PDA

View Full Version : Забранено приятелство



crazymm
03-14-2009, 15:40
Здравейте, от много време чета темите и коментарите тук, но ми беше трудно да събера смелост да напиша каквото и да е, било то и коментар. Но сега животът ми се обърка изключително много и имам нужда от помощ..

В края на миналото лято бях на лагер с момичетата ( и едно момче ) от клуба ми по лека атлетика, който вече не посещавам. Понеже бях нова, познавах всички много бегло, пък и лагерът беше в едно забутано село и аз се правех на недоволна, че съм там. Свикнала съм да бъда заобиколена от момчета, стараещи се да привлечат вниманието ми, и много се зарадвах, че в същото селце са и едни футболисти. Очаквах 10-те дни да минават бавно и мъчително като единствения лъч надежда да е вниманието на футболисите. Да,ама не..
Една от съотборничките ми се разболя. Тя е с две години по - голяма от мен и до момента на заболяването й нямахме почти никакви отношения. Само че когато обикаляше по стаите, искайки предполагаемите и приятели да отидат с нея,привлече вниманието ми. Грубото отблъскване на пиклите също. За това аз проявих желание да я придружа до болницата, която беше в другия град. Явно ситуацията е била доста стресираща за мен, защото нямам спомени как е минало при лекаря. Както и да е, като се върнахме си направихме чай и седнахме в кухнята да си говорим. (Тук е момента да кажа, че тя се интересуваше от психология по това време, а аз от философия. И взаимно утвърдихме интереса си към двете науки.) Онази вечер наувих две неща:
1. Можех да и доверя всичко, без да се страхувам от неодобрението й.
2. Мълчанието може да се окаже удивително предразполагащо.
Цяла вечер й говорех за семейството, приятелите, монотонното си ежедневие и за фасадата, която поддържам. Накрая, когато най - сетне се запътихме към леглата, (спяхме в различни стаи) си писахме смс-и до среднощ.
С течение на времето (което е било макс 8 дни) започвах да я чувствам все по - близка. Тя не ми разкриваше много за себе си, но я рабирах, беше я страх. Знаех за част от проблемите й, за останалото се досещах. И понеже навярно познавате завистливата човешка природа,няма да се изненадате от последствията на нашето сближаване: съотборничките ни започнаха да измислят, че ние двете имаме любовна връзка,защото се заключвахме в стаята на новооткритата ми приятелка. Не мога да ги виня, вероятно и аз бих си помислила същото, но истината е съвсем различна. Тя полагаше основите на моя интерес към психологията и обсъждахме общоприетите маниери и какво всъщност се крие зад тях. Мислех, че като се върнем в града всичко ще се промени, но приятелството ни се заздрави.
Излизахме всеки ден, тя се запонза с моите приятели, аз с нейните, карахме колела,но разговорите ни продължаваха да странят от повърхностните диалози, които водят повечето "приятели".
И такаа.. септември се скарахме,но за седмица. Сдобрихме се точно на първия учебен ден. След това сме се карали два-три пъти,но винаги след като се сдобрим,се сближваме дори повече. Винаги има за какво да си говорим и точно за това я ценя толкова много.
Но майка ми беше против нашето приятелство. Не хареса нея, нито колко близки сме. Не й хареса, че не знае как точно протичат часовете, в които прекарваме времето си заедно, не и хареса й че най - добрата ми приятелка е по - голяма от мен и че отношенията ни твърде много се различават от тези, които имам с останалите ми приятели. Веднъж дори ме пита да не би с нея да сме гаджета,което беше върха на обидата. Та ние дори не сме демонстрирали често привързаността си! През цялото ни приятелство да мсе се прегърнали 5-6 пъти, като единия път беше, когато тя мина покрай моето училище (а се водехме скарани) и аз от оградата като я видях толкова и се зарадвах, че се затичах към нея. Но майка ми не ще и да чуе..
Преди 1-2 седмици ми забрани да се виждам с най - добрата си приятелка, но аз след дълго колебание, реших да не го правя. Естествено казах на момичето за забраната, наложена от родителите ми.
И такаа.. В Петък минах покрай нейното училище, за да й оставя един тефтер ( от както майка ми забрани да се виждам с нея, си разменяме тефтера: 1 седмица е у мен, 1 у нея) и останах за часа и по ФКС. Не знам от къде е разбрала майка ми, но е факт, че знае за срещата ни и ми забрани да се виждам с приятелката си, цитирам: "ЗАВИНАГИ" (изкрещяно). И това ми го забрани преди няколко часа.. Добре че сега съм у баба ми и мога спокойно да пиша!
Съжалявам, ако съм ви натоварила, но просто не знам какво да правя. Обикновено съм на практиката, че съветите са онези неща, които на нас самите не ние стига смелост да направим, кажем и т.н. Но сега съм толкова отчаяна, че ВСЕКИ съвет е добре дошъл!

