View Full Version : Осиновени деца
Наскоро разбрах,че съм осиновено дете. :( Някой знае ли как мога да разбера нещо за истинските си родители?
Complicated
02-23-2009, 13:36
Попитай хората, които са те осиновили. :lol:
XTREMEFREERIDE
02-23-2009, 13:45
Ако много искаш, попитай сегашните ти родители, но предполагам, че ще те заболи от това, което ще разбереш.Но не забравяй НИКОГА какво са направили тези хора за теб!!!
BlackWings
02-23-2009, 16:47
Ако много искаш, попитай сегашните ти родители, но предполагам, че ще те заболи от това, което ще разбереш.Но не забравяй НИКОГА какво са направили тези хора за теб!!!
+1 , и колкото и да е клиширано , ИСТИНСКИТЕ ти родители са точно тези които са те отгледали , така че ти вече си ги намерила.
SoFarSoG00d
02-23-2009, 16:50
Ами трябва осиновителите ти да ти кажат,от къде си осиновен/а,акт за раждане,информация за родителите,по принцип това са конфиденциални данни,имам приятелка,която също разбра,че е осиновена,каза,че като навърши пълнолети ще отиде с родителите си за да види истинските си родители.Но мисля,че е излишно да си причиняваш излишни травми,родителите не са тези,които са те създали биологично,а тези които са те създали като човек :)
Jumbie483
02-23-2009, 17:07
Ами акт за раждане нямаш ли ?
сегашните ти родители би трябвало да знаят поне нещо..
защо не ги попиташ ?
Ти нямаш истински родители. Имаш само осиновители. Ако те обичат и ти тях - радвай се. Бъди щастлива. Ако не ... представи си алтернативата - дом за изоставени деца.
Приемай родителите ти като твои. Няма значение дали са ти биологични или не. Те са ти родителите. Други нямаш. И да разбереш кои са ... какво те грее. Разбери, че това което правиш е обида за сегашните ти родители и те могат да не са безкрайно търпеливи с твоите прищевки. Може да са те отгледали като свое дете но съм виждал случаи когато се отказват от осиновено дете и тогава отиваш в интернат.
Забрави, че някой друг те е родил и си живей живота. Радвай се, че имаш тях. Много изоставени деца си мечтаят за това което ти имаш.
Loshotia
02-24-2009, 06:12
За какво ти е да знаеш кои са ти физическите родители, като са те оставили?
afterforever
02-24-2009, 06:55
Аз пък имам един познат, който е осиновен, но той не го знае (аз го разбрах от "Агенция ройтерс" в областта). Се тая кои са ти истинските родители, от чисто любопитство можеш да си навлечеш наистина травми. Представи си, намираш ги, казваш им коя си, а зад тях тичат 2-3 лапета и викат "мамо, мамо, кой е на вратата"... как ще се почувстваш... заеби тая раота. Живей си живота.
TheBestFriends
02-24-2009, 07:04
За какво ти е да знаеш кои са ти физическите родители, като са те оставили?
и аз това искам да попитам..
вярно, че си е друго да познаваш хората, които са те създали и жената, която ти е дарила живот, но пък защо ?!
те са те оставили и сигурно са те и забравили..
не разбирам защо всички толкова държат да търсят истинските си родители... а до сега не знам истински случай родителите да търсят детето си :?
afterforever
02-24-2009, 07:11
И какво му е другото да познаваш жената, която ти е дарила живот, при положение, че оставяйки те... не продължаваш да си особено жив за нея, според мен.
rauwkost
02-25-2009, 09:17
Ти трябва да си благодарна на тези хора, които са ти дали живот, макар и не биологично.. аз на твое място, не бих потърсила истинските си родители, никога не бих ги възприела като "Майка и Татко" те биха били просто - "НЕПОЗНАТИ". Според мен, чрез среща с тях, само може да си довлечеш болка и страдание. Обмисли първо хубаво решението си :?
krisence
02-25-2009, 09:44
Както казаха и преди мен люботството ти може да ти навлече само неприятности. :? И много болка не ти трябва. Хората които са те осиновили са ти дали храна, покрив на главата ти и обичта си. А "истинските" ти родители са те оставили. Вярно че може би майка ти е била малко или не е имала възможност да те отгледа, но това не я оневинява, че те е изоставла.
