PDA

View Full Version : Вечният спор- Софийски Университет или УНСС ?

psihqsala
03-02-2009, 17:53
Е ? Кой университет подкрепяте и защо ?

narciso
03-02-2009, 18:43
ти верно си прихясала!!!
СУ ЕСТТТТ ако влезеш де...
просто е по добър!

BeboP
03-02-2009, 19:37
УНСС е икономически ВУЗ, докато СУ е по-добрият избор за хуманитарните и обществени науки.

lLady_MooN_RaiN
03-02-2009, 19:59
СУ. Защото е университет с традиция, защото образованието там е качествено, защото там в хубавите специалности не взлиаш ей така, защото има и модерни и хубави нови специалности, които са прилижими в съвременния свят, защото има добри преподаватели.

TheSadGirl
03-03-2009, 13:09
зависи какво искаш да учиш. Ако е икономическа специалност естествено, че УНСС ... ама знам ли всеки си преценява. Имам приятелка, която искаше да учи МИО в СУ (не УНСС,ВИНса или др.) и сега учи там, така че .. :)

amazonkata90
03-03-2009, 16:40
В СУ няма МИО, а само МО. :-D

По темата: СУ---за хуманитарните науки, а УНСС----за икономическите. :)

shadow4e
03-03-2009, 19:07
Икономическите в СУ също са на добро ниво, а и са с два езика.
Въпросът е, че ти е рано да мислиш за това. Изчакай да те приемат и на двете места, пък тогава го мисли.

Darkkiss
03-03-2009, 20:16
зависи какво искаш да учиш
ако влизаш в УНСС само защото е име
то ти си идиот!!!(като 99% от момичетата който познавам в БГ)

Loshotia
03-04-2009, 07:38
зависи какво искаш да учиш
ако влизаш в УНСС само защото е име
то ти си идиот!!!(като 99% от момичетата който познавам в БГ)

За пореден път нищо не каза

По темата: УНСС си заслужават икономическите специалности, иначе правото и журналистиката са им много зле.

afterforever
03-04-2009, 09:29
Пък и ако филология искаш да учиш в УНСС няма как да се случи, сеш се?

Тва е като тъпата тема с "най-доброто училище в София" и там дечицата сравняват НПМГ и 91 НЕГ, примерно, дето база за сравнение няма...

nicolepcd
03-06-2009, 20:08
Зависи към каква специалност си се насочил.

Jesus
03-06-2009, 20:13
УНСС не струва, и икономиката им не струва, за икономиката в Свищов, за всичко друго СУ. И това не е избор всеки разумен човек би избрал СУ, нали го знаеш лафа защо УНСС има ограда ? защото ако влезе магаре и то ще излезе с диплома, просто нивото на СУ е доста по-добро, може би СУ е единственият университет където все още държат на високото ниво :)

Infinity
03-07-2009, 08:58
А,я да ви питам в СУ има ли специалност моден дизайн и какви за изпитите за тази специалност :) 10х

psihqsala
03-07-2009, 10:25
А,я да ви питам в СУ има ли специалност моден дизайн и какви за изпитите за тази специалност :) 10х
Не, няма такава специалност в СУ.

gLypChenCee
03-07-2009, 10:43
В СУ няма МИО, а само МО. :-D

По темата: СУ---за хуманитарните науки, а УНСС----за икономическите. :)

Напълно съгласна.

Infinity
03-07-2009, 14:51
Не, няма такава специалност в СУ.
а къде има?

Sweet_Play_F
03-07-2009, 16:11
С две ръце за СУ :smt003

sh3_1s_7h3_0n3
03-07-2009, 18:43
ти верно си прихясала!!!
просто е по добър!

Кажи ми, че учиш в СУ, а не говориш наизуст. ;)

А СУ и УНСС колко общо имат помежду си? ;)
Ако ще е икономика - УНСС, ако ще е нещо хуманитарно предполагам СУ, но и затам не чувам добри отзиви, т.к. имам колеги учещи филологии, право и разни педагогики.

lLady_MooN_RaiN
03-08-2009, 05:59
ти верно си прихясала!!!
просто е по добър!

Кажи ми, че учиш в СУ, а не говориш наизуст. ;)

А СУ и УНСС колко общо имат помежду си? ;)
Ако ще е икономика - УНСС, ако ще е нещо хуманитарно предполагам СУ, но и затам не чувам добри отзиви, т.к. имам колеги учещи филологии, право и разни педагогики.

Аз уча в СУ! И напълно подкрепям narciso!

