View Full Version : нереално гадно...
Stan4o123
02-06-2009, 19:25
ми аз докат бях младо момче ( говоря за 7 клас ) , бях примерен ученик... и родителите ми бяха в възторг... но когато влезнах в гимназията , всичко се промени с главата надоло... пропаднах супер мн и почнах да бягам... нащте почнаха да отказват от мен, пък и не ги виня ... когато видя разочарованите им лица се депресирам страшно мн и просто се замислям защо по дяволите го правя... но по необясними за мен обстоятелства аз отново правя тези глупости...сега съм 11 клас и 1вия срок го завърших горе доло добре... но моите родители са от старата школа на пълните отличници и мотивирани деца и ми се дразнят защо не съм по-добар ученик... чувствам се пълния неудачник и загубеняк и тва щото някви хора , които далеч не са по - умни от мен,ме гледат отгоре...просто ми липсва мотивацията...
но моите родители са от старата школа на пълните отличници и мотивирани деца и ми се дразнят защо не съм по-добар ученик...
Тук имаме нещо общо - аз съм добър ученик, но нашите са свръхамбициозни и рядко мога да ги зарадвам по някакъв начин с успех в училище, за тях това е просто някакво задължение. И аз съм 11 клас, и на мене ми омръзна да гледам депресираните им лица, когато нещо не е съвсем наред...и постоянно водим разговори за това как съм щял да се проваля и тн.
Но в един момент разбираш колко прави са тези хора...и как във такива времена като днешните трябва да си нещо повече от останалите, за да си реално ''някой'' или поне за да имаш една сигурност в живота. Хващай си учебниците и се организирай, винаги има време за всичко, стига да не те мързи.
Знам колко е гадно да ти липсва точно мотивация, да, но това се лекува ;) В началото насила, после става навик. Спри си нета за няколко дена, ограничи си нещата, които те разсейват и сядай да учиш. Като се научиш на организация, нещата се подреждат сами.
Успех :)
DieselBlood
02-06-2009, 22:20
Мойте са същите.Връщам са,викам имам 4 по физика.и майка ми почва:що 4 що не 5.ако е 5 що не 6.всички родители са така.не само твойте-споко :) :) :) :)
hooliganka89
02-07-2009, 09:28
Това не е най-важното,това са оценки и не трябва да се оценяш с тях толкова много.
YouCantStopMe
02-07-2009, 09:31
Това не е най-важното,това са оценки и не трябва да се оценяш с тях толкова много.
:)
Да, но съвестното отношение, което изграждаш към задълженията си, се прехвърля и като отношение към останалите неща в живота след даскало.
А и съм убеден, че ако родителите му го виждат, че учи здраво, няма да му бучат мн за не толкова добри оценки, ако има такива ;)
Rofl4etoo
02-07-2009, 09:34
Моите вече не мрънкат.. важното за мен е 2 да нямам за срока или годината пък другото кфото е.. ;)
Darkkiss
02-07-2009, 14:57
макя ти ти 1 година по голям и вече дърт стана..
ще продължиш да пропадаш споко!!!
SoFarSoG00d
02-07-2009, 15:06
Една истина,в България образование няма,учители няма и каквато и оценка да имаш-това няма значение,учениците намаляват с всяка изминала година,така,че когато ти дойде времето да кандидатстваш ще приемат и хора с 2-ки,както беше тази година.Живей си живота,не си давай зор и недей да бъдеш книжен плъх,не си заслужава!
Mbp3eJlaH
02-07-2009, 15:12
Една истина,в България образование няма,учители няма и каквато и оценка да имаш-това няма значение,учениците намаляват с всяка изминала година,така,че когато ти дойде времето да кандидатстваш ще приемат и хора с 2-ки,както беше тази година.Живей си живота,не си давай зор и недей да бъдеш книжен плъх,не си заслужава!
minalata godina priemaha hora s 3ki
moga da ti kaja 4e tezi hora sa mn po umni ot nqkakvi si sas 5ci 6ci
horata sa rabotili i tova koeto v momenta u4at go znaqt na praktika!
a 6esti4kite nito na teoriq nito na praktika go znaqt... Imam kolega koito razbira pove4e ot 4ovek 4ti kurs elektronika, a e 1vi i to druga specialnost... no uvi zaradi takiva 6estorkadjii troikadjiqta deto si razbira po specialnostta nemoja da vlezne zaradi tiq 6esti4ki deto se otkazvat edva 2riq semestar
SoFarSoG00d
02-07-2009, 15:14
Оценките не са критерии,защото се пишат от глупави и комплексирани учители,които харесват задръстени лайнета като тях-мишки и миндили!
Я се стегнете,какви са тези оценки!
Mbp3eJlaH
02-07-2009, 15:20
Оценките не са критерии,защото се пишат от глупави и комплексирани учители,които харесват задръстени лайнета като тях-мишки и миндили!