BlackWings
02-25-2009, 13:46
Е айде пък ся не и се карайте , че иска да се запознае с биологичните и родители. Това не значи че не обича хората които са я отгледали и не проявява ужавение към тях , просто иска да разбере от къде е дошла. И аз бих постъпила така. И осиновителите и ако са свестни хора и те би трябвало да я разберат , защото тя ще продължава да живее с тях и да обича тях , каквото и да се случи.
Е айде пък ся не и се карайте , че иска да се запознае с биологичните и родители. Това не значи че не обича хората които са я отгледали и не проявява ужавение към тях , просто иска да разбере от къде е дошла. И аз бих постъпила така. И осиновителите и ако са свестни хора и те би трябвало да я разберат , защото тя ще продължава да живее с тях и да обича тях , каквото и да се случи.
+1 ,ама свестни аз не бих ги нарекла ,свестни бих нарекла осиновителите ,ако аз бях така сигурно тях щях да смятам за истински
SoFarSoG00d
02-25-2009, 18:05
При положение,че биологичните и родители са я изоставили,това означава,че не са я искали,следователно тя няма смисъл да търси биологичните родители,защото те не го заслужават,може да разбие живота си по този начин.Няма значение коя я е създал биологично,а има значение кой я е направил човек.
При положение,че биологичните и родители са я изоставили,това означава,че не са я искали,следователно тя няма смисъл да търси биологичните родители,защото те не го заслужават,може да разбие живота си по този начин.Няма значение коя я е създал биологично,а има значение кой я е направил човек.
и аз това исках да кажа +1
Не е задължително да не са я искали-има много случаи, в които просто хората не са имали възможност да гледат детето си и са преценили, че е по-добре да го оставят от малко и да знаят, че ще го осинови някой, който ще може да му даде по-добро бъдеще!
afterforever
02-26-2009, 08:11
Защо някои правят деца, когато са знаели, че не могат да ги гледат?!
и аз тва се чудя ,може да се направи и аборт [възмущение]
Infinity
02-26-2009, 13:12
Ами попринцип можеш да попиташ осиновители те ти,,ноо мисля,че те няма да останат много доволнииии....все пак на тях държиш всичко,а не на някакви си хора,които са се отказали от детето си :?
Infinity
02-26-2009, 13:13
Не е задължително да не са я искали-има много случаи, в които просто хората не са имали възможност да гледат детето си и са преценили, че е по-добре да го оставят от малко и да знаят, че ще го осинови някой, който ще може да му даде по-добро бъдеще!
Това не е ама НИКАКВО оправдание!!!~~~ :-x
BlackWings
02-26-2009, 14:22
Така е изоставили са я. Може да са я изоставили защото не са я искали , може да са го направили защото не са можели да се грижат за нея - и двете не са никакви оправдания разбира се.
Но според мен в момента момичето гложди любопитство как изглеждат биологичните и родители , къде живеят с какво се занимават , може би иска да им зададе въпроси - човешко е , и е нейно право.
Ако отиде и се срещне с тях , какво толкова ще загуби?
В най-най-най лошия случай , двама непознати ще и кажат че не искат да я виждат , тя ще им каже "Много ви здраве" и толкова. Пътищата им се разделят , тя забравя за тях и продължава напред , и няма да я гложди цял живот че не ги е виждала.
Как по точно тази евентуално несполучлива среща може да разбие живота и , след като както казваш тя си има истинско семейство на което да се опира , което я обича и с което е щастлива? Няма да забрави кой я е отгледал , няма да забрави кой я е направил човек , просто ще хвърли един поглед в друга картинка.
Единственото което иска , е да удовлетвори човешкия си порив да се запознае с биологичните си корени , нищо друго.
SoFarSoG00d
02-26-2009, 21:37
Няма смисъл.Тя трябва да приеме осиновителите си за свои родители и това е.Как ще се отрази това на тях?Как ще се отрази това на техните отношения.Дори и да се срещне с истинските си рдители какво ще постигне?Нищо,защото ако те са имали желание са щели да я потърсят и да се интересуват от нея.....защо тя да го прави?Има ли смисъл да търси хора,които са се отказали от нея-по една или друга причина,това са недостойни хора,които не заслужават нейното внимание и време,само това мога да кажа.Наистина има го и любопитството,желанието да видиш хората,които са те създали,,но какво значение има всичко това,когато тоа са и хората ,които са те оставили и не се интересуват от теб?!
hooliganka89
02-26-2009, 22:11
Наскоро разбрах,че съм осиновено дете. :( Някой знае ли как мога да разбера нещо за истинските си родители?
