View Full Version : Родители
Mementomori
02-28-2009, 18:45
Какво мислите и как бихте реагирали,ако разведените ви родители са си намерили нови половинки?
BrainlessROCKBABY
02-28-2009, 18:55
Уф..ужасТ..сигурно няма да са ми много приятни...ддз :shock:
miss_ludataa
02-28-2009, 18:59
направо да се откажат!!И дано никога не се случва мам и тати да се разделят :( :booooomb:
LiveFlower
02-28-2009, 18:59
Ще се зарадвам,че най-накрая са намери щастиет,ще ги оставя да си живеят (при положение,че не съм около тях)
:)
hahavteen
02-28-2009, 19:15
Ами моите родители са разведени и си имат нови половинки и не съм си и помисляла да го приемам зле. Нормално е да се влюбят отново. Майка ми си има мъж от 14 години който ме отгледа като свое дете а баща ми от 5 години си има нова приятелка която е супер мила и се чуваме често по телефона и като съм си в БГ ходя да я виждам и изобщо много добре се разбираме :)
Ако съм далече от тях да правят каквото искат но ако съм с тях няма да мога да изтърпя новите им половинки
Mementomori
02-28-2009, 19:58
Май историята на Слънчицето е от единичните случаи!
едва ли ще се почувствам добре :(
ще се радвам че са щастливи отново но зависи от половинката ако наистина обича баща ми или майка ми ако не ще го убия :)
LittlePrincess
02-28-2009, 20:11
Еми ще се зарадвам (:
Biskfitka
02-28-2009, 20:12
Ми ще се радвам за тях.Все пак имат право да са щастливи :)
Ще се радвам за тях!Те като всички други имат право да са щастливи.Дано все пак не се случва на мен, а и на никой не го пожелавам де. :)
Еми моите са разведени почти от както се помня и от 1 страна се радвам,че са щастливи,но от друга страна новите хора в живота им не са ми особено симпатични 8)
ще се замисля дали не съм се появил случаино и само заради мен да са се събрали в началото.......
ми ще се зарадвам, щом те ще са щастливи, защо да не започнат живота си отначало? не съм чак такава егоистка..
tItEufFf
03-01-2009, 08:07
Смесени чувства..
afterforever
03-01-2009, 09:06
Май историята на Слънчицето е от единичните случаи!
Защото всички имат предубеждения, че като са разведени трявба да стоят сами до края на живота си. По презумция всички смятат, че "новият/-ата" е нещо ужасно и лошо.
Mementomori
03-01-2009, 11:05
Не смятам,че това се дължи на някакви предразсъдъци,а по-скоро на идеята за брака,сигурността и представата за стремежа,който предследва истинското щастие.
Има и много голяма разлика-дали родителите са се разделили,когато децата са били на невръстна възраст и са нямали право на глас,а са приели заместителя/ката...
Също така и дали децата често се виждат с родителите им и половинките им.
Аз лично смятам,че каквото и да правят,не трябва да замесват децата си в това и те да са длъжни да търпят нечие неприятно присъствие.Все пак някои са на гости,а други са си вкъщи,та нека поне не засягат личното пространство на децата.
Веднага сигурно ще кажете,че щом някой има "вземане-даване" с някой родител,то той ми е някакъв-ми,извинявам се,но не е-какво да се прави,нека оправдаем родителите с кризата на средната възраст,то учените са си го доказали.
еми наш'те са разведени от 8 години.Мама си има мъж от 6.И се разбираме идеално. Щом тя е щастлива и аз съм. Не съм такава егоистка :)
afterforever
03-01-2009, 11:40
Не смятам,че това се дължи на някакви предразсъдъци,а по-скоро на идеята за брака,сигурността и представата за стремежа,който предследва истинското щастие.
Има и много голяма разлика-дали родителите са се разделили,когато децата са били на невръстна възраст и са нямали право на глас,а са приели заместителя/ката...
Също така и дали децата често се виждат с родителите им и половинките им.
Аз лично смятам,че каквото и да правят,не трябва да замесват децата си в това и те да са длъжни да търпят нечие неприятно присъствие.Все пак някои са на гости,а други са си вкъщи,та нека поне не засягат личното пространство на децата.
Веднага сигурно ще кажете,че щом някой има "вземане-даване" с някой родител,то той ми е някакъв-ми,извинявам се,но не е-какво да се прави,нека оправдаем родителите с кризата на средната възраст,то учените са си го доказали.
Извинявай, ма ти май верно идваш от няква terra incognita...
Jumbie483
03-01-2009, 12:36
Важното е те да са добре и да се чувстват щастливи, не аз.. тъй че...
Mementomori
03-01-2009, 13:05
И да идвам?!Проблем или какво?
ПС.Брей,не знаех,че има толкова много алтруисти из форума!
Нормално.
Живота продължава.....светът не се е свършил.
И те са хора,и те трябва да живеят.
Wrathchild
03-01-2009, 14:26
Май историята на Слънчицето е от единичните случаи!Не, не е.
Баща ми си има съпруга. С тях не контактувам, така че ще разкажа за майка ми.
