View Full Version : ако си директор на училище....
здравейте, имам проблем и се надявам да ми помогнете. само трябва да ми кажете , ако сте директор на училище какво бихте направили? благодаря ви предварително!
ооо ми първо,като сме 1ва смяна ще я сложа в 8 и 30,а не като при нас в 7 и 30.мм друго,ми бих увеличила междучасията,бих направила така,че на учениците да им е по забавно да ходят на училище.Смисъл такъв да се организират повече екскурзии,и така да се учат някои уроци да речем,да има повече часове,в които учим нещата които стават сега и са по актуални.Например като се замисля по английски сега учим много такива актуални неща и почти всички имаме високи оценки,защото ни е интерсено,апък и сме по в час с тях.Дуго бих организирала и повече извън класни,но забавни дейности,обаче не задължителни и като цяло някак си по приятна атмосфера и бих държала учетиле да не са над 50 или 6о годишни,защото имаме такива изкуфелници ии направоо те незнаят какво искат :?
afterforever
02-26-2009, 14:28
1. Щях да изисквам от хората, правещи програмата, да я направят по по-разумен начин, а не както е нашата - 1-ви час, нещо супер натоварващо, 2-ри час нещо по-малко натоварващо, 3-ти час - Физическо (?!), 4-ти час, като си изморен, нещо, което се изисква много мислене, и изобщо логиката така яко я е фанала липсата, че не се диша.
Останалото е доста частно взето и се отнася само за моето даскало.
Prestigi0
02-26-2009, 14:33
Ако съм директор ще имам мустак :grin: :grin: :grin:
мерси отново. много ми помогнахте
kalashnik
02-26-2009, 14:48
1. На задната стена във всяка класна стая ще се сложи нещо като картонена стена върху която всеки ще пише каквото поисак.
2. Ако училището е голямо и учи на едносменен режим ще започват от 8.30 часа. Ако не е - ще търся спонсор който да изгради нова модерна сграда, където да направя това.
3. Да въведа униформи.
4. Стипендия да се получава не при 6.00, а при 5.75.
5. Да сложа нови столове и маси.
6. Обзавеждане на модерен компютърен кабинет.
7. Обвовяване на библиотеката на училището.
8. Двор с изскуствена трева и модерен физкултурен салон.
7. Първия език да е руски, а не английски.
afterforever
02-26-2009, 14:52
Стипендията се получава над 5.50, не 6.00, и това не зависи от директора, а от министерството.
Prestigi0
02-26-2009, 14:58
1. На задната стена във всяка класна стая ще се сложи нещо като картонена стена върху която всеки ще пише каквото поисак.
2. Ако училището е голямо и учи на едносменен режим ще започват от 8.30 часа. Ако не е - ще търся спонсор който да изгради нова модерна сграда, където да направя това.
3. Да въведа униформи.
4. Стипендия да се получава не при 6.00, а при 5.75.
5. Да сложа нови столове и маси.
6. Обзавеждане на модерен компютърен кабинет.
7. Обвовяване на библиотеката на училището.
8. Двор с изскуствена трева и модерен физкултурен салон.
7. Първия език да е руски, а не английски.
Бууууу. НЕ СТАВАШ. Туй да не ти е комунизъм. ** *** ******. :smt068
Wrathchild
02-26-2009, 15:19
4. Стипендия да се получава не при 6.00, а при 5.75.Стипендия, драги, се получава при успех над 5,50. А и това не зависи от теб като директор.
kalashnik
02-26-2009, 15:20
4. Стипендия да се получава не при 6.00, а при 5.75.Стипендия, драги, се получава при успех над 5,50. А и това не зависи от теб като директор. В нашето се получава и втора стипендия от тези със 6.00
gia_sena_mono
02-26-2009, 15:52
Ще стегна децата,че са много разхайтени и трябва да имат уважение към преподавателите.Също и преподавателите не трябва да нямат пристрастия към определени ученици.
И в предните мнения има отлични идеи :)
Nitroglycerin
02-26-2009, 16:53
1.Ще направя първи час за всички ученици поздрав към най-великия - директора и физ зарядка.
