View Full Version : мъдри мисли
zagubenata
03-20-2009, 18:28
Здравейте :) Напишете по някоя мъдра мисъл,която ви харесва :) мерси предварително :-)
Snuffles
03-20-2009, 18:36
За света може да си само един човек, но за някого да си целият свят. Това ме кефи много whatever.
Истинските любовни истории никога нямат щастлив край,защото те никога не свършват. (на английски ми харесва повече как звучи)
ANTIHUMAN
03-20-2009, 21:23
Когато обичта е малко - тя е нещо като радост. Когато обичта е много-тя е нещо като БОЛКА. Когато обичта е точна - това не е обич . . .
,,Любовта е върховното щастие в живота, признавам. Но тя е и най-голямата трагедия. Колкото по-дълбока е любовта, толкова е по-сигурна трагедията.’’
,,Ревност - изкуството да причиняваш повече зло на себе си, отколкото на другите.’’
,,Да вярваш в Бог е невъзможно, но да не вярваш в Него - абсурдно.’’
,,Оптимизъм - това е страст да утвърждаваш, че всичко е хубаво, когато в действителност всичко е лошо.’’
Вчера – това е миналото – красиво и тъжно; днес – реалността, изправена пред нас, и утре – стаената надежда за нещо по-добро.
,,Истина е, че само част от живота ти зависи от самия теб – роля играят другите и пълната случайност, и последствията, до които те водят.’’
,,Защото най-хубавото се добива само с цената на голямата болка . . . или поне така е според легендата!’’
,,Истината е ,че надеждата е за страхливците!''
,,Когато ми е интересно ,описвам интересните неща по интересен начин! ''
,,Няма светица без грях! Или грешник без бъдеще!''
,,Всеки живее в отделна действителност.''
,,Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.''
,,Понякога дори да живееш се изисква кураж. ''
,,Хората страдат не от това, което се случва, а от своето отношение към станалото. ''
,,Когато сме радостни,ще ни познаят приятелите ни,когато сме нещастни,ще ги познаем ние.''
,,Времето не лекува, трябва да се излекуваш сам.''
‘’Недей тъжи за времето отминало, не го завръщай даже и в съня, нима се връща някога невъзвратимото с предишния си блясък, смисъл и цена...”
външноста на човек лъже не и се доверявай за да не бъдеш опарен(izmislih go sa nabyrzo)
kalashnik
03-21-2009, 06:00
Няма значение, че няколко войника ще умрат, жените за какво са, за да раждат. - ген. Митрофан Неделин
Jumbie483
03-21-2009, 08:52
Плановете са мечти на знаещите хора !
За сърце, което иска, няма нищо невъзможно !
Всеки проблем си има решение, а ако няма - значи не е проблем !
Никога не знаеш, колко скоро ще е пракалено късно !
и култовото: Ако животът ти поднесе лимони, направи си лимонада !!
Нямам нужда от много приятели,
стигат ми двама, трима.
Ала само такива, които в сърцата си
рани от моите болки да имат.
:)
Който е приятел на всички, не е приятел на никого.
Истинското приятелство настъпва, когато мълчанието между двама души е приятно.
Незнанието е най - голямото блаженство.
Истината рядко е чиста и никога проста.
Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му.
Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш.
MiseryBusiness
03-21-2009, 14:21
Утрешният ден не е гарантиран за никого - нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш. Затова не чакай повече, направи го днес, защото ако утрешният ден никога не дойде, със сигурност ще се разкайваш за деня, когато не намери време за една усмивка, една прегръдка. Дръж тези, които обичаш, близо до себе си, кажи им шепнешком колко много имаш нужда от тях, обичай ги и се отнасяй с тях добре, намери време да им кажеш "извинявай", "прости ми", "моля те", "благорадя" и всички думи, изразяващи любов, които знаеш. Никой няма да се сети за скритите ти мисли.
Габриел Хосе Гарсия Маркес
gLoRiToO
03-21-2009, 15:10
Слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса! \:D/
Любовта е като вятъра-не можеш да я видиш,можеш само да я усетиш! :smt007
Magichkaa_
03-21-2009, 18:20
"Този,който е роден да лети,няма как да пълзи"
Това го чух от Глория,в Мюзик Айдъл.
nefchi_bs
03-21-2009, 18:33
''Когато наоколо е пълно с толкова самотни хора,е ужасно егоистично да си самотен сам..'' :) Това го чух от One Tree Hill :D
''Когато някоя сутрин се погледнеш в огледалото и не видиш нищо,значи си станал неотразим''
MrUndaztood
03-21-2009, 21:08
Няма значение, че няколко войника ще умрат, жените за какво са, за да раждат. - ген. Митрофан Неделин
Това пък е толкова нарцисистко и просташко!
victoriqq
03-22-2009, 21:05
Да се ядосваш?! Това значи да наказваш себе си за грешките на другите! :)
fuklata1
03-23-2009, 15:02
"Ако съдиш хората няма да ти остане време да ги обичаш!"-Майка Тереза
Когато тръгнеш да изкачваш стълбата на успеха,не бъди жесток с останалите,защото може да ги срещнеш на връщане!
