PDA

View Full Version : Съжаляваш ли за нещатата,който си казал/а?

fuckUall
01-25-2009, 09:50
На всеки се е случвало да направи нещо и да съжалява след това за него, нали?
Според вас заслужава ли си да съжаляваш за нещо, което вече е минало и свършило... Много хора разсъжадават по този начин: "Щом вече съм го направил/а няма място за съжаление" да но замисляш ли сте се за човека на който сте причинили точно това нещо за което след това се чудиш дали има място за съжаление какво му е. Дали има нужда да чуе "съжалявам не бях прав" ... или дори едно извинявай!
Защо хората са се научили да мачкат всичко по пътя си и да не им мигва окото какво причиняват и носят със себе си?
Понякога дори да не можеш да върнеш времето назад една дума помага да се преодолее част от болката, не мислите ли така?

pandelka
01-25-2009, 09:53
Да се извиниш - наистина е красиво - но е добре да се прави само и единствено когато наистина съжаляваш, а не да изречеш думите и после отново да правиш същото. Макар че - и аз съм се извинявала за неща - и после сигурно отново съм правела същата грешка и то не от злоба, омраза или за отмъщение, а просто защото такъв ми е характерът.
Не бих мачкала никого, макар много пъти да ми се е искало да процедирам така към хора, които го правят срещу мен и(ли) мои близки. И да - има много неща, които е трябвало да премълча, както и други които е трябвало да изрека, за да не доведе мълчанието до по-сериозни сътресения. И да - иска ми се да можех да променя някои неща. Повечето съм ги забравила, на една мъничка част - не съм. И се опитвам да променя - ако не и нищо в миналото, то поне нещо добро за настоящето, за да може да се превърне в нещо красиво за бъдещето

Axe_vs_Sword
01-25-2009, 10:04
Знам, че не си струва, знам, че няма да върна нищо назад, ама не мога да не съжалявам.

fuckUall
01-25-2009, 10:58
Да се извиниш - наистина е красиво - но е добре да се прави само и единствено когато наистина съжаляваш, а не да изречеш думите и после отново да правиш същото. Макар че - и аз съм се извинявала за неща - и после сигурно отново съм правела същата грешка и то не от злоба, омраза или за отмъщение, а просто защото такъв ми е характерът.
Не бих мачкала никого, макар много пъти да ми се е искало да процедирам така към хора, които го правят срещу мен и(ли) мои близки. И да - има много неща, които е трябвало да премълча, както и други които е трябвало да изрека, за да не доведе мълчанието до по-сериозни сътресения. И да - иска ми се да можех да променя някои неща. Повечето съм ги забравила, на една мъничка част - не съм. И се опитвам да променя - ако не и нищо в миналото, то поне нещо добро за настоящето, за да може да се превърне в нещо красиво за бъдещето

доста смислен пост панделче

mitkom89
01-25-2009, 11:01
За нищо не съжалявам, въпреки че често изричам тези думи. Каквото съм направил съм го сметнал за правилно и за това няма смисъл да си кривя душата да казвам, че съм сгрешил. 8-)
Човек е създаден за да върви напред, щом има някой на пътя му понякога се налага да го смачка...

Naughty_
01-25-2009, 11:04
Като се нервирам доста често изричам неща,за които съжалявам :-o

3oPuTy
01-25-2009, 11:10
+1 :o
Дори през последната седмица наговорих куп глупости на един много скъп приятел,за които доста дълго ще съжелявам :o :o :o Добре,че той знаеше,че не ги мисля искренно и не ми се сърди (или поне не ми се сърди много :-D ) :smt008

soul1199
01-25-2009, 11:14
i az ponqkoga sujelqvam za tova,koeto sum kazala ili napravila dori,prosto ne moga da promenq tova,vse pak,kakvoto e bilo-bilo

Jumbie483
01-25-2009, 11:19
До сега съм съжелявала само за две думи, които казах на човека когото обичам страшно много. Но това е вече минало, макар че няколко месеца не спирах да му натяквам колко много съжалявам.. Страшно задължена съм му, че просто ми се усмихна, целуна ме и каза, че няма нищо. Сега много внимавам какво говоря :oops:

BaiToq
01-25-2009, 11:55
Дали има нужда да чуе "съжалявам не бях прав" ... или дори едно извинявай!