Именно тя ме запозна с един от най-добрите ми приятели - имаха връзка, той беше по-малък от нея. Все пак след раздялата си останахме близки, този човек е направил много за мен. Сега е омъжена. И се радвам за нея, че е щастлива. Страхотен човек е, на един акъл сме, да не кажа, че би ме защитил във всяка ситуация. Пък и все пак ми направи подарък - малката ми сестричка.
Mementomori, имаш много... детско и егоистично мислене по въпроса. Значи родителите не са хора и не могат да са щастливи? Вие можете да си водите гаджетата вкъщи, а те не? Каква криза на средната възраст, хората не могат да се влюбват след развода? А ако се оженят, то какво? Ще живеят под различни покриви, за да може детенцето ненагледно да не гледа как мама си има нов мъж? Родителите, освен родители, са и ХОРА. И колкото вие имате право да сте обичани, толкова имат и те. Това, че те са ви родители, не ги прави длъжни да са заедно цял живот!!!
Mementomori
03-01-2009, 14:54
Да,видях,че не.....Просто всеки случай си е индивидуален и едва ли има място за сравнение,просто исках да чуя мнението на тийновете...
Нито искам да се заяждам,така че очаквам и с мен да го правят....
Благодаря за детското ми мислене,всеки има право на мнение и свобода да го изразява.....
Не съм против това родителите,вече разведени,да излизат с определени хора,просто да не се натрапват на децата.Колкото до гаджета,ами аз не съм водила вкъщи,дано и те не го правят.
Явно за да са щастливи родителите,децата трябва да са нещастни...
Самият брак и семейство не ги задължава да бъдат заедно вовеки,но трябва и донякъде да се съобразяват с остатъка от семейството.
Wrathchild,радвам се за теб,намерила си приятел в гаджето на майка си,получила си сестричка,браво!
Но аз искрено не бих желала някакви извън/дори и брачни деца,които да претендират за брат/сестра.Може да звучи сурово,но това е мнението ми,не очаквам някой да приеме,критикувайте си го....
Колкото до средната възраст-това си е факт-масово настъпват разводи и тези уж възрастни хора се вдетиняват и започват да кръшкат,намират си любовници....И заради всичко това пак децата страдат и изтърпяват и срамуват от глупавите им постъпки.
Да не говорим и в такъв момент колко лелки се опитват да използват мъжа,по-скоро парите му и смятат,че заблуждавайки него,другите отстрани са слепи....
hahavteen
03-01-2009, 17:22
Майка ми изрично попита мен и сестра ми (аз бях на 5 а тя на 4) дали харсваме сегашния й мъж и дали сме съгласни да живеят заедно. Спомням си съвсем ясно че й казах че искам просто да е щастлива и ако тя е щастлива и аз ще съм. Вярно е че неведнъж сме имали спорове с пастрока ми но споед мен това се дължи на характерите ни които твърде много си приличат а не на това че не ми е истински баща. Той ме е отгледал и продължава да прави всичко за мен макар че не ми е длъжен. Освен това ВИНАГИ е казвал че има 3 деца нищо че аз и сестра ми не сме негови.
Малката ми сестричка я обичам повече от себе си и съвсем не я приемам като "дете на майка ми и мъжа й". Та аз я гледам от бебе, имаме една майка как бих могла да не я обичам и да я смятам за нещо което няма връзка с мене?!
Виж нещата с баща ми са други. С него се виждам веднъж максимум 2 пъти в годината така че приятелката му не е и никога няма да бъде част от живота ми и няма никакво право да ми забранява или позволява каквото и да било защото просто не сме близки и нищо не е направила за мен. Баща ми има и двама сина. Единия е на 32 и имам съвсем неясни спомени за него от когато съм била малка. Не е идвал при баща ми от години и не мога д акажа че го чувствам като брат защото няма нищо общо с живота ми. Другия му син ще направи годинка след няколко дена и го видях за първи път едва декември месец.. И към него не изпитвам някакви по-специални чувства защото не го виждам, не участвам в живота му,...
Всичко е относително в тези неща :)
Pedigree
03-01-2009, 17:41
Хахах, само си представям как наще се разделят и не се обичат вече, хахах, не, не мога да си представя всъщност.
Но..
да си представим, че наще се разделят, вече не се искат, не се обичат, намират си половинки. Мии, окей. Мен не ме бърка. Не ме засяга пряко, ако за мен си има кинти, внимание, грижи и тнт. То това си е изцяло тяхно решение. Ако не се обичат и разбират, трябва да се разделят, щото само ще се карат, скандали и филми. Отделно ако си намерят половинки, и им е добре така, не виждам нищо лошо. :)
Mementomori
03-01-2009, 18:55
Слънчице,права си,наистина тези неща са много относителни-дали общуваш често с родителите и техните половинки,дали живееш с тях и така.
Хубаво е,че се разбираш с пастрока си,че си го приела и важното,че майка ви ви е питала,но честно казано едва ли това се случва често(говоря при малките деца). Важна роля изиграват новите половинки,ако децата са по-малки,няма как,обстоятелствата са такива и те стават практическите родители,не го критикувам.
afterforever
03-01-2009, 19:29
И да идвам?!Проблем или какво?