Всичко,което не те убива те прави по силен!
fuklata1
03-23-2009, 15:10
Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием. Ралф Емърсън
Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден. Сенека
Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да го получиш
Преди да поискаш, помисли какво си дал.
Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии. Фридрих Ницше
Най-великата доблест не е в това никога да не паднеш, а да се изправиш всеки път, когато паднеш. Конфуций
...ima i o6te mnogo koito mi haresvat
mynichka
03-23-2009, 17:01
Това, което не ме убива ме прави по- силна, но не и по- щастлива!
Ако животът ти поднесе лимони изстискай ги,налей сока във воден пистолет и пръскай хората в очите.
zvezdichkaaa
03-23-2009, 18:58
Ако животът ти поднесе лимони изстискай ги,налей сока във воден пистолет и пръскай хората в очите.
:lol: :lol: :razz:
ПО -важно е да си обичал, отколкото да бъдеш обичан.
Никога не казвай 'никога'.
Ще вдигне ли шум дърво, паднало в гората ако няма кой да го чуе?!
Мъжете се мислят за железни, но са им дървени главите. За жалост не всичките. :d
8-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz:
afterforever
03-23-2009, 21:49
Е тва е садистичноооо....
stuci_i_miri
03-24-2009, 12:03
един живот, една съдба 8) секи сам си избира ква!!!!!!!!!!!!!!
kykykate
03-24-2009, 15:00
"С каквито се събереш - олигофрен ставаш." :D :D
NorenRed
03-24-2009, 15:07
- Внимавай чии пръсти настъпваш днес, защото може да са прикрепени към задника, който ще целуваш урте.
- Живот във всеки дъх. (бушидо)
- Един път да си изживея живота страхотно ми е достатъчно.
- Мъжът, който прави това, което трябва да бъде направено, става мъжът, който иска да бъде.
SoulFlyForever
03-25-2009, 13:57
Мъдроста е сила, която нямам желание да споделям !!!
ПП: А ако искаш да прочетеш нещо мъдро прочети Мечът на истината.
FancyGirl
03-28-2009, 18:39
"Знам какво трябва да направя сега. Трябва да продължа да дишам. Защото утре слънцето пак ще изгрее, и кой знае какво ще ми донесе приливът…"
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Всичко което ме наранява ..но не ме убива ..ме прави по-силна,но не и по-щаслива!
Има два подхода към живота. Единият е да съществуваш, другият е да живееш. Ти жив ли си?
Нашият живот прилича понякога на гара, на която пристигат само закъснели влакове.
Опитвайки се да се предпазиш, понякога губиш най-хубавото.
Ти виждаш нещата и питаш "защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?" ...
"Жените никога нямат какво да кажат, но го казват по очарователен начин."
Цялата прелест на миналото е, че е минало
Кой е беден, ако е обичан ?
Човек трябва да бъде безкрайно внимателен в избора си на врагове.
По-лесно е да простиш на враг, отколкото на приятел.
Това, което не ни убива, ни прави по-силни.
Любовта,която си изгубил е единствената ,която помниш ...
"Няма лесен път до мястото, където си струва да стигнеш!"
Има две трагедий в живота: едната е да изгубиш копнежа на сърцето си ... другата е да си го върнеш
"Истинският живот е хаос,но във въображението винаги има безпощадна логика."
Оскар Уайлд
"Въпросите никога не са неудобни.Такива са понякога отговорите."
Оскар Уайлд
"Дадена истина престава да бъде истина,когато в нея повярва повече от един човек."
Оскар Уайлд
"Въображението буди огризенията на съвестта и рискува в представите отблъскващите последици от постъпките.В реалния живот злото не се наказва,а доброто не се възнаграждава."
"Човек е щастлив, когато притежава това, което сам обича, а не това което другите харесват."
"И утре е ден.. но друг!" .
"Обичаме тези, които бягат от нас, а бягаме от тези, които ни обичат!"
Избеното щастие е по-тъжно и от самата тъга.
"Когато спориш с глупак,най-вероятно и той прави същото..."
Трагедията на живота е не, че свършва толкова скоро, а че чакаме толкова дълго, за да го започнем.
Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си.
"Бъди щастлив с това, което имаш, докато се бориш за това, което желаеш!"
Надеждата умира последна...ако не я изпревариш.
Не е важно да си пръв, важно е да си единствен!
... тези и още безброй други съм ги събирала доста време дано ви харесат ! :)
Jumbie483
03-29-2009, 11:15
Да мислиш означава да спориш със себе си.
Истинските любовни истории никога нямат щастлив край,защото те никога не свършват. (на английски ми харесва повече как звучи)
това ми хареса много :) :)