View Full Version : Съвет за кандидатстване след 7-ми клас
Добър ден! Аз съм 7-ми клас и искам да кандидатствам ама незнам къде. Искам да уча компютри и си мисля за СПГЕ Джон Атанасов, ама ми казаха, че там не е хубаво. Дайте мнения :)
Джон Атанасов, действително е може би най-доброто училище ако искаш да учиш софуер/хардуер, лошото е че подготовката по другите предмети им куца. В мойто даскало (СМГ-то) се учи малко повече информатика от колкото в другите + че има и много школи и сипове, (еее мога ли да не направя реклама) обаче ако не ти се занимава със сиповете подготовката не е чак толкова добра. И тва е, другите елитни гимназии са НПМГ-то, езиковите, търговско банковата, трябва да питаш някой който учи в тях как им е информатиката.
krisence
03-04-2009, 06:27
Аз пък съм в НПМГ и тук тези които са с профил математика или физика предмета им е профилиращ. При математиците обаче започва да се изучава още в 8-ми клас. :)
kalashnik
03-04-2009, 10:17
Също така може и в тази гимназия към Техническия университет.
nefchi_bs
03-05-2009, 12:42
Пиши което ти е на сърцето и после няма да съжаляваш,защото сам си си го избрал..
Пиши което ти е на сърцето и после няма да съжаляваш,защото сам си си го избрал..
+1
Аз също съм 7ми клас, но съм решил да уча още един език (скоро взимам сертификат за перфектно владеене на английски) и съм се насочил към 91 НЕГ (1ва Немска)
Знам че е най-елитната и че е много трудно влизането.Ходя на разни уроци там ала-бала - По математика съм екстра - На пробните изпити изкарвам от 80-100 точки горе - доло
Ама по Бг - съм слаба ракия - 75-90...
nefchi_bs
03-07-2009, 20:24
+1
Аз също съм 7ми клас, но съм решил да уча още един език (скоро взимам сертификат за перфектно владеене на английски) и съм се насочил към 91 НЕГ (1ва Немска)
Знам че е най-елитната и че е много трудно влизането.Ходя на разни уроци там ала-бала - По математика съм екстра - На пробните изпити изкарвам от 80-100 точки горе - доло
Абе не се притеснявай..Миналата година пробните изпити бяха по-трудни от истинския изпит..Важното е да не ти пука и да си спокоен...Аз миналата година цяла година блях байрите и кръстосвах улиците и седнах 2 дена преди изпита да пуча и изкарах 5тици и двата..Само спокойно и всичко ще е наред :)
LiLGrizzly
03-07-2009, 21:24
+1
Абе не се притеснявай..Миналата година пробните изпити бяха по-трудни от истинския изпит..Важното е да не ти пука и да си спокоен...Аз миналата година цяла година блях байрите и кръстосвах улиците и седнах 2 дена преди изпита да пуча и изкарах 5тици и двата..Само спокойно и всичко ще е наред :)
Въй въй.. вие в София и Бургас сте много умни е :D аз със 3 по математика и 4 по бг на изпитите + същите годишни можех да вляза почти във всички училища .. освен 2 ! Във Русе сме голема интелигенция баце :lol:
Има голяма конкуренция, много желаещи, малко места и висок бал 8-)
MeTaLfAn
03-08-2009, 15:18
1-vo SUJALQVAM 4E pi6a na ANGL
2-ro az sum su6to 7kl i iskam i az da kandidatstvam v "djon atanasov" samo 4e ne znam kolko e bala i koi ocenki se gledat-ako nqkoi znae ako moje da mi kaje kakvi ocenki mi trqbvat i koi se gledat ot diplomata,a i kakav e bala :)
nai-mnogo iskam programist 8)
Complicated
03-08-2009, 15:32
1-vo SUJALQVAM 4E pi6a na ANGL
2-ro az sum su6to 7kl i iskam i az da kandidatstvam v "djon atanasov" samo 4e ne znam kolko e bala i koi ocenki se gledat-ako nqkoi znae ako moje da mi kaje kakvi ocenki mi trqbvat i koi se gledat ot diplomata,a i kakav e bala :)
nai-mnogo iskam programist 8)
Бала е 31 при 1во класиране, а при 2ро е 29. И аз много искам там, ама едва ли ше изкарам толко. 8-)
AnIcHkAtA
03-08-2009, 19:23
Уби всичко детско в мен :D
nefchi_bs, ти или си гений, или ни послъгваш, а john95, ако изкараш тези точки на изпитите НЕГ и ИЕГ ще се борят за тебе :D .Осъзнай се, резултатите ти никак не са ниски, ооще повече си момче ;].
