Влез

View Full Version : Просто споделям

po4ti_realna
02-22-2009, 12:08
Искам просто да споделя....как преди 6 месеца гаджето ми,ми изневери,оттогава нищо не върви...Опитвам да го преживея,но не мога....Друг проблем са нашите-аз съм виновна,че не им е ден,че нещо е счупило....че не можем да си позвалим това,което искаме...Имам проблем със здравето,отивам на лекар,набеждават ме,че съм направила нещо,което всъщност не съм....Предписват ме хапчета,с коита се влошавам,налага се да пия други,да не говорим каква беше цената им и как 2 седмици бях с 8 лв...Отделно майка ми бучи за това,че не съм решила къде точно ще уча след 12 клас...И уж бяхме говорили за курсове по TOFEL и следване в Дания,днес ми изцепва"ти и вземеш TOEFL,ние не можем да си позволим да учиш в чужбина"....Нали бяхме говорили,чи таксите в Дания са по-малки и затова там и накрая какво...аз излизам виновна,защото не знам какво искам....Да,нямаме пари...това означава ли,че ще живея нещастно,без образование....?

Jumbie483
02-22-2009, 12:20
не ти е лесно
гледам свършваш с въпрос...
та съвет ли искаш ?!

SoFarSoG00d
02-22-2009, 15:27
Ами не си виновна ти,просто родителите ти имат труден момент,положението в България е ужасно и много хора са в твоята ситуация,просто продължаваш напред,учи нещо,което ти харесва в България,след това ще ти се отдаде възможност да отидеш в друга страна,ще си уредиш живота и всичко ще бъде история.Самата възраст е прекрачване на границата от дете към възрастен,осъзнаваш неща,които преди за теб са били непонятни,сблъскваш се с истинските проблеми.
Не си и помисляй,че вашите те мразят,тежиш им и си виновна,просто хората са притеснени за да ти осигурят едно стабилно бъдеще и понякога балансите избиват,случвало се е с нашите.Аз също не учих това,което исках,набутах се със специалност,която не искам,но нещата се развиха така,че съм супер доволна от сегашния си живот.
Така,че горе главата и Meet the real world!!!!

XTREMEFREERIDE
02-22-2009, 16:57
Просто споделяш може би.
Надявам се да се оправите някък си.
А и не само в Дания образованието е върха.

po4ti_realna
02-22-2009, 19:26
Просто споделяш може би.
Надявам се да се оправите някък си.
А и не само в Дания образованието е върха.

Smisul?

feelthebeat92
02-24-2009, 09:09
Образованието в Дания не беше ли безплатно? Пък и доколкото знам, в Дания няма училища, които да преподават на английски, освен някакви специални за чужденци, в които със сигурност има голями такси.
A защо ти е нужен този тойфел ( а и доколкото знам, в западна Европа по-тачен е IELTS, аз в момента уча за CAE (Advanced ниво, сертификата е Кембриджски) и ми казват, че не го признавали много-много), не може ли от университета да ти пратят някакъв тест или нещо такова?

Darkkiss
02-24-2009, 20:05
курсове "TOEFL" няма...

bloodyF
02-24-2009, 20:17
доколкото си спомням в Австрия имаше някакво обучение по 16 евро на месец.. :-o ама не си спомням точно...беше евтино все пак. : )

може да се поинтерсуваш.