2.Ще въведа черни кожени униформи и задължителна обувка черна лъсната до блясък висока кубинка (проверка на униформата ще се извършва първия час при някакво нарушение ще се полага обществено полезен труд включително и за учителите)
3.Ще въведа час по военно обучение
4.Учениците ще идват за първи час в 9:30 ,а часовете ще са по 30 мин.
5.Въвеждане на кражоци в който ще участват учениците през свободните часове.
6.При 2-ка наказание за учителя и ученика.
П.П. Не знам колко от гореизбровените са във възможностите на директора ама идеята е весела.
cherrypezz
02-26-2009, 17:13
1.Ще въведа униформи
2.Часовете ще започват в 8.30 (или 9.00)
3.Голямото ще е по 40 минути-колкото са часовете
4.Ще се организират повече екскурзии 8)
5.Едва ли това ще е по силите ми ,ама ще въведа оценка за поведение.
6.Ще се организират много тържества :D
7.Ще осигуря достатъчно стаи за извънкласни занятия ( и обоудване :D )
8.Ще следя дали се спазва графика за контролни и дали се дават повече контролни на горките дечиза отколкото трябва.
9.Ще има много книги,табла и всякакви такива,до които учениците ще имат достъп. :D :D :D :-o
.. DeViL mAy CrY ..
02-26-2009, 17:29
Ще се опитам да направя самата сграда по приятна за работа
екскурзйите да са доста често
да има учители,който да са супер печени :)
по големи междучасия
бих направила асансьор-много се уморявам докато се кача до 5-я етаж(добре че е само 2 часа свдмично) :D
за сега за това се сещам :D
YouCantStopMe
02-26-2009, 17:37
Да..
Опредлено трябва часовете да започват по-късно... някъде 8:30-9:00часа. Другото,което искам да направя е да сложа нови чинове и столове,защото в повечето училища са някакви стари и счупени.Ще направя голямото междучасие 40 минути.Няма да се позволява да се нагрубява учител по никакъв начин (както правят повечето ученици).Ще направя програмата по-лека.Имам предвид не с три разказвателни в един ден,а на другия само физкултура..музика.. изобразително и т.н. Трябва всичко да е добре обмислено.Друго..друго.. Ще направя ремонт да библиотеката и на физкултурния салон.Ще сменя някои учители :д . Въвеждане на кръжоци - рисуване,пеен,спорт.. може и други - краезнание,някой език.. абе многооо неща могат да се направят.И ще се радвам ако някои лиглички престанат да идват с дрехи,които подхождат на певица,която отива на чалга концерт..Може да въведа униформи-но такива,че да се харесват на учениците,а не такива,с които ще приличат на 60 годишни чичовци и лелки :Д
Ох.. как се размечтах.Някои неща не може да ги направи директорът,но.. все пак!
Хубаво би било ако има такова училище. :)
miss_asi
02-27-2009, 06:35
Ами и аз определено бих променила началото на часовете вместо във 7:30 във 8:00.После щях да премахна униформите,но бих наложила определена блуза иначе с дънки.Да се правят повече екскурзии,не само във България,но и зад граница.Също бих искала във моето училище да има огромна библиотека,както и Wi-Fi в цялото училище.Бих променила игрището и да направя по-голям салон.Да се увеличе стипендията(,въпреки че това не зависи от училището, от министерството).
1. Часовете да започват от 9 и 30 и всеки ден да има по 6часа аз не виждам смисъла на повече.След 6 час лично аз нищо не загрявам само пиша всичко което ми диктуват и говорят и като се прибера чета. :-D
2. Смяна на базата на училището, демек чинове, маси, библиотеки.
3. В гимназията всеки да избира кои от разказвателните предмети да изучава след като се е насочил към това което иска да учи като студент!
Това за сега...
Jumbie483
03-01-2009, 20:40
Щях да дам пари за повече книги в библиотеката на училището (ще говоря за повечето начални училища), защото там има само детски книжки и исторически. С няколко думи казано, учениците имат ограничен до максимум избор. Малките (3-4 клас) може и да не четат вече за зайчета и прасенца, а единственото което им предлага библиотеката е биографията на Нушич и Под игото.. Това за мен няма да е интересно на четвъртокласник например.