ПС.Брей,не знаех,че има толкова много алтруисти из форума!
Извинявай, обаче реагираш тъпо, според мен. Да, видях, че каза, че нещата са строго индивидуални, и кво?! Тва по някъв начин оправдава ли те, че говориш глупости - било единичен случай. Аз пък не познавам нито един човек с разведени учители, които хора да не харесват новите половинки на техните. За всичко нещата са строго индивидуални, всичко, що се отнася до човек. И да, проблем има, защото изказваш някви заключения, които не са верни.
Mementomori
03-01-2009, 19:40
Имам право да си реагирам,както искам и както преценя.Аз пък познавам много,които не харесват новите половинки и какво,сега да ги броим,за да видим кой побеждава-глупави детски истории....
Нещата са индивидуални-така е,не можеш изведнъж да ги унифицираш,защото са общочовешки и прочие.....Винаги има разни обстоятелства или комбинации от такива,които не трябва да се пренебрегват!
Колкото до "глупавото" ми реагиране,не смятам,че е уместно да ме нападаш лично,всеки се държи според преценката си относно дадена ситуация......
Може да имам крайно мнение относно някои неща,но не нападам никой лично,даже се радвам за хора,които са успели да намерят харамонията и добрия тон с половинките.И все пак нека не анализираме само децата,важен е и характерът на новите,защото не всички от тях са прекрасни и невероятни,нали?
afterforever
03-01-2009, 19:55
Ох, добре, хайде сега като на малоумните:
1. Къде казах, че имаш право да реагираш само както аз кажа?
2. Глупавите детски истории с броенето си измисли ти, аз нищо подобно не съм казвал.
3. Нападал съм те лично... ок, ако мнението не е твое, тогава няма да го правя.
4. Радваш се за хора, които са успели да се разберат с "новите", а допреди малко твърдеше, че само Слънчицето "живее в хармония" и е единичен случай.
Аз ли нещо не разбирам?
gree_girl
03-01-2009, 21:08
Бих го приела нормално, защото и те са хора и имат нужда от половинка, нежност и любов. Дори бих била щастлива, защото и те ще са щастливи. :) А и н астарини няма да са сами. :)
Mementomori
03-01-2009, 21:16
1.Не съм казала,че си го твърдял.Просто го изтъкнах като право на всеки човек.
2.Това с броенето беше шега,исках да ти кажа,че има и др примери,не всички се разбират с хората...
3.Не съм казала,че е само тя единствен случаи,а просто от малкото такива.И защо да не се радвам за нея?
Ако не преиначаваш нечии думи,можеш да не обясняваш....
Личи си кой какъв е,просто пасувам!
Gotinogaden
03-05-2009, 17:51
АфтърФоревър...всеки човек има истина сам за себе си.Твърдиш,че твърденията на Mori са нелогични-всъщност това е единствено твое мнение и твоя интерпретация на казаното от Memento,така че неуместните забележки спрямо правотата на доводите и са излишни,а и създалата се полемика е безплодна,don't you think?
Всеки битува най-вече в собствената си реалност и обстоятелствата около нея.И сега можеш да кажеш"Нищо от това,което ми казваш не е ново или непонятно за мен"-Не,ама да!Замислял ли си се някога защо изобщо тази тема е пусната?Смятам,че мнозинството от форумци отдавна са добили представа за ерудираността и като цяло зрелостта на Memento,и веднага са осъзнали,че целта на темата съвсем не е да се разбере КОЛКО хора са участници в представената от нея ситуация,а как биха се почувствали и каква трансформация би последвала в евентуалните по-нататъшни отношения с родителите!Достатъчно е да се поставиш на мястото на човек в подобно положение и ще разбереш какво имам предвид.
P.S.Генерализирането ти е стремеж към комформизъм,нищо повече.
TheBestFriends
03-05-2009, 18:09
Зависи от новите им половинки..
Wrathchild
03-06-2009, 03:48
Mementomori, че как бих могла да не я приемам за своя сестра? Една кръв носим във вените си, каква да ми бъде? Не бих искала дори да си представя какво е да съм без това мъничко човече...
Според мен зависи и от половинката. Все пак, майка ми имаше един, който определено не харесвах. Ако за него се беше омъжила, сигурно щях да го лежа с днешна дата. Но е факт, че има егоистични хора (тук никого не визирам) - те са на принципа 'мама и тате са си мои'. Да де, само че мама и тати не са ти длъжни. И НИКОЙ няма правото да очаква след развода им да останат сами за цял живот, просто защото явно са създали дете и семейство с неподходящия човек.
sugarbaby_
03-06-2009, 04:50
Всеки заслужава щастие ...
Ще се радвам, че най-накрая са го намерили :)
gLypChenCee
03-06-2009, 09:19
Щях да им тегля една майна и да замина далече от тях..
krem4et0
03-07-2009, 10:01
Слънце, голяма рода имаш...мислех, че имаш само 2 сестри, а ти и с 2-ма братя излезна :)
krem4et0
03-13-2009, 10:06
Темата се заключва по молба на автора!