Влез

View Full Version : В непрофилирана паралелка...

sweetlove
01-26-2009, 18:08
Здравейте! Искам да попитам има ли тука хора в непрофилирани паралелки и според вас по-добре ли е да си в непрофил. Защо и така. Дайте мнение. защото аз съм чувала че непрофилите ги водят неелитни или нещо такова. вие как мислите?

SuNsEt
01-26-2009, 18:28
Според мен е по-добре да си в профилирана паралелка.До колкото съм чувала непрофилираните се смятат за повечето хора неелитни и то си е така.Дори и до 7 клас в старото ми даскало се наблягаше на изобразителното,защото самото училище беше с такъв профил.По-добре е да се усъвършенстваш в някоя сфера(литература,математик а или нещо друго),от колкото просто да си учиш обичайното.Освен това профилираните паралелки имат по-добро обучение.Моят профил е природоматематически с 1ви език Немски,2ри Английски,Математика,Геогр афия и Икономика.Ще получа някои допълнителни знания по тези предмети...

m3talmania
01-26-2009, 18:56
Не мисля, че от това в каква паралелка си зависи какво ще излезе от теб... :?

sladur4etyYy
01-26-2009, 19:11

помисли пак.

естествено, че непрофилираните са неелитни. това е така, защото в тях се влиза без изпит след 7- ми клас или пък ако си имал 2-ка на този изпит, си влизаш там без проблеми => представи си какви идиоти преобладавт в тези паралелки.

.. DeViL mAy CrY ..
01-26-2009, 19:40
Аз бях в такава миналата година,защото не си издържах изпита,учителите изобщо не харесваха класа ни-масовата паралелка,но ако се докажеш в класа че си нещо повече няма да имаш проблеми,аз направих така

DjBaloon
01-26-2009, 20:04
Какво значение има дали си завърил 4375 СОУ за бавни в квартал мека китка в попкрайнините на софия или друго? Ако си си научиш ще влезнеш в добър ВУЗ,а това е важното,дори да си профилна паралелка,дори да ти дават сетификат (макар да са адски малко тези),с тоя сертификат освем помощник друго не можеш да работиш-иска се висше

Където и да отидеш и да кажеш аз завърших паралелка с англииски,без дипломи за взети нива и сертификати,няма да те вземат никога,освем ако мама и тате не те бутнат,така че това за профилните нищо не опр според мене

m3talmania
01-27-2009, 10:54

помисли пак.

естествено, че непрофилираните са неелитни. това е така, защото в тях се влиза без изпит след 7- ми клас или пък ако си имал 2-ка на този изпит, си влизаш там без проблеми => представи си какви идиоти преобладавт в тези паралелки.
И какво да мисля..Госпожата ми по история е била в такава паралелка, а сега учи право, преподава и си взима изпитите без проблем. Да може да е имала някакви проблеми, но те не са я спрели. Ако си умен,но по една или друга причина не си взел изпит това не значи, че ще станеш чистач нали? Изключвам индивидите, които нямат 2 грама мозък за равновесие.

sweetlove
01-27-2009, 11:56

помисли пак.

Да, но в нашето даскало например има непрофилирана паралелка и професионална по текстил. Класирането беше за непрофилираната. Събраха ни 23-ма човека, от които 16 са с отличен успех. Така, че ние се водим елитната паралелка.
Мисълата ми е друга. Дали можеш да си получиш добро образование и без да си бил в специален профил

ThePowerOfLove
01-27-2009, 13:23
на Първо място всичко зависи от теб ;) Може да завършиш в някое село и пак да знаеш повече от някой, който идва от центъра на големия град ;д

Но и другото си е вярно - профилираната паралелка дава повече възможности :) Затова и се смята за по-елитна!