Jesus
03-08-2009, 07:04
Много станахме от СУ :D

Infinity
03-08-2009, 08:35
Добре се,а някой ще ми каже ли в кой добър университет в София има специалност-Моден дизайн
**мерси :-)

lLady_MooN_RaiN
03-08-2009, 08:52
Добре се,а някой ще ми каже ли в кой добър университет в София има специалност-Моден дизайн

Моден дизайн има във Варненския свободен университет и в колежа св. Ариадна, но незнам долколко са добри тези учебни заведения...Особено свободния... Аз си имам особено мнение, че за да се занимаваш с нещо, свързано с изкуството, не ти трябва висше образование и никой няма да гледа дали имаш такова, трябва ти талант и може би връзки. Затова моят съвет е да запишеш нещо друго, което би ти осигурило някаква стабилна професия, а модния дизайн, да си го оставиш като хоби. Така като завършиш ще имаш професия, ако случайно не ти провърви в света на модата...

Infinity
03-08-2009, 12:53

Моден дизайн има във Варненския свободен университет и в колежа св. Ариадна, но незнам долколко са добри тези учебни заведения...Особено свободния... Аз си имам особено мнение, че за да се занимаваш с нещо, свързано с изкуството, не ти трябва висше образование и никой няма да гледа дали имаш такова, трябва ти талант и може би връзки. Затова моят съвет е да запишеш нещо друго, което би ти осигурило някаква стабилна професия, а модния дизайн, да си го оставиш като хоби. Така като завършиш ще имаш професия, ако случайно не ти провърви в света на модата...
еми да поприницп е така...ама какво да правя като нищо друго не ме влече.. :(

StillNoob
03-09-2009, 13:32
AZ 6e ti dam nai-to4en otgovor i to ne zaradi tfa 4e sum se naso4il kum NBU ! V TU purvite godini u4i6 da zavarqva6 nz si kfo o6te i vsi4ki izlizat injeneri ot tam :) ! V SU zimata se mruzne kato klo6ar a prepodavatelite sa izperkali starci ! V UNSS prepodavat politici pri koito minava6 s 100-200 lv semestura! A ina4e powe4eto po-mladi i po-dobri prepodavateli ot SU i UNSS se naso4vat kum NBU za rabota prosto za6toto tam zapla6taneto e po-dobro i bazata im e mnogo nad tazi na SU i UNSS ! + tfa Ako re4em 4e edin semestur v UNSS ili SU ti e 400-600 lv (zavisi ot specialnostta) kato butne6 o6te 200-300 za nqkoi izpit kfo stava ? Pak gi dokarva6 1000 lv kolkoto e taksata v NBU ! A v NBU izkara6 li stipendiq semestura ti stava 200 lv !

Samo v NBU ima moda i moden dizain ! Za powe4e info tfa e v plasti4nite im izkustva :) :)

Loshotia
03-09-2009, 14:58
Абсолютно съгласна съм за мнението около НБУ! Честно казано в момента уча за изпити в СУ само защото се хванах на хорото от септември месец с уроци и курсове, заучаване на теми е т.н. Наистина преподавателите там са на 60% същите от другите ВУЗове, материалната база е на 6, а университета ти предлага много повече като възможности за обучение извън задължителните курсове. Не е за подценяване и това, че задължително се изучават два езика.

lLady_MooN_RaiN
03-09-2009, 18:49
AZ 6e ti dam nai-to4en otgovor i to ne zaradi tfa 4e sum se naso4il kum NBU ! V TU purvite godini u4i6 da zavarqva6 nz si kfo o6te i vsi4ki izlizat injeneri ot tam :) ! V SU zimata se mruzne kato klo6ar a prepodavatelite sa izperkali starci ! V UNSS prepodavat politici pri koito minava6 s 100-200 lv semestura! A ina4e powe4eto po-mladi i po-dobri prepodavateli ot SU i UNSS se naso4vat kum NBU za rabota prosto za6toto tam zapla6taneto e po-dobro i bazata im e mnogo nad tazi na SU i UNSS ! + tfa Ako re4em 4e edin semestur v UNSS ili SU ti e 400-600 lv (zavisi ot specialnostta) kato butne6 o6te 200-300 za nqkoi izpit kfo stava ? Pak gi dokarva6 1000 lv kolkoto e taksata v NBU ! A v NBU izkara6 li stipendiq semestura ti stava 200 lv !

