Влез

View Full Version : Губене на ефекта на противозачатъчните...

neverfallinlove
01-30-2009, 17:31
Използвам противозачатъчни.Точно за това го правя и без презерватив.Но напоследък от доста места дочувам, че от странични неща може да се загуби ефекта им ??? От други хапчета, от алкохол, от цигари, ако хапчетата стоят на влага и т.н.Ама това сериозно ли ?Аз сега да не взема да забременя бе ....... Та въпроса ми е наистина ли е така?И от какво деиствителност им се губи ефекта, за да знам какво да не правя или правя.Много поздрави и благодарности :)

SoFarSoG00d
01-30-2009, 17:34
Никога не може да бъдеш 100% сигурна,чувала съм за момичета ,които са забременели и по време на употреба на противозачатъчни,е това се случва много рядко,но все пак,всичко е възможно.

Vincent
01-30-2009, 17:42
Ъм като не си сигурна в тях защо не ползваш презерватив ? :?

neverfallinlove
01-30-2009, 17:46
Защото нали за това са противозачатъчни - да те предпазват от бременност.Пък и аз ги използвам от доста време и наскоро четох някаде.Добре знаех за цигарите примерно, но за други лекарства и това къде стоели на каква температура :shock: За това просто питам дали наистина е така или е лъжа и измама.

vikito1994
01-30-2009, 17:51
най-добре използвай и презерватив и противозачатъчни ;)

shokoto91
01-30-2009, 19:43
Единственото логично обяснения за губене на ефекта им е, ако пропуснеш взимане или не спазваш инструкциите за съхранение на опаковката.. за всичко друго трябва да попиташ лекар :)

miloto_girl_4e
01-30-2009, 19:53
най-добре използвай и презерватив и противозачатъчни ;)

Това е глупав съвет, ако ще ползва презерватив, няма смисъл да пие противозачатъчни и само да си трови организма, при положение, че няма да извлече ефекта от тях...
Аз знам, че ефектът на противозачатъчните се намалява при прием на антибиотици, това за влагата не го бях чувала...

Sissy90
01-30-2009, 20:13
Прочети внимателно листовката - там пише доста полезни неща (въпреки, че щом ги пиеш от доста време, би трябвало вече да си я прочела). А ефекта им, доколкото знам, се губи ако пропуснеш хапче, ако повръщаш или ти е разстроен стомаха... За това съм чувала, ама алкохол, цигари :? Не ми се струва логично - толкова много пушачки има, ако на всичките не им действат противозачатъчни, какъв е смисъла?

SiSsKkAa
01-30-2009, 20:35
не ползвам противозачатъчни и немога да дам точен отговор ,но АЗ си мисля,че презервативите са по сигурното средство,поне ако стане гафа веднага разбираш по него а не без да знаеш да тии цъфне новината за бебе.аз лично предпочитам презервативи

hottie
01-30-2009, 20:47
Ефектът намалява с някои антибиотици. Иначе няма проблем, пък и е нормално да не ги държиш на много влажно място, както всички отстанали лекарсва :) Алкохолът и цигатите не оказват влияние на силата на противозачатъчните.

BlackWings
01-30-2009, 23:45
Офф , това е ужасно , сега пък хапчетата не са сигурни .. ](*,) Ем добре ако искам да го правя без презерватив , как да се предпазвам бе , да го *** шибана работа #-o Тук във форума има едно момиче , което е бременно сега въпреки че е пила противозачатъчни. Аз се отчаях ...

LovelyGirl
01-31-2009, 10:18
Най-добре питай гинеколога си.Той ще ти каже всичко точно ;)

anonimnaa
01-31-2009, 10:57
Ефектът им се намалява ако се пропусне таблетка,при повръщане и разстройство на стомаха.В листовката всичко е описано подробно.

varnen4e
01-31-2009, 11:17
Защо не опиташ с диафрагма?

SiSsKkAa
01-31-2009, 11:24
диафрагмата не се препоръчва при нераждали жени

kalpazanka
01-31-2009, 12:05
Ефектът намалява с някои антибиотици. Иначе няма проблем, пък и е нормално да не ги държиш на много влажно място, както всички отстанали лекарсва :) Алкохолът и цигатите не оказват влияние на силата на противозачатъчните.
Съгласна!
Ако получиш диария, повръщаш или пропуснеш хапче, тогава се тревожи!

Между другото, хаповете не са ли в блистер?! И всяко хапче да си е самостоятелно в "гнездото"? Иначе не виждам логика влагата да им влияе. Отделно в опаковките с лекарства има пакетче талк, чиято функция е именно да поема влагата.

Nitroglycerin
01-31-2009, 12:39
няма 100% защита от бременност.прави си секс и с кондом за по сигурно.

Yallama
01-31-2009, 16:02
най-добре използвай и презерватив и противозачатъчни ;) и спирала да си сложи а ?