Разбира се!
Ако е човек от семейството ми,
или приятел.
Ако е за мазнене-не,в никакъв случай.

Kostadin_682
01-25-2009, 12:02
Ами според мен е хубаво човек да се извини след, като е разбрал, че е сгрешил... хем на него ще му олекне, хем и на обидения човек ще му стане малко по-добре...
Аз, лично казах едно нещо, което беше породено от нерви... и съжалявам...а именно на баща ми...
-Ти ще ме търсиш, но няма да ме намериш, запомни го...

Barbie
01-25-2009, 12:46
Рядко съжалявам за неща, които съм казала. Принципно все са думи, изречени под въздействието на силни емоции (при мен по време на нервна криза - през рев, сълзи и хълцане 8-) ) После осъзнавам, че може да не съм била права. Но затова пък съм изразявала емоциите си. И ако усетя нужда да се извиня, извинявам се. И все пак помня моментите, в които смятам, че съм реагирала неадекватно или нечестно спрямо някого и се старая да не го повтарям. Не винаги се извинявам, но сама за себе си преценявам възможно най-обективно и дори критично ситуацията и ако съм сгрешила, призанавам поне на самата себе си (а често и на другия човек). И тъй като имам добра памет, винаги си имам едно на ум.

Не мисля, че някога съм наранявала някого с действията си. Поне не и съзнателно. Затова и са малко нещата, за които съжалявам. Като цяло, до сега не смятам, че съм допускала кой знае какви грешки в живота си. Не и такива, които да са наранили някого. (Освен че винаги съм проявявала прекалено голямо доверие към хората...но това е характер).

Но мразя израза "За нищо не съжалявам, каквото съм направил - направил съм го." Ненавиждам го. Има неща, за които трябва да се съжалява. Има хора, които са склонни твърде лесно да си прощават. И допускат едни и същи грешки всеки път. "Е, какво, сгрешил съм. Хората грешат." За мен това е неприемливо. Да, хората грешат. Но не може вечно да си измиваме ръцете с тия думи. Сгрешил си веднъж - втори път не грешиш. Точка по въпроса. Втори път да допуснеш една и съща грешка означава, че си достатъчно сляп за всичко друго освен за себе си и за егото си, че да не научаваш нищо от това, което ти се случва. Ако има някакъв смисъл в грешките, то е да те правят по-добър човек - да ги преживееш, да ги запомниш, да съжаляваш, да те поизмъчат, но да те научат на нещо, да оставят в теб следа, която да те направи по-добър - никога да не ги повториш. За грешките трябва да се съжалява. Трябва да се съжалява винаги. Аз трудно прощавам грешките на хората около себе си. Но още по-трудно бих простила моите собствени. И именно защото съвестта ми и съзнанието ми сами биха ме измъчвали до последно...старая се да избягвам да допускам грешки, когато от мен зависят чувствата на друг човек.

Предпочитам да направя така, че никога да не допускам да се наложи да кажа, че съжалявам за нещо. Просто защото стигне ли се до това, едно "Съжалявам." няма да оправи нищо. Счупеното ще остане завинаги счупено.

FiRe_LaDy
01-25-2009, 12:56
Съжалявала съм и съм се извинявала .... случвало се е и да ми казват неща,за които после да съжаляват...част от болката минава с извинението,но пак си е гадно ....

LovelyGirl
01-25-2009, 12:59
Да,съжалявала съм,но не толкова много пъти.
Винаги мисля,преди да кажа нещо,колкото и да съм изнервена.
Честно казано се дразня на хората,които като се изнервят и започват да казват хиляди неща дето не мислят.Всеки може да се научи да се сдържа.
Аз не съм се учила,аз просто винаги съм била такава :)

GameMaster
01-25-2009, 13:05
Da sujelqvam za nqkoi neshta koito sum napravila.No ne iskam da vrushtam vremeto nazad i da gi kaja i opravq.Mislq che vsichko sluchilo se e bilo za hubavo.Sega sum nasitina shtastliva ot razvitieto na neshtata....