П.П. Сори, ако има много правописни или пунтоакционни грешки :) .

blago84
03-14-2009, 16:07
Лесно се дават свети, когато друг ще носи последствията от тях, но все пак...
Мисля, че трябва да се опълчиш... Явно или тайно - ти ще прецениш, но е просто наложително... Днес ти казва с кого да се виждаш... утре ще ти каже къде да живееш, какво да работиш, за кой да се омъжиш и тн и тн. Сложи край на това докато е време... иначе ще става по-лошо.

mArMaLaDkA
03-14-2009, 16:51
Заради някакви си прегръдки ти е забранила да се виждате??И толкова се филмира???Извинявай,но майка ти някаква параноичка ли е,какво?Не я познавам,но по това което си написала(все пак има и друга гледна точка) тя явно се страхува от хорското мнение и не иска хората да знаят,че има вероятност дъщеря й да ходи с друго момиче(което естествено не е така).Аз по логиката на тъпите ти приятелки и майка ти,значи трябва да съм хомосексуална и да нямам никакви приятелки. :shock: Аз винаги,когато видя приятелките си,ги прегръщам или целувам по бузата,а когато се разлигавя ги удрям по дупето или им правя разни намеци.Естествено,всичко е в кръга на шегата и всяка знае,че няма да се стига по-далеч.Това,че ги прегръщам не значи,че си падам по тях.Просто тея хора са ми наистина близки,разбират ме ,и като ги видя от радост им се хвърлям на врата. :D Постъпката на приятелките ти е като на 11-14,пък ако сте на повече още по-зле за тях.Майка ти има прекалено консервативно мислене.Може би тя не е имала много приятелки и затова не разбира отношенията ви.Поговори с нея и й обясни,че това момиче ти е първата истинска приятелка,нормално си общувате и затова сте така неразделни.Другият вариант е да си хванеш гадже и да й покажеш,че не е права.Не знам как да постъпиш иначе.Може би е чула някакви неща за това момиче,може и приятелките ти нещо да са казали на майка ти,може пък тя да е забелязала някакво по-специално отношение към теб от въпросната ти приятелка..много неща може да са.Трябва да поговориш с майка си.Накарай я да не ти вика,да ти се кара,а да ти обясни като на човек каква е причината да не иска да си приятелка с онова момиче.И все пак...момичета си тикат езиците до хранопровода на другата и т.н,а за една прегръдка..

crazymm
03-14-2009, 19:44
И аз се оптах да й обясня на майка ми, че не е имало нищо, ама тя не ще и да ме чуе. Въпросът е, че я притесняват не прегръдките, ами липсата им пред нея. 'Щото ние с другите ми приятелки като сме заедно и се лигавим супер много и тя не може да проумее как така с това момиче нещата са по - различни..
А и предположението ти за слуховете е вярно..

CfEtii
03-14-2009, 19:49
Според мен майка ти твърде много се влияе от чуждото мнение и й пука от тва какво биха си помислили хората..нищо че няма причина да си мислят някакви глупости..
Аз бих обяснила на майка си,че това ми е само приятелка,еди кво си..
Кажи й,че може би има право да ти забрани да общуваш с някакви странични хора,но с най-добрата ти приятелка.. :?
Нещо от тоя сорт.. :(

Boyd
03-14-2009, 20:08
Извинявай, ама ти на колко години си !? От къде накъде майка ти ще ти забранява да се виждаш с приятелите си ?! К'ва е тая неземна овца, която ще направи такова нещо? Вземи го прати на лекар т'ва вещество, белкем разберат к'во му хлопа в главата!

Мисля че е редно да й се опълчиш, за да разбере, че не може да ти забранява подобни неща!

crazymm
03-14-2009, 20:15
Говоря и,ама хич не й пука. Аз се правя, че не я чувам, тя ме заплашва и общо взето у нас е кат в Ада.. Само дето аз се смея на бегзраничната и тъпотия, а относно въпроса за възрастта - на 14 съм. Но не мисля, че има някакво значение, жената е доста тираничен родител, и на 30 да бях сигурно щеше да се опитва да ми натрапи възгледите си =). Аз и на ная обясних, че ще я таря 4 години и се изнасям...

mArMaLaDkA
03-15-2009, 00:07
Не зная.Може би трябва да наблюдаваш малко повечко приятелката си да не би слуховете да са верни,в което се съмнявам,де,но нали знаеш че във всеки слух има доза истина(естествено ако не е пуснат от завистливите ти приятелки). :-o Кофти е,когато имаш такова същество у дома си.Не оставяй да ви раздели някой със изкривени разбирания и псевдо чувство за власт.За мен е глупаво родители да се месят в отношенията между детето им и приятелите им.От къде на къде ще решават с кого да дружи и с кого не отрочето им?Майка ти е харесала предишните ти приятелки,сметнала е ,че са подходящи за теб и оттам нататък си знае своето.Тъпо,но факт.Изобщо не й обръщай внимание.Оттам съм убедена,че ще започне(ако вече не е започнало,де) едно спиране на джобни,спиране на телефон и компютър,пренебрежително отношение(което и сега се случва).Аман от побъркани родители!А ти баща нямаш ли си?Нещо баба,леля,дядо,чичо и пр.?

crazymm
03-15-2009, 12:43
Имам и баща, и баба, и дядо, и т.н., но те са безрезервно на страната на майка ми.. Нямам намерение да се оставя на тираничния нрав на майка ми, просто ще се държа привидно добре и ще си продължавам както си зная :)
Иначе 10х за помощта :-)