nefchi_bs
03-09-2009, 11:08
nefchi_bs, ти или си гений, или ни послъгваш, а john95, ако изкараш тези точки на изпитите НЕГ и ИЕГ ще се борят за тебе :D .Осъзнай се, резултатите ти никак не са ниски, ооще повече си момче ;].
Не не съм гений..AnIcHkAtA не знам кои набор си и кога си кандитатсвала,но сега в класовете вместо по 20 ще приемат по 30 човека,а класовете ги увеличават с 1...И излиза че ще приемат с по 60-70 човека повече...А 95ти набор не са кои знае колко много да има около 1000 които няма влязат даже по-малко...А и изпита не е като преди 3 години съчинение и 3 задачи за студент по висша математика...
AnIcHkAtA
03-09-2009, 11:31
Не не съм гений..AnIcHkAtA не знам кои набор си и кога си кандитатсвала,но сега в класовете вместо по 20 ще приемат по 30 човека,а класовете ги увеличават с 1...И излиза че ще приемат с по 60-70 човека повече...А 95ти набор не са кои знае колко много да има около 1000 които няма влязат даже по-малко...А и изпита не е като преди 3 години съчинение и 3 задачи за студент по висша математика...
Не искам да споря, но не съм съгласна с теб.Аз съм набор 95, но се интересувм от кандидатстване от преди 2-3 години.Набор 92 са се отървали леко.Да, разбира се, че е имало хора, които са зубрили цяла година, но накрая са си изкарали бал 35-36.Сега дори за училите здраво, бал 36 е само блян.Задачите не са били толкова трудни, ако ли пък не, поне са били включени в учебниците, сега в тест от 50 задачи (по математика) има 20 трудни, от които 10 са гатанки.Еми, нека въведат предмет Математически гатанки и да ги изучаваме!В тестовете има материал за 10 клас!По български не коментирам, защото тестът на 94 беше повече от елементарен, този на 93 също не беше труден.Може би са решили да дадат едното за сметка на другото, но не мисля, че е честно да се подиграват с труда на децата по този начин.Нямам за цел да те обидя, не се засягай, но не мисля, че петици се изкарват току-така от 2 дена учене.
Едит:Това за класовете е така, но баловете за приемане в елитните гимназии, сравнено 94 с 93 не са паднали, в такъв случай какво значение има дали ще приемат 20 или 30 човека..
Аз лично се страхувам от Изпита по БЕЛ - защото си падам леко селяче :D
На преразказа изкарвам по 20-23 точки (Което си е екстра)
А на теста около 60/75 точки
По математика имам тестове на които съм изкарвал 90+ точки, има такива с по 80-85 точки
Случвало ми се е и 60тина точки да изкарам ( На един супер шибан и то пак имах най-много от цялата школа.. :D )
моят съвет е да погледнеш за училище,в което ще получиш добра езикова подготовка...владеенето на езици наистина е много търсено качество(не се учудвайте..в езикова съм/el mundo habla epanol :P )
моят съвет е да погледнеш за училище,в което ще получиш добра езикова подготовка...владеенето на езици наистина е много търсено качество(не се учудвайте..в езикова съм/el mundo habla epanol :P )
За кого говориш ?
Аз лично точно към езикова съм се запътил, но ако не изкарам добри точки - най-вероятно ще си продължа в мойто даскало или ще търся алтернатива взависимост от точките.. 8-)
nefchi_bs
03-11-2009, 12:49
Не искам да споря, но не съм съгласна с теб.Аз съм набор 95, но се интересувм от кандидатстване от преди 2-3 години.Набор 92 са се отървали леко.Да, разбира се, че е имало хора, които са зубрили цяла година, но накрая са си изкарали бал 35-36.Сега дори за училите здраво, бал 36 е само блян.Задачите не са били толкова трудни, ако ли пък не, поне са били включени в учебниците, сега в тест от 50 задачи (по математика) има 20 трудни, от които 10 са гатанки.Еми, нека въведат предмет Математически гатанки и да ги изучаваме!В тестовете има материал за 10 клас!По български не коментирам, защото тестът на 94 беше повече от елементарен, този на 93 също не беше труден.Може би са решили да дадат едното за сметка на другото, но не мисля, че е честно да се подиграват с труда на децата по този начин.Нямам за цел да те обидя, не се засягай, но не мисля, че петици се изкарват току-така от 2 дена учене.
