят с някой от седмица, късат и вече света свърши...дай да си режем вените, да скачаме от някъде. Ей голяма трагедия се прави за всичко...А за модата- колкото по-съблечени, толкова по-добре. И задължително трябва да има много грим. А ква е тая мода с пушенето, напиване, дрогата и секса, не мога да разбера. Интересно е защо некви на по 11-12 год започват да пушат, каква е причината, освен да са "готини"?! Или защо се напиват до безсъзнание.....сигурно за да забравят проблемите си 8-) . А дрогата..е, тя е заради "трудния" живот, все пак не е лесно да си със счупен нокът 8-) Такааа, за секса...е, че то без секс не е интересно... то, стана ежедневие за тия хора...изобщо без романтика, без опознаване на човека до теб....що пък тряа да му знаеш името 8-) Абе всичко отива на бая зле, тия родители да вземат да стегнат положението малко...

А за прошката си напълно права. Няма любов, семейство, приятелство, че дори и ежедневие без прошка. Понякога дори не осъзнаваме, че проштаваме на някой за нещо, макар и маловажно. Прошката наистина е важна. :)

VVT
01-24-2009, 17:33
Всичко вярно за съжаление :-# плаче ми се ... боли ме за тези хора....боли ме, че вече не мога да намеря добри хора...макар че и приятелите ми ми стигат...но искам да намеря някаква надежда...и за другите

beachy_bunny
01-24-2009, 17:48
ххх извинявам се много ... Като прочетох темата мислях ,че я е писал някой на не по-малко от 18 ... , но като прочетох поста " аз съм гърл " ми стана ясно , че не си на повече от 16 ... Нещата в темата са доста преувеличени ...
1-во ако не си отишла на някоя супер долнопробна дискотека ... е щяло да има охрана която не би пуснала тия 12 годишни " тикви " (който не са на по-малко от 16 ) ... Голяма е и вината на власта във случая ... и какво ще ми кажете , че няма достатъчно полицаи ли ... ххх глупусти ... полицаите на смени - дневна,нощна , 3 дни почиват ... заплата не по- малка от 600 лева ... ми спят във патрулките , до като в дискотеките , а и не само там стават мелетата ...
2-ро какво против това мъжете да се поддържат имаш ? ... какво искаш до себеси да имаш добре поддържан мъж или горила ...
3-то Това дали 12 годишните (съмнявам се да са на 12 ... сестра ми е на 12 и мисли само за гаджета .. за нищо повече ... ) които се ебали ... хм чакай малко бе гърлче ... ако майкати и бащати са те истървали какво очакваш ... айде майкати и бащати да ти викат за поредната 3-ка която носиш във училище ... да те наказват да не излизаш месец от вас да видим дали ще е така ... във това главната вина е на родителите ... , а и кой нормален родител ще пусне 12 годишното си дете на дискотека ... и то късна .. . :?
В тая тема си казала неща за който май въобще не си помислила за логичните отговори и за нещата поради които се дължи това тяхно преувеличено от теб държание ...

VVT
01-24-2009, 17:56
Виж какво миличка това "гърл" беше иронично!На 20 съм и съм студентка...наще не са ме истървали ...нямам 3-ки ...!Просто съм достатъчно голяма да се познавам...и да знам на какво съм способна...а отстрани изглежда че все едно не разбираш смисъла...или ми завиждаш поради факта ... че много хора се съгласяват с темата...и я одобряват!
За мъжете: Ем на тебе кат ти е приятно да се целуваш с "мъж" с вежди по-тънки от твоите и с дълга исправена коса...прави го....Аз не говоря за напълно натурални мъже...аз говоря за това че приличат повече на ЖЕНИ!!ТОлкос ли сложно съм го написала???Може би!

beachy_bunny
01-24-2009, 18:14
хах Слабо ме интересува колко хора са съгласни с тебе ... още по-малко ме интересува дали ваще се те изтървали ... и колко 3-ки си имала ... Точно това е един от проблема , че родителите все по-малко обръщат внимание на родителите си , и на държанието им ... на нещата от които се интересуват и от това което правят когато не са със тях ... или пък как искаш да няма малолетни в дискотеките ( долнопробните кръчни звучи по- добре ... ) като полицаите си спът във колите ... или пък обират поредното дръвче със масе в парка и го продават ...
Относно това с момчетата ... Никъде не пише " Дамска преса за коса " и какво ще ми кажеш , че жените които се постригват късо и са със добели вежди искат да приличат на мъже ... :D :D хах

VVT
01-24-2009, 18:18
Преди имаше истински мъже...явно и ти си падасш по тез отвратяги дет са се пръкнали....кат сяко друго момиче, което се води по модата! Няма нищо лошо.....ама така да ме нападаш без...да имаш да кажеш нео съществено е глупаво!

beachy_bunny
01-24-2009, 18:24
не те нападам бе момиче ... всеки има право на мнение .. нали ? не може всички да са съгласни със теб ... аз съм съгласна с теб , но ти не си изтъкнала нещата поради които се случва това ... ясно е ... Малолетни в дискотеки ... Малолетни надрусани като свине ... 15 годишна правила вече 2 аборта и пила 10 пъти ЕСКАПЕЛ ... това е реалноста ... ясно е , но за да бъде така явно трябва да има някакви причини които ти не си споменала , а аз ти казах причините ... , а това за момчетата беше глупаво , защото всеки се харесва по различен начин ... и всеки има правото да си избива начина на живот ... както и стила ... има много истина във темата ... , но това не дава право на никого да търси грешките на друг ... Щом някой се държи по някакъв начин , значи има причина ...

VVT
01-25-2009, 11:02
Да...странно е, че не можеш да разбереш...но всякакви мнения...не ми се спори...!!

Ivalinka
01-25-2009, 12:56
относно мъжете днес... :? ами май ги няма. или поне аз не ги виждам. дано само не съм зле със зрението.
1во- толкова са мързеливи. само вегетират.
някои други пък се интересуват от бодибилдинг, не се отделят от фитнеса, за да докажат колко изкуствени могат да станат.
някои други (може и тези) през вечер се напиват, после имат бели петна и 3ти им разказва как са оправили някоя....
за жалост "мъжете" са такива... толкова е странно да използваме това понятие за тийнейджъри, но както и да е..
естествено, то цялото общество запада, не само те. "нежната" половинка на света понякога се изявява и по-зле.
има ли смисъл да обвиняваме някого. самият свят върви към тотална деградация. какво ли да очакваме за бъдещето :? светлото бъдеще...

VVT
01-26-2009, 12:13
Не казвам че не трябва да се поддържат...а че не трябва да приличат на жени...това е наша роля!!!!!!! :o