PDA

View Full Version : Пиер Дюкан

Страници : 1 2 [3]

hahavteen
05-27-2009, 11:06
Всъщност се засищаш чудесно. Всичко е в главата както обичам да казвам. А и не е като да не поемаш абсолютно никакви въглехидрати тъй като във всичко има по малко. Ето примерно в една кофичка нискомаслено кисело мляко има 25g 8-)
А и като ядеш по 4-5 пъти на ден нямаш изобщо време да огладнееш.
Режимът е перфектен за хора които не могат да си контролират апетита и са свикнали да ядат пекалено много сладки неща защото приемайки главно бавни захари мозъкът започва да дава сигнали че не му трябва повече храна съответно апетита намалява с времето. Аз в началото на режима ядях едва ли не нон стоп а сега вече с 300 зора се убеждавам да ям 3 пъти на ден... :?

BlackMeow
05-27-2009, 11:16
Bianca, всяка диета или режим или каквото и да е, което принуждава тялото ти да смъква кила си е изтезание-нали и тук заради това е третия период- за да свикне горкото ти тяло с новите кила и да не му дадеш шанс да си върне загубеното...
Но какво да се прави жени сме-все някой път през живота ти се ще да смъкнеш някое кило :D

А аз на моя 3-ти етап съм доста по-енергична-само ако трябва да кача повече стълби сега в жегата ми става ужасно изтощено но ще мине! :D
А пък във втория на моменти ми ставаше уморено-там вече колата лайт помагаше много! :grin:
А за огромна моя изненада и киселото мляко, което преди не понасях!

И още едно приятна изненада от организма ми-преди ядях шоколад и всякакви сладкиши всеки ден-даже май имах 3-4 поредни дни с по 1 шоколад в коремчето :oops:
А на първата ми гала вечеря хапнах нормално количество десерт и много по-добре можех да се контролирам...
Сякаш тялото ми сега е малко по-малко зависимо от захарта! :grin: :-)

kaprizna
05-29-2009, 12:35
Здравейте!Аз от 5 дни съм на тази диета и съм свалила 3 кг. :grin: Ако някой може да ми даде някакви съвети следващата фаза как да я карам ще съм му много благодарна.Мисля да я направя 5/5,но незнам добре ли е.

hahavteen
05-29-2009, 12:48
Здравейте!Аз от 5 дни съм на тази диета и съм свалила 3 кг. :grin: Ако някой може да ми даде някакви съвети следващата фаза как да я карам ще съм му много благодарна.Мисля да я направя 5/5,но незнам добре ли е.

5/5 е оптималното. Зависи и колко кг искаш да свалиш де. Според мен започни с 5/5 и после прецени дали да промениш схемата според това как се чувстваш и колко кг имаш да сваляш :)

kaprizna
05-29-2009, 13:00
Благодаря за съвета.И аз така съм решила.Ами поне още 6 искам да сваля.

vanilla
06-02-2009, 18:20
Аз бях една седмица в чужбина... и за жалост си развалих диетата. Качих 3кг. Вчера се върнах и я започнах отначало и днес като се претеглих 3те килограма ги нямаше. Дано да продължа да смъквам. На -17 съм си все още.

SiSsKkAa
06-03-2009, 11:46
аз съм вече -16кг
ванила ние с тебе горе долу еднакво се движим :)

vanilla
06-03-2009, 12:25
Браво на нас! :)
Страшни сме, Сиска! :-)

mihichkaaa
06-04-2009, 16:01
ох най-сетне излязох от застоя вече съм -8кг :grin: :grin: но ми остават поне още 5,но мисля да се стегна и до към 10 юли да съм ги махнала защото смятам да ходя на моренце се пак :-D :D :grin: :grin:

koshtramba
06-04-2009, 16:04
Браво на нас! :)
Страшни сме, Сиска! :-)

Пожелавам ти да направиш дупе като на аватара ти! :-)

vanilla
06-04-2009, 16:33
Мерси за хубавото пожелание, миличка!
Ще дам всичко от себе си.
Невероятно, но факт. С всеки изминал ден започвам все повече да се влюбвам в себе си :) хахах

Aniiiii
06-06-2009, 22:09
SiSsKkAa, vanilla, вие само с тази диета ли сте свалили толкова много кг?
Много хора казват, че помага, но мен ме е страх да я почна. 1-вото защото не знам какво мога да ям 1-вите седмици, защото не обичам много много месо, 2-то защото немога да си представя да не ям плодове (диета без плодове .. хмм, та нали казват в всички диети, че трябва да се ядът мн плодове и зеленчуци ;S) и 3-то защото ме наплашиха, че след тази диета каквото и да хапнеш, дори и да спазваш 3-тата фаза пак надебеляваш супер много
:o

Вие какво мислите? И вярно ли е това, някъкви съвети?
аа и ако сте отслабнали само с тази диета толкова кг, колко време сте я спазвали?