Определено часовете щяха да почват в 9:00. Учениците сутрин са неадекватни и първите няколко часа дори ги проспиват. Учителите като всички възрастни сутрин са ядосани и се заяждат за всичко. От това следват оценки, забележки и т.н., които са напълно незаслужени.
Нямаше да има осми и девети часове. Най-много седми. По същата причина, която посочих за сутрешните проблеми, само че сега са вечерни...
И определено в моето училище няма да има роми..
Колкото и да казват, че трябва да сме толерантни и да ги приемаме като всички останали, всички знаем, че циганите крадът, бият се и създават много неприятности. Може би, ще въведа програма която да приема само отлично учещите се роми.. Но не и тези, които идват само и само да не са си в тях.. :?
Хм... това трябва да го изпратя на директорката :D
Downingtn
03-02-2009, 20:05
И в крайна сметка, колкото и всеки да казва какво ще промени, това едва ли ще стане, тъй като директори стават най-вече някакви загубеняци.. има и изключения, но предимно са такива, които се правят че им пука за училището ама май повече им пука за паричките .. лично мнение :?
GReddy_91
03-02-2009, 20:43
1.Ще премахна музика,изобразително като предмет има си специални училища който иска да рисува или пее.
2.Да не се учи повече от 1 чужд език.
3.Пълно обновяване на даскалото ( столове,маси,изобщо цялата класна и коридор плюс климатици в даскалото само за лятото)
4.Учебните часове за първа смяна да започват в 8 и 30 и да свръшват в 2 най късно като голямото е 30 минути.
5.Пълна сталинска дисциплина сред учениците ( бой,пушене в тоалетните) се наказва с изключване.
6.Специално отделение за пушачите били те учители или ученици.
7.Поправителните да са само в край случай.
8.Стипендия да се взима над 5
9.Да се прави поне по 1 екскурзия на 2 месеца.
10.Даскалите да направят така,че на учениците да им е приятно да работят в часовете.
11.Стол с маси където се продава кебапчета,кюфтета,дюнери и такива неща,които не са стари и всеки ден се зареждат нови и нови.
Общо взето е това не се сещам за друго....
1.Ще уволня всички даскали,като на всеки казжам U R FIRED!!!
2.Ще продам всичко от училището и ще останат само чинове ,столове и врати.
3.Със спечелените пари+парите от цялото училищно настоятелство и събраните пари от всички каси на класовете ще купя супер мощни компютри,с които да обзаведа всички класни стаи.
4.Ще обзаведа моят кабинет със всякакви екстри + 132 катинара,чрез които никой няма да може да види какво има вътре...
5.Ще си купя лично мой компютър със следните данни:
Кутия:Thermaltake DH104
Памет на твърдия диск:SAMSUNG 2T SATA5.0 SpinPoint F1 Series 4096MB
Дънна платка:Asus RAMPAGE Extreme X48
Клавиатукра:LOGITECH MX5500 WL DESKTOP deskset
Мишка:Microsoft SideWinder X8 Mouse
Видео карти:PCI-E SAPPHIRE HD4870 X2 2G GDD5 FUL
Вентилатор:Thermaltake Rocket
+Памет:TR3X6G1866C9DF - 2x2TB DDR3 2133MHz Corsair
rauwkost
03-06-2009, 09:44
Ще си купя една картечница и ще ги започна подред. {} :booooomb:
111111111
03-08-2009, 08:57
1. Щях да изисквам от хората, правещи програмата, да я направят по по-разумен начин, а не както е нашата - 1-ви час, нещо супер натоварващо, 2-ри час нещо по-малко натоварващо, 3-ти час - Физическо (?!), 4-ти час, като си изморен, нещо, което се изисква много мислене, и изобщо логиката така яко я е фанала липсата, че не се диша.
Останалото е доста частно взето и се отнася само за моето даскало.
1.Ще премахна музика,изобразително като предмет има си специални училища който иска да рисува или пее.
4.Учебните часове за първа смяна да започват в 8 и 30 и да свръшват в 2 най късно като голямото е 30 минути.
5.Пълна сталинска дисциплина сред учениците ( бой,пушене в тоалетните) се наказва с изключване.
6.Специално отделение за пушачите били те учители или ученици.
Абе мен ти луд ли сиииии не сме по кумонистическо време.! :shock: :o