Защо казваш "истинските ми родители",тези които са те птгледали и продълйават да го правят,фалшивите ти родители ли са?Напротив.
За да наречеш някой човек родител,не е достатъчно той да си е направил кефа с някой от срещуположният пол и това да го прави родител.
Истинските ти родители са тези с които живееш в момента.
Имала си късмет,внимавай как ще постъпиш.
Ако твърдо си решила,че искаш да се срещнеш с тях мисля,че трябва добре да го обсъдиш с родителите си,дали те биха били съгласни с това.Внимавай да не нараниш техните чуства.
Darkkiss
02-27-2009, 02:16
хора
престанете да и давате шибани съвети и да и говорите глупости
вие не сте усиновени и не знаете какво е да си
знаете ли колко е гадно да получаваш нещо от на практира човек който не ти е биологичния родител?
знаете ли как чувствате хората до себе си като знаете че не са свързани с тебе през биологичен път
знаете ли колко самотен се чувстваш след всичко това?
като не знаете какво е по добре си траите...
а за човека написал темата
не не знам как можеш да го направиш
но се надявам да ги намериш
дори да не е това което очакваш
вярвам че ще намериш поне малко покой
hooliganka89
02-27-2009, 09:28
хора
знаете ли колко е гадно да получаваш нещо от на практира човек който не ти е биологичния родител?
знаете ли как чувствате хората до себе си като знаете че не са свързани с тебе през биологичен път
Наистина не знаем какво е,след като не сме осиновени.
Но аз имам една приятелка която е осиновена и от много малка знае,че е.
Но никога не е искала да се вижда с биологините си родители,поради простата причина,че те са я изоставали,а онази жена която я е отгледала е истинската майка за нея.
Защо тя не иска да се вижда с биологичните си родители,а много други деца искат?Какво очакват?Най-много да се разочароват,а това едва ли е по-хубаво от това да разбереш,че всъщност не си отгледан от биологичните си създатели.
Infinity
02-27-2009, 11:41
И все пак да ти кажа не едно тъпо ДНК прави хората истинско семейство,а обичта помежду им :-)
Има такива агенции , които издирват биологични родители.Другия вариант е през социаните служби . Една моя фр така намери истинсктие си родители
Darkkiss
02-27-2009, 20:03
хора
Наистина не знаем какво е,след като не сме осиновени.
Но аз имам една приятелка която е осиновена и от много малка знае,че е.
Но никога не е искала да се вижда с биологините си родители,поради простата причина,че те са я изоставали,а онази жена която я е отгледала е истинската майка за нея.
Защо тя не иска да се вижда с биологичните си родители,а много други деца искат?Какво очакват?Най-много да се разочароват,а това едва ли е по-хубаво от това да разбереш,че всъщност не си отгледан от биологичните си създатели.
ако след 16-7 години разбереш че живота ти е лъжа
ще седиш и ще си кажеш
е кво пък
беше хубава лъжа
???
не вярвам...
afterforever
02-27-2009, 20:37
А ти кво ще направиш, ще се разсърдиш на някого ли? На осиновителите си ли?
Wrathchild
02-27-2009, 21:27
Попитай майка си по кое време и от къде те е осиновила. В бг-мамма има форум за осиновени деца, там могат да ти помогнат.
Биологични родители? Какви родители са те? Какъв родител трябва да си, за да оставиш детето, което ти е твоя плът и кръв? За мен родител е този, който те е възпитал, който ти е бърсал сълзите след провал и те е окуражавал, който е търчал напред-назад, когато си болен... Но да, истинска майка е тази, която те е родила и ритнала в някой дом...
Бъдете поне малко по-благодарни към хората, които са ви осигурили топла вечеря, подлон и добро бъдеще! Не си мислете, че те не искат да са ви биологични родители. Но самият факт, че са ви избрали, че са помогнали на малко беззащитно човече в нужда, ги прави достойни за уважение хора, на които дължите живота си такъв, какъвто го познавате.
Darkkiss
02-27-2009, 21:35
Попитай майка си по кое време и от къде те е осиновила. В бг-мамма има форум за осиновени деца, там могат да ти помогнат.
Биологични родители? Какви родители са те? Какъв родител трябва да си, за да оставиш детето, което ти е твоя плът и кръв? За мен родител е този, който те е възпитал, който ти е бърсал сълзите след провал и те е окуражавал, който е търчал напред-назад, когато си болен... Но да, истинска майка е тази, която те е родила и ритнала в някой дом...
