Влез

View Full Version : Кое е най-важното?

fifinkathefreak
02-06-2009, 14:37
Въпросът е малко относителен и може би няма да получа точни и конкретни отговори,но това е нещо,което много ме тормози.
Имам един приятел.Той е като от друг век.В смисъл отношението му към живота,любовта,секса и всичко останало е било много различно от това,което е станало едва ли не общоприето.Но аз много му се възхищавам и много пъти той ми е служил за морална граница.Но въпреки всичко,май средата си казва думата.Видях големи промени в него ,а и той директно си ми го каза,че подозренията ми са правилни..Просто начинът му на живот бил такъв един..скучен.Той до тоя момент не си е имал приятелка,но сега нещо много напира и то към момичета,които преди е рязал,защото хм..не иска да остава назад с материала.Защото го е страх да не изостане твърде много от нормалното развитие на връстниците си.Което според мен е глупаво.Познавам го от много години и си мисля,че това ще е голяма грешка - да се впуска във връзка с момиче,за което не му пука особено.
Страх ме е от факта,че това не ечовека,който смятах ,че познавам отлично.Не знам...имам ли право като най-близка ужкем божем приятелка да се опитвам да го разубеждавам или трябва да го оставя да си трупа опит.Имам ли право да го предпазя от света,който ще го нарани ...или да чакам спокойно да закалее толкова,че да се изправи на крака.Кое е най-важното - да се впишеш в обстановката и да разбиеш илюзията си за това кое е правилно в живота,кога правиш нещо в името на прогреса и кога толкоз ти е писнало ,че компромисите със самия себе си ти се струват нищожна цена или да оставиш нещата ан времето?

OneInThisWorld
02-06-2009, 15:25
Всеки човек се променя малко или много в даден момент. Евала, че те е грижа за него, но по-добре сам да опознае света, дори и да го наранат, което е неизбежно. Човек придобива опит по този начин.. прави грешки понякога, боли го, но това което не те убива те прави по-силен. Разбира се ти като негова най-добра приятелка трябва да бъдеш до него, да му даваш съвети от време на време като човек, който е минал по този път вече, стига той да няма нищо против. Упсех :)

malone
02-06-2009, 17:01
Имаш право да го предпазиш и е морално да го сториш,но ти няма да си вечно до него.Хората се променят да така трупаме опит,тази промяна ще е от полза на приятеля ти да открие: Къде му е мястото и как да общува с околните?

Blab
02-06-2009, 17:04
Хората не приемат различни от тях.
Точка.

Seducti0n
02-06-2009, 17:24
:) Хората се променят през целия си живот.До днес си бил един човек, с едни принципи и ценности, утре ставаш напълно различен.
Ти си му приятелка и искаш да го предпазиш, защото според теб е безсмислено, това, което той иска да направи или по-скоро причината поради, която го желае /а именно да не остане назад/...
И все пак, не забравяй, 4е това е неговият живот и щом той е решил, че му е необходима промяна, не виждам защо да не я направи.
Дори действията му сега, да противоречат с принципите му, не мисля, че е редно за го възпираш.
Нека опита, все някога това ще се случи.
Не можеш нон-стоп да си неговия ангел хранител и да го предпазваш от нещата, които според теб не биха му повлияли добре.
Остави го, дай му свобода, но бъди готова да му помогнеш, ако стане така, че бъде наранен.
Това за мен, би било една наистина приятелска постъпка.
:) :)

Blab
02-06-2009, 17:25
^Дали?
Приятелите са, за да се грижат един за друг/ да ги е грижа един за друг, райт?
Соу, бъди за него!

Seducti0n
02-06-2009, 19:53
^Дали?
Приятелите са, за да се грижат един за друг/ да ги е грижа един за друг, райт?
Соу, бъди за него!

:) Тя показва загриженост, което е прекрасно дори,
но основният въпрос в случая е до колко е оправдана тази загриженост.

iv4oiv
02-06-2009, 23:11
Кое е най важното - най важното е да си в комфорт с душата си. Да си приятел със самият себе си и да се чувстваш добре като си себе си.
човек се ражда сам и умира сам. Той дори през целият си живот е сам независимо колко хора има до него и край него.
Така, че месенето в живота му е твоя егоистична грешка. Живота си е негов. Бъди до него ако има нужда от теб. Прощавай му ако не ти обръща внимание и те пренебрегва но ако си му истински приятел/ка ще си до него винаги и най вече когато има нужда от теб.
Щом е "читав" значи има добре изградена ценностна система и той ще съумее да извлече ползите от "пропадналия" свят без да се отдаде на грешните изкушения. Дори да ги пробва много бързо ще ги надживее защото е виждал много по смисленни и ценни неща.
Едиственно лошо става ако тръгне с наркотици и много алкохол ... тогава само и единственно имаш право да се намесиш в живота му с твоят егоизъм

YouCantStopMe
02-07-2009, 09:22
Хората не приемат различни от тях.
Точка.
Така е. :?