Прочетох цялата тема ии виждам че много помага но .. незнам, мнннн ще съм ви благодарнаа ако отгг :P

vanilla
06-07-2009, 09:53
Каквото съм свалила е с тази диета, да. Вече 18кг.
Сваляла съм и с други, но после пак съм си връщала килограмите, че и отгоре. И тая зима вече тотално се промених. реших, че е време за драстична промяна.
Пазя диетата от края на март. 28ми, 29ти март, нещо такова беше.

Дали се надебелява след третата фаза не мога да ти кажа, не съм стигнала до там. Но имах около седмица в чужбина, когато ядох какво ли не и развалих тотално режима, качих 3кг. На 1ви юни се прибрах и реших за наказание да изкарам 10дни на протеини. На първия ден още бях -2кг, а на втория свалих и 3тия, който бях качила.

koshtramba
06-07-2009, 10:09
Еми... да свалиш 18 кг. си е повече от драстична промяна.Още колко искаш да свалиш? Имаш ли проблеми със стрий, или увисване на кожа? :-o Питам, просто защото ми е супер любопитно.А иначе, ако направиш такова дупе от аватара... направо ше те... 8)

vanilla
06-07-2009, 10:38
Увисване на кожата нямам.
Стрии имам (но не са от тази диета, а от преди няколко години, когато напълнях драстично заради заболяването).
А искам да сваля още 10тина максимум.

ReBeL
06-07-2009, 12:52
^ ухааа още 10 кг :shock: че ти колко си тежала в началото на диетата ?

Aniiiii
06-07-2009, 14:41
Лелеле каква воля имаш само! :P

Е добре а когато огладнееш хапваш ли си? Имам впредвид гладувала ли си или когато ти се прияде отиваш и си хапваш нещо от позволените храни?

pinki
06-07-2009, 15:40
Лелеле каква воля имаш само! :P

Е добре а когато огладнееш хапваш ли си? Имам впредвид гладувала ли си или когато ти се прияде отиваш и си хапваш нещо от позволените храни?
Ами честно казано след като си издържал ударния режим (5 дни - КРИТИЧНИТЕ!) след това вс е мн по-лесно и не изпитваш стария мъчителен вълчи глад :P А когато огладнееш вече си знаеш какво може да ядеш и си хапваш колкото си искаш :)

Aniiiii
06-07-2009, 16:02
Мм дам така е. Не аз мога да издържам на глад това не ми е проблем, но искам да ви питам през 1-вата фаза САМО месо ли ядяхте? и ако да например какво.. купувате си пилешко месо и си го варите, печете? И само месото без нищо друго? :P

vanilla
06-07-2009, 16:08
Аз никога не съм имала вълчи апетит. И почти не ям.
Никога не съм била вейка. До преди 3 години тежах 58кг. Висока съм 172см. Не бях дебела. Харесвах си се. Макар че не бях и много слаба.

Но се оказа, че имам заболяване, от което напълнях. Пълнеех от въздуха. 5кг... после още 5 отгоре. Започнах какви ли не диети. Глад, чайове и вода, и накрая пак съм качила 1кг. Междувременно килограмите в повече ми станаха над 15. Започнах да ходя по лекари. Всички ми викаха спортувай и ограничи храната, а аз не се хранех, по дяволите. След като два пъти припаднах на улицата от глад, се намери една лекарка, която ми обърна внимание. Направи ми пълни изследвания. Прати ме в София. Прегледи, болници, докато се разбере какво ми е, бях качила над 30кг. Минаха няколко месеца, от както ми назначиха лечение, и да чукна на дърво вече не пълнея. Организмът ми си функционира нормално. Но качениети килограми трябва да се свалят. Затова имам нужда от диета.
Можете да си направите сметката колко съм тежала , когато я започнах. Стигна ли крайния резултат, ще пусна снимки да се похваля :) Макар че нямам много снимки, имах комплекси, не обичах да се снимам. Срамувах се и от килограмите, и от външния вид. Появиха се стрии. Бях съсипана :) Сега (макар че имам още да свалям) се чувствам много по-уверена в себе си.