Alabala16
01-26-2009, 11:17
ponqkoga syjelqvam,no sam gi kazvala 6toto sam bila mnogo qdosana ina4e ne go mislq.... a ako ne sam qdosana togava ne sujelqvam..kazvam si kfoto mislq :) vqrno 4e istinata ponqkoga boli,no po dobre v o4ite otkolkoto zad gurba ti :p

varnen4e
01-26-2009, 11:23
Избягвам да казвам неща, за които после може да съжалявам.
Но ако се случи умея да се извиня и да компенсирам стореното. Гледам да съм винаги справедлива.

MaryJaneee
01-26-2009, 11:28
Ако преценя,че наистина съм сгрешила се извинявам,въпрос на уважение.Но винаги трябва да мислим преди да действаме,защото не става така ... "Госпожо убих сина ви,простете ми".Поне малко трябва да се съобразяваме,защото по този начин можем да загубим много близки за нас хора.Аз също съм правила такива грешки,като съм говорила пълни глупости без да ги мисля и съжалявам.Най-важното е да сме честни.

ANTIHUMAN
01-26-2009, 11:51
. . . но замисляли ли сте се за човека на който сте причинили точно това нещо за което след това се чудиш дали има място за съжаление какво му е.

Dali syjelqwam li? Ne, trqbwa6e da znae istinata! No kakwo e bilo na drugiq 4ovek li? Ne6to ot roda: ,,Mamka mu!'' , ,,Za6to vse na men!'' Kakto i da e ne syjelqwam 4e kazah, no syjelqwam kydeto syotvetniq 4ovek se promeni ujasno mnogo sprqmo men! Dali trqbwa da spra da tyguwam li? Da, no ot 1 godina si kazwam: ,,Dnes za posledno mislq za teb!'' :cry: :cry: :cry: Utre pak sy6tite frazi, banalni do bolka i nenujni slova! :cry: :cry: :cry:

Fantomche
01-26-2009, 11:57
Винаги правя грешката да буда горделива... и човека отсреща ме мисли за надута. Но факт е че след това осъзнавам какво съм напрвила и се извинявам искренно и от сърце. за жалост в доста случаи хората вече не ми вярват ;(

ANTIHUMAN
01-26-2009, 11:59
Винаги правя грешката да буда горделива... и човека отсреща ме мисли за надута. Но факт е че след това осъзнавам какво съм напрвила и се извинявам искренно и от сърце. за жалост в доста случаи хората вече не ми вярват ;(

"Fantomche" az mnogo bih se kefil ako sym gordeliv kato teb! Ne moga si go predstavq kyw kef 6te e ! :grin: :grin: :grin:

CuZIfeelU
01-26-2009, 11:59

Съгласна съм с панделката .. Понякога съжалявам, но понякога - не! някой хора са си заслужили казаното... Сега съм в толкова отчаян период и съжалявам за направеното...

Fantomche
01-26-2009, 12:03

"Fantomche" az mnogo bih se kefil ako sym gordeliv kato teb! Ne moga si go predstavq kyw kef 6te e ! :grin: :grin: :grin:Горделива в смисъл не на човек с голямо самочувствие.Просто трудно преглурвам обидите и се извинявам.Btw момиче съм :)

CryForMe
01-26-2009, 12:05
Избягвам да казвам неща, за които после може да съжалявам.
Но ако се случи умея да се извиня и да компенсирам стореното. Гледам да съм винаги справедлива.
+1 ...
иначе... наистина съжалявам само за едно нещо, което причиних на едно момче преди време, защото няма как да го поправя.. всичко друго общо взето се е оправяло с едно искрено "извинявай" от моя страна.

ANTIHUMAN
01-26-2009, 12:15

"Fantomche" az mnogo bih se kefil ako sym gordeliv kato teb! Ne moga si go predstavq kyw kef 6te e ! :grin: :grin: :grin:Горделива в смисъл не на човек с голямо самочувствие.Просто трудно преглурвам обидите и се извинявам.Btw момиче съм :)

Az imah predvid tova koeto kaza !

fe6an4eto0
01-26-2009, 12:28
Никога не прибързвам с нещатата който мога да кажа и после да съжелявам ... обмислям ги и тогава ги казвам ... за тва никога не съжелявам за думите или действията който съм направил. Щот съм изградил нещо на тях... 8)

beb4yy
01-26-2009, 14:06
Затова винаги се извинявам но понякога пропукам от казаните думи боли никога няма да забравя едно мое действие никога няма да си го простя както и тя на мен.... !

slun4ice_90
01-26-2009, 14:35
И аз съжалявам за някои неща,които казах на едно момче...Той наистина,не ги заслужаваше....Обаче всичко е свършено няма значение вече... :)

SunShinePearl
01-26-2009, 14:38
Дали има нужда да чуе "съжалявам не бях прав" ... или дори едно извинявай!