Бъдете поне малко по-благодарни към хората, които са ви осигурили топла вечеря, подлон и добро бъдеще! Не си мислете, че те не искат да са ви биологични родители. Но самият факт, че са ви избрали, че са помогнали на малко беззащитно човече в нужда, ги прави достойни за уважение хора, на които дължите живота си такъв, какъвто го познавате.
само да те поправа
В България за да си осиновиш дете е доста заплетено
ти не си избираш дете-то
те ти го дават
може да е циганин
може да е турчин
може да е бебе
може да е на 30 години
така че не се исказвай непотготвена
и 2. като не знаете какво е усещането просто не пишете....
мислите си че знаете много
но не не знаете и грам от това!!!
Wrathchild
02-27-2009, 22:01
1во, произхода на детето се споменава. Може да има промяна, но предполагам, че момичето е на 16-17, а тогава не е било тайна. То всъщност циганче ако ти дадат е абсурд да не разбереш.
2ро, няма как да знаеш какво знам аз. Така че тихо. Ако си осиновен/а, съжалявам, предполагам, че не е лесно. Но я ми кажи, жената, която те гледала през цялото време не заслужава ли поне малко уважение? И какво по-точно е направила жената, оставила те в дом?
Радвам се, че осиновените, които познавам не мислят като теб. Те поне имат капчица благодарност. А и възпитание, дадено от РОДИТЕЛИТЕ им!
Darkkiss
02-27-2009, 23:16
1во, произхода на детето се споменава. Може да има промяна, но предполагам, че момичето е на 16-17, а тогава не е било тайна. То всъщност циганче ако ти дадат е абсурд да не разбереш.
2ро, няма как да знаеш какво знам аз. Така че тихо. Ако си осиновен/а, съжалявам, предполагам, че не е лесно. Но я ми кажи, жената, която те гледала през цялото време не заслужава ли поне малко уважение? И какво по-точно е направила жената, оставила те в дом?
Радвам се, че осиновените, които познавам не мислят като теб. Те поне имат капчица благодарност. А и възпитание, дадено от РОДИТЕЛИТЕ им!
не не съм осиновен
просто съм най умния тука и знам повече от вас..
и 3. и аз благодаря че др-те селянчета не са като мене
не може всички да сме велики...
Попитай хората, които са те осиновили. :lol:
А какво смешно видя?
Ако беше ти нямаше да се смееш така нали.
Не разбирам защо наричате Мириам неблагодарница,щом просто иска да разбере откъде произхожда.Знам,че това е напълно нормално за човек в нейното положение.Понеже съм нейн брат/макар и заварен/ мога да кажа,че тя е привърцана доста силно към сегашното си семейство и не би направила нещо с което да ни нарани.Тя не би се срещнала с истинските си родители,ако са още живи,но ако има генетичен брат или сестра би искала да се запознае с него и бех я подкрепил за го направи.
Wrathchild
02-28-2009, 11:21
не не съм осиновен
просто съм най умния тука и знам повече от вас..
и 3. и аз благодаря че др-те селянчета не са като мене
не може всички да сме велики...Хахахахахахаха, умен ли? Точно ти? :lol:
Радвам се, че осиновените, които познавам не мислят като теб. Те поне имат капчица благодарност. А и възпитание, дадено от РОДИТЕЛИТЕ им!Много добре съзнавам какво са направили за мен сегашните ми родители и брат ми за мен :oops: и съм им много благодарна и ги обичам много.Понякога се чудя защо искам съвети от хора като теб :-x ,защото никой тук неме разбира кокво ми и как се чувствам.Никога не съм искала да се срещна с истинските си родители,защото всъщност какви родители могат да ми бъдат те след като са ми изоставили.Просто искам да разбира нещо повече за сбе си и дали имам братя или сестри,които са изоставени като мен.
на твое място не бих искала да знам защо и кои са ме захвърлили
Darkkiss
03-03-2009, 00:48
на твое място не бих искала да знам защо и кои са ме захвърлили
ти не разбра ли че момичето иска да разбере повече за себе си?
ти като не я разбираш не си давай не компетентното мнение
и аз много добре я разбирам
afterforever
03-03-2009, 08:16
Оф, добре, как ще разбере нещо повече за СЕБЕ СИ, като се запознае с хората, които биологично са й родители. Най-много да разбере нещо за себе си като наследствена болест или нещо такова. Вече и за кръвна група не ти е нужда майка ти.