Влез

View Full Version : Ясмин...

martinaaaaaaaaaa
03-24-2009, 13:15
Значи имам няколко въпроса за приема на Ясмин.
1.Ако се пие за първи път вярно ли, е че трябва да се поеме в първия ден от цикъла?
2.Пие ли се по време на цикъл?
3.Вярно ли, е че когато започнеш да пиеш хапчето трябва да спреш да пушиш? :o
4.След като свършиш опаковката кога трябва да започнеш нова ... трябва ли да изчакаш няколко дни или веднага да започваш новата опаковка?

Моля да пишат хора, коита го приемат или са го приемали. Благодаря предварително. :)

LovelyGirl
03-24-2009, 13:54
1.Трябва гинеколог да ти ги изпише,след направени хормонални изследвания.
2.Той ще ти отговори подробно на въпросите.
3.Не ги пий,ако не са ти изписани,защото може да не са точните за теб и да се получат странични ефекти.
4.Няма общо с цигарите.

ubuntureload
03-24-2009, 15:15
3.Не ги пий,ако не са ти изписани,защото може да не са точните за теб и да се получат странични ефекти.
4.Няма общо с цигарите.
5.Презервативите са по сигурни

egois74e
03-24-2009, 16:27
не съм много сигурна,но мисля че не са с предписание,защото една моя приятелка си купи без да има предписание...не се е оплаквала ... а в самата опаковка си има мн подробно описание за какво са предназначени хапчетата,възможни странични ефекти,начин на употреба и т.н.,а самият блистер с хапченцата е разграфен на дните от седмицата :-D

bulgarche
03-24-2009, 16:41
Приятелката ми ги използва. Започва ги на първия ден след менстуация, пият се 21 дена, след което се прави почивка от 7 дни, после пак от начало. Има си написани дните от седмицата отзад и лесно следиш приемането им. Тя ги пие в 22:30, не знам защо тогава, но трябвало по това време.

LovelyGirl
03-24-2009, 17:33
не съм много сигурна,но мисля че не са с предписание,защото една моя приятелка си купи без да има предписание...не се е оплаквала ... а в самата опаковка си има мн подробно описание за какво са предназначени хапчетата,възможни странични ефекти,начин на употреба и т.н.,а самият блистер с хапченцата е разграфен на дните от седмицата :-D

Да,те,че могат да се купят без предписание могат,но не е хубаво.Както като си болен,не всеки антибиотик ти помага,нали ;)

bulgarche - Трябва да се пият всеки ден по едно и също време(час)задължително :)
Пише си го в опаковката и гинеколозите го казват.

chelsea
03-24-2009, 17:46
аз пия ясмин от известно време..
почваш опаковката на първия ден като ти дойде, да речем понеделник. демек да, пият се по време на цикъла. пиеш ги 21 дни (блистерчето е от 21 хапчета). получава се така, че опаковката ти ще свърши в понеделник..правиш пауза 7 дни (през които трябва да ти дойде) и когато почнеш нова опаковка пак се пада понеделник.
а за цигарите не знам доколко е вярно, в листовката пише, че трябва да се спрат, ама аз си пафкам. и гинекологът ми не е казвал нищо по тоя въпрос, така че..
бързо се свиква, ама докато ти се нагоди организма е кошмар.

anonimnaa
03-24-2009, 17:51
Приятелката ми ги използва. Започва ги на първия ден след менстуация, пият се 21 дена, след което се прави почивка от 7 дни, после пак от начало. Има си написани дните от седмицата отзад и лесно следиш приемането им. Тя ги пие в 22:30, не знам защо тогава, но трябвало по това време.
Не е задължително да е 22:30 просто трябва да с епият всеки ден по едно и също време.

martinaaaaaaaaaa
03-24-2009, 19:00
Мерси много на всички за отговорите, но задължително ли е посещението на гинеколог за да ти ги изпише?

chelsea
03-24-2009, 19:33
ами това са хормонални таблетки все пак, не дъвки, плюс това трябва да отговаряш на някакви условия за да започнеш да ги пиеш. ако си имала някакви по-особени заболявания е задължителна консултацията с лекар, трябва да избягваш да ги пиеш с други лекарства........ друго, всичките са с различна хормонална дозировка и само лекар може да прецени кои са най-подходящи за теб и кои евентуално ще ти донесат повече главоболие отколкото полза. а и да ти кажа друго си е гинеколог да следи състоянието ти, ако нещо физически не ти понесат, той ще е запознат с това и ще е по-лесно да се изчисти проблема.
не знам, аз след като прочетох веднъж листовката даже се разколебах изобщо да ги почвам, дори и при факта, че ми бяха изписани от лекар :D на своя глава да почна да пия хапчета - абсурд..

martinaaaaaaaaaa
03-25-2009, 11:37
Ясно... Ами ако например избереш противозачатъчни без да се консултираш с лекар и тези хапчета не са най подходящите за теб освен, че не ти се отразяват могат ли да не подействат??

hottie
03-25-2009, 11:52
Не, но може да ти се разбъркат хормоните, да напълнееш, да ти стане лошо, да кървиш и всички останали странични ефекти...

martinaaaaaaaaaa
03-25-2009, 11:54
Мерсии много... значи действат при всички случеи, но ще се наложи консултацията с гинеколог. :)

bulgarche
03-25-2009, 12:51
Предполагам че толкова късно, защото първото е пила тогава, въпреки че половин час, дори час не е от значение.

Има ли логика да се пият вечер? Всички познати, които пият противозачатъчни, го правят вечер.