Дали ям, когато огладнея, ами да, ям. На тази диета не съм гладувала. Но аз и принципно не ям много, а съм и гладувала много. Не ми е проблем гладуването. Но диетата ми харесва, защото не ме умаря, за разлика от много други, които пазих.

vanilla
06-07-2009, 16:09
Мм дам така е. Не аз мога да издържам на глад това не ми е проблем, но искам да ви питам през 1-вата фаза САМО месо ли ядяхте? и ако да например какво.. купувате си пилешко месо и си го варите, печете? И само месото без нищо друго? :P

Не само месо. Правех му позволените сосове от книгата. Кисело мляко, прясно мляко, яйца също.

Aniiiii
06-07-2009, 16:17
Аз никога не съм имала вълчи апетит. И почти не ям.
Никога не съм била вейка. До преди 3 години тежах 58кг. Висока съм 172см. Не бях дебела. Харесвах си се. Макар че не бях и много слаба.

Но се оказа, че имам заболяване, от което напълнях. Пълнеех от въздуха. 5кг... после още 5 отгоре. Започнах какви ли не диети. Глад, чайове и вода, и накрая пак съм качила 1кг. Междувременно килограмите в повече ми станаха над 15. Започнах да ходя по лекари. Всички ми викаха спортувай и ограничи храната, а аз не се хранех, по дяволите. След като два пъти припаднах на улицата от глад, се намери една лекарка, която ми обърна внимание. Направи ми пълни изследвания. Прати ме в София. Прегледи, болници, докато се разбере какво ми е, бях качила над 30кг. Минаха няколко месеца, от както ми назначиха лечение, и да чукна на дърво вече не пълнея. Организмът ми си функционира нормално. Но качениети килограми трябва да се свалят. Затова имам нужда от диета.
Можете да си направите сметката колко съм тежала , когато я започнах. Стигна ли крайния резултат, ще пусна снимки да се похваля :) Макар че нямам много снимки, имах комплекси, не обичах да се снимам. Срамувах се и от килограмите, и от външния вид. Появиха се стрии. Бях съсипана :) Сега (макар че имам още да свалям) се чувствам много по-уверена в себе си.

Дали ям, когато огладнея, ами да, ям. На тази диета не съм гладувала. Но аз и принципно не ям много, а съм и гладувала много. Не ми е проблем гладуването. Но диетата ми харесва, защото не ме умаря, за разлика от много други, които пазих.

На хора като теб с такава воля евала им!

Аз точно за това си търся някъква диета с която ще имам енергия поне да се движа. По принцип когато ми трябва диета аз си я измислям и винаги на 2-рия, 3-тия ден нямам енергия да се помръдна, камо ли да спортувам. Виждам, че много хора казват че са отслабнали с тази диета ама това месо ... едва ли ще мога да издържа само на него .. аз по добре да не ям нищо. Та за това ви питам ако може с нещо да се замении или .. ах нз :o

vanilla
06-07-2009, 16:21
Да замениш месото ли? Едва ли...

Aniiiii
06-07-2009, 16:26
Да замениш месото ли? Едва ли...

А ако го махна и си карам само на мляко, яйца ..
Ти как мислиш? Или да се откажа от тази диета :P

ReBeL
06-07-2009, 16:30
да, наистина , не може ли само мляко и яйца :(

vanilla
06-07-2009, 16:33
Яйцата са ограничени. По 3-4 жълтъка ти се падат на седмица, а белтъци, колкото си искаш.
И то ще се получи някаква млечна диета.
Аз не бих изкарала много само на мляко, защото омръзва. Не знам. Без месото, ще стане много мъчна диета.

koshtramba
06-07-2009, 16:36
Аз съм на ананасова диета.Ям всичко, без ананас. :-)

Aniiiii
06-07-2009, 16:41
Емии Vanilla - дам права си, но нали след 1-вата фаза ще се включи и нещо друго ..
Е мерсии за отгг се пакк :-) :P

аа koshtramba :lol: <-- ако има ефект, казвай :lol:

vanilla
06-07-2009, 17:01
Да. На втора фаза се редуват 5 дни протеини и зеленчуци, 5 дни протеини.
Демек 5 дни мляко и зеленчуци, 5 дни мляко.

*не е задължително да са 5, може 1/1, 2/2, който както си реши.

pinki
06-07-2009, 17:06
Виж сега при месото поне има разнообразие! Пилешко, телешко, риба, заешко и т.н.
Аз за това все се каня да я започна, но толкова намразих месото, че не ми се мисли... :(

ReBeL
06-07-2009, 17:18
SiSsKkAa, vanilla, вие само с тази диета ли сте свалили толкова много кг?
Много хора казват, че помага, но мен ме е страх да я почна. 1-вото защото не знам какво мога да ям 1-вите седмици, защото не обичам много много месо, 2-то защото немога да си представя да не ям плодове (диета без плодове .. хмм, та нали казват в всички диети, че трябва да се ядът мн плодове и зеленчуци ;S) и 3-то защото ме наплашиха, че след тази диета каквото и да хапнеш, дори и да спазваш 3-тата фаза пак надебеляваш супер много
:o

Вие какво мислите? И вярно ли е това, някъкви съвети?
аа и ако сте отслабнали само с тази диета толкова кг, колко време сте я спазвали?

