Влез

View Full Version : Фармация в Македония???

praskovka91
01-31-2009, 23:27
Таа..работата е такава..11-клас съм и съм почнала от началото да се подготвям да кандидатствам с химия и биология..ноо разбиха ми мечтите с тва плащане в Пловдив..Не искам в София..просто не я обичам..и ми казаха..даваш 100 000 лв. и влизаш в Пловдив ...но аз си казах,че ще уча и така ще вляза...но в един момент се замислих и разбрах,че ще има мн хора,които ще ги дадът тези 100 000..и шанса ми да влчза с успех така мн мн намалява..и та наще се поразтършуваха за Македония..че се влиза по лесно...и т.н. е пак се дават пари..защото маи не се влиза изобщо с толкова тежък изпит..ии мн съм навита за там..колкото и да е гадно..та моля ви се ако имате роднини познати ,които учат в Македония в медицински университет ..даи те ми няква информация за кво става въпос..?Или дори ако познавате някои ,които учи в Б-я в МУ ..даите ми няква информация как е влезнал..че само го мисля..и така:)..Благодаря ви предварително..:)

Boyd
02-01-2009, 09:41
Т'ва за стоте хиляди въобще не е така. В София, ако дариш 10 000 лева влизаш! Къде отиде на 100.. не знам, но може и да е вярно. Спокойно можеш да влезеш някаква специалност и на втората година да се преместиш където иска. Имам познат, който го приеха за кинезитерапевт и тази година се премести стоматология. Аз ако не успея да влезна веднага където искам ще прибегна до тоя метод.

Първо влез там с нещо си, пък после мисли. За Македония според мен не си заслужава..знам ли.. ти си преценяваш.

ninny
02-01-2009, 10:00
Сега, първо навсъкъде в България има корупция, но това не означава че трябва да се предаваш. Аз също съм в 11 клас и ще кандидатствам медицина. Понякога и при мен има моменти на отчаяние, но те минават. Важното е да се мотивираш, с много четене нещата стават.
Относно Македония, ще ти кажа аз какво знам. Там се влиза без изпит, но семестрите са по-скъпи от колкото в България. След като учиш за 1 год. в Македония, можеш да се преместиш в България и влизаш без изпит, но плащаш мн по-скъпи семестри. Моят съвет е да си учиш, пък успехите ще доидат.

lmao
02-01-2009, 13:13
абе въобще не ги мисли тия дето ще си плащат
сядаш и учиш, взимаш си изпитите с добри оценки и си вътре, това е положението
и 100 000 лева са малко много, по-евтино е в момента

Jesus
02-01-2009, 14:11
Щените са около 15 и 25 000 лв в българия зависи от специалноста. Доколкото знам ВМРО те урежда в скопие да учиш като за целта плащаш 5 бона начална вноска след това за всякак година по още 5 бона, докато учиш, след 1ви курс може да се преместиш :) Да лошото е че 25 бона на готово е по-трудно от колкото 25 бона на 5 пъти да дадеш :) В македония 100-150? изпита :) по време на сесията

Nitroglycerin
02-01-2009, 14:57
Какви са тия глупости дарения и т.н. сестра ми си влезе в медицинския фармация само с изпит не може ли просто да си учите ?!? Все пак макар и фармацефт пак зависи нечий човешки живот от тебе.

shadow4e
02-01-2009, 15:13
От моя клас кандидатстваха двама за МУ /София/ и двамата ги приеха това, което искаха, съответно медицина и стоматология. Момичето с медицината не успя от първо класиране, беше се записала в СУ медицина, на втори и стигна и в МУ, но си реши, че това и е късметът и си остава в СУ. И двамата си учиха и 11-ти и 12-ти клас. С учене всичко става. Все пак не е и като изпита по литература, където го има субективният момент. Ако си учиш стабилно и с постояннство, ще успеш!

ThePainIsReaL
02-01-2009, 19:47
Говори ги на баба тези неща.
Няма такова нещо. Плащат си, да, но не масово. Има корупция, да, но има и хора, които имат яко дупе, учат и влизат.

В Пловдив приемът не е толкова труден.
Бъде последователен, учи яко и ще стане.

Аз съм тази година. Като ме приемат, ще ти докажа, че и без плащане става.

П.П. Колкото до Македония, осъзнаваш ли, че като се върнеш след семестъра в БГ, плащаш като поп, защото се водиш чуждестранен срудент. И е тоооолкова неизгодно...