TPAKTOPUCTA
03-25-2009, 13:02
4.Няма общо с цигарите.
5.Презервативите са по сигурни

и без вероятност за странични ефекти

krem4et0
03-25-2009, 13:09
bulgarche, първата опаковка се почва винаги в първия ден на менструалното кървене. 21 дни, 7 дни пауза и на 8-мия почваш на ново, дори и да не ти е свършила менструацията. Пият се долу-горе в един и същи час. Повечето ги пият вечер, защото сутрин може да предизвика гадене. Аз лично ВИНАГИ съм ги пила сутрин веднага след ставане, независимо дали е в 6 сутринта или 12 по обед.

1.Ако се пие за първи път вярно ли, е че трябва да се поеме в първия ден от цикъла?-да, вярно е

2.Пие ли се по време на цикъл?-Обясних ти аз, а и другите схемата. 21 дни с хапче, 7-без.

3.Вярно ли, е че когато започнеш да пиеш хапчето трябва да спреш да пушиш? Surprised-Желателно е. Увеличава се ридсът от тромбоза и рак. Това го пише на листовката

4.След като свършиш опаковката кога трябва да започнеш нова ... трябва ли да изчакаш няколко дни или веднага да започваш новата опаковка? - прави се пауза от 7 дни!

Върви на лекар, назначи си изследвания и си вземи хапчетата. То мисля, че вече без рецепта ОК не може да се вземат, така че поне до личния трябва да отскочите.

Не съм приемала Ясмин, но съм приемала Логест и Диане. Принципът е еднакъв.

LovelyGirl
03-25-2009, 13:11
Предполагам че толкова късно, защото първото е пила тогава, въпреки че половин час, дори час не е от значение.

Има ли логика да се пият вечер? Всички познати, които пият противозачатъчни, го правят вечер.

И аз ги пия вечер :D
Няма логика да се пият тогава.Просто през деня все има работа човек и може да забрави,а вечерта като е по-спокойно всичко,се сеща.
Аз и аларма съм си направила да не ги пропускам :)

insatiablemon
03-25-2009, 13:30
за да ти предпишат противозачатъчни не се правят изследвания...тва е все едно да ти изписват презервативи.лекарят няма да ти препоръча,ако ти не попиташ кои са най-подходящите.и ОК се продават без рецепта.

krem4et0
03-25-2009, 13:53
insatiablemon, айде пак да прочетем наредбата за продажба на лекарства, която влезе в сила от скоро и тогава да говорим. Противозачатъчното и презервативът нямат общо в това отношение. Това са женски полови хормони. Не може да ги пиеш безразборно!!!

SiMiLi_
03-25-2009, 13:58
на мен ми ги дават и без рецепта ;) скъпа

аз напълнях от тях с 5 килограма ..... мн съм доволна от тях ... и циците растат изчисти ми се лицето .... :grin: абе общо взето са незаменими

почваи ги първия ден от цикъла ти ... и през месеца може да прокървиш малко ... не се шашкай така ще е докато организма ти свикне с тях

krem4et0
03-25-2009, 14:12
Това от кога? Наредбата влезе в сила преди седмица. И на мен преди ми ги даваха така, ама сега...друга работа си е.

SiMiLi_
03-25-2009, 14:21
във понеделник си ги взех

LovelyGirl
03-25-2009, 14:28
Е,че то и на мен ми ги дават без рецепта винаги,но не е там въпросът ;)
Трябва да се определят точните за теб.

SiMiLi_
03-25-2009, 14:29
не мисля че това е нужно ;)

LovelyGirl
03-25-2009, 15:08
И защо така :smt017

krem4et0
03-25-2009, 15:36
SiMiLi_, душко аптекарката много е сбъркала...не си знае работата и не чете новите нормативни актове. Ама защо й е? Нали ще вземе от твоите хапчета 10-тина лв и 2 лв от тях ще са за нея. Консултацията с гинеколог не само е желателна, а силно препоръчителна да не кажа задължителна. Да не говорим, че не само разговор и преглед е добре да се направи, ами и хормонално изследване. Различните ОК имат различен състав и по-скоро дози хормони. Само с изследване може да се установи кои са най-подходящите за теб.

insatiablemon
03-25-2009, 19:17
ОК се продават без рецепта и това ще си остане така (поне според мен) ,нали се сещате колко часа висене пред личния лекар ще има само,за да изпише тези хапчета.И ДА,не се правят хормонални изследвания.Просто лекарят си преценява като го попита момичето кои таблетки да й препоръча според състоянието,годините,тегло то и там други критерии.Забравете лекарят да Ви се натиска с предложения за разни хапчета.Вие трябва да сте отговорни към здравето си и да се интересувате от тези неща :)

hottie
03-25-2009, 19:45

Според мен логиката показва, че се пият вечер чисто практически..преди лягане. Когато си си у вас на спокойствие :)

hottie
03-25-2009, 19:49
ОК в чужбина се продават с рецепта и то от гинеколог. И тук става така. А тези, които се блъскат с хормони без консултация с лекар мога само да им пожелая късмет в бъдеще, защото могат да си навлечат доста глупави проблеми като хормонален дисбаланс, което хич не се оправя лесно ! Ама хич. :? Без да говорим за поликистозни яйчници......

krem4et0
03-26-2009, 05:36
Хоти, то момичето си е решило, че е така...да си живее в своя илюзорен свят, но да не се чуди защо ще има 100 проблема после.

Много ясно, че повечето лекари не правят изследвания, но така ТРЯБВА! Много ясно, че никой не те пита даже за килограми, но така ТРЯБВА
Много ясно, че ще ти го дадат без рецепта в аптеката, защото все пак това са пари и печалба, но така ТРЯБВА.

Вие се тровете и дано безотговорността ви да не бъде наказана горчиво.