Я се стегнете,какви са тези оценки!
qvno ne me razbra
to4no tova kazah, 4e ocenkata ne e kriterii
cherry_lady
02-07-2009, 19:28
права сии .. оценките не показват винагии реалните знания на човекаа .. но ако искаш да не си пропаднал както ти сам казаа само ти можеш да се променишш .. успехх :)
Абе влезте медицина или стоматология с 3ка и ше ва черпа :)
А иначе - оценките не са най-важното, да, важното е да си отговорен към това, за което се бориш. И може би е още по-важно да се бориш за нещо изобщо.
Оценките са само страничен ефект ;) Гадни даскали винаги е имало и ще има. Това са обикновено хора с малко качества, комплексирани и недоволни от живота. Дадени са им правомощия и те естествено злоупотребяват, за да избият комплекса. Не си струва да берем ядове заради тях.
Но пък не е и често да очакваш 5 или 6, като през годината не си показал старание и за 6. Очевидно, оценките си ебали майката ;)
Мойте са същите.Връщам са,викам имам 4 по физика.и майка ми почва:що 4 що не 5.ако е 5 що не 6.всички родители са така.не само твойте-споко :) :) :) :)
Напротив! Само една част са такива олигофрени! К'во значение има оценката не ми е ясно само. Важното е колко знаеш, а не каква оценка имаш, защото един учител винаги може да се заяде с теб и да ти пише по-ниска оценка.
Колкото до автора - след време ще се сетиш, че е трябвало да учиш, но ще е късно. Всички казвате "тъпото даскало" и т.н., но после вие излизате глупави и незнаещи нищо.
Все тая. Започвай да учиш докато не е станало прекалено късно и не обвинявай родителите си, щом си завършил "горе долу добре" с почти 4.
ThePowerOfLove
02-07-2009, 20:48
и тва щото някви хора , които далеч не са по - умни от мен,ме гледат отгоре...
Това за родителите ти ли се отнасяше :-o
К'во значение има оценката не ми е ясно само. Важното е колко знаеш, а не каква оценка имаш, защото един учител винаги може да се заяде с теб и да ти пише по-ниска оценка.
Всъщност рядко има значение и какво знаеш. Има твърде много предмети, които според мен трябва да се изучават само до 7 клас, а след това да има нещо като специализация, както е на запад.
GotTheLife
02-08-2009, 10:53
като за начало се научи да пишеш! :)
BigFakeSmile
02-13-2009, 19:45
точно същия проблем имам сега..
майка ми каза че съм тъпа..и тва е най мекото от сичко
не им обръщай внимание..прави каквото искаш и както сметнеш за добре!
"тъпото даскало" и "комплексираните учители" не са виновни за това, че някой не се е сетил навреме, че му трябва малко мозък... понякога тези "комплексирани учители" дават повече от заслуженото, но това не се цени от учениците... понякога "тъпото даскало" ни учи на повече отколкото "комплексираните учители"... а родителите - те са свикнали да бъдат отличници... те не познават сегашната младеж... с напредване на технологиите, самите ние... ох, пак ще го кажа - деградираме... помня баща ми как ми казваше "ако не е 6, за мен е 2, а знаеш като има 2 какво става" и аз треперех да не ме лиши от нещо... а сега уча каквото ми трябва, в каквото намира смисъл... а именно специалните ми предмети, математиката и отчасти българския (макар при тази госпожа да е трудно).. това ме влече - това ще уча... да, имам тройки по география, но се замислям за бъдещето - къде ще ми потрябва? История? В момента очаквам някой да пренапише световната история... както и да е, задълбочих се и леко се отплеснах... ако искате да работите дадено нещо, борете се да го постигнете - това е мечта... учете каквото трябва и всичко ще е добре ;) ако искате да сте сервитьори, чистачи и т.н. продължавайте в същия дух...
Wrathchild
02-14-2009, 12:20
Една истина,в България образование няма,учители няма и каквато и оценка да имаш-това няма значение,учениците намаляват с всяка изминала година,така,че когато ти дойде времето да кандидатстваш ще приемат и хора с 2-ки,както беше тази година.Живей си живота,не си давай зор и недей да бъдеш книжен плъх,не си заслужава!Една истина, ако кандидатстваш в чужбина и си с тройки ще им видиш университетите на картичка.
gret4ety
02-17-2009, 05:30
И аз съм така. Ама аз като се върна с 3 и ми викат що не 6 като се върна с 4 пак ми викат що не 6 а като се върна с 6 защо не беше и миналата ти оценка 6 :o така че не може да им се угоди :x
И аз съм така. Ама аз като се върна с 3 и ми викат що не 6 като се върна с 4 пак ми викат що не 6 а като се върна с 6 защо не беше и миналата ти оценка 6 :o така че не може да им се угоди :x
Мойте са абсолютно същите 8-)
XTREMEFREERIDE
02-19-2009, 19:35
Бъди какъвто си.