Samo v NBU ima moda i moden dizain ! Za powe4e info tfa e v plasti4nite im izkustva :) :)

Пълни глупости! Тази зима в СУ и нито веднъж не ми стана дори хладно. Преподаватели има и стари и млади. То май навсякъде е така. Колкото до изперкалите - навсякъде си има черна овца. Младите са готини, а възрастните са опитни и определено има какво да се научи от тях. За базата на НБУ вече ми омръзна да слушам. Базата, разбира се не е без значение, но е един от последните фактори, които способстват за това студентите да научат нещо. Таксата ми в СУ е 135 лв и 50 ст. И средно е между 200-300 лв на семестър и само на медицината е повечко. А за това да се плаща за изпити не съм чувала. Не отричам - сигурно има и такива случаи, но не са масова проява.

StillNoob
03-10-2009, 11:12
Pulni gluposti drugiq put xD Po novinite go kazvat 4e parno tam nqma i reportaji ima6e daje s studenti ot SU ! Q da vidim sega : ako primerno iska6 da u4ii6 informatika dali 6te izbere6 SU ili NBU? Az sum hodil na kursove v NBu po informatika i kompiutrite tam sa 3 puti po dobri ot moq koito e na 1godina xD! + tfa starite kompiutri na NBU otivat v SU kato dareniq xD ! A tova za pla6taneto za izpit go ima navsqkude !

Jesus
03-10-2009, 12:31
:razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
Във фми какви ли не огранизации не правят дарения и имат страхотна база, това за майкрософт и айбием го изключвам, те са си редовни.

Мога да ти кажа че във фми са първенците на българия в IT сектора. Имам наблюдения в/у информатиката в НБУ и трябва да отбележа, че не може да се сравнява с тази в СУ, доста по-високо е нивото в СУ :)

NaNa_SladuRana
03-10-2009, 14:37
Какъв вечен спор бе :D от 1888г. Софийския е най-доброто више учебно зоведение у нас :)

P.S. Мнение на класик...без нападки моля :)

st1ka
03-10-2009, 15:44
..

DjBaloon
03-10-2009, 16:46
Един верен пост не видях в тази тема :(
В момента и ДВАТА университета
са потънали и затънали и заляти от корупция,повлечени са от старите си системи на образувание на студентите... рядкост са хората,които обновяват това което преподават с тенденцийте в науките... учат се неща използвали се преди 50 години,нищо практически не се научава и в двата университета....
някой ако каже е обратното трябва да е много заблуден
към днешна дата смело мога да кажа че в БЪЛГАРИЯ висшето образувание се използва единствено и само за вадене на пари
За 1 година нищо не научиш... или това което учиш са неща,които никога няма да са ми полезни,бях подложен на гавра от дядовци със стари разбираня,които кипят от живот когато се гаврят със студентите

друго не видях до сега,да видим за напред какво ще видим....
Някак си загубих надежда,че ще се извлече нещо добро

lLady_MooN_RaiN
03-10-2009, 19:09
Pulni gluposti drugiq put xD Po novinite go kazvat 4e parno tam nqma i reportaji ima6e daje s studenti ot SU ! Q da vidim sega : ako primerno iska6 da u4ii6 informatika dali 6te izbere6 SU ili NBU? Az sum hodil na kursove v NBu po informatika i kompiutrite tam sa 3 puti po dobri ot moq koito e na 1godina xD! + tfa starite kompiutri na NBU otivat v SU kato dareniq xD ! A tova za pla6taneto za izpit go ima navsqkude !

Хич не ме интересува какво си гледал по телевизията. Аз пък бях там и цяла зима и дори по време на газовата криза и пак не беше студено. Очаквах компютрите в СУ да са някакви супер стари печки, но се оказа, че греша. На повечето факултети тази година им беше направено дарение( и то не от НБУ, а от международни организации) и всеки факултет си има специална лаборатория с компютри, които са на много добро ниво.

Loshotia
03-11-2009, 10:52
^Много ми е интересно в кой факултет учиш и в кои си била. Защото съм имала честта да пообиколя три-четири факултети и положението далеч не е така розово, както го описваш ти. С изключение на Медицинския факултет може би, но той е такъв, защото е на 2 или 3 години едва.

lLady_MooN_RaiN
03-11-2009, 11:07
Уча в ГГФ и факултетите, които са в Ректората ги знам на какъв хал са. Също и Философския факултет, Стопанския(тези на 4-ти километър), в Биологическия само съм била на спорт.

Undying
03-16-2009, 17:52
Пф,голям спор,спорят само тея,дето си нямат работа (нищо лично).Двата университета са коренно различни,и въобще не би трябвало да има спорове,ама...
Аз лично не бих могла да вляза в УНСС,просто защото нито една специалност там не ме интересува,но това не значи,че подценявам университета.