Разбира се!
Ако е човек от семейството ми,
или приятел.
Ако е за мазнене-не,в никакъв случай.
+1

sladka__droga
01-26-2009, 14:42
Знам, че не си струва, знам, че няма да върна нищо назад, ама не мога да не съжалявам.

+1

kobrichka
01-26-2009, 14:44
Има хора,които заслужават моето извинение и тези хора са го получили.Аз не обичам да съжалявам за нещата,които съм направила.Щом съм го направила,значи за момента съм го сметнала за правилно.Ако нараня човек,които обичам и на които държа ще се извиня и ще кажа,че съжалявам.Но това си зависи от човека.

ivakavlad
01-26-2009, 15:11
да съжалявал съм за много мой постъпки и думи и съм правил всичко възможно да оправя нещата

Mementomori
01-26-2009, 15:20
Когато човек сгреши,трябва да го признае пред себе си и да извлече поука,за да не се повтори подобна грешка.Нарани ли някого,дори и просто едно наскърбление да е,трябва да покаже,че съжалява за това,защото именно способността ни да изпитваме емоции ни прави хора.
Едното "извинявай" или "съжалявам" не винаги променят нещата,просто трябва да се поднесени с още куп думи и жестове,за да бъде предадено добре посланието.За съжаление много хора се мислят за перфектни и безгрешни и затова предпочитат да не признават грешките и да отминават засегнатите от тях лица,но от това личи какво възпитание са получили и най-вече каква ценностна система са си изградили!

Hilary_
01-26-2009, 16:38
Едно "извинявай...просто ми не исках" няма да оправи нещата...но както казваш ти ще смекчи поне малко това което чувства човека от отсрещната страна...иии да съжалявала съм за неща които съм правила и казвала... но и да съжалявам е късно...след грешка човек е хубаво да се постарае да я поправи и така няма да се мъчи толкова много време за нея...!!! :)

hahavteen
01-29-2009, 12:47
Ще се съглася с Барби. И аз често като съм ядосана казвам неща които може би не са правилни.
Рядко съжалявам за нещо обаче и рядко се извинявам. Може и да знам че съм в грешка но не смятам че винаги е необходимо да се извиня.
Да съжаляваш не е лошо. Научаваш нещо от това. Важното е да не изпитваш вина че си направил или казал еди какво си а аз определено не се чувствам виновна за нищо направено в миналото.
Така и така да не забравяме че човек вижда винаги това което иска да види и възприема нещата въз основа на собствениете си разбирания и убеждения и най-важното: "Едно мъчително наблюдение почти винаги е вярно". Така че човек се чувства наранен и обиден от нещо което смята за вярно. Защо да съжалявам че съм казала истината?
Ох какво точно исках да кажа и аз не знам. Четенето на "умни" книги както аз им викам май доста ми влияе :D (нещата които казах са много добре обяснени в "Приятелство с Бога" на Нийл Доналд Уолш ако някой се интересува :oops: 8-) )

TheCinderella
01-29-2009, 13:05
Случвало се е да кажа нещо, за което после да съжалявам, въпреки че съм много сдържан човек.Когато нещо не ми харесва се стремя да го кажа по най-деликатния начин, за да не засегна някого.И все пак ... ако това стане и виждам, че не съм права се извинявам.

monchyyy
01-29-2009, 14:34
Дори и да съжалявам за това,което съм казала,никога няма да го покажа или да се извиня.

PreciousDiamond
01-29-2009, 14:35
Много често ... :?

raichEbaichE
01-29-2009, 15:05
съжалявам за нещата,които не съм казала...

hahavteen
01-29-2009, 15:12
съжалявам за нещата,които не съм казала...

