View Full Version : Забременяване след Ескапел?
pitan4icata
02-08-2009, 21:41
Ох хора случи се и на нас.. наложи ми се да пия ескапел (точно на 11-тия час от ''инцидента'') та имам няколко въпроса... изчетох упътването.. но се питам нещо... значи.. цъкъла ми свърши на 27 януари по график трябва да ми дойде на 22 февруари (ся сигурно ще има изменения но се пак..) не съм много сигурна кога точно ми е овулацията, но трябва ли да се притеснявам ако е тези дни...
А и кога да правя теста
Малки сме за бебе :( Искам презервативи, които не се късат :(
Ако някой е пил ескапел, може да разкаже как е минало,странични ефекти, нещо...
т.7 от правилника
Moderated by slun4ice
иффф прочети листовката и тогава пиши тема :x
Ще ти се омота цикъла.. ще ти израснат косми по гърба.. и има вероятност да ти израсне пенис..
Златооо аз съм пила ескапел и ще ти разкажа как беше при мен
нямам странични ефекти .. :) идва си ми норомално , нито съм забременяла нито нищо :)
тестче за бременост можеш да направиш след 1 седмица и отчита правилно :)
ThePainIsReaL
02-08-2009, 21:47
И аз бях адски притеснена, когато пих това нещо.
Направо си умирах от страх, че хормоните ми ще се побъркат, че ще ме боли, няма да ми дойде и кво ли не.
Нямаше нищо такова.
На 24-тия час г/д чувствах напрежение в гърдите, което е нормално. И това беше всичко при мен.
Нито ми се промени цикълът, нито забременях, нито ми идваше много силно на следващия път, нищо.
Пожелавам ти и на теб нищо лошо да не ти се случи.
И следващия път по внимателно, че с тия хапченца шега не бива.
п.с. ако имаш други въпроси пиши на лс :)
pitan4icata
02-09-2009, 20:34
само за теста за бременост никои нищо не каза,кога да го направя..след колко време ?
тестче за бременост можеш да направиш след 1 седмица и отчита правилно :)
аз съм казала просто не си погледнала както трябва какво става странични ефекти??
Не се шашкай. Нищо няма да стане.
SiSsKkAa
02-10-2009, 10:20
теста се прави 2 седмици след рискожия полож контакт(т.е 13-14 дена след това)
gia_sena_mono
02-10-2009, 10:26
Има вероятност да ти дойде ей така по между другото (няколко дни след като си го изпила) и ще ти дойде,когато трябва (ти каза 22.02) и всичко ще е ок.
sweetchef
02-11-2009, 14:39
Пила сам веднъж,от него ми доиде по рано но нямаше проблем сичко си беше наред :)
pitan4icata
02-11-2009, 17:28
dano da doide po rano.. da se uspokoim 4e sym mlaka za bebe
КАТ СИ МАЛКА ЩО ХОДИШ ДА СЕ ЕБЕШ
pitan4icata
02-11-2009, 18:35
18 god ne e malko za sex... no ne moga da si pozvolq da izdyrjam dete...
ako obi4a6 nedei da sydi6 horata kolkoto da si napi6e6 mneieto...
За зтраничните ефекти ти пожелавам да нямаш, но хормоните може да ти се объркат. Иначе си направи тест задължително, защото някои жени забременяват въпреки това. Успех !
18 god ne e malko za sex... no ne moga da si pozvolq da izdyrjam dete...
ako obi4a6 nedei da sydi6 horata kolkoto da si napi6e6 mneieto...
уфф бъдете по-внимателни кво да ти кажа.Не знаех ,че си на 18...пък и съм в цикъл и съм мн мн изнервена и вече незнам на кой да си го изкарам,Бай бай :D
pitan4icata
02-16-2009, 00:10
В петък си направих тест -беше отрицателен, дано да е верен...
след 1-2 седмици пак ще направя..
Споделяйте опит с Ескалеп, че съм много притеснена :(
emily_1234
02-16-2009, 19:03
На 22.01 ми дойде и на мен и след няколко дни ми се наложи да пия хапчето. Нямаше странични ефекти, но не знам как ми се е отразило на цикъла сега и аз чакам като тебе; направих си тест след 1 седмица беше отрицателен и ще си правя след закъснението на цикъла... Ние очевидно сме в едно и също положение... Успех ! Стискам палци и на двете :)
SpOrTs_GiRl
02-16-2009, 19:08
Интересни хора.. как може да я питате дали има странични ефекти, след като го е пила преди няколко дни?!?!??!?!??!?! Да не мислите, че като го изпие след един час вече ще е станало ясно?! ............................. Направо ми стана лошо като прочетох...... При мен се появиха след повече от половин година... И не са безобидни. Авторке, ако имаш желание, пиши ми на ЛС ..........
И аз пих. На 29-ти януари. Трябваше да ми дойде на 7-8-9 февруари и точно тия дни ми дойде.
+ Това, попринцип ако е станало нещо, след приема на хапчето менструацията се предизвиква 1-2-3 дена след това, ако не е станало, а едва ли не е изпито просто за всеки случай, както при мен, например, си идва по график.
Mr_Crowley
02-17-2009, 08:22
Няма, вика, странични ефекти! А бе, вие какво си мислите, че това е нещо дето можете да си го пиете като аспирин ли? И това, че не са ти излезли пъпки или повръщане не значи, че няма странични ефекти! Не е нужно да си много вещ по биология за да се замислиш какво трябва да причини на организма едно такова хапче за да те предпази от нежелани последствия. Просто последствията може да не ги усетиш сега, но след време... :-o
pitan4icata
02-17-2009, 23:24
не мог ада ви разбера защо съдите че го пием тва хапче като бонбонки.. за да съм го пила има защо, няма да без причина
със сигурност не съм го искала
pitan4icata
02-25-2009, 07:44
хора .. дойде ми на 23(както нормално) разчитам 4е сико е ок.. според вас има ли нужда да правя тест като ми мине... ?
poltergais
02-25-2009, 08:46
+1
stoi4encety
02-25-2009, 23:13
КАТ СИ МАЛКА ЩО ХОДИШ ДА СЕ ЕБЕШ
От СЪРБЕЛ :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
swords1010
02-25-2009, 23:23
След Ескапел е нормално да имаш разстройване на цикъла, може и да се измести менструацията. Въобще реакциите са различни при всяко момиче, но хапчето си е известно с подобни странични ефекти. :)
Направи си тест след като изминат две седмици от въпросния гаф. :)
pitan4icata
02-26-2009, 07:55
вие май не четете :-o
pitan4icata
04-16-2009, 17:54
да се опла4а.. след ескапела фежруари си ми доиде на датата, но март ми доиде 2 пъти очертава се и и април да е 2 пъти (щото ми доиде на 13) :(
иначе ходих на гинеколог вси4ко е ок (няма бебе :D:D) но явно зарди ескапела ще имам разни странични ефекти извесно време..
А и една хубава новина която научих от гинеколага ,има хапчета които спорат цикъла ама не му разчетах на рецептата ,като си ги взема ще ви кажа как се кават (че мн нечеливо ги е написал) :)
fire_magic
04-16-2009, 19:11
+1
batkodoki
04-17-2009, 00:56
нямате спиране, нали?!
поколението на чутовния "безвреден" Постинор вече ни виси пред кабинетите с неистово желание за асистирана репродукция!
определено в следващите 20 години няма да останем без работа...