Едит:Това за класовете е така, но баловете за приемане в елитните гимназии, сравнено 94 с 93 не са паднали, в такъв случай какво значение има дали ще приемат 20 или 30 човека..
Има много голямо значение,защото баловете миналта година паднаха с по 6-7 единици надолу,поне в Бургас..И в една от най-елитните гимназий се влизаше с бал 25.Тази година ще е по същия начин,защото хората които ще седнат да учат здраво ще са много по-малко от другите,които да учили отгоре,отгоре...И ако ти изкараш бал примерно 35 в класа ти ще има поне 10 човека които имат бал 26-27.Ще видиш..После ще си чукаш главата,защото ще те е яд,че си стояла по цял ден да учиш а те са си правили каквото искат...И искам да ти кажа,че испита по математика миналата година беше много лесен,аз просто се чудя как не можаха по-лесен да го направят...Ще видиш че като отидеш на испита,че ще го направиш за час и половина най-много 2...Айде късмет на испита и без да се притеснявате :)
Такаам..аз сега съм с английски +руски и информационни технологии /от 9 клас/. Така хем език, хем нещо за хардуер и софтуер ще понауча. Замисли се, варианта никак не е лош. :)
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с език!Най-добрият изобор.
AnIcHkAtA
03-11-2009, 20:13
Има много голямо значение,защото баловете миналта година паднаха с по 6-7 единици надолу,поне в Бургас..И в една от най-елитните гимназий се влизаше с бал 25.Тази година ще е по същия начин,защото хората които ще седнат да учат здраво ще са много по-малко от другите,които да учили отгоре,отгоре...И ако ти изкараш бал примерно 35 в класа ти ще има поне 10 човека които имат бал 26-27.Ще видиш..После ще си чукаш главата,защото ще те е яд,че си стояла по цял ден да учиш а те са си правили каквото искат...И искам да ти кажа,че испита по математика миналата година беше много лесен,аз просто се чудя как не можаха по-лесен да го направят...Ще видиш че като отидеш на испита,че ще го направиш за час и половина най-много 2...Айде късмет на испита и без да се притеснявате :)
Peace.Имам какво да кажа, но нито аз ще променя твоето мнение, нито пък ти моето, все едно е дали ще говорим по темата, или не :D .
Мерси за пожеланията :) .
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с език!Най-добрият изобор.
Ххахаха вече няма училище в което да не се учат езици. Въпроса е не примерно да отидете в 5то ромско само щото има английски... ;)
Охх, аз на съзтезанието по Математика дори не знам колко точки имам, ама вероятно бая съм се изложила.
Попринцип съм си зле по този предмет, сега чааак почнах да ги чаткам задачите.
Абе, карай, мисля, че все пак ще успея.
И в крайна сметка - какво толкова, все едно ни пращат в Сорбоната да учим!
Такаам..аз сега съм с английски +руски и информационни технологии /от 9 клас/. Така хем език, хем нещо за хардуер и софтуер ще понауча. Замисли се, варианта никак не е лош. :)
къде учиш?
Първа английска.
Аз оттам познавам малко хора. Но са ми казвали, че е пълна анархия. Но пък ми е близо до "Софийският дом" ? Разкажи малко за компютърнато обучение
Честно казано нямам никаква представа. :)
Това ти го дадох само като вариант - не знам дали наистина юе се набляга повече, просто такъв е профилът. Аз влязох заради английският.
Това с анархията не е точно така. Зависи на какви учители попаднеш..
Loshotia
03-16-2009, 14:22
йеее, това с it профила е нещо ново.
А за анархията: наистина зависи от учителя. Но все пак и от културата на учениците. Те са там да ги учат учителите, не да ги възпитават.