Оу да и мен понякога ме хваща яд че не съм казала неща които съм искала или е трябвало да бъдат казани и много се старая да си казвам всичко защото после само съжалявам а няма много смисъл от това. :?

Kostadin_682
01-29-2009, 15:15
Съжалявам за доста неща...

Lqlichka1
01-29-2009, 15:25
До сега съм съжелявала само за две думи, които казах на човека когото обичам страшно много. Но това е вече минало, макар че няколко месеца не спирах да му натяквам колко много съжалявам.. Страшно задължена съм му, че просто ми се усмихна, целуна ме и каза, че няма нищо. Сега много внимавам какво говоря :oops:
Нека позная.. "Мразя те!" ?? 8-)

Иначе НЕ съжелявам! Просто така съм мислила - така съм казала! Пък и не мисля, че човек, който тъпче всеки, който се изпречи на пътя му, заслужава да му се извиниш.. Извинявала съм се на точно 3 човека и ще гледам за напред да не ми се случва пак ; )

bfmvsgirl
01-29-2009, 18:06
Само и единствено ако съм казала нещо, което не трябва на скъп за мен човек. Но ако съм казала истината някому, а на него тя не се е понравила, много сори ама за съжаление и дума да не става!

kifla
01-29-2009, 18:24
Несъжалявам.Щом съм ги казала значи е имало смисъл от тях.Пък и след като съм ги казала и да съжалявам не мога да ги поправя така че не виждам смисъл да съжалявам.

TheRestorer
01-29-2009, 18:31
Често напоследък

Nitroglycerin
01-29-2009, 18:38
По скоро за неща който не съм казал.

Kostadin_682
01-29-2009, 19:19
Съжалявам за днешния ден, и сигурно ще го помня до края на живота си... но вече е твърде късно... след дъжд качулка..

GabisiTa
01-29-2009, 19:20
Да, често, най-вече когато съм ядосана, а доста бързо се паля и.. :o

LitTleJ
01-29-2009, 19:28
Според вас заслужава ли си да съжаляваш за нещо, което вече е минало и свършило... Много хора разсъжадават по този начин: "Щом вече съм го направил/а няма място за съжаление" да но замисляш ли сте се за човека на който сте причинили точно това нещо за което след това се чудиш дали има място за съжаление какво му е. Дали има нужда да чуе "съжалявам не бях прав" ... или дори едно извинявай!
Защо хората са се научили да мачкат всичко по пътя си и да не им мигва окото какво причиняват и носят със себе си ?
Понякога дори да не можеш да върнеш времето назад една дума помага да се преодолее част от болката, не мислите ли така?

Така се оцелява.Няма време за съжаление.И не само се мачка ами и се взима от смачкания.

sKa73r4o93
01-30-2009, 15:04
За нищо не съжалявам, въпреки че често изричам тези думи. Каквото съм направил съм го сметнал за правилно и за това няма смисъл да си кривя душата да казвам, че съм сгрешил. 8-)
Човек е създаден за да върви напред, щом има някой на пътя му понякога се налага да го смачка...

sextazy_baby
01-30-2009, 20:47
В яда си казвам понякога големи глупости,за които след това съжалявам

BlackWings
01-30-2009, 20:57
Почти никога не съжалявам за нещо , което съм казала , понеже винаги преди да кажа нещо гледам да го обмисля - за да няма наранени , сърдити и неразбрани.
Друг е въпроса че понякога ме провокират и съм принудена да се защитавам от потока от думи , като говоря неща без да съм ги обмислила напълно, но това също не означава , че съжалявам за тях.
Когато разбера че не съм права съм склонна да се извиня , но и не се извинявам на всеки недоволен от това което съм казала , само защото не може да го приеме.

Locci
01-30-2009, 21:09

UnHappyy
01-30-2009, 22:31
ДА !! Винаги като се ядосам говоря кфо ли не ии после ми е тройно по кофти... н0 нямам навика да се извинявам тдз ..само в някфи крайни случаи..и мнн пъти съм си мислила колко неща съм провалила само задето не мога да си затварям устата ... н0 щом така се е случило ,значи така е трябвало...

love_enrique
01-30-2009, 22:41
Съжаляваме по-скоро за нещата които не сме казали