Прочетох цялата тема ии виждам че много помага но .. незнам, мнннн ще съм ви благодарнаа ако отгг :P

хей, Ани , щом обичаш плодовете, защо не започнеш 90 - дневната :) чувала съм, че и тя помага много :)

Aniiiii
06-07-2009, 17:34
Еми защото аз не искам да свалям 20 кг :О Ии защото не мога да се храня по 4-5 пъти на ден, та аз по 3 не мога .. ;Сс
А пък и там до колкото знам (и сега я чета) има някъкви протеинови дни, после белтъчен .. нещо не ги разбирам тези неща много добре :-o
На мен проблема ми е че като съм на диета почти не ям и след 1 седмица ми се яде супер много ии се наяждам :-D
Ама сега мисля да съм сериозна а пък и не искам да свалям мнооого кг :)

И все пак мерсии :-) :P

venivid
06-09-2009, 11:46
Ууууфф стига с тея диети бе момичеетааа #-o #-o #-o #-o как искате да сте слаби и да не спортувате?? Вие се тъпчете с боклуци и после имам кореем, дебела съъмм, краката ми са дебелии. Ми какво очаквате вие тровите организма си и искате да сте слаби ми не може да станЕе!! Аз съм твърдо срещу диетите дакажа и защо!! Първо не може докато тялото ти се развива да не му предоставяш нужните витамини и хранителни вещества!! Не че не може обаче така ще надебелеете ощеи второ тая диета се прави 1 пат отслабваш 10 кг. примерно, после пак надебеляваш (щото се храниш със чипсове пържени картофи и прочее) и пак правиш диетата и отслабваш 6 кг. и така като я направиш няколко пъти и започва да не действвааа :o :o :( :( и ти се чудиш кфо да правиишш!! Мн ми е чудно като ми говорят, че трябвало да ядеш рядко!! ТОВА Е ПЪЛНА ГЛУПООСТ!!!!! Трябва да се яде често в малки количества и да се пият мн течности!! Нее да ядеш 3 пъти ама като седнеш да не станеш!!! СПОРТУВАЙТЕ и СЕ ХРАНЕТЕ ЗДРАВОСЛОВНО!!! ТОВА Е ИСТИНАТА!!! :) :) :P дано съм бил полезен!!

Loshotia
06-09-2009, 12:30
Ти прочете ли изобщо за какво става въпрос в темата? :-x

vanilla
06-09-2009, 16:51

И аз това питам!
Аман от дървени философи.
Разбери че не при всички нещата стоят, така както си ги описал.

Aniiiii
06-09-2009, 17:23

И аз това питам!

+1 и мисля, че тази диета не е кой знае колко нездравлословна...
Има много по-лоши случаи :)

pinki
06-09-2009, 19:30

И аз това питам!

не бе те нямат омаляване такива философи :) А аз да се похваля от днеска я започнах сериозно 1 ден стискайте палци! :grin:

Aniiiii
06-09-2009, 22:25

И аз това питам!

не бе те нямат омаляване такива философи :) А аз да се похваля от днеска я започнах сериозно 1 ден стискайте палци! :grin:

Азз азз стискам .. ти колко кг искаш да свалиш :P

pinki
06-10-2009, 12:44

И аз това питам!

Азз азз стискам .. ти колко кг искаш да свалиш :P
ми поне 10 :oops:

WitcH_oF_DooM
07-28-2009, 23:03
Как втрви диетата, момичета? Има ли напредък? :-)
Аз днес мисля да направя лунната диета и после почвам дюканската. Напоследък ми се събраха кг да свалям, така че ... пожелайте ми успех :D

Irenchety
07-28-2009, 23:11
майка ми я спазваше тази диета 1-2 седмици и се отказа най-ефикасно е Разделното хранене обаче аз не искам да съм вече слаба...

WitcH_oF_DooM
07-28-2009, 23:18
майка ми я спазваше тази диета 1-2 седмици и се отказа най-ефикасно е Разделното хранене обаче аз не искам да съм вече слаба...

И защо така? Да не би да си имала някакви здравословни проблеми? .... ако не е тайна де :oops:

Irenchety
07-29-2009, 09:27

И защо така? Да не би да си имала някакви здравословни проблеми? .... ако не е тайна де :oops:
започнах да си внужавам че момчетата харесват по-пърнички а не торби с кокали :oops: